Top News
Mii de botoșăneni lăsați cu ochii în soare de Ziua României, gafe organizatorice de la avioane la starturi furate – FOTOGALERIE
  • Ar fi fost pentru prima dată în istoria județului când de Ziua Națională a României botoșănenii ar fi admirat o paradă aeriană.
  • Trei avioane ar fi trebuit să survoleze municipiul.

Nu au mai făcut-o.

 

Iar motivul rămâne unul învăluit în mister.

 

Singura condiție pentru anularea acestui așteptat moment ar fi fost emiterea unor avertizări meteorologice pentru ziua de 1 Decembrie.

 

La Botoșani, în jurul orei 10:30 era soare. Și niciun nor nu amenința cerul.

 

Totuși, explicația oficialilor a fost că în zona Bacăului ar fi intervenit două atenționări meteolorogice, locul de unde ar fi trebuit să decoleze cele trei avioane.

 

În realitate, cea mai nouă avertizare meteo a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a fost emisă pe 30 noiembrie și, după cum se poate vedea și în harta alăturată, nu vizează nici județul Botoșani, nici Bacăul și nici vreun alt județ de la granița cu Republica Moldova.

 

 

Mai ales pentru cele trei avioane, în centrul orașului s-au strâns câteva mii de botoșăneni. Unii au ajuns mai repede în zonă pentru a prinde loc mai aproape de suprafața carosabilă pentru o vizibilitate optimă. Alții s-au bazat pe ora anunțată, 10:30 pentru a viziona parada militară cu plutoane ale structurilor Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Apărării Naționale (MApN) și Ministerului Justiției.

 

Doar că la 10:29 activitatea era deja închisă.

 

Parada a început cu 10 minute mai devreme, adică la 10:20. Unii botoșăneni care veneau din Centrul Istoric nu au mai prins-o deloc sau au văzut doar finalul acestui moment care ar fi trebuit să întregească seria manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.

 

Reprezentanții Prefecturii au explicat că decizia începerii cu zece minute mai devreme a defilării le-ar fi aparținut șefilor Garnizoanei Militare care ar fi dat ordinul de demarare la 10:20.

 

Paradă palidă de 1 Decembrie

 

Și defilarea plutoanelor cu forțe de intervenție și autospeciale a fost una așteptată.

 

În premieră, militarilor și polițiștilor ar fi trebuit să li se alăture un pluton canin. Doar că efectiv în stradă, spre a fi văzuți de public, au fost scoși doar patru câini care aparțin Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) deși și alte structuri precum Inspectoratul de Poliție Județean sau Poliția de Frontieră dețin câini dresați.

 

Iar la capitolul autospeciale, organizatorii au fost reținuți în etalarea a unor autovehicule de intervenție care sunt văzute mai rar și care ar fi delectat publicul prezent.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
O zi națională cum alta n-a fost la Botoșani: Paradă aeriană, defilare militară, dar și canină, autospeciale de intervenție
Proteste la spitale și de ziua țării: Ne iubim țara și atragem atenția guvernanțilorVIDEO & GALERIE FOTO

 

Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Medicul de la Botoșani care strânge semnături pentru introducerea unei materii în curricula școlară: Noi încercăm...
Ministerul Sănătății va fi solicitat cu privire la o mișcare care se îndreaptă către educația elevilor.
Instituția de la Botoșani care păstrează memoria colectivă a comunității și care stochează aproape cinci kilometri de documente
Este una dintre instituțiile publice de la Botoșani cu mai puțină vizibilitate la public și probabil că nu mulți sunt botoșănenii care-i cunosc existența sau specificul. 
Cu regret, pot concluziona ca nici Armata nu mai este ce-a fost!Comandanți de carton care accepta orice mizerie din partea unor no-name-uri, în speranța că vor avea liniște la locul de munca!Din câte știu, M.Ap.N-ul, prin unitățile dislocate în teritoriu, are relații de cooperare cu Instituția Prefectului, nicidecum de subordonare! Damian asta, comandantul garnizoana, este băiețel cuminte...dar mai are puțin și îl duce în spate pe Preafericitul transparent Cornila! Asta a fost defilare? Fără pregătire prealabila, fără cap și fără coada!Tutiliuc a organizat misiunea de survol? Asta nu este în stare sa organizeze o acțiune cadastrala din biroul prefecturii!A fost o activitate stearpa, făcută pentru a fi marcata! Păcatul mare este ca oamenii de rand, au fost dezamăgiți!
2 decembrie 2023, 11:07
Liberalii ca brazii. Pesedistii ca stejarii. Oamenii de rand ca salcamii.
2 decembrie 2023, 10:20
Bine că nu am fost...
2 decembrie 2023, 09:46
Calendarul autorităților și al politicienilor locali arăta nu 1 Decembrie, ci 1 aprilie... iar botoșănenii n-au aflat!
1 decembrie 2023, 23:44
Ce să spunem ? Nimic nou sub Soare ! Un asemenea program lipsit de consistență și, pe deasupra, ciunțit de nu știm cine dovedește că prefectul nu are nici un cuvânt de spus. Cum să afirmi că șefii militari au hotărât ca defilarea să înceapă la 10,20 ? Decât așa, mai bine se renunța total la defilare. Și în centrul istoric mare brânză nu a fost, doar luări de cuvânt plate, lipsite de miez și chiar cu puține accente cu adevărat patriotice, semn că unor șefi locali li-e este rușine să se prezinte ca patrioți adevărați.
1 decembrie 2023, 18:34
Rușine să vă fie, politicieni de doi bani!Doar imaginea voastră vă interesează!Lingăi de șefi de la centru!
1 decembrie 2023, 17:57
O mare bataie de joc si o totala lipsa de respect fata de locuitorii din Botosani !
1 decembrie 2023, 16:57
Primarul vrea voturi si in rest face nimic.
1 decembrie 2023, 16:54
Stiti cum a fost cu laudata parada de prefect , ca si proverbul ; ludama gura cam sa-ti dau friptura., doar la Botosani in rara a fost cu totul altfel .
1 decembrie 2023, 16:17
Oraș de rahat!Din cauza edililor!Plini de orgolii și mândrie prostească!Măscăricilor !
1 decembrie 2023, 16:13
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
10.0 o C
Darabani
11.0 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
13.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.