Top News
Mii de botoșăneni în șomaj tehnic și FĂRĂ BANI înaintea Paștelui: O nimica toată, 495 de lei

Distanțarea socială a însemnat pentru majoritatea dintre noi și lipsa informațiilor despre semenii din jur. În casele lor, o sumedenie de oameni rămași temporar fără locuri de muncă au trăit adevărate drame înaintea sărbătorilor pascale.

Șomaj de 495 de lei

 

Șomajul tehnic înseamnă pentru ei un venit de 75% din salariul trecut pe contractul individual de muncă. Cum o bună parte a botoșănenilor sunt plătiți cel puțin oficial cu salariul minim pe economie, adică 1.346 de lei net, trei sferturi înseamnă undeva la 1.000 de lei în mână.

 

Doar că în aprilie ei au primit banii pentru jumătate din luna martie, adică de la data intrării României în Stare de Urgență.

 

„O nimica toată: 495 de lei. De acum, în mai, se va plăti pentru luna aprilie. Am înțeles că de acum, pentru o lună de zile, suma va fi de 950 de lei”,

 

Spune un antreprenor din municipiu care și-a trimis oamenii în șomaj tehnic.

 

 

Fără bani înaintea Paștelui

 

Mulți-puțini, acești bani ar fi trebuit să fie virați toți către salariații aflați în șomaj, în săptămâna premergătoare sărbătorilor pascale, pentru ca și acești botoșăneni să simtă Paștele chiar și în izolare.

 

Unii ar fi primit banii, alții nu. S-ar fi ajuns la situații în care oamenii și-au amanetat din lucrurile de valoare, de la bijuterii la televizoare. Alții, au primit avansuri de la angajatorii care le-au sărit în ajutor.

 

„Le-am dat eu un avans ca să aibă și ei ce pune pe masă. Ne-au promis că dau în ultima săptămână și nu au dat, cam asta este ideea. Ei au început să facă plăți, am vorbit cu contabila firmei, la unele societăți au dat, la altele nu. Nu au dat de Paști, banii la noi au intrat abia ieri, acum îi am la mine, aștept salariații să vină să le dau”,

Ne-a povestit un agent privat care din motive lesne de înțeles a optat să rămână anonim.

 

Respectivul om de afaceri a arătat că ar fi trebuit ca instituțiile statului să se gândească și la acești oameni de la care se așteaptă să respecte restricțiile militare.

 

Însă nu le este oferit ceva în schimb.

 

„Eu aș fi vrut să le spun altceva: dle, dacă dumneata ai ce pune pe masă de Paști, nu te gândești și la omul acela care nu are nici un ban, pe care l-ai ținut o lună acasă? 500 de lei, nu contează, dar măcar se duce și-și ia o bucată de carne, 1 kg de mere, unul de banane, dacă te-ai lăudat că dai de Paști. Într-o săptămână să se livreze la toți, cum se dau și pensiile”,

A concluzionat angajatorul botoșănean.

 

Cererile pentru șomaj tehnic s-au depus la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.

 

765 de societăți comerciale

 

au depus solicitări pentru un număr de

 

4.895 de salariați

și

 

2.911.654 de lei

 

este suma totală plătită pentru șomajul tehnic la Botoșani

 

Conducerea AJOFM Botoșani susține că plățile s-au efectuat timp de trei zile și în mod normal banii ar fi trebuit să ajungă la toată lumea.

 

„Nu au fost probleme, cine a dat, a dat greșit numai ca să defăimeze o unitate. Banii au intrat pe 14 aprilie dimineața și noi am făcut în zilele de 14, 15 și 16 plăți, înainte de Paști”,

Teodor Dimitriu, director executiv AJOFM Botoșani.

 

O bună parte a angajatorilor de la Botoșani au optat pentru menținerea în șomaj tehnic a propriilor salariați până la jumătatea lunii mai, când gradual se va relua activitatea economică.

 

loading...
O nouă categorie de angajați ar putea beneficia de șomaj tehnic
Nedumerirea patronilor: Mai pot oferi angajaților în șomaj tehnic PRIMA de Paști?

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
EXCLUSIV: Profesori propuși pentru funcții la Inspectoratul Școlar Județean: Părăsesc instituția jumătate dintre inspectorii susținuți de PNL - LISTA
După modificările aduse în structura de conducere a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani pe parte de inspector școlar general și adjuncți, noi schimbări sunt anunțate pentru începutul săptămânii viitoare.
ASTĂZI: Femeile liberale și-au ales președintele înconjurate de bărbații puternici ai partidului – GALERIE FOTO & VIDEO
Sala Mihai Eminescu a Hotelului Rapsodia a găzduit astăzi de la ora 10:00 conferința de alegeri a structurii de conducere din Organizația Municipală a Femeilor Liberale.Alegerile reprezentantelor doamnelor din municipiu au avut loc cu susținere din partea liderilor PNL Botoșani.
Certat cu mai toată lumea... Iftime începe să dezvăluie motivele plecării lui Croitoru: Chiar din zona asociaților mei
A doua zi după ce Marius Croitoru a semnat cu FC U Craiova 1948, patronul fostei sale formații a început să vorbească despre motivele pentru care tehnicianul nu și-a prelungit șederea la FC Botoșani și care au fost învăluite în mister.
Festival româno-ucrainean pe Pietonalul Unirii, timp de trei zile! Botoșănenii așteptați la spectacole, parade de costume, piese de teatru, dans și expoziții – PROGRAMUL
Manifestațiile au loc grație unui proiect transforntalier România – Ucraina implementat de Primăria municipiului Botoșani și Departamentul pentru Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică din cadrul Primăriei Ivano Frankivsk, Direcția Județeană de Cultură și Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Municipală și Regională.
De la Casa Sofian la „catedrala” orașului: CJ-ul dă bani pentru lucrări la mai multe unități de cult – LISTA
Proiectul de hotărâre privind „acordarea de sprijin financiar din bugetul propriu județean pe anul 2022 unor unități de cult din județul Botoșani aparținând cultelor religioase recunoscute în România” va fi supus dezbaterii în cadrul ședinței ordinare de la începutul săptămânii viitoare. 
Controale (ne)anunțate la unitățile medicale din Botoșani, amenzi pentru chiul de la serviciu și nereguli la concedii
Mai multe acțiuni de verificare au fost efectuate de către corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoșani la diferiți furnizori medicali din județ.
Sfinții Botoșanilor - Cum au plâns comuniștii lângă Părintele Paisie Olaru, duhovnicul românilor
Astăzi se împlinesc 125 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari duhovnici ai României, născut într-un sătuc din Botoșani.
Ele sunt fetele din Botoșani care uimesc România cu o cobză și un acordeon – GALERIE FOTO&VIDEO
Muncesc de la vârste fragede, își poartă copilăriile pe nesfârșitele drumuri între școală și studiourile muzicale, însă nu de puține ori munca, talentul, determinarea, bucuria și perseverența nu sunt de ajuns pentru a fi cunoscuți de public.
Prietenie de 100.000 de euro încheiată festiv la Edineț! Asociație din Botoșani primită de oficialitățile moldovene cu mulțumiri și promisiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Proiectul ”CBC Heritage T.E.A.M. Together Everyone Achieves More” a fost finalizat în mod oficial. După conferința de închidere organizată de Asociația B-Right Media la Botoșani, în data de 7 iunie, a urmat activitatea în oglindă din Republica Moldova.„Un proiect frumos la Edineț, un proiect frumos dar sigur, transfrontalier”, a descris pe scurt primarul de la Edineț colaborarea transfrontalieră.
Loading...
Concurs pentru șefia unei instituții cu toți candidații PICAȚI, s-au făcut de rușine după contestații
Cei doi candidați au susținut la București proba scrisă, însă nu au reușit să obțină punctajul necesar pentru a putea fi admiși.
Depozitul de gunoi al județului, la câteva zile până la suspendarea autorizației, directorul de la Mediu în fața deciziei carierei
Imaginile de la Primăria sectorului 1 cu mormane de gunoaie rămase necolectate pe străzile capitalei ar putea să apară și la Botoșani, unde problema majoră care stă nerezolvată la depozitul de la Stăuceni nu pare să fie conștientizată la adevărata-i dimensiune.
Măcel, măcel! / Copiii țipau, țipau oamenii VIDEO S-a lansat documentarul realizat de TVR 1 și Botoșăneanul despre accidentul de la Huțani
Cu 15 zile înainte de data la care se împlinesc 42 de ani de la accidentul de la Huțani, Televiziunea Română a prezentat în premieră documentarul ”Autobuzul morții” realizat de echipele de la ”Adevăruri despre trecut” TVR, producător Raluca Rogojină și de la ziarul Botoșăneanul, redactor șef Gabriela Erdic.
EMINESCU la 133 de ani de la moarte: Mai este Eminescu botoșănean? / Cum a evoluat literatura română? / Îl dăm afară din Cetate sau îi cinstim memoria?
Un omagiu adus lui Eminescu, omagiu care iese din sfera formalismului, din dulceața poetică în care ne-am complăcut zeci de ani. Patru scriitori și doi istorici au răspuns provocării de a vorbi despre Poet.
DEMERS jurnalistic: Botoșăneanul și Televiziunea Română, anchetă comună despre cel mai tragic accident rutier al României, documentarul va fi difuzat pe 14 iunie – VIDEO
Botoșăneanul a demarat în vara anului trecut o investigație privitoare la cea mai mare tragedie rutieră din România, care s-a petrecut la Botoșani. Un demers care a implicat o documentare efectuată de-a lungul a opt luni căruia i s-a alăturat și o echipă a Televiziunii Române coordonată de producătorul Raluca Rogojină.
Loading...
HALUCINANT: Minoră violată de toți cei trei frați, tatăl ridicat de polițiști alături de băieții săi
Caz șocant petrecut într-o familie din Botoșani. 
Regizorul care, de ziua lui, le dăruiește botoșănenilor nouă ”Eroine” şi poveştile lor nemuritoare - FOTO
Spectacolul a cărui premieră se consumă sâmbătă, 11 iunie, şi duminică, 12 iunie, la Botoşani, readuce Teatrul în prima linie artistică, recompune o rețetă ce părea a fi rătăcită printre multe dureri ale acestui timp, de la pandemie la ruina în care zace și astăzi sediul celei mai importante instituții de cultură a orașului.
Și totuși... Ada Macovei aproape să rămână la Inspectoratul Școlar
Chiar dacă negocierile dintre PNL și PSD pentru împărțirea serviciilor publice deconcentrate o vor lăsa fără postul de inspector școlar general, Ada Macovei ar putea rămâne în continuare la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), doar că nu în conducere.
MIRACOLUL muzicii care a răsunat la Botoșani după 130 de ani: Putem fi mândri că am adăugat în galeria compozitorilor români un nume nou - FOTO&VIDEO
Plecat de mai bine de două decenii din urbea natală, spune că dragostea pentru Botoșani l-a făcut să rezoneze cu cele cinci miniaturi muzicale ale compozitoarei cu origini în vechiul ținut care i-a dat țării și lumii pe Enescu, Eminescu, Iorga.
DNA-ul decapitează DSVSA-ul: Înlocuitorul lui Țurcanu schimbat la rândul lui prin ordin de la București
La mai puțin de o lună după ce i s-au delegat atribuțiile de director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Ovidiu Airimițoaie a rămas fără acestea.
Primii oameni angajați în pandemie care pleacă acasă după ce au PICAT examenul organizat la spital
Zilele acestea, au fost maratoane de evaluări la Spitalul Județean „Mavromati” pentru angajările fără concurs din pandemie.
"ar fi trebuit ca instituțiile statului să se gândească și la acești oameni de la care se așteaptă să respecte restricțiile militare." Instituțiile statului sau gândit să sară în ajutorul românaşilor, astfel stătulache în 30 de zile a aplicat 272.749 de amenzi în valoare de 72.995.563 de euro. Hoţii de la guvernare şi-au asigurat astfel pensiile şi salariile nesimţite din sărăcia cetăţenilor care au făcut foame de paşti. Tot înainte tovarăşi!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=xx5NpTw1YR8
23 aprilie 2020, 23:27
Da de țiganii din parc nu spuneti nimic!? Ei nu au nici 495 pe luna si tot traiesc!
23 aprilie 2020, 22:10
Scrieti o lista cu oamenii și merge Caslaru si le duce de toate,nu uitati sa afișați și conturile în euro și dolari...
23 aprilie 2020, 20:19
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Mă rog la bunul Dumnezeu să prind eu vremea în viaţă când se va reface Mitropolia Bucovinei la Suceava, pentru că merităm. Noi am avut-o. Sunteţi aici preoţi, care alături de noi, de mireni, avem această obligaţie să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9430 lei
USD
Dolarul SUA
4.7005 lei
CHF
Francul elveţian
4.9319 lei
GBP
Lira sterlină
5.7237 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4468 lei
XAU
Gramul de aur
274.3717 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2440 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2478 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6495 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1998 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.6 o C
Dorohoi
21.3 o C
Bucecea
23.0 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.5 o C
Ştefăneşti
21.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.