Top News
Oficialitățile botoșănene și-au rupt mașinile pe cel mai dezastruos drum al județului: De 50 de ani nu a fost o asemenea situație VIDEO

Incursiune a oficialităților județene în sudul județului, într-un moment dorit ca fiind unul festiv, dar mult prea târziu pentru miile de botoșăneni care circulă pe un traseu ce seamănă mai mult cu un câmp cu gropi decât cu un drum județean.

Pleiadă de oameni importanți în sudul județului 

 

Conducerea Consiliului Județean Botoșani, însoțită de mai mulți funcționari importanți, șefi ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP), constructori care vor interveni pe acest așa zis DJ, proiectanți sau avizatori.

 

O coloană de mașini scumpe, majoritatea SUV-uri pentru a atenua din impactul gropilor, a pornit spre sud până la Căminul Cultural din Todireni pentru a preda amplasamentul firmelor care se vor ocupa de modernizarea acestui drum județean și pentru a oferi totodată o șansă botoșănenilor de acolo, să pășească spre civilizație, spre o normalitate a vremurilor actuale.

 

Traseul care face parte din Lotul III din celebrul drum strategic este următorul: Intersecția DN29D cu DJ297 localitatea Silișcani, comuna Gorbănești - Blândești – Sulița – Lunca – Todireni.

 

Distanța relativă până la Todireni este aproximativ 46 de kilometri și în condiții normale, cu mașina s-ar parcurge în jumătate de oră. Nu și în cazul de față.

 

Slalom printre gropi

 

Practic, să ajungi în comunele apropiate de granița cu județul Iași este o adevărată aventură, însă nu în sensul pozitiv al cuvântului. Mașinile circulă cu viteză redusă, de 20 – 30 km/h și fac un slalom enervant printre gropile care apar din metru în metru.

 

Se ajunge astfel la situația în care niciun participant la trafic nu mai respectă banda de mers, fiecare încercând să găsească porțiunea de drum cu mai puține denivelări.

 

Fără modernizare de 5 decenii 

 

Petru Toma este profesor de fizică de profesie, ales primar la Todireni, comuna în care s-a născut și a crescut până la maturitate. Este persoana care explică cel mai bine dezastrul pe care-l suportă de decenii întregi botoșănenii din sud.

 

„Eu sunt născut și crescut aici, în această comună. Niciodată acest drum nu a fost în situația asta. Deci de 50 de ani de când mă știu eu, nu a fost niciodată o asemenea situație. A dat Dumnezeu și se pare că vom intra pe drumul cel bun. Din cauza acestui drum, o investiție de 6 milioane de euro, cea mai mare moară pentru produse de grâu, stă blocată. Vă dați seama de importanța acestor drumuri. Nimeni nu vine să investească, să redeschidă practic această moară pentru că nu are drumuri. Nu ai ce face cu asemenea drumuri”,

Petru Toma, primarul comunei Todireni

 

„Timpul înseamnă viață” pe acest drum

 

În prezența atâtor oficiali primarul și-a făcut curaj și a adresat o rugăminte, conștient fiind de faptul că altă oportunitate probabil că nu i se va mai ivi. Conduce o comună unde, șefii de la Județ ajung mai rar, în campanii electorale, iar în rest, mai deloc.

 

„Dacă ar putea, că de acum avem răbdare și așteptăm să se termine aceste drumuri, dar să intervină cumva să „îndulcească” un pic acele gropi. Pentru că noi mergem, cu a întâia, cu a doua, dar vorbim de o salvare, de o mașină de pompieri, pentru care timpul înseamnă viață”,

Petru Toma, primarul comunei Todireni

 

Lotul al treilea din drumul strategic al județului Botoșani are o lungime de 25,8 km și este format din Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni.

 

Firmele care au fost declarate câștigătoare la licitație sunt Dimex 2000 Company – Frasinul, ambele din Bistrița Năsăud.

 

Frasinul a avut un reprezentant la acțiunea de miercuri, 12 mai 2021, care a dat asigurări că îi va îndeplini dorința primarului din comuna Todireni.

 

Cei aproape 30 de km de drum județean vor fi reabilitați cu 86,2 milioane de lei, fără TVA,iar lucările ar urma să fie finalizate în termen de 2 ani.

 

Un material amplu despre întreaga festivitate care a avut loc de-a lungul zilei de miercuri, în care Consiliul Județean a predat amplasamentele către constructori citiți mâine pe Botoșăneanul, începând cu ora 7:00. 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
MOMENT important! Contractele de lucrări pentru două loturi din drumul strategic semnate cu aplauze – FOTO&VIDEO
Pe 12 mai încep lucrările la drumul strategic – ANUNȚUL Doinei Federovici

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Afacerea cu gust dulce care prinde tot mai mult teren la Botoșani: Depinde în mare parte de...
De la an la an sunt tot mai mulți botoșăneni care se îndreaptă spre o astfel de afacere.
Concurs pentru un post de director ANULAT de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava
Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava care au menținut practic sentința pronunțată în urmă cu jumătate de an de Tribunalul Botoșani.
Doar câteva click-uri și le primești acasă! Cartea & filmul ”Tragedia de la Huțani – cel mai mare accident din istoria României” de vânzare pe un site special creat - VIDEO & GALERIE FOTO
”Tragedia de la Huțani – cel mai mare accident din istoria României” este povestea nenorocirii maxime care a avut loc vreodată pe un drum din România.
Abandonul școlar al copiilor ”stranierilor” combătut cu un proiect de proporții ajuns la jumătate: limba engleză, drumeții, workshopuri de bune maniere și multe altele – GALERIE FOTO
Proiectul european de aproape un milion de euro accesat de Primăria Flămânzi pentru copiii cu părinți plecați în străinătate a ajuns la jumătate. Pe 23 noiembrie, în sala casei de cultură a orașului, care din 2020 este și sediu provizoriu al administrației publice locale, a avut loc conferința intermediară.
Zeci de botoșăneni în Procesiune la Biserica Vovidenia: Rugăciune, evlavie cu sfinte moaște și 1.000 de pachete pentru sărmani – GALERIE FOTO&VIDEO
Creștini cu lumânări în mâini, preoți purtând cu evlavie sfinte moaște, dangăt de clopot și cântări de laudă aduse Maicii Domnului.
Inițiatorul Premiilor Eminescu de la Botoșani a devenit cetățean de onoare al municipiului Iași – FOTOGALERIE 
”Nimeni nu-i profet în țara lui” pare să fie un proverb care se aplică de minune poetului și prozatorului Gellu Dorian. Inițiatorul, în 1991, a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu”, una dintre cele mai importante manifestări culturale din România, care se desfășoară de peste trei decenii la Botoșani, a devenit cetățean de onoare al municipiului Iași. 
Gata propunerea tehnică pentru noul stadion: Tribune integral acoperite, loje pe etaje, 500 de locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO
Firma contractată de Primăria Botoșani pentru realizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru Stadionul Municipal și-a terminat treaba și a livrat instituției propunerea tehnică pentru ridicarea noii arene. Imaginile au fost prezentate joi în premieră la ”Botoșăneanul TV” și dezvăluie o cu totul altă construcție față de cea existentă.
Pe scena de la Botoșani, ministrul Culturii a primit flori de la o directoare a Operei Naționale București – VIDEO & FOTOGALERIE
Înaintea începerii concertului ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, care a avut loc vineri seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor au fost invitații primarul Cosmin Andrei și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.
3 Sud – Est, atmosferă de anii 2000 la Irish Pub, sute de oameni au cântat și dansat cu celebra trupă: Scoateți casetele de la naftalină!VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 300 de botoșăneni, mulți dintre ei aflați la a doua tinerețe, s-au distrat ca în anii de liceu sau de facultate în noaptea de vineri spre sâmbătă la Grand Irish Pub, la concertul aniversar susținut de ”3 Sud – Est”.
Balul afaceriștilor 2022: Businessmanii și politicienii de prim rang, dar mai ales soțiile lor, au făcut parada modei, dar până la urmă au ieșit scântei - GALERIE FOTO
Unii dintre marii oamenii de afaceri din Botoșani, dar și cei cu un volum de business mai redus, însă cu rezultate deosebite în 2021, s-au strâns vineri seară la Cucorăni, la a 29 – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani și care de această dată a avut SC Hidroplasto SRL, compania patronată de Cătălin Silegeanu, partener principal.
48 de oameni morți într-o mlaștină! Cartea ”Tragedia de la Huțani” scrisă de jurnaliștii de la Botoșăneanul, de vânzare la librăria Cărturești 
Botoșănenii, sucevenii, dar și toți românii care vor să afle după 42 de ani povestea celui mai tragic eveniment care a avut loc vreodată pe un drum al țării o pot achiziționa și de la librăria Cărturești. 
Oameni uciși de bacterii, sute de îmbolnăviri și la „Mavromati”: Proiect la Botoșani pentru echipamente noi
La mijlocul lunii octombrie, cinci pacienți au murit în secția de Terapie Intensivă a Spitalul Clinic Județean Mureș după ce au luat o bacterie din unitatea medicală. Sute de infecții intraspitalicești sunt raportate anual și la Spitalul Județean „Mavromati”.
Filarmonica smile: Pagina web a ajuns în anul în care trăim, bannere uriașe prin oraș și... vine ”Simfonia Direcția 5” – GALERIE FOTO
Concertele de excepție organizate toamna aceasta la Botoșani sunt dublate și de inițiative interne cu impact extern la instituția muzicală a municipalității botoșănene.  
JAF armat la un cazino din Iași, o botoșăneancă divă pe Facebook a atacat cu iubitul cu care are un trecut tumultuos – GALERIE FOTO & VIDEO
Două persoane au fost reținute de polițiștii ieșeni după ce au intrat  într-o sală de jocuri și au fugit cu circa 35.000 de lei.Unul dintre ei a intrat în interior cu o cagulă pe față și un pistol cu electroșocuri și a paralizat-o pe una dintre angajate.
Drama mai puțin știută a antrenorului de la FC Botoșani: Atunci, la momentul respectiv, totul era pentru mine pierdutVIDEO
La 44 de ani, actualul tehnician de pe banca FC Botoșani a pregătit deja opt echipe care au evoluat sau încă se mai află în primul eșalon fotbalistic. Aceasta și pentru că și-a început cariera în antrenorat, la echipa de tineret a lui Dinamo București, încă de pe când avea doar 21 de ani.
Concertul celor trei tenori-manageri: unul dintre directori ”s-a supărat” că nu-i vine rândul la cântat și s-a plâns dirijorului și orchestrei – GALERIE FOTO
”Gală de Operă”, așa s-a intitulat spectacolul pe care Filarmonica ”George Enescu” l-a organizat vineri seară la Casa de Cultură a Sindicatelor. Conducerea instituției municipalității botoșănene a ținut să ofere melomanilor și un concert după conceptul celebrelor reprezentații Pavarotti – Domingos – Carreras.
O liceană din Botoșani a pus pe jar Poliția din Botoșani: A „visat” o tâlhărie care nu a avut loc
Au fost două săptămâni în care polițiștii din cadrul Serviciul Investigații Criminale al Poliției Botoșani a efectuat cercetări.Fata de 15 ani a sesizat că mai multe zile consecutiv ar fi fost tâlhărită de doi tineri.
Filarmonica iese în lumea largă: concerte în Veneția, Londra, Glasgow, Cardiff, Dubai și Chișinău - Vorbesc de date concrete, date certeFOTOGALERIE 
La nici patru luni de la învestire, noul manager al Filarmonicii ”George Enescu” a perfectat mai multe înțelegeri prin care instituția municipalității va susține concerte în locuri în care cei mai mulți dintre botoșăneni doar visează să ajungă. 
Autobuz ELECTRIC pe străzile orașului, botoșănenii pot circula GRATUIT: Este un exemplu despre cum va arăta transportul de persoane: VIDEO & GALERIE FOTO
Este un autobuz care se află în teste la Botoșani.Și arată asemenea celor 11 autobuze electrice pe care Primăria urmează să le achiziționeze cu fonduri europene.
Concurs pregătit pentru șefia spitalului orașului, candidații pot vizita unitatea medicală  
Consiliul de Administrație al Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” organizează concurs pentru ocuparea funcției de manager.
Corect. Nepasarea. In loc sa inaugurati ar trebui sa stati rusinati, cu toti politicienii, din toate timpurile, pentru starea deplorabila a drumului. Nu putem fi acum fericiti pentru ca de n ani nu ati facut nimic......
13 mai 2021, 00:10
Acest drum poate fi considerat un monument al capitalismului salbatic. Lipsa de scrupule, incompetenta, hotia, nepasarea oamenilor fata de viata lor au dus la aceste rezultate. O conlucrare intre diferiti factori de decizie publici si privati pentru a spolia cat mai mult statul.
12 mai 2021, 16:29
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În aceste cazuri punctuale poate fi apelat numărul de urgență 112, se deplasează o patrulă de Poliție sau de Jandarmerie la locul indicat iar aceștia iau măsurile legale, conform Legii 61/1991 pentru tulburarea liniștii și ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9192 lei
USD
Dolarul SUA
4.6852 lei
CHF
Francul elveţian
4.9737 lei
GBP
Lira sterlină
5.6962 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4209 lei
XAU
Gramul de aur
268.5155 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1854 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1512 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4303 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2022 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6614 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.4 o C
Dorohoi
0.2 o C
Bucecea
1.0 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.4 o C
Ştefăneşti
6.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.