Top News
Locurile din Botoșani unde MOARTEA și-a lăsat amprenta pe vecie! - FOTOGALERIE

Valul sinuciderilor pare să ia amploare la Botoșani, de la lună, la lună. Modul în care oamenii își încheie socotelile cu viața nu fac decât să-i înfricoșeze din ce în ce mai mult pe ceilalți cetățeni și chiar să-i împingă la comiterea unor astfel de gesturi, într-un moment de rătăcire.

Au îmbrățișat moartea prea devreme

 

Încă de la începutul anului 2015, mai mulți botoșăneni și în mare parte tineri, s-au sinucis din motive luate cu ei în pământ. S-au aruncat de pe blocuri, și-au pus ștreangul în jurul gâtului, în urma lor lăsând râuri de lacrimi și nu în ultimul rând multe semne de întrebare. Prima nenorocire s-a produs pe strada Primăverii, atunci când o studentă a plonjat în gol de pe un bloc turn. A sărit de la etajul zece, direct în brațele morții și niciun medic nu a mai putut să o salveze. Fata de 26 de ani a urcat până la ultimul etaj și pentru a-și duce planul macabru la bun sfârșit, a încuiat ușa pe din afară și a pus câteva cărămizi pentru a fi sigură că nimeni nu o va împiedica să se sinudică. În jurul orei 23.00, botoșăneanca și-a luat adio de la viață și a sărit...

Câteva luni mai târziu, un tânăr de la Teologie s-a spânzurat într-o anexă gospodărească și a fost găsit fără suflare de unul dintre bunici. Moartea lui Andrei Hrițuleac, căci despre el este vorba, i-a lăsat pe părinții acestuia înmărmuriți, iar sora sa nu și-a putut reveni din coșmar luni bune. În momentul în care băiatul a fost găsit atârnând în ștreang, avea asupra sa un bilet de adio în care își planificase cu lux de amănunte înmormântarea.

Ioana Drobotă este o altă fată din Botoșani, care a murit în urmă cu câteva luni, într-un mod misterios. Stătea în chirie într-un apartament din municipiul Botoșani, împreună cu un băiat. Tânărul s-a dus la muncă de dimineață și a lăsat-o pe fată dormind, când s-a întors a constatat cu stupoare că colega lui de apartament nu se mai ridicase din pat. Mai mult decât atât, în momentul în care s-a apropiat de ea, a observat că nu mai respiră. Panicat a sunat la numărul unic de urgență 112 și a cerut ajutor. Din păcate, cadrele medicale de pe ambulanță ajunse la fața locului, nu au mai avut cui să acorde primul ajutor, constatând în cele din urmă decesul.

Sinuciderile în rândul tinerilor din Botoșani nu se opresc aici, iar lista continuă cu o adolescentă de doar 14 ani, care s-a aruncat de la etajul trei al unui bloc situat în apropiere de ”Capătul lui 1”. Aflată în grija statului, fata se afla împreună cu colegele ei într-un apartament al Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, iar la un moment dat s-a dus în cameră pentru a vorbi cu iubitul ei la telefon. După lungi discuții în care botoșăneanca a amenințat că se sinucide, și-a luat inima în dinți, s-a urcat pe pervaz și a sărit, lăsând în urma ei doi părinți îndurerați care au venit acasă din străinătate pentru a o înmormânta.

 

 

Botoșănean decapitat, întins pe șina de tren: Indiciile sinuciderii - necunoscute, probe de la fața locului - o sacoșă și câteva acte

 

Un caz de-a dreptul halucinant de sinucidere a avut loc în apropierea Gării Botoșani, în urmă cu mai bine de o lună, atunci când un bătrân s-a aruncat în fața trenului și a sfârșit decapitat. Moartea bărbatului, care nu era un om al străzii, a lăsat multe semne de întrebare mai ales că nu avea asupra sa decât câteva acte și o sacoșă în care pusese câteva alimente. Niciun bilet de adio. Un cioban care se afla în zonă și care a fost singurul martor ocular a povestit că botoșăneanul și-a premeditat moartea cu ore bune înainte. S-a plimbat și-a adunat gândurile, le-a pus cap la cap, iar rezultatul a fost... moartea.

 

Din câte se pare, o nouă metodă de sinucidere începe să fie pusă în aplicare în Botoșani și anume cea a incendiilor devastatoare. Un exemplu concret s-a petrecut recent, atunci când un bărbat care locuia în Parcul Tineretului și-a dat foc după o ceartă cu concubina. Explozia pe care a provocat-o într-un moment de nebunie i-a curmat viața pe loc și era cât pe ce să mai curme și alte vieți din blocul unde s-a produs nenorocirea. Din cauza botoșăneanului orbit de furie, care s-a aruncat în aer, un agent din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani are nevoie urgent de o transfuzie de sânge. Câteva zile mai târziu, un alt botoșănean i-a copiat metoda și și-a dat în foc în casă, după o ceartă cu partenera de viață. Spre norocul lui, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au ajuns la timp, la fața locului și au reușit să-l scoate afară pe omul cu moartea în minte.

Toate aceste fapte care sunt între limita dintre viață și moarte au o explicație din punct de vedere psihologic, iar un specialist în domeniu ne-a oferit câteva detalii pentru a intra preț de câteva minute în mintea unui astfel de om, în mintea unui tânăr care în loc să se bucure de viață, și-o curmă.

Potrivit specialistului, ”cei care recurg la gesturi suicidare prezintă în general o simptomatologie depresivă sau tulburări asociate depresiei precum consum de alcool sau substanțe, tulburări de personalitate, tulburare anxioasă, tulburare de conduită etc. De asemenea, rezistența din ce în ce mai scazută la frustrare alături de capacitatea scăzută de adaptare se pot transforma în cauze  care stau la baza sinuciderilor. Condițiile familiale și de mediu își pun amprenta asupra psihicului copilului si adolescentului, iar daca aceste conditii sunt negative devin in timp factori de vulnerabilitate”. De asemenea, rămânând în sfera tinerilor, ”este necesară diferențierea între comportament intențional și comportament impulsiv, însă impulsivitatea este doar aparență, de regulă indivizii care recurg la suicid își anunță intenția într-un mod sau altul familiei, prietenilor sau societății, recurgând la o serie de acțiuni prin care atrag atenția precum apeluri la 112, postări în spațiul virtual, mesaje telefonice etc. De aceea este important să nu tratăm cu indiferență sau superficialitate amenințările de acest gen.

În unele cazuri persoanele suicidare se tratează pe sine ca pe niste ținte ale răzbunării în probleme în care nu mai pot găsi soluții. Studiile demonstrează faptul că o tentativă de suicid este urmată în cele mai multe cazuri de recidive, de aceea apelul la ajutor specializat nu trebuie întârziat.”, mai spune specialistul.

Ştefania VORNICEANU
Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare
Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
Polițist local aflat în misiune, cu mașina distrusă în Centrul Vechi, ar fi fost și îmbrâncit de doi tineri
Incidentele în zona istorică a orașului sunt nelipsite chiar și pe pandemie. Și nu este pentru prima dată când cei care au de suferit sunt chiar oamenii legii.
DOUĂ amenzi aplicate de ITM la fabrica unde au fost concediați muncitorii din Sri Lanka
Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la cei peste 40 de muncitori confecționeri de la Botoșani concediați din cauza pandemiei, instituțiile statului au demarat verificări.
Botoșăneanca din fruntea DSP București înlocuită cu fina ministrului Educației
Directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, botoșăneanca Laura Acatrinei, a fost înlocuită din funcție la mai puțin de două luni de la data numirii.
Eroare de poveste a autorităților: Nouă botoșăneni cu Covid-19 au... dispărut
Erorile din raportările Grupul de Comunicare Strategică (GCS) privind răspândirea coronavirusului se înmulțesc de la o zi la alta și aceasta în condițiile în care tocmai acest organism militează să fie citite doar informările pe care el le transmite șîn același timp închide publicații online pentru informații false.
Strada din municipiu intrată în MODERNIZARE arată ca un mare lac: Bordurile, pe timp de ploaie, se pot vopsi - GALERIE FOTO
Pe data de 31 octombrie 2019 începeau lucrările la cea mai lungă stradă a municipiului și care și-a așteptat rândul la finanțare ani la rând.
Loading...
RUȘINOS: În zona zero a orașului, bărbați cu pantalonii în vine surprinși în mijlocul zilei de locatari – FOTOGALERIE
Botoșănenii care locuiesc în zona centrală a orașului, la câteva zeci de metri de Palatul Administrativ și Primărie, trăiesc de câteva săptămâni de zile un adevărat coșmar.
Fostul subprefect, gata de angajare la Registrul Agricol dintr-o comună
Surpriză la un concurs public pentru ocuparea unui post în schema de personal a unei primării comunale. Singurul candidat înscris și cu șanse mari de promovare este un fost subprefect care de câțiva ani își administrează propria afacere.
Vărul fostului șef al Poliției Rutiere omorât în piață cu un cuțit în inimă
Este doliu în familia fostului șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău.
Cadru medical de la Ambulanță infectat cu coronavirus – SITUAȚIA de astăzi din unitățile sanitare
Și un cadru medical de la Serviciul Județean de Ambulanță a fost infectat cu coronavirus.
Pianul care a aparținut filosofului Mircea Vulcănescu ajunge în casa copilăriei lui Enescu, un vechi târg al Botoșanilor se transformă în important centru cultural - FOTOGALERIE
În urmă cu 65 de ani, pe 4 mai, se stingea din viață, singur, sărac, dar pătruns de aceeași bunătate care l-a caracterizat întreaga viață, unul dintre cei mai mari artiști pe care România i-a dăruit lumii. Un geniu născut pe pământ botoșănean și care, până la sfârșitul zilelor, a dus dorul meleagurilor natale.
Sistemul sanitar la pământ, botoșăneni condamnați la moarte de criza COVID-19
Este haos în sistemul sanitar botoșănean și nu numai. Virusul chinezesc a prins factorii de decizie total nepregătiți, ceea ce a creat o învălmășeală fără precedent. Iar situația prin care trece Botoșaniul nu este deloc roz. Totul se resfrânge și asupra miilor de botoșăneni care suferă de diferite boli și care au în această perioadă nevoie de ajutor.
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.