Top News
Locurile din Botoșani unde MOARTEA și-a lăsat amprenta pe vecie! - FOTOGALERIE

Valul sinuciderilor pare să ia amploare la Botoșani, de la lună, la lună. Modul în care oamenii își încheie socotelile cu viața nu fac decât să-i înfricoșeze din ce în ce mai mult pe ceilalți cetățeni și chiar să-i împingă la comiterea unor astfel de gesturi, într-un moment de rătăcire.

Au îmbrățișat moartea prea devreme

 

Încă de la începutul anului 2015, mai mulți botoșăneni și în mare parte tineri, s-au sinucis din motive luate cu ei în pământ. S-au aruncat de pe blocuri, și-au pus ștreangul în jurul gâtului, în urma lor lăsând râuri de lacrimi și nu în ultimul rând multe semne de întrebare. Prima nenorocire s-a produs pe strada Primăverii, atunci când o studentă a plonjat în gol de pe un bloc turn. A sărit de la etajul zece, direct în brațele morții și niciun medic nu a mai putut să o salveze. Fata de 26 de ani a urcat până la ultimul etaj și pentru a-și duce planul macabru la bun sfârșit, a încuiat ușa pe din afară și a pus câteva cărămizi pentru a fi sigură că nimeni nu o va împiedica să se sinudică. În jurul orei 23.00, botoșăneanca și-a luat adio de la viață și a sărit...

Câteva luni mai târziu, un tânăr de la Teologie s-a spânzurat într-o anexă gospodărească și a fost găsit fără suflare de unul dintre bunici. Moartea lui Andrei Hrițuleac, căci despre el este vorba, i-a lăsat pe părinții acestuia înmărmuriți, iar sora sa nu și-a putut reveni din coșmar luni bune. În momentul în care băiatul a fost găsit atârnând în ștreang, avea asupra sa un bilet de adio în care își planificase cu lux de amănunte înmormântarea.

Ioana Drobotă este o altă fată din Botoșani, care a murit în urmă cu câteva luni, într-un mod misterios. Stătea în chirie într-un apartament din municipiul Botoșani, împreună cu un băiat. Tânărul s-a dus la muncă de dimineață și a lăsat-o pe fată dormind, când s-a întors a constatat cu stupoare că colega lui de apartament nu se mai ridicase din pat. Mai mult decât atât, în momentul în care s-a apropiat de ea, a observat că nu mai respiră. Panicat a sunat la numărul unic de urgență 112 și a cerut ajutor. Din păcate, cadrele medicale de pe ambulanță ajunse la fața locului, nu au mai avut cui să acorde primul ajutor, constatând în cele din urmă decesul.

Sinuciderile în rândul tinerilor din Botoșani nu se opresc aici, iar lista continuă cu o adolescentă de doar 14 ani, care s-a aruncat de la etajul trei al unui bloc situat în apropiere de ”Capătul lui 1”. Aflată în grija statului, fata se afla împreună cu colegele ei într-un apartament al Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, iar la un moment dat s-a dus în cameră pentru a vorbi cu iubitul ei la telefon. După lungi discuții în care botoșăneanca a amenințat că se sinucide, și-a luat inima în dinți, s-a urcat pe pervaz și a sărit, lăsând în urma ei doi părinți îndurerați care au venit acasă din străinătate pentru a o înmormânta.

 

 

Botoșănean decapitat, întins pe șina de tren: Indiciile sinuciderii - necunoscute, probe de la fața locului - o sacoșă și câteva acte

 

Un caz de-a dreptul halucinant de sinucidere a avut loc în apropierea Gării Botoșani, în urmă cu mai bine de o lună, atunci când un bătrân s-a aruncat în fața trenului și a sfârșit decapitat. Moartea bărbatului, care nu era un om al străzii, a lăsat multe semne de întrebare mai ales că nu avea asupra sa decât câteva acte și o sacoșă în care pusese câteva alimente. Niciun bilet de adio. Un cioban care se afla în zonă și care a fost singurul martor ocular a povestit că botoșăneanul și-a premeditat moartea cu ore bune înainte. S-a plimbat și-a adunat gândurile, le-a pus cap la cap, iar rezultatul a fost... moartea.

 

Din câte se pare, o nouă metodă de sinucidere începe să fie pusă în aplicare în Botoșani și anume cea a incendiilor devastatoare. Un exemplu concret s-a petrecut recent, atunci când un bărbat care locuia în Parcul Tineretului și-a dat foc după o ceartă cu concubina. Explozia pe care a provocat-o într-un moment de nebunie i-a curmat viața pe loc și era cât pe ce să mai curme și alte vieți din blocul unde s-a produs nenorocirea. Din cauza botoșăneanului orbit de furie, care s-a aruncat în aer, un agent din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani are nevoie urgent de o transfuzie de sânge. Câteva zile mai târziu, un alt botoșănean i-a copiat metoda și și-a dat în foc în casă, după o ceartă cu partenera de viață. Spre norocul lui, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au ajuns la timp, la fața locului și au reușit să-l scoate afară pe omul cu moartea în minte.

Toate aceste fapte care sunt între limita dintre viață și moarte au o explicație din punct de vedere psihologic, iar un specialist în domeniu ne-a oferit câteva detalii pentru a intra preț de câteva minute în mintea unui astfel de om, în mintea unui tânăr care în loc să se bucure de viață, și-o curmă.

Potrivit specialistului, ”cei care recurg la gesturi suicidare prezintă în general o simptomatologie depresivă sau tulburări asociate depresiei precum consum de alcool sau substanțe, tulburări de personalitate, tulburare anxioasă, tulburare de conduită etc. De asemenea, rezistența din ce în ce mai scazută la frustrare alături de capacitatea scăzută de adaptare se pot transforma în cauze  care stau la baza sinuciderilor. Condițiile familiale și de mediu își pun amprenta asupra psihicului copilului si adolescentului, iar daca aceste conditii sunt negative devin in timp factori de vulnerabilitate”. De asemenea, rămânând în sfera tinerilor, ”este necesară diferențierea între comportament intențional și comportament impulsiv, însă impulsivitatea este doar aparență, de regulă indivizii care recurg la suicid își anunță intenția într-un mod sau altul familiei, prietenilor sau societății, recurgând la o serie de acțiuni prin care atrag atenția precum apeluri la 112, postări în spațiul virtual, mesaje telefonice etc. De aceea este important să nu tratăm cu indiferență sau superficialitate amenințările de acest gen.

În unele cazuri persoanele suicidare se tratează pe sine ca pe niste ținte ale răzbunării în probleme în care nu mai pot găsi soluții. Studiile demonstrează faptul că o tentativă de suicid este urmată în cele mai multe cazuri de recidive, de aceea apelul la ajutor specializat nu trebuie întârziat.”, mai spune specialistul.

Ştefania VORNICEANU
Altar de lumânări și pomană pe bulevard, tineri adunați pentru „italian” – GALERIE FOTO
Mai mulți tineri s-au adunat duminică începând cu ora 17:00 pe Bulevardul Mihai Eminescu.
Profesorul de sport care a BĂTUT șase elevi la oră este RECIDIVIST: A mai lovit copii la alte două școli, scos nevinovat de șefi
Cazul de la Școala Generală nr. 2 din municipiul Botoșani este doar o picătură din seria ieșirilor nervoase pe care se pare că le-ar avea profesorul de educație fizică ce a ajuns joi la audieri la Poliție.
Polițiștii, dotați cu aparate FOTO și camere VIDEO: Șoferii vor fi filmați pentru ca probele din trafic să nu fie contestate
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani atrag atenția că începând cu 12 octombrie 2019 intră în vigoare noile prevederi din Codul Rutier privitoare la abaterile coroborate cu utilizarea telefonului mobil la volan.
REVOLUȚIE în trafic: Polițiștii au ieșit public pentru atenționarea șoferilor de la Botoșani, telefonul mobil te poate lăsa fără permis și 3 luni de zile – LISTA faptelor sancționate
Sâmbătă, 12 octombrie 2019, este ziua în care intră în vigoare noile modificări legislative privitoare la circulația pe drumurile publice.
Delicii și delicatese sănătoase în parcarea de la Piața Centrală: Ziua Recoltei s-a deschis cu șefimea Botoșaniului – FOTO&VIDEO
Aflat la a treia ediție evenimentul intitulat Ziua Națională a Produselor Agroalimentare s-a deschis la Botoșani într-o frumoasă zi de toamnă. Parcarea de pe Platoul B a fost din nou animată de standuri colorate cu legume în culorile toamnei dar și cu produse naturale ale producătorilor autohtoni.
O trăim și pe asta: gunoiul s-a colorat în ROȘU la Botoșani – 5 din 5 șefi de la PSD în unitatea care face și desface în salubrizare
Adunarea Generală a Asociațiilor (AGA) de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Ecoproces” s-a întrunit marți în ședință și a adoptat mai multe hotărâri privind conducerea acestui organism teoretic apolitic. Doar teoretic însă.
Plângere penală la DSPSA, acuzații grave împotriva unei firme private și a unui medic pentru registre dispărute și servicii fictive
Scandalul din vara trecută între conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) și medicul Mihai Maxim generează o nouă plângere penală. Eugen Țurcanu în calitatea sa de director a sesizat procurorii de la Parchet despre anumite nereguli ce sunt puse în sarcina doctorului veterinar și a reprezentanților firmei care au administrat padocul de câini comunitari.
Botoșăneancă dusă de soț la Maternitate să nască, RĂNITĂ în accident rutier, femeia preluată de ambulanță – FOTOGALERIE
Cursă contracronometru în adevăratul sens al cuvântului făcută marți seara de către un botoșănean de 33 de ani căruia îi năștea soția.
O tânără de 19 ani s-a răsturnat cu mașina, noroiul de pe roți a băgat-o în mare necaz – GALERIE FOTO
Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a fost solicitat marți, în jurul orei 17:00, în satul Mănăstirea Doamnei din comuna Curtești, acolo unde a avut loc un eveniment rutier.
Noni, primul copil autist din România care a scris trei cărți, și o dezbatere ALTFEL despre Educație la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO
Sâmbătă, 5 octombrie, la Botoșani s-a sărbătorit altfel Educația. Fără baloane, serbări sau medalii. Un copil de 11 ani a adunat în juru-i oameni pentru care viața înseamnă să cucerești fiecare zi, secundă cu secundă.
Apare un nou sens giratoriu: sediul unei firme a dispărut, se mută un supermarket prezent în toată țara – GALERIE FOTO
Lucrările la noul supermarket Lidl din Botoșani avansează cu repeziciune. Terenul cu tot cu clădiri pe care compania l-a achiziționat deja nu mai seamănă deloc cu ceea ce era acolo anul trecut.
Impact puternic Mercedes – taxi Renault pe Calea Națională, o familie întreagă a ajuns la spital – VIDEO & GALERIE FOTO
Două mașini s-au izbit vineri după-amiază pe Calea Națională, în apropiere de Lidl, iar în urma accidentului o familie întreagă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.
ALDE are peste 30 de președinți în județ, de la foști primari sau viceprimari cu multe mandate, la oameni de afaceri – LISTA
În decurs de o săptămână de zile cât a cutreierat o parte din județ, Florin Țurcanu, actual vicepreședinte al ALDE Botoșani, a reușit să creioneze organizații locale în mai bine de un sfert din comunele din teritoriu.
Prima DEMISIE de președinte după înlocuirea Lilianei Mincă cu Roxana Anușca Țurcanu din ALDE Botoșani
În noua formulă în care s-a constituit Filiala Județeană ALDE Botoșani nu s-a regăsit unul dintre președinții de organizație din cadrul partidului.
Un echipaj MAI a salvat un bărbat care și-a băgat cuțitul în gât, polițiștii cer să se apeleze 112 doar la urgențe
Doi subofițeri MAI de la Botoșani i-au salvat viața unui bărbat din oraș care și-a provocat mai multe răni în zona gâtului cu un cuțit. Poliția Română a făcut public incidentul joi după-amiază.
Chirurgul sufletelor: Preotul din Botoșani care a convins oamenii să doneze 7 tone de sânge, a salvat zeci de vieți de la Colectiv – FOTOGALERIE
Născut la Hlipiceni, din ţărani simpli şi evlavioşi. S-a călugărit pe când avea doar 18 ani, apoi a plecat în armată, la tanchişti. Părintele Ciprian Grădinaru este cunoscut în toată România drept chirurgul sufletelor.
REALITATEA dură a județului: O femeie a născut acasă un bebeluș de 1.400 de grame pe care nu l-a mai vrut
Bebeluși născuți acasă, mame cu sarcini nemonitorizate, copile cu copii. Sunt doar câteva situații cu care medicii de la Maternitatea Botoșani se confruntă. Iar această realitate dureroasă, o recunosc și cadrele medicale, ține și de specificul zonei.
ULTIMĂ ORĂDEZASTRU făcut de o șoferiță de 19 ani în intersecție la Rompetrol – GALERIE FOTO & VIDEO
Accident rutier petrecut în urmă cu puține momente la intersecție străzilor Calea Națională cu Petru Rares, lângă stația Rompetrol.
POVESTEA incredibilă a agresorului sexual din Botoșani – Nu cunoaște niciun limbaj de comunicare, externat de la Psihiatrie pentru că era… liniștit
Bărbatul de 35 de ani, care a fost arestat pentru tentativă de viol asupra a două copile de 12 și 14 ani, este un caz ieșit din comun. Botoșăneanul este surdo-mut și, potrivit unor surse, nu ar cunoaște nici limbajul semnelor, iar comunicarea cu el este aproape imposibilă.
Ambulanță chemată la Lebăda, rudele unei femei au coborât-o din mașină ca să intre mai rapid la UPU
Modul în care gândesc unii dintre botoșăneni continuă să-i umească pe angajații sistemului sanitar. Un alt caz de ignoranță amestecată cu inconștiență s-a petrecut sâmbătă dimineață.
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
18 octombrie 2019
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.