Top News
Pentru ei chiar suntem ”Țara Paielor”! Hotărâre scandaloasă a Guvernului, am ajuns bătaia de joc a Sucevei și a întregii țări

Hotărât lucru, actualul Parlament, dar și noul Guvern nu au deloc la inimă Botoșanii. După eliminarea drumului Botoșani – Târgu Frumos din bugetul Ministerului Transporturilor pe anul viitor pentru motivul incredibil că ar epuiza toate fondurile de investiții, județul nostru a primit o sumă în bătaie de joc de la Executiv pentru plata arieratelor.

Municipiul Botoșani nu a primit nici măcar 4.000 de euro!!!

Pe 23 decembrie Guvernul a adoptat HG 995 privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Executivului pentru unele unități administrativ-teritoriale. Ei bine, deși o mulțime de primari se plâng de datorii, iar teoretic banii s-au distribuit pentru echilibrarea bugetelor locale și plata arieratelor raportate la Ministerul Finanțelor Publice până la data de 30 noiembrie, județul Botoșani ocupă locul 4 de la coadă în privința sumelor repartizate. Din întreaga țară doar alte trei județe, Alba, Brăila și Călărași, au primit mai puțini bani. Mai exact, județului nostru i s-au alocat exact 244.890 de lei, în condițiile în care la nivel național s-au atribuit 266,7 milioane de lei, ceea ce înseamna o medie de peste 6 milioane de lei pe județ. Din amintita sumă alocată județului, municipiul Botoșani a primit exact 17.360 de lei, adică ceva peste 170 de milioane de lei vechi, nici măcar 4.000 de euro!!! La un municipiu cu peste 100.000 de locuitori. Au mai beneficiat de fonduri comunele Mihălășeni – 216.990 lei și Vorona – 10.540 de lei.

Îngrijorări liberale

Județul Botoșani este și cel mai slab finanțat din Moldova, iar situația de mai jos vorbește de la sine. Ieri, liderii PNL Botoșani au tras un semnal serios de alarmă pentru ceea ce se întâmplă în Românioa din punct de vedere bigetar.
”Mă îngrijorează faptul că toți banii pentru investiții se duc în Ardeal”, a afirmat luni senatorul Viorel Grigoraș, în timp ce consilierul județean Cătălin Flutur a spus că, ”PSD are în continuare majoritatea în Parlament, dacă voiau să treacă drumul Botoșani – Târgu Frumos îl treceau. Să nu dea vina pe noi”.
Numai județul Suceava a primit de 25 de ori mai mulți bani decât județul Botoșani.

Bani alocați în județele din Moldova

Bacău       1,6 milioane lei

Botoșani   0,2 milioane lei

Galați         2,8 milioane lei

Iași             8,3 milioane lei
Neamț       6,4 milioane lei
Suceava    5,9 milioane lei
Vaslui        5,09 milioane lei
Vrancea    5,5 milioane lei
 

CITEȘTE ȘI:
Sfidarea continuă și cu Cioloș premier: 0 lei pentru autostrăzi în Moldova, 3 miliarde în Transilvania

Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare
Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
Polițist local aflat în misiune, cu mașina distrusă în Centrul Vechi, ar fi fost și îmbrâncit de doi tineri
Incidentele în zona istorică a orașului sunt nelipsite chiar și pe pandemie. Și nu este pentru prima dată când cei care au de suferit sunt chiar oamenii legii.
DOUĂ amenzi aplicate de ITM la fabrica unde au fost concediați muncitorii din Sri Lanka
Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la cei peste 40 de muncitori confecționeri de la Botoșani concediați din cauza pandemiei, instituțiile statului au demarat verificări.
Botoșăneanca din fruntea DSP București înlocuită cu fina ministrului Educației
Directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, botoșăneanca Laura Acatrinei, a fost înlocuită din funcție la mai puțin de două luni de la data numirii.
Eroare de poveste a autorităților: Nouă botoșăneni cu Covid-19 au... dispărut
Erorile din raportările Grupul de Comunicare Strategică (GCS) privind răspândirea coronavirusului se înmulțesc de la o zi la alta și aceasta în condițiile în care tocmai acest organism militează să fie citite doar informările pe care el le transmite șîn același timp închide publicații online pentru informații false.
Strada din municipiu intrată în MODERNIZARE arată ca un mare lac: Bordurile, pe timp de ploaie, se pot vopsi - GALERIE FOTO
Pe data de 31 octombrie 2019 începeau lucrările la cea mai lungă stradă a municipiului și care și-a așteptat rândul la finanțare ani la rând.
Loading...
RUȘINOS: În zona zero a orașului, bărbați cu pantalonii în vine surprinși în mijlocul zilei de locatari – FOTOGALERIE
Botoșănenii care locuiesc în zona centrală a orașului, la câteva zeci de metri de Palatul Administrativ și Primărie, trăiesc de câteva săptămâni de zile un adevărat coșmar.
Fostul subprefect, gata de angajare la Registrul Agricol dintr-o comună
Surpriză la un concurs public pentru ocuparea unui post în schema de personal a unei primării comunale. Singurul candidat înscris și cu șanse mari de promovare este un fost subprefect care de câțiva ani își administrează propria afacere.
Vărul fostului șef al Poliției Rutiere omorât în piață cu un cuțit în inimă
Este doliu în familia fostului șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău.
Cadru medical de la Ambulanță infectat cu coronavirus – SITUAȚIA de astăzi din unitățile sanitare
Și un cadru medical de la Serviciul Județean de Ambulanță a fost infectat cu coronavirus.
Pianul care a aparținut filosofului Mircea Vulcănescu ajunge în casa copilăriei lui Enescu, un vechi târg al Botoșanilor se transformă în important centru cultural - FOTOGALERIE
În urmă cu 65 de ani, pe 4 mai, se stingea din viață, singur, sărac, dar pătruns de aceeași bunătate care l-a caracterizat întreaga viață, unul dintre cei mai mari artiști pe care România i-a dăruit lumii. Un geniu născut pe pământ botoșănean și care, până la sfârșitul zilelor, a dus dorul meleagurilor natale.
Sistemul sanitar la pământ, botoșăneni condamnați la moarte de criza COVID-19
Este haos în sistemul sanitar botoșănean și nu numai. Virusul chinezesc a prins factorii de decizie total nepregătiți, ceea ce a creat o învălmășeală fără precedent. Iar situația prin care trece Botoșaniul nu este deloc roz. Totul se resfrânge și asupra miilor de botoșăneni care suferă de diferite boli și care au în această perioadă nevoie de ajutor.
SI DACA AR FI ALOCATI MAI MULTI BANI CE ATI FACE CU EI VOI CEI DE LA PNL CE CONDUCETI JUDETUL DE ATITIA ANI IATI FURA PE TOTI VRITI MAI MULTI BANI SA AVETI DE UNDE FURA MAI MULT NU CA VA GINDITI LA SITUATIA DIN JUDET
29 decembrie 2015, 20:47
Grigoras nu stie cati bani pompeaza guvernul la Bt,an de an .Nu stie nici care este contributia Botosaniului la formarea bugetului Romaniei ,nu stie nici care este dimensiunea evaziunii fiscale la nivel de judet ,nu stie nici care este valoarea investitiilor facute in Bt in ultimii ani si nu stie nici care sunt aceste investitii(care nu vor putea fi puse in functiune niciodata ,fiind facute sub coordonarea unor incapabili si spagari ).Daca senatorul nu stie nimic ,atunci sa stea acasa si sa lase pe altul capabil sa ne reprezinte .Fotografia este sugestiva -reprezinta "evolutia"Botosaniului -de la genii ,la colibe .Cum de cei ce administreaza domeniul public al judetului nu au pic de demnitate si patriotism local sa asigure macar o intampinare demna celor ce intra in judetul nostru?Se auzea acum ceva timp ca fostul pres Turcanu a cerut imperativ arhitectului judetului sa inlocuiasca panourile de la intrarea in judet cu porti maramuresene .Doar prin actiunea constienta a fostului arhitect al judetului ,aceste panouri exista ,doar ca sunt napadite de balarii asa cum se pare ca de balarii e napadit tot judetul cu acesti falnici conducatori pusi mereu pe capatuiala.
29 decembrie 2015, 11:22
E normal sa faca asta...ei nici macar nu stiu unde e Botosani pe harta Romaniei.Dar intr-o zi vor afla...vor afla..asta cu bugetul e tare...FMI SI BANCILE EXTERNE sustin bugetul furat constant al patriei noastre...e ca si cum noi nu platim taxe si impozite...dar ce a fost de darimat si furat s-a terminat in BT...si nu mai prezentam atentie din partea MAFIEI GUVERNAMENTALE..TRAIASCA GUVERNUL TEHNOTRONIC ORI TEHNOCRATIC...da dracul sa-i ia de jeguri
29 decembrie 2015, 10:19
Penibil esti tu care consideri ca traim in feudalism si numai bogatii merita sa se inbuibe in timp ce celi saraci trebuie lasati sa moara , nu ajutati sa se ridice pentru ca in viitor sa contribuie si ei mai mult... gandire cu dosul.. :(
29 decembrie 2015, 09:45
Hai să vedem și cu cit contribuie județul Botoșani la bugetul României.E penibil să dai vina pe Ardeal...
29 decembrie 2015, 09:37
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.