Top News
O felie masivă a orașului cedată pe 10 ani firmei de casă a municipalității - DOCUMENT

Consiliul Local Botoșani va dezbate în ședința de pe 31 ianuarie un proiect de hotărâre privin prelungirea pe zece ani a contractului de delegare de gestiune a serviciului public de administrare a fondului locativ și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, aflate în proprietatea municipalității.

Se prelungește pe 10 ani un contract care era valabil... pe 10 ani

Proiectul prevede că primarul este împuternicit să semneze în numele CL un act adițional la contractul de delegare 4.000 din 30 ianuarie 2007. Aceasta după ce SC Locativa SA, în calitate de concesionar, a trimis pe 6 ianuarie 2017 o adresă la Primăria Botoșani prin care solicită prelungirea amintitului contrat.


”Având în vedere clauza din contractul de delegare, care prevede că la expirarea termenului, contractul poate fi prelungit cu acordul părților, propunem prelungirea duratei contractului de delegare pentru o perioadă de 10 ani prin act adițional. Având în vedere faptul că sunt îndeplinite condițiile legale incidente în materie, propunem adoptarea proiectului de hotărâre în forma prezentată”,


Proiect HCL.

Povestea se repetă după un deceniu

În aceste condiții, actualul primar Cătălin Flutur, al cărui post de manager la SC Locativa SA este blocat, se asigură practic că societatea de la care a plecat și la care va reveni după mandatul sau mandatele de primar, va administra aceleași spații. Este vorba, printre altele, de câteva mii de apartamente pe care unii botoșănenii nu au reușit încă să le cumpere, de sute de locuințe ANL, de o mulțime de spații comerciale și de spații comerciale și de birouri din Centrul Vechi.


Contractul dintre Primăria Botoșani și SC Locativa SA aflat încă în vigoare a fost semnat tot de Cătălin Flutur, respectiv Florinel Gornea și în 2007, ambii aflați în urmă cu un deceniu în aceeași situație din prezent: primar cu postul de manager suspendat, respectiv manager până la revenirea edilului șef pe post.
Pentru ca amintitul contract să nu se fi prelungit era necesar ca Primăria Botoșani, în calitate de concedent, să notifice societatea comercială cu minim șase luni înainte de expirarea contractului, lucru care nu s-a întâmplat.

Chiria în avans, redevența mai târziu

Printre altele, SC Locativa SA este obligată să mențină în stare de funcționare clădirile administrate în baza contractului și să încaseze cu o lună în avans chiria pentru spațiile de locuit, iar penru celelalte până la data de 25 a lunii curente.
Cât despre reedevență, formularea din vechiul contract și care ar urma să fie automat preluată prin actul adițional, este ambiguă:


”Redevența negociată, valabilă până la data de 31 decembrie 2006 este de 5% din veniturile din exploatare ce vizează administrarea fondului locativ și a spațiilor cu altă destinație aflate în proprietatea municpiului Botoșani”.


Mai sigur este că SC Locativa SA trebuie să o achite până la data de 25 a fiecărei luni pentru luna anterioară, în condițiile în care, așa cum am arătat, chiriașii trebuie să plătească în avansa sau cel mult în luna curentă.

loading...
16 familii din Botoșani propuse pentru EVACUARE, au datorii la apă de peste 300 de milioane de lei vechi
Șefuleți votați la Locativa pe repede înainte

 

Peste 1.300 de botoșăneni scoși din izolare! DOCUMENT Raed Arafat a cerut Prefecturii eliberarea botoșănenilor din carantină
Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către Prefectura Botoșani și instituțiile similare din România, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
inpuff.ro
Loading...
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Loading...
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
Sergiu bag seama ca Locativa ti-a inchis robinetul la parale !!!
26 ianuarie 2017, 09:45
flutur inca mai are nevoie de bani?
26 ianuarie 2017, 08:25
Peste bunurile comunității "domnesc" dupa bunul lor plac cei doi de 10 ani,dar rezultatele sunt mult sub așteptări.Locativa nu reprezintă decât o societate unde "dorm" comod si încasează salarii prea bune soldații lui Flutur(indiferent de partidul in care activează aceștia).E o afacere "personală" care nu poate fi deranjata.Daca nici CL nu poate face ordine acolo,ne meritam soarta amara...PS Poate presa va avea curajul sa faca publice numele acestor angajați...Si nu ma refer aici la sărmanii instalatori sau muncitori angajați...
26 ianuarie 2017, 08:21
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-a acumulat multă tensiune, mai ales după înfrângerea de la Iași. Nu a fost vorba despre violență. Au fost discuții mai aprinse la analiza jocului, nu e ușor nici pentru Leo, nici pentru băieți. S-au acumulat frustrări, ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8406 lei
USD
Dolarul SUA
4.2942 lei
CHF
Francul elveţian
4.5591 lei
GBP
Lira sterlină
5.3770 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9919 lei
XAU
Gramul de aur
248.8638 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3607 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9776 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1562 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1807 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.