Top News
Patronul de la Microbuzul dezlănțuit! A amenințat Primăria cu plângeri la DNA și proces în care cere daune de milioane de euro – VIDEO&FOTO

Administratorul societății Microbuzul care asigură transportul public în regim de maxi-taxi din municipiul Botoșani s-a dezlănțuit la Primărie.

Timp de aproximativ o oră, sala Mihai Eminescu a Primăriei Botoșani a găzduit o dezbatere publică pe marginea unei modificări din regulamentul de circulație din oraș, prin care s-ar permite societății Eltrans ca pe perioadă determinată (cât timp se modernizează infrastructura de transport) să înlocuiască tramvaiele cu autobuze.

 

O perioadă exactă nu este cunoscută pentru că această modificare depinde în bună măsură de momentul în care Primăria, în calitate de beneficiar, va da ordinul de deschidere de șantier pentru proiectul de 32 de milioane de euro, prin care se modernizează liniile de tramvai 101 și 102.

 

 

 

Intenția de înlocuire a tramvaielor cu autobuze nu i-a picat bine patronului societății Microbuzul care a transmis o adresă scrisă către Primărie, prin care și-a expus punctul de vedere.

 

„Printr-o adresă ne aduce la cunoștință o serie de prevederi care ar intra în opoziție cu intenția noastră și dincolo de ceea ce ați scris în această adresă, dacă vreți să spuneți altceva, vom discuta propunerile pe care le-ați făcut”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

După deschidere, viceprimarul Cosmin Andrei care a condus ședința i-a dat cuvântul lui Dumitru Bălan.

 

„Eu am în momentul de față un contract valabil până în luna decembrie a anului curent. Unde e garantarea acestuia, dv dați acest serviciu de transport, gratuit, Eltransului. Am primit un răspuns de la dv. și îmi spuneți că dacă autobuzele merg pe linia de tramvai e normal să meargă. Nu e normal”,

Dumitru Bălan, administrator SC Microbuzul SRL

 

Dumitru Bălan are într-adevăr un contract în vigoare care va expira în luna decembrie. El urmează să participe la o nouă licitație pentru transportul public din municipiu și spune că traseele 101 și 102 s-ar suprapune cu microbuzele lui.

 

 

Și a amenințat că se va adresa atât Direcției Naționale Anticorupție, cât și Tribunalului unde va deschide proces și va da Primăria în judecată.

 

„Faptul că se dau niște autobuze pe liniile de tramvai nu este corect. El are treaba lui, dar cu tramvaiele. El nu are obiect de activitate. Cum dați dv. niște autobuze, vă dați seama, vă dau în judecată. Vă rog să mă credeți că vă dau și la DNA, da, să știți. Nemaivorbind de faptul că eu am suficiente mijloace de transport cu care pot să fac față transportului public local de călători și am deja un serviciu contractat. Sunt prevăzute și niște daune, vă dați seama că sunt dispus să cer câteva milioane de euro Primăriei dacă face o astfel de acțiune”,

Dumitru Bălan, administrator SC Microbuzul SRL

 

Mai departe, administratorul societății Microbuzul a declarat că a investit mulți bani în afacerea pe care o are tocmai pentru a putea participa la licitația din decembrie.

 

În replică, secretarul Primăriei Botoșani i-a transmis că se antepronunță în ceea ce privește viitorul contract de transport public care va avea o valabilitate de 5 ani.

 

 

„Dv. ați pus căruța înaintea cailor, în primul rând. Discutăm despre o situație excepțională, posibilă și viitoare. Nu discutăm despre un eveniment care va avea loc mâine. Dv. aveți acum un contract care va expira la sfârșitul anului. Avem niște termeni contractuali stabiliți de comun acord care vor înceta la un moment dat. Se va face o nouă procedură iar dv. mergeți la licitație. Faptul că dv. ați făcut credite ca să vă achiziționați mijloace noi este un fapt pe care vi l-ați asumat prin managementul care l-ați desfășurat. Deja vorbiți ca și cum deja ați fi câștigat licitația ceea ce nu mi se pare corect”

Oana Georgescu, secretarul Primăriei Botoșani

 

 

 

Oana Georgescu a concluzionat că nu vede ce succes ar avea în aceste condiții, în instanță. Și mai mult decât atât, autoritatea locală este obligată tot prin legile actuale să asigure continuitatea unui serviciu public, inclusiv transportului cu tramvaiele. Pe lângă asta, toți oamenii care vor avea abonament pentru tramvaie, atunci când aceste mijloace vor fi indisponibile, vor avea dreptul să circule cu autobuze.

 

Secretarul Primăriei i-a dat asigurări că traseele Eltransului nu se suprapun cu stațiile celor de la Microbuzul sau a altui operator care ar putea câștiga licitația. Iar în decizia luată de Primărie s-a cerut un punct de vedere inclusiv de la Consiliul Concurenței.

 

Pentru a înlocui tramvaiele cu autobuze, atunci când și dacă va fi cazul, societatea Eltrans ar urma să apeleze la un leasing operațional.

 

Adică să închirieze autobuze nou-nouțe.

 

 

„Este o singură modificare în regulament în care spunem foarte clar. Atunci când se va lucra și nu vor mai putea circula tramvaiele vor fi autobuze pe liniile 101 și 102. Am ascultat punctele de vedere ale operatorului care a făcut o adresă scrisă Primăriei municipiului Botoșani, le-am consemnat într-un proces verbal. În ceea ce privește amenințările, nu doresc să fac considerații asupra acestora și așa cum am spus și în dezbaterea publică, are la dispoziție instrumentele legale pentru a contesta această hotărâre de CL dacă dlui consideră oportun”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Dumitru Bălan poate ataca Hotărârea de Consiliu Local care va fi luată spre dezbatere în ședința ordinară din 26 septembrie, fie la Prefectură, fie la instanța de contencios administrativ unde se va lua o decizie asupra legalității intenției Primăriei.

loading...
Patronul de la Microbuzul, EXPLICAȚII despre botoșănenii lăsați fără transport: Îi duceam gratuit

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Profesorul de sport care a BĂTUT șase elevi la oră este RECIDIVIST: A mai lovit copii la alte două școli, scos nevinovat de șefi
Cazul de la Școala Generală nr. 2 din municipiul Botoșani este doar o picătură din seria ieșirilor nervoase pe care se pare că le-ar avea profesorul de educație fizică ce a ajuns joi la audieri la Poliție.
Polițiștii, dotați cu aparate FOTO și camere VIDEO: Șoferii vor fi filmați pentru ca probele din trafic să nu fie contestate
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani atrag atenția că începând cu 12 octombrie 2019 intră în vigoare noile prevederi din Codul Rutier privitoare la abaterile coroborate cu utilizarea telefonului mobil la volan.
REVOLUȚIE în trafic: Polițiștii au ieșit public pentru atenționarea șoferilor de la Botoșani, telefonul mobil te poate lăsa fără permis și 3 luni de zile – LISTA faptelor sancționate
Sâmbătă, 12 octombrie 2019, este ziua în care intră în vigoare noile modificări legislative privitoare la circulația pe drumurile publice.
Delicii și delicatese sănătoase în parcarea de la Piața Centrală: Ziua Recoltei s-a deschis cu șefimea Botoșaniului – FOTO&VIDEO
Aflat la a treia ediție evenimentul intitulat Ziua Națională a Produselor Agroalimentare s-a deschis la Botoșani într-o frumoasă zi de toamnă. Parcarea de pe Platoul B a fost din nou animată de standuri colorate cu legume în culorile toamnei dar și cu produse naturale ale producătorilor autohtoni.
O trăim și pe asta: gunoiul s-a colorat în ROȘU la Botoșani – 5 din 5 șefi de la PSD în unitatea care face și desface în salubrizare
Adunarea Generală a Asociațiilor (AGA) de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Ecoproces” s-a întrunit marți în ședință și a adoptat mai multe hotărâri privind conducerea acestui organism teoretic apolitic. Doar teoretic însă.
Plângere penală la DSPSA, acuzații grave împotriva unei firme private și a unui medic pentru registre dispărute și servicii fictive
Scandalul din vara trecută între conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) și medicul Mihai Maxim generează o nouă plângere penală. Eugen Țurcanu în calitatea sa de director a sesizat procurorii de la Parchet despre anumite nereguli ce sunt puse în sarcina doctorului veterinar și a reprezentanților firmei care au administrat padocul de câini comunitari.
Botoșăneancă dusă de soț la Maternitate să nască, RĂNITĂ în accident rutier, femeia preluată de ambulanță – FOTOGALERIE
Cursă contracronometru în adevăratul sens al cuvântului făcută marți seara de către un botoșănean de 33 de ani căruia îi năștea soția.
O tânără de 19 ani s-a răsturnat cu mașina, noroiul de pe roți a băgat-o în mare necaz – GALERIE FOTO
Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a fost solicitat marți, în jurul orei 17:00, în satul Mănăstirea Doamnei din comuna Curtești, acolo unde a avut loc un eveniment rutier.
Noni, primul copil autist din România care a scris trei cărți, și o dezbatere ALTFEL despre Educație la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO
Sâmbătă, 5 octombrie, la Botoșani s-a sărbătorit altfel Educația. Fără baloane, serbări sau medalii. Un copil de 11 ani a adunat în juru-i oameni pentru care viața înseamnă să cucerești fiecare zi, secundă cu secundă.
Apare un nou sens giratoriu: sediul unei firme a dispărut, se mută un supermarket prezent în toată țara – GALERIE FOTO
Lucrările la noul supermarket Lidl din Botoșani avansează cu repeziciune. Terenul cu tot cu clădiri pe care compania l-a achiziționat deja nu mai seamănă deloc cu ceea ce era acolo anul trecut.
Impact puternic Mercedes – taxi Renault pe Calea Națională, o familie întreagă a ajuns la spital – VIDEO & GALERIE FOTO
Două mașini s-au izbit vineri după-amiază pe Calea Națională, în apropiere de Lidl, iar în urma accidentului o familie întreagă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.
ALDE are peste 30 de președinți în județ, de la foști primari sau viceprimari cu multe mandate, la oameni de afaceri – LISTA
În decurs de o săptămână de zile cât a cutreierat o parte din județ, Florin Țurcanu, actual vicepreședinte al ALDE Botoșani, a reușit să creioneze organizații locale în mai bine de un sfert din comunele din teritoriu.
Prima DEMISIE de președinte după înlocuirea Lilianei Mincă cu Roxana Anușca Țurcanu din ALDE Botoșani
În noua formulă în care s-a constituit Filiala Județeană ALDE Botoșani nu s-a regăsit unul dintre președinții de organizație din cadrul partidului.
Un echipaj MAI a salvat un bărbat care și-a băgat cuțitul în gât, polițiștii cer să se apeleze 112 doar la urgențe
Doi subofițeri MAI de la Botoșani i-au salvat viața unui bărbat din oraș care și-a provocat mai multe răni în zona gâtului cu un cuțit. Poliția Română a făcut public incidentul joi după-amiază.
Chirurgul sufletelor: Preotul din Botoșani care a convins oamenii să doneze 7 tone de sânge, a salvat zeci de vieți de la Colectiv – FOTOGALERIE
Născut la Hlipiceni, din ţărani simpli şi evlavioşi. S-a călugărit pe când avea doar 18 ani, apoi a plecat în armată, la tanchişti. Părintele Ciprian Grădinaru este cunoscut în toată România drept chirurgul sufletelor.
REALITATEA dură a județului: O femeie a născut acasă un bebeluș de 1.400 de grame pe care nu l-a mai vrut
Bebeluși născuți acasă, mame cu sarcini nemonitorizate, copile cu copii. Sunt doar câteva situații cu care medicii de la Maternitatea Botoșani se confruntă. Iar această realitate dureroasă, o recunosc și cadrele medicale, ține și de specificul zonei.
ULTIMĂ ORĂDEZASTRU făcut de o șoferiță de 19 ani în intersecție la Rompetrol – GALERIE FOTO & VIDEO
Accident rutier petrecut în urmă cu puține momente la intersecție străzilor Calea Națională cu Petru Rares, lângă stația Rompetrol.
POVESTEA incredibilă a agresorului sexual din Botoșani – Nu cunoaște niciun limbaj de comunicare, externat de la Psihiatrie pentru că era… liniștit
Bărbatul de 35 de ani, care a fost arestat pentru tentativă de viol asupra a două copile de 12 și 14 ani, este un caz ieșit din comun. Botoșăneanul este surdo-mut și, potrivit unor surse, nu ar cunoaște nici limbajul semnelor, iar comunicarea cu el este aproape imposibilă.
Ambulanță chemată la Lebăda, rudele unei femei au coborât-o din mașină ca să intre mai rapid la UPU
Modul în care gândesc unii dintre botoșăneni continuă să-i umească pe angajații sistemului sanitar. Un alt caz de ignoranță amestecată cu inconștiență s-a petrecut sâmbătă dimineață.
Concertul la Botoșani al celebrului rapper Nana ANULAT după ce a picat o combinație regională
Botoșănenii și nu numai care au sperat să îl poată revedea live pe Nana au ratat ocazia. Aceasta pentru că spectacolul programat în noaptea de sâmbătă spre duminică în Grand Irish Pub nu a mai avut loc.
Un mare hot. A nenorociți atâția oameni cu busturi pe timpul PDL. Ar trebui scos de pe piața la următoarea licitație. Hot hot și iar hotUn mare hot. Sa se dea singuri la dna
17 septembrie 2019, 17:56
Un hot care a nenorociți mulți oameni inclusiv cei cu microbuze particulare pe timpul
17 septembrie 2019, 17:49
In fapt , autobuzele respectind exact traseele tranvaielor nu ar fi nici o incalcare de contract si plata de daune detot felul inchipuite si ne. In schimb ar fi interesant daca s-ar sesiza DNA-ul caci de fiecare data cint Miky participa la licitatia menita a reinoi contractul de transport urban privat acest Miki tot promiste ca daca i se v-a acorda tot lui contractul ar inlocui hirburile cu microbuze moderne si in parametri dar noi cetatenii si de ce nu insasi primaria raminem doar cu promisiunile. Totodata ar fi interesant sa vedem oare de ce doar Miki cistiga aceste licitatii in detrimentul calatorilor si a contribuabililor la bugetul local. Poate ca aici ar cam trebui sa se implice si "Consiliul Concurentei" auto sesizindu-se din oficiu. Ce ziceti stimabililor cerberi ai primariei ? Sau poate ca-I vorba de vre-un blat si noi fraierii de botosaneni nu ne-am inca prins ?
17 septembrie 2019, 16:16
Rportat la comportamentul acestui patrom ar trebui sa i se rzilieze contractul pentru transportul local niciodat nu sa luat masuri la felum cum se circula in acele masini de marfa transformate in microbuze . Modul cum se comporta acei soferi cu calatori ,nerespectanduse modul civilizat calatori cate scaune sunt si daca se plange ca cetateni se inghesuesc in aceste mijloace de transport sa suplimenteze nr. lor . Dar cine so faca , asa ca ar trebi luat in calcul pe viitor transportul local sa fie in totalitate luat de EL Trans iar acest patron se axeze pe transportul rural dar cred ca si acolo nar avea succes.
17 septembrie 2019, 15:40
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.