Top News
MĂRTURII dureroase după moartea misterioasă a femeii de 32 de ani, după naștere: Fetița e bine, mama e bine / Era vraiște înăuntru / Doctorița nu voia să iasă

Alexandra și Marcel se cunoșteau de trei ani și anul trecut au hotărât să își unească destinele și în fața ofițerului de stare civilă. Alexandra avea o fetiță, iar Marcel dorința de a întemeia o familie fericită. Tot anul trecut s-au mutat la țară, pentru a se bucura de o viață cât mai sănătoasă.

Sarcină perfectă dusă la termen 

 

Alexandra lucra la o firmă de taximetrie din Botoșani, era iubită de colegi și apreciată pentru optimismul ei și pentru caracterul frumos.

 

Alexandra și copila ei din altă căsătorie trăiau alături de Marcel în satul Poiana, din comuna Vorona. Spre sfârșitul anului trecut, vestea că vor avea un copil le-a umplut inimile de fericire. Sarcina a fost una normală, cu controale periodice și fără ca medicul să le fi dat vreun semnal de alarmă.

 

În luna iunie, Marcel spune că soția lui a mers de două ori la Maternitate, dar a fost trimisă acasă, spunându-i-se Alexandrei că nu i-a venit încă sorocul. Potrivit specialiștilor, o sarcină dusă până în perioada dintre săptămâna 38 și săptămâna 42  este o sarcină în termen, iar nașterea copilului în acest interval este considerată normală. Nașterea în săptămâna 42 de sarcină este, de asemenea, absolut normală, dacă până atunci copilul este în stare corespunzătoare.

 

Alexandra era în a 42-a săptămână de sarcină când a ajuns a treia oară în Maternitate.

 

Era 23 iunie 2021.

 

”În acea zi eu am plecat la muncă în oraș, să dau cu var, la un coleg, chiar de dimineață. Ea s-a dus la maternitate pe la 9.30 – 10.00, cu taxiul, cu un coleg, pentru că ea lucra la o firmă de taxiuri din Botoșani. Până atunci a mai fost de două ori pentru a naște, dar au trimis-o acasă. Avea 42 de săptămâni acum, au internat-o pe 23 iunie. Am vorbit cu ea la telefon, i-am dus ce îi trebuie, tot ce a cerut. Apă, ciocolată…”,

Marcel Pușcașu, soțul Alexandrei

 

Seara au vorbit din nou la telefon.

 

24 iunie 2021

 

”Atunci, seara, am adormit. A doua zi dimineață, pe 24 iunie, am mers la Maternitate. Am vorbit cu paznicul de acolo, o femeie, care m-a trimis la o asistentă. Asistenta a venit și mi-a spus: a născut la ora 8, în acea dimineață, fetița e bine, mama e bine. Când se trezește din anestezie vă va suna ea. Așa mi-a spus asistenta. Mai târziu am aflat că ea fusese în travaliu de seara până dimineața și că a semnat pentru cezariană”,

Marcel Pușcașu, soțul Alexandrei

 

Marcel auzise cuvintele magice: soția a născut, mama și fetița sunt bine, el e tată pentru prima dată.

 

”Am ieșit de acolo, am sunat la rude bucuros, am băut o cafea, am fost în piață să iau un buchet de flori. M-am întors, la poartă mi s-a spus că nu am voie cu flori înăuntru. M-am așezat pe banca din față și i-am trimis, prin mesaj, fotografia cu coșul cu flori. Ce faci?, am întrebat. Nu a răspuns. La 10.43 i-am mai trimis un mesaj, un emoticon, la 12.50 iar, tot nimic. Am scris la 12.50: Te iubesc! Nici un răspuns”.

 

În cele din urmă a mers acasă, gândind că soția va da un semn imediat ce va putea. Seara a primit primul telefon. Dar nu de la soție.

 

”Seara pe la 19.30 m-a sunat doamna doctor Oprișanu. Mi-a spus să merg la ATI, la Spitalul Județean, că soția este în stare gravă. Am întrebat: și fetița? Și fetița e în stare gravă, mi-a mai spus. Și a închis telefonul. Am mai sunat eu din nou: explicați-mi, vă rog, care e problema. Mergi la ATI, acolo vei afla, mi-a spus din nou. Eu nici acum nu știu când a fost internată pe ATI și ce s-a întâmplat de fapt la Maternitate”,

Marcel Pușcașu, soțul Alexandrei

 

Nimic nu îl pregătise pentru astfel de vești. Alexandra avusese o sarcină normală, a fost la analize.

 

”Doamna dr. Oprișanu a chemat-o în fiecare lună ori la Maternitate, ori la cabinet. Nu i s-a spus că are probleme, că nu ar putea naște natural”,

spune soțul

 

În acea seară, pe 24 iunie, Marcel, însoțit de sora lui, a urcat într-o mașină și a venit în oraș. A mers direct la ATI.

 

”A coborât o asistentă, mi-a adus telefonul soției și mi-a spus că nu am ce face la ora aceea, să vin mâine. O preluaseră doctorii de la ATI, mi s-a spus că soția avea hemoragie internă și că era vraiște înăuntru. Tot atunci, seara, doamna dr. Oprișanu îmi spusese să caut donatori”.

 

25 iunie 2021

 

De dimineață au început apelurile pentru donare de sânge. Oamenii, impresionați de tânăra mămică și de copila abia venită pe lume, au donat sânge pentru salvarea Alexandrei.

 

”Au donat mai ales prieteni, cunoștințe, din Vorona, din sate învecinate, colegi ai soției de la firma de taxiuri. S-a spus că ar fi avut un hematom la cap. Eu nu știam în cine să mai cred. Mergeam în biserici, mă rugam, mergeam iar la spital… O săptămână am dus-o așa”,

 Marcel Pușcașu, soțul Alexandrei

 

Întrebările se amestecau în mintea lui Marcel, răspunsurile nu veneau de nicăieri. Disperat, s-a întors la Maternitate, pentru a cere lămuriri de la medicul Oprișanu. În ciuda insistențelor, nimeni nu voia să îi vorbească.

 

”Doctorița nu voia să iasă. Am sunat la 112, au venit 3 polițiști, o polițistă și jandarmi. Am căutat-o cu Poliția pe doamna doctor, apoi a ieșit, era în spital. I-am adresat câteva întrebări, dar dădea din umeri și atât. Nu am primit nici un răspuns. De atunci am mai sunat-o o dată ca să văd fata, nu știam unde să sun”,

Marcel Pușcașu, soțul Alexandrei

 

Singura alinare, în acest timp, a fost fetița. Care se află încă în grija medicilor din Maternitate.

 

”În fiecare zi mă duc la ea. Și azi am fost, îmi dă voie să o iau, să țin în brațe. Sunt tată pentru prima dată, mă doare să o știu acolo. O cheamă Ioana –Sabina. Ioana pentru că s-a născut de Sf. Ioan, și Sabina i-a spus sora ei mai mare”,

Marcel Pușcașu, soțul Alexandrei

 

Târziu a aflat că fetița a avut la naștere nota 2. Și că medicii au luptat pentru viața ei.

 

”Fetița mănâncă, doarme, se trezește, mi s-a spus că a înghițit lichid. A fost un copil aproape mort, mulțumim că a avut un doctor bun. Cu nota 2 la naștere, doctorul de copii Zaboloteanu a luptat pentru viața ei. Le mulțumim din suflet dr. Zaboloteanu, medicilor de la ATI, doctorilor de la chirurgie, de la neurochirurgie, care s-au zbătut să o salveze pe soția mea. Nu am nimic de obiectat, mi s-a explicat de fiecare dată, am și văzut-o când era pe aparate”,

spune Marcel, soțul Alexandrei

 

2 iulie 2021

 

Alexandra moare. Poliția a început cercetările.

 

”Doctorii au menținut-o până astăzi (vineri, 2 iulie 2021, nota red.). I-a cedat inima, poate mai avea o șansă. Am înțeles că s-a întocmit dosar penal pe numele doamnei doctor. Să vedem ce iese de la autopsie, apoi cu acte doveditoare. Au rămas doi copii fără mamă. Fără tată mai crești, dar fără mamă mai greu”,

Marcel Pușcașu, soțul Alexandrei

 

În loc de cununie religioasă, înmormântare

 

Marcel tace. Nu știe cum va fi viața lui de azi înainte. Cu Alexandra alături știa. Plănuiseră să facă, odată cu botezul fetiței, și cununia religioasă.

 

”Ea s-a ocupat de tot, am plătit și sala la Vorona, am dat comandă de torturi, am plătit și avansul… Așa voiam, ca odată cu botezul să facem și cununia religioasă”.

 

„Ne-au distrus”

 

Acum, Marcel bate drumurile de la Maternitate la ATI, de la ATI la Morgă. Urmează cele către Colegiul Medicilor.

 

”Luni merg la Colegiul Medicilor, o să fac toate demersurile și cine a greșit să plătească. Când am vorbit cu doamna doctor, dădea din umeri. Alexandra a fost o femeie foarte respectată, noi am locuit în oraș până anul trecut, ne-am mutat apoi la țară, ne-am dat fata la școală. Trăiam fericiți, dar nu a durat mult… Ne-au distrus”.

loading...
A născut, apoi a intrat în comă, în urma ei au rămas două fetițe orfane: Cum e posibil? În ce țară trăim?
O botoșăneancă care tocmai a născut are nevoie de sânge

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Se caută director la cel mai mare spital din Botoșani pe un salariu de peste 16.000 de lei
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea postului de director medical. Examenul va avea loc în luna septembrie și va consta în mai multe probe.
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Niculina Mocanu condusă pe ultimul drum de colegi și prieteni, un preot apropiat i-a fost alături – VIDEO & FOTOGALERIE
Colegii, prietenii și membrii familiei și-au luat rămas bun de la cea care a fost Niculina Mocanu, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.
Unii se fac medici...trec prin facultate, și acolo trebuie promovabilitate, mai o pilă...se câștigă bine, se consideră mai presus decât ceilalți oameni. Câți dintre ei realizează cu adevărat și cât rău pot face dacă uită ca menirea lor este să facă bine?
3 iulie 2021, 23:53
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8849 lei
USD
Dolarul SUA
4.8018 lei
CHF
Francul elveţian
5.0503 lei
GBP
Lira sterlină
5.8119 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5619 lei
XAU
Gramul de aur
273.7366 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2507 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2026 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3448 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7296 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1989 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.4 o C
Dorohoi
22.8 o C
Bucecea
22.9 o C
Darabani
22.3 o C
Saveni
23.2 o C
Ştefăneşti
24.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.