Top News
Iubitul, avocatul și finanțistul în cursă pentru scaunul prefectului Costică Macaleți!

Trei nume sunt vehiculate ca fiind unul din cele ce vor avea numire pe scaunul de prefect al județului Botoșani. Prin alte prefecturi, reprezentanții Guvernului în teritoriu au făcut deja în spate. Acolo unde demisia nu vine natural, schimbarea se va produce de la București. Până la această etapă însă, negocierile de culise.

La Botoșani, neoficial, având în vedere că prefecții sunt apolitici, cei care vor susține o persoană pentru această funcție sunt liberalii. Au deja pregătite trei nume și anume avocatul Daniel Humelnicu, directorul adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice, Doru Alupoaie și Cezar Huțanu, prietenul liderei femeilor liberale, proaspăt numit în fruntea TNL.
Costică Macaleți, prefectul în exercițiu, a auzit și el zvonurile. Este de acord că într-un an cu două scrutine electorale, partidul aflat la putere nu-și permite să aibă un prefect de la partidul aflat în opoziție.
”Nu pot să comentez. Sunt foarte vaccinat ca să dau curs unor astfel de zvonuri. Probabil se va produce dar, undeva în luna ianuarie din mai multe motive, e și vacanța parlamentară, sunt sărbătorile și au nevoie de prefect cu experiență să organizeze alegerile. Dar nu comentez, este decizia Guvernului în sensul acesta”, a declarat pentru Botoșăneanul, Costică Macaleți.

Unul dintre cei care ar putea intra în biroul prefectului, Doru Alupoaie se află aproximativ în același stadiu și susține că a auzit și el tot felul de vehiculări însă, nimic concret: ”Am auzit și eu zvonuri dar nu am purtat vreo discuție directă cu cineva”, a arătat Doru Alupoaie.
Costică Macaleți estima că o eventuală schimbare s-ar putea produse în prima lună a anului viitor. La Timiș de exemplu, nu s-a mai așteptat și Eugen Dogaru a fost retrogradat din funcția de prefect în cea de subprefect, în ședința de Guvern de ieri, 15 decembrie 2015. La Iași, Dan Cârlan și-a dat direct demisia: ”Eu am fost învestit în funcție de guvernul Ponta. Acum este un alt Guvern și, ca atare, consider că este normal și corect să las actuala guvernare să își desemneze reprezentantul în teritoriu", spunea fostul prefect de Iași imediat după demisie.
De altfel și la Botoșani circulă varianta prin care, Costică Macaleți ar putea rămâne pe funcția de subprefect. În acest condiții, Elena Coșman ar deține recordul, cu cel mai scurt mandat de subprefect din istoria județului.
CITEȘTE: „Subprefectă” de Botoșani - Țigănucă înlocuit cu o directoare de instituție!

Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
inpuff.ro
Loading...
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
COVID-ul pătrunde și în DSPSA-ul Primăriei, un angajat a fost infectat, colegii lui trimiși la izolare
Răsfirate prin tot felul de locuri sau instituții, cazurile de infectare cu virusul SARS-COV-2 continuă să facă parte din cotidianul botoșănean.
Loading...
”Istoria se repetă” - coincidența fatală din viața Minodorei Vasiliu
Sicriul fostei directoare de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost depus la casa mortuară a Bisericii Vovidenia, acolo unde joi la amiază se aflau deja mai multe rude și cunoștințe.
Femeie în stare gravă după ce s-a dat peste cap cu un Renault, pompierii se muncesc să o scoată din mașină – FOTOGALERIE
După accidentul cu BMW-ul, un alt eveniment rutier a avut loc astăzi în județul Botoșani. De această dată nu în municipiul reședință, ci la Copălău.
Aproape 100 de pacienți cu COVID internați la Mavromati, spitalul va fi redeschis în sfârșit pentru toți botoșănenii
După luni bune în care au fost internați doar pacienți COVID, Spitalul Mavromati se pregătește să trateze și bolnavii cu alte afecțiuni.
Drumul mănăstirilor: Un potențial turistic pe care Botoșanii îl ignoră - GALERIE FOTO
Vorbe multe, fapte puține. Așa ar putea fi rezumată inițiativa administrației botoșănene care, de câteva ori în trei decenii, a purces la proiecte ambițioase menite să trezească la viață turismul în nordul Moldovei. Însă totul s-a împotmolit în hârtii...
Omul din Nord în vremea pandemiei: ”Carantina mi-a arătat că eram de dinainte norocos, duceam și duc viața pe care mi-o doream” - FOTO & VIDEO
Un spirit întreprinzător, îmbinat cu o ingeniozitate și o dibăcie culturală rar întâlnite la noi. Un profesionist care trece dincolo de rigorile instituționale tocmai pentru a schimba mentalități, pentru a așeza pe cărările bătătorite, aparent fără ieșire, soluții noi și idei neîntâlnite încă.
Sticlele în aer!!! Încă un film din decapotabila Audi care a produs accidentul din bulevard – VIDEO
Transmisia în direct pe Facebook a accidentului care a avut loc luni seară pe bulevardul Mihai Eminescu a fost făcută de un tânăr care stătea în față, lângă scaunul șoferului recalcitrant.
hotilor de PNL SI PDL mai aveti mult de hotit judetul poate ar trebui sal urmati pe TURCANU si sa nu mai auzim de voi SORESCULE SOPTICULE
16 decembrie 2015, 22:33
pai nu il pune pe Roman, ca lui ii este bine acolo, deputat. dar il baga la inaintare pe Caesar Hutanu, el este omul lui
16 decembrie 2015, 19:27
Toate trei nume vehiculate sunt "anomalii". Doamne, da-ne zile, cu sanatate si apara-ne de acesti asa-zisi viitori prefecti. Inseamna ca orice taratura poate ajunge prefect, subprefect. Habar nu au cu ce se mananca treaba din prefectura, desi ei vor sustine ca DA, se pricep, sunt semidocti si atotstiutori. Tehnocrati? ok, ce fel de studii trebuie sa aiba un prefect ca sa fie tehnocrat?
16 decembrie 2015, 19:23
Numai in Romania se fac mereu aceste schimbari pe lini politice de la revolutie si pana in prezent avem numai sefi de instituti pe numiri politice nicidecum pe competente ,deasemeni prefecti sunt a politici . Cand nu se va mai minti ,poate la o noua revolta sociala altfel vom trai mereu in minciuna.
16 decembrie 2015, 19:11
Toate trei nume vehiculate sunt "anomalii". Doamne, da-ne zile, cu sanatate si apara-ne de acesti asa-zisi viitori prefecti. Inseamna ca orice taratura poate ajunge prefect, subprefect. Habar nu au cu ce se mananca treaba din prefectura, desi ei vor sustine ca DA, se pricep, sunt semidocti si atotstiutori. Tehnocrati? ok, ce fel de studii trebuie sa aiba un prefect ca sa fie tehnocrat?
16 decembrie 2015, 18:50
Nu pot sa fiu de acord cu nici un nume vehiculat. Nominalizarea trebuie discutata in partid ,aprobata si validata.
16 decembrie 2015, 18:17
Dar eu stiam ca guvernul "technocrat" va numi prefecti tehnocrati? Asta este adevarata fata a PNL-ului. Ma intreb de ce nu il pune pe "tehnocratul" Cristian Roman?
16 decembrie 2015, 16:07
Cat a plătit iubita pentru nominalizarea asta ? Nu degeaba a varsat Secrieru sacul cu bani la partid , isi vrea iubitul sa fie CINEVA , ca el saracul , cu neuronii mai putin , cum a dat Domnul . Fraților , sper ca glumiți ! Dacă astia sunt oamenii pnl-ului , atunci va meritați soarta !
16 decembrie 2015, 13:04
Humelnicu,din cat l-am cunoscut,este bun de Prefect,cum sunt eu bun de Mitropolit.Ceilalti,sunt necunoscuti.
16 decembrie 2015, 11:51
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8319 lei
USD
Dolarul SUA
4.2813 lei
CHF
Francul elveţian
4.5376 lei
GBP
Lira sterlină
5.3578 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9852 lei
XAU
Gramul de aur
243.8935 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2510 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3722 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9652 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1489 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1816 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6485 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.