Top News
Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Premii pentru excelență întrucât... golurile din jur ne sufocă


Dar nu au fost doar ei, ci și profesori ori învățători mai tineri - care au cunoscut-o doar din poveștile celorlalți - actuali elevi și bineînțeles familia, care prin intermediul Asociației B-Right Media, la care unicul său copil, Raluca Bălășcău este coordonator programe, încearcă să îi țină trează memoria.


În amintirea învățătoarei cu cifre impresionante - 21 de cărți școlare apărute în timpul vieții și patru culegeri editate post-mortem prin grija tatălui și a fiicei - marți seară s-a premiat din nou excelența în educație.


Cu multe emoții, atât din partea organizatorilor, cât și a invitaților și premianților, cărora le-au revenit în minte anii petrecuți alături de cea plecată totuși prea devreme dintre ei.  


”Este greu când privești în jurul tău și începi să simți că golurile din jurul tău te sufocă... că, de fapt, în acele locuri, ar trebui să fie oameni cu care împărțim și bine, și rău, că, de fapt, acolo se găsește o parte din viață fiecăruia dintre noi, că de fapt am rămas în învățământ de dragul acestor copii, de dragul acestei meserii care are frumusețea ei și care își primește cel mai de preț dar, care este acel «mulțumesc» peste ani care îl primim de la un copil care aproape că nu îl mai recunoaștem, dar îi recunoaștem ochii, în vedem lacrimile din ochi”,


Doina Vasilică, director Școala Gimnazială 13.

 

Întâia distincție după 38 de ani la catedră


Învățătoarei Florentina Dănilă de la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” i-a fost decernat premiul ”Învățătorul Anului”, alături de cărți scrise de Angelica Gherman și o finanțare de 1.000 de lei din partea amintitului ONG pentru un proiect educativ ce va fi derulat prin intermediul acestei finanțări.


Luată prin surprindere, premianta a izbucnit în lacrimi.


”Plâng gândindu-mă că am 38 de ani de activitate și este prima dată când primesc un premiu”,


Florentina Dănilă, ”Învățătorul Anului”.


Cadrul didactic și-a amintit cum și-a încheiat lucrarea de gradul I: cu o definiție a învățătorului adevărat, care...”are câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor”.


Finalistă a fost Iuliana Mândrescu de la Școala Gimnazială Spiru Haret din Dorohoi cu proiectul ”Români care ne mândrim - George Enescu”. Este nimeni alta decât mama Cezarei, președintele Consiliului Județean al Elevilor, iar Asociația B-Right Media îi va finanța parțial învățătoarei proiectul propus.

 

”Un om deosebit, un om cu o dăruire aparte pentru cei mici”


În cadrul galei Angelica Gherman, organizată de Asociația B-Right Media cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean și al Asociației Învățătorilor din Județul Botoșani, învățătoarea Dorina Buzdugan de la Liceul de Artă Ștefan Luchian a primit ”Diploma de excelență pentru întreaga activitate”, iar Alina Enache, învățătoare la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Ipotești, distincția de ”Învățătorul Debutant al Anului”.


”Pentru mine Școala 13 înseamnă foarte mult pentru că am lucrat în Școala 13, m-am simțit foarte bine aici și am avut o perioadă în care m-am dezvoltat profesional aici și, mai mult decât atât, am fost colegă cu d-na Angelica Gherman. Am cunoscut-o ca învățătoare, dar și ca om, un om deosebit, un om cu o dăruire aparte pentru cei mici, pentru toți oamenii de lângă dumneaei, pentru tot ce era frumos și bun. Un om care muncea foarte mult, am apreciat-o, a fost un exemplu pentru mine și mai târziu am văzut și roadele muncii ei: foarte multe auxiliare didactice, pe care, trebuie să recunoaștem, foarte mulți dintre noi încă lucrăm și le căutăm prin librării”,


Olguța Șchiopu, inspector școlar pentru învățământul primar.

 

Încheiere în colinde


Totul s-a întâmplat într-un centru multifuncțional amenajat la Școala 13 de Asociația B-Right Media în perioada de sustenabilitate a proiectului POSDRU ”Și eu vreau la școală”. Aici a cântat Ștefania Puiu, a prezentat un număr de contorsionism Andreea Tucaliuc, elevă a școlii premiată inclusiv la Graz, în Austria, au interpretat cântece populare copii talentați de la Asociația Cultural - Artistică Arlechin și au colindat elevele clasei a II - a B ghidate de învățătoarea Adriana Cojocariu, nimeni alta decât câștigătoarea premiului ”Învățătorul Anului” în 2015.   

 

loading...
Asociația B-Right Media decernează Premiul Învățătorul Anului 2017 de la Botoșani
Cel mai original dans, tineri cu șefi de instituție, pentru un moment au arătat… la fel – VIDEO&FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
 

 

download from google playdownload from apple store
PREMIERĂ la alegeri: Liderii PSD Botoșani evită să spună când și unde votează, țeapă de la șeful județului
Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, liderii social-democrați botoșăneni refuză să facă publice locul și ora la care votează. Dacă la precedentele alegeri, inclusiv la referendumul pentru familie, capii PSD-ului anunțat cu o zi două înainte, în 2019 evită să o facă inclusiv în ziua votului.
Prima bombă a alegerilor: candidatul ALDE de la Botoșani A VOTAT la referendum: Votul este liber consimțitGALERIE FOTO
Marea surpriză a scrutinului de la Botoșani a venit chiar înainte de anunțarea primelor rezultate. Iar autor este un politician care candidează și la alegerile europarlamentare.
ȘOCANT: Botoșănean găsit în stare de putrefacție în propriul apartament - FOTOGALERIE
O nouă tragedie s-a petrecut în județul Botoșani.
Sediul PSD Botoșani vandalizat, mesaje obscene pe pereții clădirii, PSD-iștii s-au apucat de dat cu var – GALERIE FOTO
Sediul PSD Botoșani a fost vandalizat în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu o zi înainte de alegerile europarlamentare.
IMAGINI terifiante din Belgia: Botoșăneanul decedat în accident era căsătorit și avea un copil – GALERIE FOTO
Presa belgiană a publicat mai multe fotografii de la accidentul rutier în care au fost implicate trei TIR-uri, unul dintre ele condus de un botoșănean.
Tânăr botoșănean MORT într-un groaznic accident, a fost strivit în cabina unui tir – GALERIE FOTO
Un tânăr botoșănean a decedat într-un accident rutier care a avut loc ieri, 23 mai 2019.
O elevă din Botoșani a devenit mamă la 14 ani, NU a dorit să renunțe la școală
Județul Botoșani este fruntaș din nefericire la numărul mamelor minore. De la începutul anului 2019 la Botoșani 34 de fete sub 18 ani au născut. Iar cea mai tânără mamă are vârsta de 14 ani.
ȘOCANT: Elev de la Pedagogic AMENINȚAT cu cuțit, lanternă cu electroșocuri și box metalic
Jandarmii au dezarmat  în această  după-amiază un bărbat care a amenințat cu cuțitul un elev din clasa a XII - a de la Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga” din municipiul Botoșani.
ȘOCANT: Un copil de un an și jumătate A MURIT după ce a mâncat popcorn
Un copil de un an și jumătate își găsea sfârșitul acum câteva zile sub privirile celei care i-a dat viață.
BOTOȘANI: Amenințarea cu bombă de la Finanțe a rămas doar… o glumă bună
La mai bine de o lună de zile de la desfășurarea de forțe care a putut fi observată în centrul orașului, cele câteva ore în care în două instituții ale statului s-a creat imaginea unui teatru de război, au rămas învăluite în mister.
Parcul Cornișa geme de lume, zero locuri la terase, Poliția nu mai permite accesul auto – GALERIE FOTO
Deși concertele artiștilor naționali încă nu au început, la ora 18:30 Cornișa Aquapark & Sports este deja arhiplin. Iar aglomerația pornește încă de la sensul giratoriu de la Premier.
Zi istorică la Botoșani: Covor roșu, sute de oameni și multă apă la inaugurarea celui mai mare parc de agrement din România – VIDEO & GALERIE FOTO
La 11 ani de la data la care a prezentat pentru prima dată proiectul, primarul Cătălin Flutur a tăiat vineri, 17 mai 2019, panglica inaugurală la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa.
AFACERE pe TREI locuri de parcare în cea mai aglomerată zonă a orașului, Poliția Locală a amendat… patronul – FOTO
Pentru 100 sau 200 de lei pe lună, un botoșănean afacerist s-a poziționat pe trei locuri de parcare din zona Comaliment din Piața Centrală a orașului.
OFICIAL: Licitație organizată pentru achiziția de tramvaie moderne la Botoșani
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a lansat licitația pentru achiziția de tramvaie moderne pentru municipiul reședință de județ.
EXCLUSIV: Liberal cu state vechi, DEMISIE din Consiliul Local și din PNL după ce a urinat în fața Primăriei și a fost ridicat de jandarmi
Scandalul pe care l-a făcut duminică la o acțiune a ”Asociației Ridică-te și Umblă” i-a pus capăt carierei politice liberalului Ștefan Mihai. La două zile după scenele halucinante petrecute în Piața Revoluției, acesta și-a dat demisia atât din partid, cât și din Consiliul Local.
Botoșăneancă FURATĂ de 600 de lei în Centrul Istoric, în timp ce dădea de pomană – VIDEO & GALERIE FOTO
O femeie cu vârsta de peste 60 de ani a tras o sperietură puternică în cursul amiezii de luni, 13 mai 2019.
ASTĂZI: Șeful de la Evidența Populației înmormântat de colegi, familie și oficialități – GALERIE FOTO
Pe o ploaie măruntă, șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani, Ovidiu Gherasim a fost condus sâmbătă pe ultimul drum.
O mamă care și-a abandonat copiii condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare
O femeie din Botoșani care a făcut trei copii și mai apoi i-a părăsit pentru că s-a îndrăgostit de alt bărbat a fost condamnată de magistrații de la Judecătoria Botoșani.
SCANDAL în municipiu: Casă vândută pe bucăți, un tip cu un buldozer a dărâmat tot și mai apoi a fugit – GALERIE FOTO
Spiritele s-au încins în această săptămână pe strada Armeană din municipiul Botoșani, la o casă unde locuiesc mai multe familii.
Propus de PSD, fostul prim-procuror al Botoșanilor ajunge la Curtea Constituțională
Un procuror din Botoșani ajunge pe una dintre cele mai importante funcții ale României. 
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
24 mai 2019
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.