Top News
Pentru ei chiar suntem ”Țara Paielor”! Hotărâre scandaloasă a Guvernului, am ajuns bătaia de joc a Sucevei și a întregii țări

Hotărât lucru, actualul Parlament, dar și noul Guvern nu au deloc la inimă Botoșanii. După eliminarea drumului Botoșani – Târgu Frumos din bugetul Ministerului Transporturilor pe anul viitor pentru motivul incredibil că ar epuiza toate fondurile de investiții, județul nostru a primit o sumă în bătaie de joc de la Executiv pentru plata arieratelor.

Municipiul Botoșani nu a primit nici măcar 4.000 de euro!!!

Pe 23 decembrie Guvernul a adoptat HG 995 privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Executivului pentru unele unități administrativ-teritoriale. Ei bine, deși o mulțime de primari se plâng de datorii, iar teoretic banii s-au distribuit pentru echilibrarea bugetelor locale și plata arieratelor raportate la Ministerul Finanțelor Publice până la data de 30 noiembrie, județul Botoșani ocupă locul 4 de la coadă în privința sumelor repartizate. Din întreaga țară doar alte trei județe, Alba, Brăila și Călărași, au primit mai puțini bani. Mai exact, județului nostru i s-au alocat exact 244.890 de lei, în condițiile în care la nivel național s-au atribuit 266,7 milioane de lei, ceea ce înseamna o medie de peste 6 milioane de lei pe județ. Din amintita sumă alocată județului, municipiul Botoșani a primit exact 17.360 de lei, adică ceva peste 170 de milioane de lei vechi, nici măcar 4.000 de euro!!! La un municipiu cu peste 100.000 de locuitori. Au mai beneficiat de fonduri comunele Mihălășeni – 216.990 lei și Vorona – 10.540 de lei.

Îngrijorări liberale

Județul Botoșani este și cel mai slab finanțat din Moldova, iar situația de mai jos vorbește de la sine. Ieri, liderii PNL Botoșani au tras un semnal serios de alarmă pentru ceea ce se întâmplă în Românioa din punct de vedere bigetar.
”Mă îngrijorează faptul că toți banii pentru investiții se duc în Ardeal”, a afirmat luni senatorul Viorel Grigoraș, în timp ce consilierul județean Cătălin Flutur a spus că, ”PSD are în continuare majoritatea în Parlament, dacă voiau să treacă drumul Botoșani – Târgu Frumos îl treceau. Să nu dea vina pe noi”.
Numai județul Suceava a primit de 25 de ori mai mulți bani decât județul Botoșani.

Bani alocați în județele din Moldova

Bacău       1,6 milioane lei

Botoșani   0,2 milioane lei

Galați         2,8 milioane lei

Iași             8,3 milioane lei
Neamț       6,4 milioane lei
Suceava    5,9 milioane lei
Vaslui        5,09 milioane lei
Vrancea    5,5 milioane lei
 

CITEȘTE ȘI:
Sfidarea continuă și cu Cioloș premier: 0 lei pentru autostrăzi în Moldova, 3 miliarde în Transilvania

Ludovic Orban a promis la Botoșani drumuri europene inclusiv pentru Moldova: Chiar dacă această autostradă nu va trece prin Botoșani, există un proiect de conectare GALERIE FOTO & VIDEO
Premierul României a revenit la Botoșani în cadrul unei vizite electorale, premergătoare alegerilor locale din 27 septembrie 2020. De altfel sintagma acestei zilei de sâmbătă, 19 septembrie 2020 a fost „au mai rămas opt zile”.
Artiștii care au îngenuncheat politica: ”Am putea povesti istoria armenilor din România pornind de la această expoziție impresionantă” - GALERIE FOTO & VIDEO
Cu doar o săptămână înainte de alegerile locale, un eveniment care a adunat la un loc zeci de botoșăneni, dar și un ambasador, doi parlamentari și chiar unii candidați, a reușit o performanță greu de atins în vremurile noastre: nu s-a rostit nici un cuvânt despre politică, nu s-au făcut promisiuni. Nu au lipsit, însă, aplauzele.
ATMOSFERĂ de neuitat: Botoșănenii au cântat cu măștile pe față alături de Proconsul, la primul concert în sală al Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO & VIDEO
Un concert așteptat, un moment ce va rămâne multă vreme în memoria publiculului botoșănean. Vineri seara, pentru prima dată după jumătate de an, sala Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani s-a deschis pentru melomani.
Principalii trei candidați la funcția de primar din același oraș, internați sau băgați la izolare din cauza coronavirusului
Virusul SARS-COV-2 a stopat campania electorală cu o săptămână înainte de alegerile locale pentru trei candidați la funcția de primar dintr-un oraș botoșănean.
Școala 2020 de la Botoșani: Trei elevi pozitivi, o clasă întreagă la izolare! Au fost depistați cu covid două cadre didactice și o îngrijitoare
La acest moment nu există riscuri de contaminare în unitățile de învățământ, transmit specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.
FC Botoșani a pierdut întâlnirea cu istoria, calificare risipită încă din minutul 2 – GALERIE FOTO
FC Botoșani a întâlnit joi seară pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League. Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal și s-a terminat cu scorul de 0 - 1.
ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Cinci profesori s-au retras de la catedre, peste 40 de cadre didactice vulnerabile în fața virusului vor preda în continuare
Nu toți profesorii botoșăneni s-au întors la catedre începând de luni, 14 septembrie 2020. Unii au ales să renunțe în a mai profesa.
Loading...
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Loading...
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
SI DACA AR FI ALOCATI MAI MULTI BANI CE ATI FACE CU EI VOI CEI DE LA PNL CE CONDUCETI JUDETUL DE ATITIA ANI IATI FURA PE TOTI VRITI MAI MULTI BANI SA AVETI DE UNDE FURA MAI MULT NU CA VA GINDITI LA SITUATIA DIN JUDET
29 decembrie 2015, 20:47
Grigoras nu stie cati bani pompeaza guvernul la Bt,an de an .Nu stie nici care este contributia Botosaniului la formarea bugetului Romaniei ,nu stie nici care este dimensiunea evaziunii fiscale la nivel de judet ,nu stie nici care este valoarea investitiilor facute in Bt in ultimii ani si nu stie nici care sunt aceste investitii(care nu vor putea fi puse in functiune niciodata ,fiind facute sub coordonarea unor incapabili si spagari ).Daca senatorul nu stie nimic ,atunci sa stea acasa si sa lase pe altul capabil sa ne reprezinte .Fotografia este sugestiva -reprezinta "evolutia"Botosaniului -de la genii ,la colibe .Cum de cei ce administreaza domeniul public al judetului nu au pic de demnitate si patriotism local sa asigure macar o intampinare demna celor ce intra in judetul nostru?Se auzea acum ceva timp ca fostul pres Turcanu a cerut imperativ arhitectului judetului sa inlocuiasca panourile de la intrarea in judet cu porti maramuresene .Doar prin actiunea constienta a fostului arhitect al judetului ,aceste panouri exista ,doar ca sunt napadite de balarii asa cum se pare ca de balarii e napadit tot judetul cu acesti falnici conducatori pusi mereu pe capatuiala.
29 decembrie 2015, 11:22
E normal sa faca asta...ei nici macar nu stiu unde e Botosani pe harta Romaniei.Dar intr-o zi vor afla...vor afla..asta cu bugetul e tare...FMI SI BANCILE EXTERNE sustin bugetul furat constant al patriei noastre...e ca si cum noi nu platim taxe si impozite...dar ce a fost de darimat si furat s-a terminat in BT...si nu mai prezentam atentie din partea MAFIEI GUVERNAMENTALE..TRAIASCA GUVERNUL TEHNOTRONIC ORI TEHNOCRATIC...da dracul sa-i ia de jeguri
29 decembrie 2015, 10:19
Penibil esti tu care consideri ca traim in feudalism si numai bogatii merita sa se inbuibe in timp ce celi saraci trebuie lasati sa moara , nu ajutati sa se ridice pentru ca in viitor sa contribuie si ei mai mult... gandire cu dosul.. :(
29 decembrie 2015, 09:45
Hai să vedem și cu cit contribuie județul Botoșani la bugetul României.E penibil să dai vina pe Ardeal...
29 decembrie 2015, 09:37
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
”Performanța școlară nu va fi niciodată o povară ci un motor pentru învățământul și în perspectivă pentru economia acestei țări. Suntem binecuvântați cu copii capabili, inteligenți, geniali și avem obligația să îi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8590 lei
USD
Dolarul SUA
4.1404 lei
CHF
Francul elveţian
4.5183 lei
GBP
Lira sterlină
5.2910 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9604 lei
XAU
Gramul de aur
253.3349 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3419 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1101 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6529 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.2 o C
Dorohoi
10.3 o C
Bucecea
10.4 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
10.2 o C
Ştefăneşti
12.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.