Top News
Oficialitățile botoșănene și-au rupt mașinile pe cel mai dezastruos drum al județului: De 50 de ani nu a fost o asemenea situație VIDEO

Incursiune a oficialităților județene în sudul județului, într-un moment dorit ca fiind unul festiv, dar mult prea târziu pentru miile de botoșăneni care circulă pe un traseu ce seamănă mai mult cu un câmp cu gropi decât cu un drum județean.

Pleiadă de oameni importanți în sudul județului 

 

Conducerea Consiliului Județean Botoșani, însoțită de mai mulți funcționari importanți, șefi ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP), constructori care vor interveni pe acest așa zis DJ, proiectanți sau avizatori.

 

O coloană de mașini scumpe, majoritatea SUV-uri pentru a atenua din impactul gropilor, a pornit spre sud până la Căminul Cultural din Todireni pentru a preda amplasamentul firmelor care se vor ocupa de modernizarea acestui drum județean și pentru a oferi totodată o șansă botoșănenilor de acolo, să pășească spre civilizație, spre o normalitate a vremurilor actuale.

 

Traseul care face parte din Lotul III din celebrul drum strategic este următorul: Intersecția DN29D cu DJ297 localitatea Silișcani, comuna Gorbănești - Blândești – Sulița – Lunca – Todireni.

 

Distanța relativă până la Todireni este aproximativ 46 de kilometri și în condiții normale, cu mașina s-ar parcurge în jumătate de oră. Nu și în cazul de față.

 

Slalom printre gropi

 

Practic, să ajungi în comunele apropiate de granița cu județul Iași este o adevărată aventură, însă nu în sensul pozitiv al cuvântului. Mașinile circulă cu viteză redusă, de 20 – 30 km/h și fac un slalom enervant printre gropile care apar din metru în metru.

 

Se ajunge astfel la situația în care niciun participant la trafic nu mai respectă banda de mers, fiecare încercând să găsească porțiunea de drum cu mai puține denivelări.

 

Fără modernizare de 5 decenii 

 

Petru Toma este profesor de fizică de profesie, ales primar la Todireni, comuna în care s-a născut și a crescut până la maturitate. Este persoana care explică cel mai bine dezastrul pe care-l suportă de decenii întregi botoșănenii din sud.

 

„Eu sunt născut și crescut aici, în această comună. Niciodată acest drum nu a fost în situația asta. Deci de 50 de ani de când mă știu eu, nu a fost niciodată o asemenea situație. A dat Dumnezeu și se pare că vom intra pe drumul cel bun. Din cauza acestui drum, o investiție de 6 milioane de euro, cea mai mare moară pentru produse de grâu, stă blocată. Vă dați seama de importanța acestor drumuri. Nimeni nu vine să investească, să redeschidă practic această moară pentru că nu are drumuri. Nu ai ce face cu asemenea drumuri”,

Petru Toma, primarul comunei Todireni

 

„Timpul înseamnă viață” pe acest drum

 

În prezența atâtor oficiali primarul și-a făcut curaj și a adresat o rugăminte, conștient fiind de faptul că altă oportunitate probabil că nu i se va mai ivi. Conduce o comună unde, șefii de la Județ ajung mai rar, în campanii electorale, iar în rest, mai deloc.

 

„Dacă ar putea, că de acum avem răbdare și așteptăm să se termine aceste drumuri, dar să intervină cumva să „îndulcească” un pic acele gropi. Pentru că noi mergem, cu a întâia, cu a doua, dar vorbim de o salvare, de o mașină de pompieri, pentru care timpul înseamnă viață”,

Petru Toma, primarul comunei Todireni

 

Lotul al treilea din drumul strategic al județului Botoșani are o lungime de 25,8 km și este format din Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni.

 

Firmele care au fost declarate câștigătoare la licitație sunt Dimex 2000 Company – Frasinul, ambele din Bistrița Năsăud.

 

Frasinul a avut un reprezentant la acțiunea de miercuri, 12 mai 2021, care a dat asigurări că îi va îndeplini dorința primarului din comuna Todireni.

 

Cei aproape 30 de km de drum județean vor fi reabilitați cu 86,2 milioane de lei, fără TVA,iar lucările ar urma să fie finalizate în termen de 2 ani.

 

Un material amplu despre întreaga festivitate care a avut loc de-a lungul zilei de miercuri, în care Consiliul Județean a predat amplasamentele către constructori citiți mâine pe Botoșăneanul, începând cu ora 7:00. 

 

loading...
MOMENT important! Contractele de lucrări pentru două loturi din drumul strategic semnate cu aplauze – FOTO&VIDEO
Pe 12 mai încep lucrările la drumul strategic – ANUNȚUL Doinei Federovici

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Noua echipă a Teatrului ”Mihai Eminescu” duce spectacolul la un alt nivel: Ceva foarte interesant, ce nu s-a mai făcut / Cu adevărat senzațional
”Între teatru şi realitatea socială se află o linie de demarcaţie”, spunea Georges Gurvitch în a sa ”Sociologie teatrală”, adăugând că teatrul reprezintă ”sublimarea anumitor situaţii sociale, fie că le idealizează, fie că le ridiculizează, fie că îndeamnă la schimbarea lor”.
DISPARIȚIILE anunțate de Poliție ascund în spate povești de dragoste născute pe Facebook: Comunică imediat între ei, mă caută Poliția
Un fenomen îngrijorător care și-a făcut loc și la Botoșani este acela al disparițiilor de minori. Părinții apelează la ajutorul Poliției în momentul în care nu mai știu nimic de propriii copii. La unii, disparițiile sunt într-adevăr neașteptate, în alte cazuri polițiștii aplică amenzi pentru neglijență.
Tranzacție de proporții: Un om de afaceri din Suceava a devenit acționar la o firmă din Botoșani, compania botoșăneană ridică un bloc premium în centrul orașului
Tranzacția imobiliară a începutului de an s-a perfectat astăzi la Suceava și vizează direct Botoșaniul. O firmă din grupul ”Trutzi” fondat de omul de afaceri Ciprian Nuțu a cumpărat 50% din acțiunile SC Tadas SRL, companie de construcții controlată de familia Bidașcă.
Puzderie de botoșăneni îmbolnăviți la chefuri și în vacanțe, s-a suplimentat numărul de paturi în spitale, trei zile consecutive de creșteri record
Județul Botoșani a înregistrat marți un record negativ de cazuri, autoritățile sanitare anunțând 384 de noi îmbolnăviri. În ultimele zile au fost raportate sute de noi infectări, incidențele fiind în creștere de la o zi la alta, ceea ce este o premieră pentru zona noastră, de la debutul pandemiei. 
Florin Țurcanu la sediul central al liberalilor, Roxana Țurcanu aproape prim-vicepreședinte la PNL Botoșani
Cele două comisii de negociere constituite la nivel central de PNL și ALDE pentru fuziune s-au întrunit astăzi la sediul central al liberalilor din București.
Botoșanii și Poetul: Muzică, poezie, gazetărie și public dornic de Eminescu – GALERIE FOTO&VIDEO
Sâmbătă, 15 ianuarie, Botoșani. Ziua Culturii Naționale, hrănită simbolic din existența celui mai mare poet al românilor.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Încă un an de amânări la procesul în care doi soți și-au pierdut viața, blocaj la audierea de martori
Procesul în care doi soți au murit în urma unui cumplit accident la Orășeni Deal bate pasul pe loc. Dosarul se află încă pe rolul Judecătoriei Botoșani asta deși primul termen a avut loc în luna iunie a anului 2018.
Copilul genial care a încheiat într-un mod fabulos Ziua Culturii Naționale la Botoșani: Nu știm cine este - VIDEO
Un copil de șase ani a reușit să țină publicul în picioare, să primească ropote de aplauze, nu mulți dintre cei de față având la final lacrimi în ochi. Cine este copilul, era întrebarea care se auzea din om în om.
NEMULȚUMIRI de la valoarea „Premiului Național Mihai Eminescu”, Primăria acordă 35.000 de lei laureatului! PROPUNERE de diminuare din partea unei consiliere
În ședința festivă a Consiliului Local din 15 ianuarie 2022, de Ziua Culturii Naționale, Primăria Botoșani a alocat câte 35.000 de lei laureaților „Premiului Național Mihai Eminescu” din 2020 și 2021, pentru întreaga activitate.
Loading...
Un tânăr botoșănean de 27 de ani, licențiat în Drept și cu două mastere, a devenit consilier de stat al vice-premierului Sorin Grindeanu
Numire importantă pentru un tânăr din Botoșani care a devenit consilier al viceprim-ministrului din cabinetul lui Nicoale Ciucă.
(DEZ)INTERES la ședința festivă de la Primărie de Ziua Culturii Naționale, chiul în bloc la masă, festivism limitat de criza momentului – VIDEO & GALERIE FOTO
Din cauza crizei sanitare, ședința festivă care are loc în fiecare an pe data de 15 ianuarie la Primăria Botoșani, în sala care-i poartă numele poetului nepereche a fost limitată ca prezență de persoane. Scriitorii au fost puțini, iar mesajele lor au fost transmise în mediul virtual.
CONCERTUL de Anul Nou: Botoșănenii au umplut, două seri la rând, sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a devenit o tradiție, la fel ca în toate orașele - din România sau de oriunde în lume - care au norocul unei astfel de instituții culturale.
Incredibila poveste a bustului lui Eminescu, din fața liceului care îi poartă numele: Evacuat de la Cernăuți, dispărut din București, apare misterios la Botoșani
O poveste fabuloasă, cunoscută de foarte puțini botoșăneni care, unii dintre ei, trec zilnic pe lângă liceul care poartă numele celui mai mare poet român.
Medicul șef condus pe ultimul drum în sunet de sirene, slujba oficiată de patru preoți: Şi-a dăruit și cariera și viața paciențilorFOTO & VIDEO
Foarte atent cu cei din jur, discret, bun la suflet. Sunt doar câteva dintre calitățile medicului Alexa care au fost amintite astăzi chiar de sora acestuia la slujba de înmormântare.
Loading...
După 20 de ani în proprietatea Mitropoliei Moldovei, reabilitarea Conacului de la Miorcani aproape de final: Obiectivul se află într-o stare bună acum - GALERIE FOTO
Un obiectiv de importanță națională, care tezaurizează o moștenire culturală deosebită, este aproape de a-și recăpăta strălucirea de odinioară.
A fost sărbătoare mare de Crăciun, comunitatea din Botoșani unde bucuria și tradiția fac spectacol – GALERIE FOTO&VIDEO
Explozie de culoare, un spectacol al vârstelor îmbinat cu tradiția și cu spiritul comunitar care, la lipoveni, capătă de fiecare dată un farmec aparte.
Lumânări la spitalul din Dorohoi, inclusiv directorul a încercat să-l salveze pe medicul șef de la Urgențe: S-a pierdut și din cauza muncii, a stresului
Medicul Ovidiu Alexa, care a încetat vineri din viață după ce a suferit un infarct, va fi depus astăzi la Capela Catedralei din Dorohoi. Toți cei care doresc să-i aducă aici un ultim omagiu o pot face timp de două zile.
Un cunoscut medic de la Spitalul Dorohoi a murit fulgerător la 46 de ani după ce a ieșit din gardă
Unul din cei mai apreciați medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a plecat la ceruri vineri, 7 ianuarie 2022.
Ordin de la București: Se pregătesc trei ”mini spitale” provizorii, în spitalele propriu zise mai ajung doar bolnavii în stare gravă
Se înființează centre de evaluare ambulatorie la „Mavromati” și în alte două spitale. Astfel se evită aglomerația la Unitățile de Primiri Urgențe și pe secțiile din spitale.
Tânăr profesor din Botoșani, premiat pentru creativitate la Gala Angelica Gherman: Am primit un imbold care mi-a schimbat puțin percepția despre ceea ce facVIDEO & GALERIE FOTO
Întreruptă anul trecut în pandemie, când gândurile la Angelica Gherman s-au unit de la distanță în mediul virtual, Gala care-i poartă numele regretatei învățătoare s-a reluat în 2022 în condiții speciale.
Corect. Nepasarea. In loc sa inaugurati ar trebui sa stati rusinati, cu toti politicienii, din toate timpurile, pentru starea deplorabila a drumului. Nu putem fi acum fericiti pentru ca de n ani nu ati facut nimic......
13 mai 2021, 00:10
Acest drum poate fi considerat un monument al capitalismului salbatic. Lipsa de scrupule, incompetenta, hotia, nepasarea oamenilor fata de viata lor au dus la aceste rezultate. O conlucrare intre diferiti factori de decizie publici si privati pentru a spolia cat mai mult statul.
12 mai 2021, 16:29
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Față de PNDL vrem să folosim niște criterii specifice pentru că sunt totuși niște diferențe, inclusiv legate de județ. Și pot să vă dau câteva cifre. În județul Botoșani populația care nu este deservită de apă și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3816 lei
CHF
Francul elveţian
4.7642 lei
GBP
Lira sterlină
5.9008 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8403 lei
XAU
Gramul de aur
258.9166 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2424 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3716 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1268 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4669 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6641 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.2 o C
Dorohoi
0.6 o C
Bucecea
1.8 o C
Darabani
0.2 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.