Orientarea bruscă a botoșănenilor spre un partid înființat anul trecut îl propulsează în Parlament inclusiv pe un fost subprefect al județului din guvernarea țărănistă, poate cea mai hulită de către români după revoluție.
Lucian Feodorov (foto al treilea din stânga) a dobândit însă atunci postul din partea PSDR, formațiune care la nivel național era condusă de Sergiu Cunescu, iar la Botoșani de Mircea Dănuță. Ulterior, partidul a fuzionat cu PDSR și a format actualul PSD.
Conflictul permanent al celui alintat ”Feo” cu prefectul Alexandru Simionovici a făcut deliciul presei în urmă cu mai bine de 20 de ani.
Pe atunci prefecții și subprefecții erau sută la sută oameni politici.
Iar spre finalul mandatului PSDR i-a retras sprijinul politic, acuzându-l public că se folosește de prerogativele funcții ca să strângă adeziuni pentru Partidul Social Agrar și al Pensionarilor (PSAP), pe care îl prezida.
PSAP-ul nu a prins însă la electorat și după terminarea mandatului de subprefect, Lucian Feodorov, vajnic comunist înainte de revoluție, fost direct la ”mari întreprinderi”, a încercat să își găsească o altă cale politică.
Și tot a încercat pe la o mulțime de partide.
După PSDR și PSAP prin 2006 l-am regăsit la Partidul Poporului. Un an mai târziu a apărut la Partidul Noua Generație, condus la un moment dat de Gigi Becali, exprimându-și nemulțumirea față de activitatea SC Urban Serv SA și praful din oraș.
Nu a mai reușit să prindă o funcție publică importantă și a plecat din Botoșani.
În 2019 era la Partidul România Noastră (PRN), formațiune condusă de Gheorghe Funar, fost primar de Cluj. Într-un comunicat trimis pe 15 iunie 2019, Lucian Feodorov (foto jos) era prezentat drept ”membru al Organizatiei centrale a PRN”, calitate în care, alături de colegii de partid, l-a comemorat pe Mihai Eminescu la Cimitirul Bellu.
După PCR, PSDR, PSAP, PP, PNG și PRN, în anul 2020 Lucian Feodorov a ajuns la AUR și a candidat pe primul loc la Camera Deputaților.
Faptul că a plecat din Botoșani după ce a rămas fără funcții și că este un traseist politic notoriu, nu i-a deranjat însă pe botoșăneni astfel că 14.920 de oameni l-au votat. Și nu i-a afectat nici calitatea de pensionar dobândită de ani buni.
Iar acesta este un alt subiect. Lucian Feodorov devine cel mai vârstnic parlamentar din istoria județului. Acesta are deja 78 de ani, spulberând astfel recordurile de vârstă anterioare, ceea ce înseamnă că își va termina mandatul la nici mai mult, nici mai puțin de 82 de ani.
Lucian Feodorov, 78 de ani, AUR (2020)
Șerban Mihăilescu – 68 de ani, UNPR (2012 – 2016)
Răzvan Theodorescu – 65 de ani, PSD (2004 – 2008)
Toma Năstase – 64 de ani, PRM (1996, decedat la opt luni de la dobândirea mandatului)
Doru Palade – 63 de ani, PRM (2000 – 2004)
Mihai Teodorescu – 62 de ani, PDSR (1992 – 1996)
*Vârsta este cea din anul dobândirii mandatului
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Dinu Todoran preia una dintre cele mai slabe echipe din acest sezon: Este o provocare
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Brânza de la “Five Continents”premiată cu aur la World Cheese Awards 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Două case mistuie de flăcări: O femeie a ajuns la spital
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Valeriu Iftime deschide ușa transferului unui jucător de la FCSB: Cum să nu-l vreau?
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024