Top News
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO

Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.

Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.

UPU gata cu o lună mai repede

 

La redeschiderea celei mai aglomerate unități medicale din județul Botoșani – Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), conducerea Consiliului Județean Mavromati a reușit să-l aducă la Botoșani pe ministrul Sănătății, medicul Alexandru Rafila.

A fost de altfel prima sa vizită la Botoșani, după cum a recunoscut în declarațiile date ulterior.

 

Ministrul a răspuns unei invitații pentru un eveniment organizat la Iași și astfel a fost posibilă și deplasarea la Spitalul Județean de Urgență Mavromati (SJUM) pentru inaugurarea UPU, care a trecut printr-un amplu proces de extindere și modernizare.

 

Lucrările au început în luna martie a anului trecut, iar în acest interval, deși șefii de la CJ au făcut presiuni pentru a fi finalizate mai repede, pe parcurs au existat o serie de erori care au îngreunat activitatea constructorului, mai ales pe parte de proiectare. În tot acest timp activitatea UPU s-a desfășurat în condiții improprii, însă conducerea spitalului susține că actul medical a fost dus la îndeplinire chiar și în aceste condiții.

 

Alai de oficiali și politicieni 

 

Inaugurarea a avut loc joi, 28 iulie 2022, de la ora 14:00. O ceremonie la care au participat șefii din sănătate, de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), parlamentari și consilieri județeni de la PSD îndeosebi și personal medical.

A fost prezent și prefectul Sorin Cornilă și la un moment dat a fost observat și Costel Șoptică, președintele PNL dar care ulterior a dispărut.

 

Ministrul Sănătății a tăiat panglica inaugurală alături de oficialitățile locale după care a participat în interior la un scurt ceremonial religios oficiat de preotul spitalului Cristian Buhaciuc, alături de alte fețe bisericești.

După care a fost invitat la un scurt tur prin noul UPU.

 

 

„Felicitări, chiar sunt impresionat! Vreau să vă fac și o destăinuire este prima dată când vin la Botoșani  și cu siguranță voi reveni în timp scurt pentru că e un județ unde lucrurile se mișcă și bineînțeles și că Ministerul Sănătății trebuie să aibă o contribuție în sprijinirea acestui efort pe care autoritățile locale îl realizează. Din ce am văzut eu toate circuitele sunt respectate, calitatea lucrării și echipamentelor și mobilierului corespund acestor cerințe. Sunt convins că locuitorii din județul Botoșani vor beneficia de servicii de asistență medicală de urgență de bună calitate”,

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. 

 

 

Investiția totală s-a ridicat la suma de 12 milioane de lei, deși inițial costurile au fost mai mici. Chiar Doina Federovici, președintele CJ Botoșani a dezvăluit că dacă instituția pe care o conduce nu ar fi suplimentat fondurile necesare finalizării lucrărilor, constructorul ar fi părăsit șantierul.

 

„Au fost foarte multe obstacole în realizarea acestui proiect, le-am depășit cu determinare și cu aplecare asupra tuturor problemelor care au apărut pe parcurs. Împreună cu echipa pe care am creat-o la Consiliul Județean și aici la Spitalul Județean de Urgență Mavromati am militat și milităm în continuare pentru dezvoltarea și modernizarea serviciilor medicale oferite botoșănenilor. Într-un an și jumătate împreună cu echipa am arătat că avem capacitatea administrativă de a scris și de a implementa proiecte în aceste perioade grele”,

Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.

 

Doina Caba și-a concentrat discursul mai degrabă pe adresare de mulțumiri. A mai dat asigurări că pacientul nu a avut de suferit în urma condițiilor improprii în care s-a lucrat la Urgențe în ultimul an și jumătate.

 

„Știu că, cea mai grea e singurătatea, astăzi nu suntem singuri, deci ne va fi bine. Mulțumim CJ pentru implementarea proiectului de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea proiectului. Aș dori să rămână în trecutul nostru zilele grele, vor veni zile frumoase, iar eu vă mulțumesc că veți rămâne alături de noi în continuare”,

Doina Caba, manager SJUM

 

Felicitări de la prefect

 

Prefectul Sorin Cornilă a cerut să ia cuvântul: „două cuvinte aș dori să transmit și eu, d-nă președintă”, în condițiile în care până la intervenția sa, gazdele nu păreau să aibă intenția de a-l invita pentru a adresa și el câteva cuvinte.

Sorin Cornilă a felicitat Consiliul Județean pentru finalizarea investiției.

 

„Suntem iată astăzi într-un moment mult așteptat la Botoșani. Spun mult așteptat pentru că din poziția de consilier județean în care am fost, știu eforturile care s-au făcut pentru a ajunge astăzi la finalitatea acestui proiect, cu întârzierile, cu realocările de sume, deci chiar a fost un efort al echipei de proiect de la Consiliul Județean pentru a aduce botoșănenilor servicii medicale de calitate. Avem aici o investiție care va ridica standardul serviciilor medicale din Botoșani. Țin să felicit încă o dată echipa de proiect”,

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani

 

La inaugurare printre parlamentarii prezenți s-a regăsit și Dorinel Cozma de la AUR, alături de Lucian Trufin, Dan Șlincu sau Alexandra Huțu. A fost invitată să participe la inaugurare și conducerea Primăriei Botoșani, primarul Cosmin Andrei și viceprimarii Bogdan Buhăianu și Liviu Toma.

Doina Federovici a declarat ulterior evenimentului că a transmis invitații tuturor oficialităților, indiferent de coloratura politică. 

loading...
ACUM: Ministrul Sănătății inaugurează noul sediu UPU de la Botoșani – GALERIE FOTO&VIDEO

 

 

 

PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Niculina Mocanu condusă pe ultimul drum de colegi și prieteni, un preot apropiat i-a fost alături – VIDEO & FOTOGALERIE
Colegii, prietenii și membrii familiei și-au luat rămas bun de la cea care a fost Niculina Mocanu, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.
Este OFICIAL, peste 2.000 de botoșăneni amendați „pe nedrept” după vacanțe, își primesc banii înapoi
La nivelul județului Botoșani s-au dat peste 7.000 astfel de sancțiuni și sunt numeroase persoane care au achitat deja.
IMAGINI surprinse lângă Botoșani, un băiat distruge un stâlp de iluminat public, tatăl lui a aruncat cu bărdița după primar – VIDEO
Actele de vandalism asupra bunurilor aflate pe domeniul public sunt în continuare mai multe decât ar trebui.
Eu stimați ziariști v as baga la închisoare pentru subminare națională!!!! Titlul corect al articolului ar fi trebuit sa fie Unitate de primiri urgente nou construita inaugurata în Botoșani! A fost prezent și actualul ministru al sănătății Punct !!!! Asta trebuia sa fie titlu...dați prea mare importanță politicienilor!!!!!De asta e Rromania unde este
29 iulie 2022, 11:23
Ps: investiti in oameni de calitate mai intai si dupa …restul!
29 iulie 2022, 03:02
Profesionalismul face diferenta , nu spoiala de pe pereti!Fii profesionist,fii calificat la un nivel inalt, fii atent cu nevoile celor din jur, fii respectos si intotdeauna cu o atitudine pozitiva fata de cei in suferinta si apartinatorii lor, ai rabdare să asculti , să informezi corect si să dai safturi utile, lucreaza in echipa cu colegii ,indiferent daca sunt medici, asistenti, infirmieri, fii pregatit mereu să dai si sa primesti ajutor ,ca si lucrator in serviciile de ingrijire medicala indiferent de statutul profesional, fii onest si intotdeauna trateaza serviciile medicale cu responsabilitate si seriozitate maxima, trateaza fara discriminare, indiferent de statutul social! Toti Suntem oameni si avem Drepturi ,dar si Responsabilitati!Cand o să aveti toate acestea ,atunci veti fi un serviciu social de inalta calitate ,care să indeplineasca toate standardele Europene si Occidentale! Abia atunci o să aiba valoare si spoiala de pe pereti!
29 iulie 2022, 02:41
nu am sa înțeleg niciodată de ce tre sa va adunați în turma sa va trageți în poza, sunteți penibili. ce cauta Alexandrescu de la Dorohoi, ce cauta trufin sau slincu? nu era suficient un reprezentant al cj și atât?iar tu cornila, și fost exact ca musca-n ... nu ai fost nici invitat, te-ai cerut singur sa vorbești iar la tăiat panglica nici nu aveai loc, ai stat pe-o râlă, ca nu te voiau aia în poza. repet, ești penibil complet
28 iulie 2022, 22:21
Cate comisioane s-au luat si de la aceasta lucrare? Unde vor fi cheltuite? In Maldive, in casele de moda, pe vile in strainatate?
28 iulie 2022, 22:08
Soptica si-a dat seama mai greu ca nu a avut nici o contribuție pentru UPU și a mers inițial pentru poze, dar cum nimeni nu-i făcea poze a fugit la sediul de partid pnl sa vadă dacă mai exista și nu a fost ocupat de psd.
28 iulie 2022, 21:39
Am vrea sa aratati potentialilor beneficiari si imagini din toaleta destinata celor care insotesc pacientii si sunt nevoiti sa stea ore in sir pe holuri.
28 iulie 2022, 19:49
Ce cauta un șef de secție în momentul în care se taie panglica la UPU.Este umilitor pentru un manager de spital ca un subordonat managerulu sa fie desemnat de președintele CJ sa taie panglica.Doamna Caba dacă ar avea personalitate ar pleca acasă.Cum ar fi fost ca un vicepreședinte CJ sa taie panglica,iar președintele sa stea pe tușă? Este de noaptea mintii .
28 iulie 2022, 19:27
cladiri noi si oameni vechi,proasta alaturare,degeaba totul e nou si frumos daca atunci cand ajungi la UPU nu se uita nimeni la tine ....daca nu dai, mai primesti si cateva injuraturi de la o doamna medic ,vestita pentru iesirile sale.Mentalitatea trebuie schimbata ,atat la personalul medical cat si la pacienti...
28 iulie 2022, 18:49
Jenanta adunarea,tinuta doamnei Federovici e in culorile liberale,primarul,ma nou ,barbos,cauta poza cu ochii pe dupa lentile, toti smeriti si cu crucea in varf de deget, repet, jenanta adunarea.
28 iulie 2022, 17:43
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.8176 lei
CHF
Francul elveţian
5.0705 lei
GBP
Lira sterlină
5.7936 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5918 lei
XAU
Gramul de aur
275.0848 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2071 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3706 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7331 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1990 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.0 o C
Dorohoi
19.0 o C
Bucecea
19.5 o C
Darabani
18.5 o C
Saveni
19.3 o C
Ştefăneşti
19.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.