Top News
Marea asfaltare de noapte din strada Primăverii s-a transformat în jalnica peticire de zi: S-a folosit termenul greșit - GALERIE FOTO

Mult anunțata și așteptata asfaltare de pe strada Primăverii, din noaptea de miercuri spre joi, nu a mai avut loc. Și aceasta întrucât, ca și în alte cazuri, s-a optat pentru o peticire la lumina zilei.

Aceasta s-a derulat ieri de dimineață și până după amiază în stilul deja patentat la Botoșani. Câțiva muncitori măturau gropile, alții turnau ceva asfalt după curățare, iar apoi o mică mașină compactoare nivela șoseaua. Zeci de gropi din linia de tramvai au fost astfel acoperite în speranța că plombele vor ține până vine iarna. S-a reușit acoperirea tuturor de pe sensul de mers de la unitatea militară până la ”capătul lui 1”.


Conducătorul companiei care a preluat contractul de întreținere străzi de la SC Tehnic Asist SRL susține că la atât se reduce lucrarea și că, de fapt, nu a promis niciodată o asfaltare de proporții pe timp de noapte, fiind probabil înțeles eronat de către edili.


”Eu n-am pomenit nimic de noapte. În primul rând nu putem noaptea fiindcă trebuie să circule tramvaiul fiindcă în zona liniei, dacă nu-l calcă cât e proaspăt, trebuie apoi dezbătut cu pichamărul. Ziua își face urma”,


Mihai Vrăjitoru, director general SC Conrec SA.


De cealaltă parte, reprezentanții municipalității cred că s-a folosit greșit termenul de ”asfaltare” în loc de ”plombare” și s-a creat impresia că întreaga linie de tramvai, un veritabil coșmar pentru șoferii care circulă prin zonă, va fi acoperită de un covor asfaltic.


”Asfaltarea era termenul generic, mai corect era plombare. Dar tot un fel de asfaltare este. Nu au mai asfaltat noaptea pentru că au reușit să o facă ziua. Și s-au mișcat foarte repede și a nu a fost afectat mersul tramvaielor, cum credeam”,


Cosmin Andrei, viceprimar Botoșani.


Culmea este că și pentru ca aceasta peticire să aibă loc au trebuit, plastic vorbind, ”să se alinieze astrele”. Luni de zile Primăria Botoșani și SC Eltrans SA și-au pasat reciproc responsabilitatea intervenției la linia de tramvai, municipalitatea susținând că societatea trebuie să rezolve problema găurilor de pe calea de rulare fiindcă pe acolo merg tramvaiele, iar șefii firmei replicau că șinele se află de fapt în proprietatea Consiliului Local și deci Primăria trebuie să lucreze acolo. Cum în Primăria Botoșani s-a instaurat o teamă generală după trimiterea în judecată a mai multor șefi în dosarul redevenței de la mall, primarul Cătălin Flutur nu a dat ordin pentru asfaltarea pe Primăverii, lucru care nu l-a făcut nici viceprimarul Marian Murariu, cel care se ocupă direct de această activitate. Ba a plecat și în concediu, ceea ce ar fi însemnat o nouă prelungire a perioadei în care nu se derula nici o lucrare pe a doua cea mai importantă arteră a orașului, așa că, preluându-i temporar atribuțiile, viceprimarul Cosmin Andrei și-a luat el răspunderea plombării pe Primăverii.


3,6 de milioane de lei


a cheltuit Primăria Botoșani în legislatura trecută pentru reabilitarea străzii Primăverii pentru ca la un an de la terminarea lucrărilor să apară zeci de gropi în șosea. Nici o instituție a statului nu s-a sesizat pentru ceea ce s-a întâmplat și continuă să se întâmple pe această stradă în condițiile cheltuirii atâtor bani.

loading...
ASFALT pe strada rușine a orașului, unde-și rup botoșănenii mașinile, după intervenția Poliției – GALERIE FOTO & VIDEO
Botoșănenii își rup mașinile pe Primăverii – Se cere PETIȚIE pentru scoaterea tramvaielor

 

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

loading...
Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

loading...
Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

vivacredit.ro
Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Gaşca lui băşină vodă a ieşit la lumină din peştera unde i-au aruncat alegătorii.
18 mai 2017, 16:31
In campania de la locale,Flutur cu un zambet in coltul gurii,zicea cadaca ra el primar,intr-un an de zile,facea Primaverii total.Acum dupa un an de mandat,reuseste marele fas.Petice de asfalt pe dalele de beton,are o sa tina de joi,pana mai apoi.Tot asa zicea si cu Teatrul.Intr-un an a reusit sa puna folii de plastic in geamuri,sa nu intre zapada inauntru.La Conisa(si acolo termina totul intr-un an)a reusit sa faca scurgerea apelor murdare(de ce oare proiectul facut pe vremea lui nu a prevazut si scurgerea?)si aproape e gata intrarea in parc.
18 mai 2017, 10:31
Avem primar gospodar,vai de capul nostru...
18 mai 2017, 10:26
De dragul adevarului adevarat:S-a intervenit și pe linia de rulare, s-a și scris atunci, s-au dat și poze cum liniile de tramvai au fost plombate:http://botosaneanul.ro/stiri/primaverii-constructorul-s-a-apucat-de-plombat-dalele-de-la-tramvai-fotogalerie/”A fost o condiție în caietul de sarcini care a fost scos la licitație și care privește strict reparațiile de pe dalele de beton care constituie suportul pentru tramvaie. Aceste dale trebuiau reparate, o parte din ele au fost înlocuite de operator dar în număr foarte mic”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei
18 mai 2017, 08:38
De dragul adevărului sa menționam ca in mandatul trecut nu s-a intervenit asupra cailor de rulare,deci nici cheltuieli nu au existat in acest sens...Gropile apărute sunt in zona cailor de rulare...Ca are păcate firma asfaltatoare nu avem niciun dubiu,dar sa respectam adevarul...
18 mai 2017, 08:26
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Eu sunt tipa pe care aţi hărţuit-o, tipa pe care aţi numit-o curvă, prostituatăPersoană, persoană, persoanăEu sunt tipa pe care o urâți, aș fi trebuit să fiu băiat, astfel aș fi lângă voiȘi dacă un poet ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6256 lei
USD
Dolarul SUA
3.7686 lei
CHF
Francul elveţian
3.9178 lei
GBP
Lira sterlină
5.1993 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4068 lei
XAU
Gramul de aur
162.6750 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2239 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4976 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9976 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0335 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6209 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-6.5 o C
Dorohoi
-10 o C
Bucecea
-6.5 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-10 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.