Top News
Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Premii pentru excelență întrucât... golurile din jur ne sufocă


Dar nu au fost doar ei, ci și profesori ori învățători mai tineri - care au cunoscut-o doar din poveștile celorlalți - actuali elevi și bineînțeles familia, care prin intermediul Asociației B-Right Media, la care unicul său copil, Raluca Bălășcău este coordonator programe, încearcă să îi țină trează memoria.


În amintirea învățătoarei cu cifre impresionante - 21 de cărți școlare apărute în timpul vieții și patru culegeri editate post-mortem prin grija tatălui și a fiicei - marți seară s-a premiat din nou excelența în educație.


Cu multe emoții, atât din partea organizatorilor, cât și a invitaților și premianților, cărora le-au revenit în minte anii petrecuți alături de cea plecată totuși prea devreme dintre ei.  


”Este greu când privești în jurul tău și începi să simți că golurile din jurul tău te sufocă... că, de fapt, în acele locuri, ar trebui să fie oameni cu care împărțim și bine, și rău, că, de fapt, acolo se găsește o parte din viață fiecăruia dintre noi, că de fapt am rămas în învățământ de dragul acestor copii, de dragul acestei meserii care are frumusețea ei și care își primește cel mai de preț dar, care este acel «mulțumesc» peste ani care îl primim de la un copil care aproape că nu îl mai recunoaștem, dar îi recunoaștem ochii, în vedem lacrimile din ochi”,


Doina Vasilică, director Școala Gimnazială 13.

 

Întâia distincție după 38 de ani la catedră


Învățătoarei Florentina Dănilă de la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” i-a fost decernat premiul ”Învățătorul Anului”, alături de cărți scrise de Angelica Gherman și o finanțare de 1.000 de lei din partea amintitului ONG pentru un proiect educativ ce va fi derulat prin intermediul acestei finanțări.


Luată prin surprindere, premianta a izbucnit în lacrimi.


”Plâng gândindu-mă că am 38 de ani de activitate și este prima dată când primesc un premiu”,


Florentina Dănilă, ”Învățătorul Anului”.


Cadrul didactic și-a amintit cum și-a încheiat lucrarea de gradul I: cu o definiție a învățătorului adevărat, care...”are câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor”.


Finalistă a fost Iuliana Mândrescu de la Școala Gimnazială Spiru Haret din Dorohoi cu proiectul ”Români care ne mândrim - George Enescu”. Este nimeni alta decât mama Cezarei, președintele Consiliului Județean al Elevilor, iar Asociația B-Right Media îi va finanța parțial învățătoarei proiectul propus.

 

”Un om deosebit, un om cu o dăruire aparte pentru cei mici”


În cadrul galei Angelica Gherman, organizată de Asociația B-Right Media cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean și al Asociației Învățătorilor din Județul Botoșani, învățătoarea Dorina Buzdugan de la Liceul de Artă Ștefan Luchian a primit ”Diploma de excelență pentru întreaga activitate”, iar Alina Enache, învățătoare la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Ipotești, distincția de ”Învățătorul Debutant al Anului”.


”Pentru mine Școala 13 înseamnă foarte mult pentru că am lucrat în Școala 13, m-am simțit foarte bine aici și am avut o perioadă în care m-am dezvoltat profesional aici și, mai mult decât atât, am fost colegă cu d-na Angelica Gherman. Am cunoscut-o ca învățătoare, dar și ca om, un om deosebit, un om cu o dăruire aparte pentru cei mici, pentru toți oamenii de lângă dumneaei, pentru tot ce era frumos și bun. Un om care muncea foarte mult, am apreciat-o, a fost un exemplu pentru mine și mai târziu am văzut și roadele muncii ei: foarte multe auxiliare didactice, pe care, trebuie să recunoaștem, foarte mulți dintre noi încă lucrăm și le căutăm prin librării”,


Olguța Șchiopu, inspector școlar pentru învățământul primar.

 

Încheiere în colinde


Totul s-a întâmplat într-un centru multifuncțional amenajat la Școala 13 de Asociația B-Right Media în perioada de sustenabilitate a proiectului POSDRU ”Și eu vreau la școală”. Aici a cântat Ștefania Puiu, a prezentat un număr de contorsionism Andreea Tucaliuc, elevă a școlii premiată inclusiv la Graz, în Austria, au interpretat cântece populare copii talentați de la Asociația Cultural - Artistică Arlechin și au colindat elevele clasei a II - a B ghidate de învățătoarea Adriana Cojocariu, nimeni alta decât câștigătoarea premiului ”Învățătorul Anului” în 2015.   

 

loading...
Asociația B-Right Media decernează Premiul Învățătorul Anului 2017 de la Botoșani
Cel mai original dans, tineri cu șefi de instituție, pentru un moment au arătat… la fel – VIDEO&FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
 

 

download from google playdownload from apple store
Bărbat de 44 de ani MORT la Urgențe, medicul de gardă acuzat că DORMEA
Un bărbat ar fi murit în noaptea de 17 iulie 2019 chiar în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati fără să fi fost consultat de vreun medic.
Firma care a produs scaunele pentru Roland Garros face o fabrică de aproape 5 milioane euro la Botoșani
Achiziția lanțului de magazine de haine bărbătești din Germania nu este singura pe care a făcut-o grupul Formens în acest an. La împlinirea a 20 de ani de activitate, fondatorul și directorul general al companiei a mai dezvăluit o tranzacție.
20 de milioane de euro! Cel mai mare afacerist din Botoșani a cumpărat un lanț de magazine din Germania
Una dintre cele mai mari achiziții efectuate de o companie din Botoșani s-a consfințit în această vară. SC Formens SRL și-a lărgit business-ul până în Germania.
Încă o instituție politizată! Unul dintre directorii de la Nova Apaserv își caută un alt loc „călduț” de șef
Înscriere surprinzătoare la unul dintre concursurile organizate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) pentru ocuparea unei funcții publice de conducere.
CRUZIME la Botoșani: Un bărbat și-a înjunghiat tatăl până l-a omorât și apoi s-a apucat să-l taie
O nouă crimă zguduie comunitatea de la Botoșani. Cazul a intrat în atenția procurorilor care au deschis o anchetă, principalul suspect fiind în prezent expertizat la spital.
DOLIU: Șeful unei instituții de la Botoșani s-a stins din viață
Un director de instituție de la Botoșani a plecat la cele veșnice.
Întorsătură neașteptată în dosarul morții băiatului căzut în cap din camion, Poliția e pe fir
Alin Ștefura nu se afla la locul de muncă în ziua fatidică în care și-a pierdut viața într-un mod brusc ce a șocat întreaga comunitate dorohoian[.
Un băiat și două fete aflați într-o mașină, prinși cu droguri de Poliție și jandarmi
Fenomenul drogurilor pare să existe în continuare la nivelul județului Botoșani. Ce-i drept, în statistici cazurile sunt mai puține.
BĂTAIE generală între două familii, femei și bărbați cu bâte și topoare; s-au spart geamuri, apel la 112 – VIDEO
Un episod consumat în 2015 într-o localitate botoșăneană a șocat prin isteria cu care s-au luat la bătaie membrii mai multor familii, bărbați și femei într-o luptă generală în care s-au folosit bâte sau unelte agricole.
Tânărul manager în faţa căruia se înclină o întreagă comunitate: Tatăl său este un cunoscut actor din Botoşani
Cine şi-ar fi imaginat că instalarea tânărului botoşănean la conducerea unui teatru românesc va fi un pariu câştigat de către cei care l-au girat cu încredere? Cine ar fi crezut că, la numai 28 de ani, îşi va întrece în notorietate propriul tată, la rândul său actor şi fost director de teatru?
A fost prins! Piromanul care a dat foc mașinilor era beat și se certase cu familia
La câteva zeci de ore după ce a dat foc mai multor mașini din municipiul Botoșani, oamenii legii au reușit să depisteze autorul. Surprinzător, este vorba de un minor, care din primele cercetări reiese că avusese au un confluct cu ai lui și s-a răzbunat pe... automobile.
Transportatorii au distrus cocoașele din intersecția morții: În momentul când ajung cu roțile din spate urcate pe acele cocoașe pun frână
Într-o intersecție predispusă la accidente rutiere grave au fost distruse limitatoarele de viteză.
ULTIMELE pregătiri pentru ridicarea mașinilor, șeful Poliției Locale avertizează: Nu mai este mult
Se fac ultimele pregătiri pentru ca municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans, să înceapă activitatea de ridicare a autoturismelor abandonate  sau parcate neregulamentar pe domeniul public.
SURSE: CAUZA probabilă a morții băiatului adus din Franța și luat de la priveghi
Vineri, 5 iulie 2019, la aproape două săptămâni de la cumplitul accident care a avut loc în Franța, cadavrul lui Nicu Mihălăchiuţei a fost repatriat.
Două femei vs un bărbat, luptă pentru o funcție de director la o instituție publică
Actualul ocupant, pe perioadă determinată, a arătat din capul locului că este tehnocrat cu o experiență de peste două decenii în domeniu.
UNICAT! Protestatarii au venit cu o pancartă cu numărul de telefon al șefului CJ și s-au pus pe trimis SMS-uri – VIDEO & GALERIE FOTO
Aflând de faptul că președintele Consiliului Județean se află din nou în concediu la ora protestului, organizatorii mitingului pentru infrastructura Botoșanilor au găsit totuși o cale de a-i transmite mesajul participanților la acțiune.
Poliție, ambulanțe și medici legiști în Parcul Tineretului! O femeie a fost găsită moartă în casă
Oamenii care locuiesc într-un bloc din cartierul Parcul Tineretului au alertat miercuri dimineață autoritățile prin apel la numărul unic de urgență 112.
2.000 de oameni ies în stradă! Copilul de la țară care luptă pentru drumurile județului, apel la botoșăneni: Oameni buni, nu mai fiți eroi pe FacebookVIDEO
În data de 5 iulie 2019 municipiul Botoșani ar urma să explodeze de mașini care vor intra în oraș pentru a lua parte la unul dintre cele mai mari acțiuni de protest anunțate de reprezentanții societății civice.
Mesaje SFÂŞIETOARE pe pagina de Facebook a tânărului de 31 de ani: Alin, de ce ai plecat și ne-ai lăsat cu lacrimi adânci?!
Zeci de mesaje cutremurătoare curg pe reţelele de socializare după ce cunoscuţii tânărului de 31 de ani au aflat tragica veste.
Au rezolvat-o! Ieșenii ne DONEAZĂ șina lor uzată de tramvai pe care nu o mai folosesc
Având în vedere faptul că tipul de șină existent la Botoșani pe calea de rulare a tramvaiului nu se mai fabrică, șefii de la societatea Eltrans au găsit o altă metodă de a face rost de șină din oțel roșu. Au cerut-o pe cea pe care o scot ieșenii de pe străzile lor, pentru a rezolva avariile de la noi.
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Pentru serviciul de salubrizare, Primăria Botoșani ar trebui:
Să organizeze licitație
Să-l atribuie direct SC Urban Serv SA
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu prea sunt de acord cu aceste metode, le consider nu știu cum incorecte. Cu acest aspect eu nu sunt de acord. Nu aș putea să spun că nu se întâmplă lucruri neplăcute în sistem ca în fiecare sector de activitate, însă aceast ...
astratex.ro
sibello.net%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7204 lei
USD
Dolarul SUA
4.2231 lei
CHF
Francul elveţian
4.2880 lei
GBP
Lira sterlină
5.2539 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9028 lei
XAU
Gramul de aur
192.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2397 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9652 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2139 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1848 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6323 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.