Top News
Lidia Onofrei destituită de la București după ce s-a ”pupat” cu PSD-iștii: Felicitari frumoasă doamnă / Mulțumesc pentru încredere și susținere colegilor din organizația PSD Botoșani

Au trecut două zile de când botoșăneanca Lidia Onofrei a intrat în istoria guvernamentală cu unul dintre cele mai scurte mandate de secretar de stat din România fără să se ofere vreo explicație oficială pentru schimbarea acesteia.

”Nu a fost asta prima ei opțiune”

Numită săptămână trecută președinte la Autoritatea Naționala pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), aceasta a fost destituită pe 17 ianuarie, iar premierul Sorin Grindeanu nu și-a motivat în vreun fel gestul. Straniu este că fost salariată a Direcției de Sănătate Publică Botoșani a fost demisă în aceeași zi în care un alt botoșănean, Angel Gheorghiu, a devenit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării.
Lidera județeană a social-democraților nu cunoaște motivul înlocuirii atât de rapide a Lidiei Onofrei, însă susține că schimbarea acesteia nu are nici o legătură cu dobândirea postului de la București de către viceprimarul de Bucecea.


”PSD Botoșani a susținut mai mulți colegi pentru funcții la nivelul ministerelor – secretar de stat, subsecretar de stat, pe alte locuri la agențiile din subordinea ministerelor – colegii și-au făcut un cumul de opțiuni. D-na Lidia rămâne în continuare o oțiune a noastră, a organizației județene, pentru o funcția de secretar de stat. Eu n-am înțeles nici eu prea bine care a fost algoritmul, dar cert este că nu a fost asta (funcția de la ANPDCA – n.r.) prima ei opțiune, asta pot să spun cu certitudine”,


Doina Federovici, președinte PSD Botoșani.

Abia apucase să mulțumească PSD-iștilor pentru post

Ca și destituirea, numirea Lidiei Onofrei a produs rumoare întrucât, în mandatul de director al lui Gabriel Oprișanu la DSP Botoșani, aceasta a participat la acțiuni cu iz electoral ale PNL, în care nu s-a sfiit să poarte chiar și eșarfa liberală la gât.
Cu toate acestea, imediat după dobândirea postului, una dintre principalele sale griji a fost să mulțumească PSD-iștilor, pe Facebook, pentru post.


”Multumesc pentru incredere si sustinere colegilor din organizatia PSD Botosani! Este o onoare deosebita pentru mine si o provocare cu o foarte mare responsabilitate. Multumesc tuturor pentru mesajele de felicitare si incurajare!”


Lidia Onofrei, la dobândirea funcției de președinte ANPDCA.


După ce i s-a încetat mandatul n-a mai mulțumit nimănui.

Val de lingușeli virtuale

Amuzant este că în anunțul de dobândire a postului pe care îl făcuse avusese parte de peste 400 de like-uri și mai mult de o sută de comentarii, o bună parte dintre acestea lingușitoare, tradiționalul pupincurism de prin această parte a țării manifestându-se în toată splendoarea. Printre cei care au ținut să o felicite public sau să îi ofere chiar și flori virtuale s-au aflat fosta deputată Liliana Mincă, consilierul local PSD Vasile Chiru, fostul primar Ovidiu Portariuc. Lidia Onofrei lansase chiar și promisiuni ferme – ”așa vom face” – în cpndițiile în care avea mesaje de felicitare precum:


Stefancu Liliana Mult succes stimata doamna ! Cunoscand faptul ca profesia dumneavoastra este cea de asistent social sunt convinsa ca ne ve-ti sustine si ve-ti contribui la aducerea acesteia pe locul meritat astfel incat asistentii sociali sa revina in sistem si sa nu regrete ca au ales sa studieze acest domeniu. Cu aleasa consideratie, L. Stefancu, asistent social
 
Scoalabonelor CehuSilvaniei Felicitări ! Mult succes în activitate , , realizări care să aducă semenilor noștri un strop de fericire !

 

Cornelia Scarlatescu Felicitari Lidia si mult succes!! Ma bucur pentru copiii romani care vor avea un om cu mult suflet care sa le apere cu adevarat drepturile  :)

 

Corman Georgeta Sorina Lidia, multe multe felicitari!!! Eu cred ca meriti din plin iar noi vom avea in tine un mare specialist pe care ne putem baza si care stie ce are de facut!!!

 

Silvia Alexoaie FELICITARI FRUMOASA DOAMNA !!!! BRAVOOOOOOOO!!!!!

 

FOTO: Facebook

loading...
Surpriză de proporţii: un tânăr viceprimar din judeţ, mare şef la Ministerul Dezvoltării
Botoșăneancă numită pe o funcție la București de premierul PSD Grindeanu

 

„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
inpuff.ro
Loading...
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
Loading...
COVID-ul pătrunde și în DSPSA-ul Primăriei, un angajat a fost infectat, colegii lui trimiși la izolare
Răsfirate prin tot felul de locuri sau instituții, cazurile de infectare cu virusul SARS-COV-2 continuă să facă parte din cotidianul botoșănean.
”Istoria se repetă” - coincidența fatală din viața Minodorei Vasiliu
Sicriul fostei directoare de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost depus la casa mortuară a Bisericii Vovidenia, acolo unde joi la amiază se aflau deja mai multe rude și cunoștințe.
Femeie în stare gravă după ce s-a dat peste cap cu un Renault, pompierii se muncesc să o scoată din mașină – FOTOGALERIE
După accidentul cu BMW-ul, un alt eveniment rutier a avut loc astăzi în județul Botoșani. De această dată nu în municipiul reședință, ci la Copălău.
Aproape 100 de pacienți cu COVID internați la Mavromati, spitalul va fi redeschis în sfârșit pentru toți botoșănenii
După luni bune în care au fost internați doar pacienți COVID, Spitalul Mavromati se pregătește să trateze și bolnavii cu alte afecțiuni.
Drumul mănăstirilor: Un potențial turistic pe care Botoșanii îl ignoră - GALERIE FOTO
Vorbe multe, fapte puține. Așa ar putea fi rezumată inițiativa administrației botoșănene care, de câteva ori în trei decenii, a purces la proiecte ambițioase menite să trezească la viață turismul în nordul Moldovei. Însă totul s-a împotmolit în hârtii...
Omul din Nord în vremea pandemiei: ”Carantina mi-a arătat că eram de dinainte norocos, duceam și duc viața pe care mi-o doream” - FOTO & VIDEO
Un spirit întreprinzător, îmbinat cu o ingeniozitate și o dibăcie culturală rar întâlnite la noi. Un profesionist care trece dincolo de rigorile instituționale tocmai pentru a schimba mentalități, pentru a așeza pe cărările bătătorite, aparent fără ieșire, soluții noi și idei neîntâlnite încă.
As fi dorit sa ma adresez autorului articolului,dar,ca orice jurnalist onest "de investigatie" sau cancan se ascunde sub protectia anonimatului când profereaza bârfe cu iz de calomnie. Daca va documentati ati fi aflat ca f multe proiecte din Ministerul Sănătății au fost făcute cu ajutorul dnei Onofrei. Legea asistentei comunitare de care beneficiați si dvs si toata zona rurală lipsita de infrastructura medicală adecvată a fost coordonată si promovata de dna cu o tenacitate de invidiat in toate mandatele in aceasta tara unde lipsa de coerenta este regula. Ati fi vazut caa fost apreciata de toti ministri ,indiferent de zona politica. Pt ca este un om tehnic, nu un papagal care recita sloganuri de partid. Eu personal o cunosc si ar tb sa o fi cunoscut si dvs mai bine ,fiind pb din Botosani.
30 martie 2017, 06:34
Doamna Lidia este o profesionista si avem nevoie de asa oameni. De ce sa se duca in privat pentru ca esti tu florica o nerusinata si nu stii despre ce este vorba? Pacat ca putem sa numaram pe degete oamenii capabili din sistemul bugetar. Asa sunt cei din psd. Oameni buni psd-ul nu o sa promoveze niciodata.
19 ianuarie 2017, 15:04
asa iti trebuie. asa meritati. doar pupand ghiulul prindeti functii. de ce nu intri in privat, femeie, de me nu ai curaj sa te duci la un spital privat, daca esti asa tare, daca sunteti in general asa tari? va bazati doar pe spatele politic .... rusine, ce exempolu dai copiilor, pupati dosul sefului si o saq ajungetyi mari si tari, 22.000 de ron salar... jeguri ....
19 ianuarie 2017, 14:39
Pentru postul oferit cu a cotizat suficient, suparand greii PSD.
19 ianuarie 2017, 14:31
Lidia Onofrei a fost sacrificata in stil comunist.
19 ianuarie 2017, 13:46
Drag nea ar fi sa faca puscarie pesedistul cu hamsteru la nas si poate mai urmeaza si altii traseul turcanului
19 ianuarie 2017, 13:00
Dragnea si cu ai lui"Patriotii" neamului!
19 ianuarie 2017, 11:21
Bai ce oameni prosti se ocupă de copiii statului ! Toți sant pesedisti ?
19 ianuarie 2017, 10:37
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8378 lei
USD
Dolarul SUA
4.3085 lei
CHF
Francul elveţian
4.5522 lei
GBP
Lira sterlină
5.3598 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0080 lei
XAU
Gramul de aur
245.7662 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3768 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9856 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1736 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.