Top News
Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Premii pentru excelență întrucât... golurile din jur ne sufocă


Dar nu au fost doar ei, ci și profesori ori învățători mai tineri - care au cunoscut-o doar din poveștile celorlalți - actuali elevi și bineînțeles familia, care prin intermediul Asociației B-Right Media, la care unicul său copil, Raluca Bălășcău este coordonator programe, încearcă să îi țină trează memoria.


În amintirea învățătoarei cu cifre impresionante - 21 de cărți școlare apărute în timpul vieții și patru culegeri editate post-mortem prin grija tatălui și a fiicei - marți seară s-a premiat din nou excelența în educație.


Cu multe emoții, atât din partea organizatorilor, cât și a invitaților și premianților, cărora le-au revenit în minte anii petrecuți alături de cea plecată totuși prea devreme dintre ei.  


”Este greu când privești în jurul tău și începi să simți că golurile din jurul tău te sufocă... că, de fapt, în acele locuri, ar trebui să fie oameni cu care împărțim și bine, și rău, că, de fapt, acolo se găsește o parte din viață fiecăruia dintre noi, că de fapt am rămas în învățământ de dragul acestor copii, de dragul acestei meserii care are frumusețea ei și care își primește cel mai de preț dar, care este acel «mulțumesc» peste ani care îl primim de la un copil care aproape că nu îl mai recunoaștem, dar îi recunoaștem ochii, în vedem lacrimile din ochi”,


Doina Vasilică, director Școala Gimnazială 13.

 

Întâia distincție după 38 de ani la catedră


Învățătoarei Florentina Dănilă de la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” i-a fost decernat premiul ”Învățătorul Anului”, alături de cărți scrise de Angelica Gherman și o finanțare de 1.000 de lei din partea amintitului ONG pentru un proiect educativ ce va fi derulat prin intermediul acestei finanțări.


Luată prin surprindere, premianta a izbucnit în lacrimi.


”Plâng gândindu-mă că am 38 de ani de activitate și este prima dată când primesc un premiu”,


Florentina Dănilă, ”Învățătorul Anului”.


Cadrul didactic și-a amintit cum și-a încheiat lucrarea de gradul I: cu o definiție a învățătorului adevărat, care...”are câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor”.


Finalistă a fost Iuliana Mândrescu de la Școala Gimnazială Spiru Haret din Dorohoi cu proiectul ”Români care ne mândrim - George Enescu”. Este nimeni alta decât mama Cezarei, președintele Consiliului Județean al Elevilor, iar Asociația B-Right Media îi va finanța parțial învățătoarei proiectul propus.

 

”Un om deosebit, un om cu o dăruire aparte pentru cei mici”


În cadrul galei Angelica Gherman, organizată de Asociația B-Right Media cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean și al Asociației Învățătorilor din Județul Botoșani, învățătoarea Dorina Buzdugan de la Liceul de Artă Ștefan Luchian a primit ”Diploma de excelență pentru întreaga activitate”, iar Alina Enache, învățătoare la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Ipotești, distincția de ”Învățătorul Debutant al Anului”.


”Pentru mine Școala 13 înseamnă foarte mult pentru că am lucrat în Școala 13, m-am simțit foarte bine aici și am avut o perioadă în care m-am dezvoltat profesional aici și, mai mult decât atât, am fost colegă cu d-na Angelica Gherman. Am cunoscut-o ca învățătoare, dar și ca om, un om deosebit, un om cu o dăruire aparte pentru cei mici, pentru toți oamenii de lângă dumneaei, pentru tot ce era frumos și bun. Un om care muncea foarte mult, am apreciat-o, a fost un exemplu pentru mine și mai târziu am văzut și roadele muncii ei: foarte multe auxiliare didactice, pe care, trebuie să recunoaștem, foarte mulți dintre noi încă lucrăm și le căutăm prin librării”,


Olguța Șchiopu, inspector școlar pentru învățământul primar.

 

Încheiere în colinde


Totul s-a întâmplat într-un centru multifuncțional amenajat la Școala 13 de Asociația B-Right Media în perioada de sustenabilitate a proiectului POSDRU ”Și eu vreau la școală”. Aici a cântat Ștefania Puiu, a prezentat un număr de contorsionism Andreea Tucaliuc, elevă a școlii premiată inclusiv la Graz, în Austria, au interpretat cântece populare copii talentați de la Asociația Cultural - Artistică Arlechin și au colindat elevele clasei a II - a B ghidate de învățătoarea Adriana Cojocariu, nimeni alta decât câștigătoarea premiului ”Învățătorul Anului” în 2015.   

 

loading...
Asociația B-Right Media decernează Premiul Învățătorul Anului 2017 de la Botoșani
Cel mai original dans, tineri cu șefi de instituție, pentru un moment au arătat… la fel – VIDEO&FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
 

 

download from google playdownload from apple store
BĂTAIE între constructori pentru drumul de aproape 100 de milioane de euro care străbate județul: În sfârșit, s-au prezentat
Vești bune transmise de șefii Consiliului Județean Botoșani.
Divele pe tocuri, directorii și unii politicieni nu s-au mai folosit de istorie pentru tradiționala defilare de Ziua Eroilor, la Cimitirul Pacea – GALERIE FOTO
Nu au mai fost văzute obișnuitele fețe de politicieni sau directori politici sprijiniți de coroanele de flori pentru a da bine în fotografiile presei. Nu au mai fost văzuți nici militarii din Garda de Onoare. Nici oficialitățile înalte ale orașului și alții care „se lipesc” la astfel de manifestații pentru a putea fi văzuți alături de „lumea bună”.
Taximetrist înjunghiat de un client, cere aproape 100.000 de lei de la agresor
A trecut mai bine de jumătate de an de când un taximetrist din Botoșani a fost înjunghiat de un client.
Asistenta decedată era o femeie sănătoasă, făcea sport și urca pe munte! BOALA a reacționat diferit la ea, înainte de deces a fost declarată VINDECATĂ
Lenuța Buta nu ducea deloc o viață sedentară. Ba dimpotrivă, era o persoană extrem de activă și iubea natura. Făcea sport ori de câte ori era posibil, iar muntele o atrăgea ca un magnet.
„Sanda” femeia din Sri Lanka venită la Botoșani, dezvăluiri șocante: Muncitorii srilankezi s-au bătut cu cuțitele cu agenții de securitate - VIDEO
Cu fix un an înainte de scandalul, devenit național între timp, cu muncitorii din Sri Lanka aduși pentru a lucra în domeniul confecțiilor, Botoșăneanul realiza un reportaj în interiorul fabricii GT Company.
Piețari revoltați adunați în fața Prefecturii, după descinderile din Piața Centrală: Puteau să doneze produsele, nu să le calce în picioare - FOTOGALERIE
Mai mulți comercianți din Piața Centrală au venit luni dimineață în fața Instituției Prefectului fiind nemulțumiți de descinderile care au avut loc săptămâna trecută.
Am intrat în starea de nesimțire civică: ”Ce frumos și curat era orașul în starea de urgență!” - FOTO
Se spune că civilizaţia este un proces prin care învăţăm să fim mai buni. Doar că, atunci când suntem buni, ne raportăm în primul rând la confortul nostru, la câștigul propriu și prea puțin sau deloc la nevoințele aproapelui nostru.
Două agenții bancare ÎNCHISE la Botoșani: una s-a redeschis, cealaltă nu se știe când - FOTOGALERIE
Săptămâna trecută a fost îmbulzeală aproape în fiecare dimineață la sucursalele din Botoșani ale marilor bănci, însă în cazul a două dintre acestea nu pot fi învinovățiți doar clienții.
E dezastru: Botoșani a depășit pragul de 700 de cazuri de Covid! Am ajuns pe locul 4 în România
Cu toate că la nivel național pandemia este în retragere de o săptămână, la Botoșani situația se înrăutățește de la o zi la alta. Iar asta o arată chiar datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
inpuff.ro
Loading...
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO
Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.
Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Loading...
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare
Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.
Polițist local aflat în misiune, cu mașina distrusă în Centrul Vechi, ar fi fost și îmbrâncit de doi tineri
Incidentele în zona istorică a orașului sunt nelipsite chiar și pe pandemie. Și nu este pentru prima dată când cei care au de suferit sunt chiar oamenii legii.
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Propune o definiție pentru 1 iunie! - 1 iunie, ziua în care toți copiii, până și tinerii - adulți se simt fericiți.-1 iunie = cadou, petrecere, grătar. -Fericire, distracție, liniște. -1 iunie ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.