Top News
ORDIN de protecție încălcat cu amenințări și urlete la Botoșani : Ai s-o iei la moacăVIDEO & FOTO

”Făcea scandal că vrea să-i dăm pensia și buletinul. Anterior, în aceeași zi, într-o conversație telefonică îmi mărturisește că și-a pierdut portofelul. După ce a început să dea cu pumnii în ușă am chemat poliția și l-am internat la psihiatrie. După o zi jumătate, vine la noi la ușă și ne cere iar pensia și buletinul ( este vorba de pensia lui pentru handicap mintal). La refuzul nostru, el sare la bătaie. Am chemat iar poliția, ei au spus că nu au ce să-i facă. După am fost și am depus plângere penală că să putem obține ordin de protecție. Ordinul de protecție l-am primit după 3 zile.

Așa începe o poveste de viață de la Botoșani

 

Una tristă de altfel, pentru că, tot ce a fost frumos 23 de ani s-a năruit ușor ca un castel de nisip, iar motivul este unul aproape generalizat la Botoșani: alcoolul care a mai distrus și alte familii.

 

Vorbim despre niște oameni, doi părinți și băiatul lor major, care au ajuns să nu se mai înțeleagă, ba chiar să se urască. Au decis să nu mai fie o familie și să-și urmeze fiecare drumul propriu, în urmă cu trei luni de zile.

 

Femeia (P.A.) nu a mai suportat episoadele de violență ale partenerului de viață (P.D.), cauzate de alcool.

 

S-a obținut un ordin de protecție prin care este specificat extrem de clar că nu are voie să se apropie de fiul și fosta parteneră de viață la mai puțin de 200 de metri.

 

 

 

Se respectă acest ordin? Nici vorbă!

 

 

”Ai s-o iei la moacă”, i se strigă băiatului care încearcă să filmeze cum tatăl nu respectă ordinul.

 

 

Femeia are o tarabă la Bazar unde muncește pentru a câștiga un ban, fiul ei la un complex comercial și din salariu își plătește studiile.

 

Nu au liniște pentru că, în continuare, bărbatul violent îi caută zilnic și-i amenință, ba chiar, din filmările pe care le-a făcut fiul, și-a adunat și o sumedenie de susținători care nu le cunosc povestea, de ambele părți.

 

”Ba chiar mi-e frică, pe cuvânt. Doar nu degeaba s-a dat acest ordin de protecție, că nu toată lumea obține așa ceva. Sunt niște motive clare pentru care s-a dat acest ordin de protecție. Alaltăieri a fost pe scara scării, vine, ne ia corespondența. Când am chemat Poliția i-am arătat ordinul de protecție, a înțeles ce înseamnă, totul a fost bine. A doua zi, el a venit înapoi”,

Spunea într-una din zile femeia hărțuită

 

Polițiștii s-au obișnuit deja să fie chemați în zona Bazarului pentru bărbatul care nu înțelege nici acum că trebuie să-i lase în pace pe cei doi.

 

A avut cândva șansa să aleagă între ei și alcool. A făcut alegerea nepotrivită.

 

”Poliția nu înțelege, nu vrea să înțeleagă, noi suntem vinovați. Îi zice mamei că îi dă amendă că sună aiurea la 112, dar el era la 30 de metri. Eu nu știu cum nu au capacitatea intelectuală să citească un singur rând, acolo scrie că nu are voie să se apropie la 200 de metri de noi. Nu-ți trebuie trei facultăți ca să citești trei rânduri”,

Spune și fiul lui

 

Iată ce mai povestește fiul celor doi despre episodul filmat la Bazar:

 

”După ce am făcut pozele( pe domeniul public), mama mea a observat că pe masă tatălui meu este copia ei xerox și a luat-o. Tatăl meu s-a repezit la ea și a prins-o, iar eu am intervenit și l-am împins 1 sau 2 m și am strigăt la el "ia mână de pe ea" după care am sunat la poliție.

 

Imediat după ce am sunat la poliție, persoanele din jur, mai exact un rom care vinde acolo vechituri și o femeie blondă care vinde în interior ( prezenți în înregistrare) i-au luat partea tatălui meu și au început să strige că am sărit la gâtul lui, i-am dat cu pumnii, am sărit și la gâtul femeii blonde, etc.

 

În acel moment am scos telefonul și am început să filmez, pentru a nu mai fi acuzat pe nedrept și de alte lucruri. Ei s-au enervat și scandalul a escalat. Femeia blondă vine la mine în repetate rânduri și mă agresează, încercând să-mi ia telefonul din mână, pentru că o filmam. Tatăl meu a început să mă amenințe că mă bate, să țipe etc. Când ajunge poliția, mă prezint și le spun că eu i-am chemat."Martorii" se îngrămădesc și încep fiecare să-și spună versiunea  versiunea, precum că eu am sărit la bătaie la toată lumea și așa mai departe. Fără că niciunul din polițiști să mă întrebe ce s-a întâmplat, îmi spune că o să fiu amendat conform unui articol, număr pe care nu l-am reținut. Această polițistă îmi cere să șterg înregistrările cu"doamna", întrucât nu am voie ( înregistrări în care această"doamnă" mă agresa și încerca să-mi ia telefonul)”.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean cunosc acest caz și arată că bărbatul care nu respectă ordinul de protecție este deja în atenția oamenilor legii.

 

”Au fost deschise trei acte penale pe numele acestei persoane pentru nerespectarea hotărârii judecătorești”,

Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

În ciuda acestora, bărbatul continuă să-i hărțuiască pe cei cu care odată a format o familie iar acest caz de la Botoșani scoate la iveală încă o lacună legislativă din România, despre cum se procedează în cazuri de nerespectare a unui ordin de protecție.

loading...
Un botoşănean va face pușcărie pentru că și-a terorizat soția cu SMS-uri: Peste 1.000 de mesaje trimise într-o singură zi!

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
TRĂSNET: Mama care şi-a aruncat copilul la canal condamnată, iese din închisoare la o vârstă când greu mai poate deveni din nou mamă

La mai puţin de două luni de la debut, procesul privind mama care şi-a aruncat copilul nou născut într-un canal din poligonul ACR s-a şi terminat.

A picat revelionul Primăriei! Pană de curent, artiștii au tăiat-o în mașină, lumea fluieră – VIDEO & GALERIE FOTO

Intrată pe scenă în jurul orei 22:50, când nu cântase decât vreo trei melodii, Ami a fost nevoită să își întrerupă concertul.

Noua vedetă a Botoşaniului cântă de revelion la cel mai mare restaurant, la care intrarea este 700 de lei

Suucesul pe care l-a avut atât ca artist solo, dar mai ales în duetul cu Edward Sanda i-a crescut brusc cota, iar în noaptea dintre ani va cânta în cea mai mare berărie din ţară.

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

loading...
Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

loading...
Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

vivacredit.ro
Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

"În acel moment am scos telefonul și am început să filmez, pentru a nu mai fi acuzat pe nedrept și de alte lucruri." Puiucule! ai fi tu șmecher da nu ține cu toată lumea. Cică omul nu respectă cei 200 de metri impuși de justiție, dar când îl filmai la bazar tu câți metri aveai? După aia vii cu filmarea să demonstrezi ce? Te sui călare pe el și tot tu ești victima. Nu știu cum s-a dat acea hârtie dar ceva pute urât. În articol se fac niște afirmații numai al unei singure părți, cealaltă parte ce are de spus? A! am înțeles, ziarista ne informează că e nebun, normal cu nebunii nu te pui. Oare chiar așa o fi? În ce moment al filmării ai văzut că e murdar de kaka la fund? Pe care din filmări era beat? Dacă nu are bani de unde bea de dimineață până seara? Într-adevăr Ionuț, pute.
2 septembrie 2017, 00:06
Domnule Zaphra, cu atatea argumente m-ati pus la pamant. Dupa comportament se cunoaste ca sunteti prieteni de la Caruta. Hai noroc!
1 septembrie 2017, 15:17
Bogdan Ionuț control psihiatric urgent ! Si mult Prostamol pt ca esti foarte prost !
1 septembrie 2017, 14:11
@Ion Ionescu De la atata scris i se trage si comportamentul asta, probabil. Daca nu e asa cum se scrie, atunci cum e? Cum poti sa-mi spui tu mie, domnule Ionescu, ca acest domn nu incalca ordinul de protectie.In alta ordine de idei, daca scrii carti nu inseamna ca esti si destept. Daca bei de dimineata pana seara, puti de nu poate sa stea lumea langa tine, te murdaresti tot pe haine cand mananci si esti murdar la fund de caca ( se vede pe inregistrare) si mai si certi aiurea cu lumea toata ziua, nu cred ca-ti faci mare cinste.Dar dumitale, domnule Ionescu, stii mai bine, pentru ca tu ai vazut, tu stii tot...
1 septembrie 2017, 09:52
Dar bestia ce spune ? Eu il cunosc si nu e deloc asa cum se scrie ! Tipul a scris vrep 6 cărti ! A aparul la tv etc.are inventatii brevetate dar fiul are nevoie de apartament iar mama-sa e o tuta
1 septembrie 2017, 09:01
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Roțile tuturor utilajelor, camioanelor și vehiculelor care vor ieși din șantier vor fi spălate în așa fel încât să nu murdărească străzile din municipiu”, Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6614 lei
USD
Dolarul SUA
3.7984 lei
CHF
Francul elveţian
3.9727 lei
GBP
Lira sterlină
5.2814 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4322 lei
XAU
Gramul de aur
163.0820 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5077 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0592 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6259 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2 o C
Dorohoi
-2 o C
Bucecea
-2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-2 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.