Top News
Lovitură de teatru la Tribunal: CJ-ul învins de 7 directori şi administratori PSD şi PNL, trebuie să le mai dea și bani

Consiliul Judeţean Botoşani trebuie să achite cheltuieli de judecată la trei dintre foştii conducători ai SC EcoSal SA şi nu mai are nici un drept să le pretindă plata de despăgubiri.

CJ voia să le ia peste 100.000 de lei pentru falimentul EcoSal

Şi aceasta pentru că Tribunalul Botoşani a respins acţiunea CJ prin care solicita foştilor directori şi membri ai consiliului de administraţie o sumă totală de ceva peste 100.000 de lei. Banii au fost calculaţi drept prejudiciu pe care societatea menţionată, prin şefii săi, l-ar fi adus bugetului judeţului. Firma a fost finanţată prin aportul de capital al CJ, iar Camera de Conturi Botoşani a considerat că, atât timp cât agentul economic nu şi-a atins obiectivul pentru care a fost înfiinţat, atunci înseamnă că nici cheltuielile nu sunt justificate. CJ şi-a însuşit punctul de vedere şi a deschis în luna iunie a anului trecut un proces la secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pe 19 ianuarie, după numai patru termene de judecată, instanţa a decis să respingă solicitarea Consiliului Judeţean.


„S-a invocat că nu s-a făcut bani din ce era, dar banii care s-au dat au fost puşi pentru înfiinţarea şi bunul mers câteva luni de zile, n-aveai cum să faci performanţă economică fără bani, fără investiţii. Ei au mers pe raportul Camerei de Conturi Botoşani, că s-a făcut firma şi firma n-a produs bani. CJ-ul nu a atacat raportul Camerei de Conturi şi au spus că, dacă s-a constatat un prejudiciu de către Camera de Conturi, noi considerăm că vinovaţi sunt directorii şi membrii CA”,


Narcis Ştefan, fost membru CA.

Unii dintre cei dați în judecată au bătut singuri Consiliul

Jurist de meserie, acesta s-a reprezentat singur, apărându-l totodată şi pe Dorin Birta. Mihail Gheorghiu, fost membru CA, s-a reprezentat de asemenea singur, în timp ce Lucian Diac şi Ionuţ Cârnu, foşti la rândul lor componenţi ai CA, precum şi directorul general Cristian Lazarovici şi cel adjunct Viorel Coman au apelat la un avocat.
Acţiunea fusese deschisă în mandatul de preşedinte interimar a lui Gheorghe Sorescu.
Culmea este că, inițial, șefii de la Ecosal au plătit anul trecut în jur de 2.000 de lei fiecare tot la presiunile făcute de Consiliul Județean, însă respectivi banii reprezentau niște dări la stat aferente remunerațiilor primite și nu prejudiciu stabilit de Camera de Conturi.

Afacere pentru gunoi care miroase urât

SC EcoSal SA a fost înfiinţată pentru a gestiona rampa ecologică de gunoi de la Stăuceni. Deşi a obţinut licenţă pentru această activitate, deschiderea noului depozit a tot întârziat, iar licenţa, obţinută pentru un an a expirat, fără a mai fi făcute demersuri pentru obţinerea alteia deoarece, între timp, CJ a realizat că gestionarea rampei de gunoi trebuie scoasă la licitaţie, ajungând astfel la o firmă din Suceava.

loading...
Le iese șefia falimentară pe ochi! Vicele de la CJ, fostul președinte TNL plus alți PSD-iști și PNL-iști puși să aducă de acasă un miliard de lei vechi
Faliment răsunător la CJ, o domnişoară a bătut firma la Tribunal, actele au ajuns acasă la un director

 

Cultura în vremea COVID: ”Pandemia aceasta, microbul acesta, ne-a schimbat total” - FOTO & VIDEO
Fără cultură şi relativa libertate pe care o implică, societatea, chiar dacă pare perfectă, nu este decât o junglă. De aceea orice creaţie autentică este un dar către viitor, spunea Albert Camus. Ce alte cuvinte mai potrivite ar caracteriza aceste vremuri în care autenticul devine prizonierul tehnologiei, în care emoția se măsoară în like-uri și spectatorul se pierde într-un spațiu virtual tot mai aglomerat și mai relativ?
Peste 1.300 de botoșăneni scoși din izolare! DOCUMENT Raed Arafat a cerut Prefecturii eliberarea botoșănenilor din carantină
Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către Prefectura Botoșani și instituțiile similare din România, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
inpuff.ro
Loading...
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Loading...
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
cu juristii de la cj te astepti la orice. sunt foarte bine pregatiti inafara de domeniul juridic.
31 ianuarie 2017, 21:27
oare banii vor fi dati din bugetul judetului sau de catre conducatorii de la acea vreme, vinovati pentru deciziile eronate pe care le-au luat..se va repeta acelasi lucru si SC PARCURI INDUSTRIALE? Ce interese au foast pentru lichidarea celor 2 societati? Decizia de lichidare a fost luata premergator posibilitatii de acordare in mod direct a contractelor la gunoaie, ca urmare a modificarilor legislative. gURILE RELE SPUN CA DESPRE MODIFICARILE LEGISLATIVE SE VORBEA UNDEVA PRIN 2015....? sANATATE SI LA MAI MULTI BANI CONDUCATORILOR de atunci si consilierilor judeteni de acuma .
31 ianuarie 2017, 17:53
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.