Top News
Încă un vot de... AUR: Botoșănenii trimit la București cel mai bătrân parlamentar din istoria județului, traseist politic trecut prin 7 partide

Orientarea bruscă a botoșănenilor spre un partid înființat anul trecut îl propulsează în Parlament inclusiv pe un fost subprefect al județului din guvernarea țărănistă, poate cea mai hulită de către români după revoluție.

Subprefect PSDR, trecut apoi la socialiștii ”agrari” și pensionari

 


Lucian Feodorov (foto al treilea din stânga) a dobândit însă atunci postul din partea PSDR, formațiune care la nivel național era condusă de Sergiu Cunescu, iar la Botoșani de Mircea Dănuță. Ulterior, partidul a fuzionat cu PDSR și a format actualul PSD.


Conflictul permanent al celui alintat ”Feo” cu prefectul Alexandru Simionovici a făcut deliciul presei în urmă cu mai bine de 20 de ani.


Pe atunci prefecții și subprefecții erau sută la sută oameni politici.


Iar spre finalul mandatului PSDR i-a retras sprijinul politic, acuzându-l public că se folosește de prerogativele funcții ca să strângă adeziuni pentru Partidul Social Agrar și al Pensionarilor (PSAP), pe care îl prezida.


PSAP-ul nu a prins însă la electorat și după terminarea mandatului de subprefect, Lucian Feodorov, vajnic comunist înainte de revoluție, fost direct la ”mari întreprinderi”, a încercat să își găsească o altă cale politică.


Și tot a încercat pe la o mulțime de partide.

 

Cu poporul și puțin și cu Becali, apoi cu Funar


După PSDR și PSAP prin 2006 l-am regăsit la Partidul Poporului. Un an mai târziu a apărut la Partidul Noua Generație, condus la un moment dat de Gigi Becali, exprimându-și nemulțumirea față de activitatea SC Urban Serv SA și praful din oraș.


Nu a mai reușit să prindă o funcție publică importantă și a plecat din Botoșani.


În 2019 era la Partidul România Noastră (PRN), formațiune condusă de Gheorghe Funar, fost primar de Cluj. Într-un comunicat trimis pe 15 iunie 2019, Lucian Feodorov (foto jos) era prezentat drept ”membru al Organizatiei centrale a PRN”, calitate în care, alături de colegii de partid, l-a comemorat pe Mihai Eminescu la Cimitirul Bellu.

 

După PCR, PSDR, PSAP, PP, PNG și PRN, în anul 2020 Lucian Feodorov a ajuns la AUR și a candidat pe primul loc la Camera Deputaților.

 

Începe mandatul ca septuagenar și îl termină ca octogenar


Faptul că a plecat din Botoșani după ce a rămas fără funcții și că este un traseist politic notoriu, nu i-a deranjat însă pe botoșăneni astfel că 14.920 de oameni l-au votat. Și nu i-a afectat nici calitatea de pensionar dobândită de ani buni.


Iar acesta este un alt subiect. Lucian Feodorov devine cel mai vârstnic parlamentar din istoria județului. Acesta are deja 78 de ani, spulberând astfel recordurile de vârstă anterioare, ceea ce înseamnă că își va termina mandatul la nici mai mult, nici mai puțin de 82 de ani.  


Topul parlamentarilor vârstnici din istoria județului

 

Lucian Feodorov, 78 de ani, AUR (2020)
Șerban Mihăilescu – 68 de ani, UNPR (2012 – 2016)
Răzvan Theodorescu – 65 de ani, PSD (2004 – 2008)
Toma Năstase – 64 de ani, PRM (1996, decedat la opt luni de la dobândirea mandatului)
Doru Palade – 63 de ani, PRM (2000 – 2004)
Mihai Teodorescu – 62 de ani, PDSR (1992 – 1996)


*Vârsta este cea din anul dobândirii mandatului

 

loading...
Listele AUR pentru Parlament, pline de rubedenii și cumetrii: La Botoșani a candidat împreună cu nevasta
REZULTATE OFICIALE la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 – UNDE s-au dus cele mai multe voturi

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Curs festiv în halate albe: Cele mai frumoase asistente au depus jurământul - V-ați ales o meserie nobilă - GALERIE FOTO & VIDEO
După trei ani de studiu, zeci de tineri care au absolvit Școala Postliceală ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus”, au avut parte de cursul festiv organizat la un restaurant din Botoșani.
ÎN SFÂRȘIT s-au depus oferte pentru reabilitarea infrastructurii tramvaielor! Companii de calibru din Botoșani și din țară, interesate de mega-proiect
Primăria Botoșani a intrat în procedura de negociere directă cu firmele interesate să reabiliteze căile de rulare cu tramvaiul din municipiu, după ce la cele două licitații organizate nu a fost depusă nicio ofertă.
Reorganizare la Județ cu suplimentare de posturi: Șefii, aproape de a primi „cadou” câte un consilier – DOCUMENT
Noua organigramă propusă pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean trebuie votată de către consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare.
E caniculă, ce facem cu animalele fără stăpân? - Cei care vor fi prinși vor fi filmați și reclamați la Poliție / Ține de civilizație - GALERIE FOTO
Nu doar oamenii suportă greu temperaturile ridicate din ultima perioadă. Și dacă animalele de companie aflate în grija unui proprietar sunt mai ferite de pericole, situația se schimbă foarte mult atunci când vorbim de pisicile sau cățeii fără stăpân.
Oameni săraci în județ bogat: Botoșaniul, un uriaș potențial sau raiul politicienilor?
Privit cel mai adesea ca pol al sărăciei, cu cei mai puțini salariați și bătrâni cu pensii de multe ori la limita supraviețuirii, județul Botoșani se hrănește de mai bine de trei decenii din promisiunile politicienilor.
Botoșăneanca plecată din Avrămeni și devenită portdrapelul României la Jocurile Olimpice: Naţiunea noastră este puternicăVIDEO & GALERIE FOTO
Canotajul românesc a intrat în focurile Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 încă din prima zi a competiției. România a avut două echipaje care s-au calificat direct în semifinale, cele de dublu vâsle, Ancuța Bodnar – Simona Radiș și Ioan Prundeanu – Marian Enache.
Doar la șase licee elevii au intrat cu medii de peste 5, val de admiși cu medii de 2 & 3 și ceva – TOPUL liceelor din Botoșani după repartizarea computerizată
Un an și jumătate de învățământ online pare să își fi pus serios amprenta asupra calității actului educațional. Definitoriu este ceea ce s-a întâmplat la repartizarea computerizată a elevilor la licee.
A rămas cum au stabilit! 1 milion de lei din banii botoșănenilor pentru retrogradata cu zero puncte Magnum după o evaluare de poveste a contestațiilor
S-a întrunit comisia de evaluare a contestațiilor și a efectuat o verificare a contestațiilor depuse în cadrul sesiunii de acordare a finanțărilor nerambursabile pe legea sportului, în urma căreia s-au dat punctajele finale.
Instituția de la Botoșani condusă de un deceniu de același manager: Se pregătește concurs centralizat
În acest moment, managerul de la Botoșani se află în prelungire legală a contractului.
Loading...
Telenovelă administrativă pentru un șef din Primăria Botoșani: Dat afară în martie, reangajat în iunie și concediat din nou în iulie
Este un an greu pentru fostul șef al Biroului de Cadastru Imobiliar din cadrul Primăriei Botoșani, Dorin Palaghiu. În doar jumătate de an a primit o condamnare penală, și-a pierdut locul de muncă, a fost reangajat și în decurs de o lună, dat afară din nou.
Un botoșănean vrea să vândă Primăriei... o stradă: Suntem în continuare amenințați VIDEO
Situație inedită la Botoșani. Un botoșănean deține un teren transformat între timp în cale de acces pentru mai multe locuințe și pretinde despăgubiri de la Primăria Botoșani pentru a nu bloca respectivul drum.
De ce pleacă tinerii din Botoșani știm, dar de ce nu se mai întorc? - Ne place să avem o viață activă, să locuim în orașe „smart” / Știm că nu avem pic de infrastructură, dar l-am avut pe Eminescu!
Suntem mândri de ei doar când aplaudăm succesele: notele de 10, olimpiade îmbrăcate în aur și argint, competiții sportive cu imn și drapel, admiteri de răsunet prin marile centre universitare ale țării, chiar ale lumii.
A murit Teodor Dimitriu, fostul director al AJOFM Botoșani
Duminică, Teodor Dimitriu s-a stins din viață.
Se caută directori la două instituții din Botoșani care funcționează în aceeași clădire
Concursul va avea loc la începutul lunii august, pentru cele două posturi fiind necesară o vechime de minimum șapte ani.
Loading...
PARADOX în Educație: Elevi din Botoșani premianți la școală, repetenți la Evaluarea Națională
Ministerul Educației a publicat joi ierarhia mediilor la liceu. Media generală de admitere a rezultat din media din clasele V-VIII (procent de 20%), și cea de la Evaluarea Națională (80%).
Scandal la porțile stadionului, oameni nervoși că nu pot intra, deși au bilet: VIDEO&GALERIE FOTO
După un an și patru luni de pauză, Stadionul Municipal este readus la tumultul de altădată, prin prezența spectactorilor.
Mare de oameni și lacrimi pentru Nicu Catană, înmormântat în curtea lăcașului de cult căruia i-a fost ctitor: Biserica aceasta nu-l va uita niciodatăGALERIE FOTO
Neculai în buletin, Niculiță și Nicușor prin copilărie și Nicu tot restul vieții... Nicu Catană... Venit pe lume într-un ger cumplit din ianuarie 1965, a plecat în arșița lui cuptor, în 2021.
Director cu acte în regulă la AJOFM Botoșani – NOTA obținută de singura doamnă înscrisă la concurs
Pentru acest post s-a înscris un singur candidat, respectiv Anca Apăvăloaie.
Scandal monstru la PNL, un tânăr care i-a atacat frontal pe Șoptică, Gireadă și Ada Macovei, scos cu țipete de pe scenă: În 13 ani de zile nu v-am văzut la nicio acțiune din PNL!VIDEO
Lucrările conferinței orgnizației municipale a PNL Botoșani de săptămâna trecută au degenerat când a urcat pe scenă un tânăr care nu se înscrisese inițial la cuvânt. Din sală s-au auzit proteste, mai ales că până atunci susținuseră alocuțiuni doar candidații sau liderii de la județ sau municipiu.
Surpriză de proporții: Nu mai este Ada Macovei, un director revine la vârful PNL Botoșani ca secretar general - Pentru partid faci orice
Biroul Politic Județean al PNL Botoșani s-a întrunit vineri după-amiază pentru prima oară după alegerile interne de săptămâna trecută. Principalul punct pe ordinea de zi l-a reprezentat desemnarea noului secretar general al filialei județene.
”Ce Ștefan cel Mare! Ăsta in zece ani dispare din istorie”! Cam asta este opinia reprezentantului septa-octogenar AUR in legatură cu un personaj absolut remarcabil din istoria romanilor, ”Athleta Christi” sau Campionul lui Hristos, cum l-a numit Papa Sixtus al IV-lea. Incultura unui comunist profitor lovește in istoria neamului așa cum incultura altor comuniși i-a ridicat pe țigani la rangul de rromi și a facut ca românii să fie asimilați de catre întreaga lume minoritații . Este nevoie de reparații istorice urgente, de corectii ce trebuie să reașeze cultura neamului românesc in matca ei firească și autentică.
13 decembrie 2020, 12:04
Cică pe vremea pcr-ului era director la IGO, într-o zi cineva la informat că oraşul e plin de mizerie iar măturătorii ia-i de unde nu-s. Seara a căutat măturătorii şi ia găsit în părculeţul din spatele primăriei, le-a spus să plece fiecare la treaba lui şi să nu mai stea în părculeţ. A doua seară ia găsit tot în părculeţ, ia ameninţat că dacă mai stau acolo îi trece la munca de jos. După ce a plecat măturătorii au făcut mare haz, păi muncă mai de jos ca măturătorul nu există. A treia seară a prins măturătorii tot în părculeţ, le-a tăiat cozile de la mătură.
12 decembrie 2020, 22:00
Vrea oportunistul o pensie speciala. Ce drac mai caută la 78 de ani?
12 decembrie 2020, 20:32
Acest presonaj va continua sa dispara din acest partid si va trece acolo unde arginti vor fi mai multi ,un politician 0/
12 decembrie 2020, 18:33
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
26.6 o C
Dorohoi
26.6 o C
Bucecea
25.8 o C
Darabani
25.3 o C
Saveni
27.1 o C
Ştefăneşti
30.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.