Top News
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO

O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.

”Profesia aceasta este una onorantă”

 

Au fost peste 100 de noi asistenți medicali de ambele sexe, pe specializările farmacie și medicină generală. Trei clase în total adunate în sala Mihai Eminescu a Complexului Rapsodia, avându-și persoanele dragi alături și profesorii care i-au îndrumat, în față.

 

Absolvenții au purtat halate albe, în locul robelor negre, în consonanță cu activitatea medicală pe care au ales-o, eșarfe de diferite culori și tradiționala tocă, cea care unora le-a dat bătăi de cap la înmânarea diplomelor.

 

La ceremonie au ascultat sfaturile profesorilor lor care le vor fi utile în activitatea medicală.

 

„Profesia aceasta este una onorantă, dar în același timp este una în care nu aveți voie să greșiți. Dacă în alte profesii mai puteți face ajustări, în profesia dvs. nu puteți face așa ceva. Astăzi încheiați o etapă a vieții voastre, cea de elev, dar deschideți una nouă, cu foarte multe posibilități. Lucrul cel mai simplu și cel mai ieftin este să dai sfaturi. Dar lucrul cel mai greu este să ții cont de acele sfaturi și să le respecți. Și atunci vă dau și eu câteva sfaturi pe care sper să le mențineți cât veți fi asistenți medicali: să nu vă considerați niciodată suficient de învățați încât să încetați să mai învățați. Să nu uitați că toți suntem egali, că toți avem nevoie la un moment dat de ajutor și astăzi poate fi pacientul cel care cere ajutor, iar mâine puteți fi dvs. cei care cereți ajutor. Drept urmare, să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor, statutul lor social”,

Le-a transmis unul dintre profesori

 

A participat la ceremonia de absovire și unul dintre directorii Spitalului Județean de Urgență Mavromati, care a ajuns printre viitorii asistenți medicali și a dezvăluit că își dorește să îi vadă și în saloanele unității medicale ale județului.

 

„M-a cuprins o încărcătură emoțională, de obicei îmi gestionez foarte bine emoțiile. Vă văd astăzi atât de frumoși, cu ochii plini de bucurie. Îmi doresc să vă văd la capul bolnavului cu același spirit vesel, să fiți acel liant între pacient și echipa medicală. Gândiți-vă, asistentul medical are un rol foarte important, el trebuie să știe să facă un slalom între pacient și echipa medicală”,

Coca Crâșmaru, director de îngrijiri Spitalul Județean Mavromati

 

Acum trei ani ne-ați ales pe noi

 

A existat emoție în rândul absolvenților, însă de acest sentiment a fost stăpânită și Mirela Andrici, director al Școlii Postliceale, care a reușit să îmbrățișeze mare parte dintre absolvenți și să le ofere sfaturi înainte de a porni în viață.

 

„Acum trei ani ați venit și ne-ați ales pe noi, prima școală înființată în Botoșani de către dl profesor doctor docent Enescu Longinus. Sunt 29 de ani, sunteți promoția cu numărul 26. Sunt mii de absolvenți. Chiar dacă dl profesor e normal să nu mai fie printre noi, mulțumim că a decis și a înființat mai multe școli sanitare. Alegând școala noastră, practic ne-ați ales și pe noi să facem parte din povestea voastră. Fiecare pacient pe care-l veți îngriji vă va avea în povestea lui”,

Mirela Andrici, director Școala Postliceală ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus”

 

Fiind trei clase, au fost premiați tot atâția șefi de promoție care au susținut și câte un scurt discurs încărcat de emoție, care pot fi vizualizate în materialul video de mai jos.

 

Un premiu special a primit o tânără din Suceava care în cei trei ani de școală a născut doi copii.

 

Finalul a fost marcat de tradiționala fotografie de grup și îmbrățișările de rămas bun cu promisiunea revederii în spitale.

 

loading...
Curs festiv în halate albe: Cele mai frumoase asistente au depus jurământul - V-ați ales o meserie nobilă - GALERIE FOTO & VIDEO
Campanie de promovare a sănătății la Carrefour: tinerele de la postliceală iau tensiunea botoșănenilor 

 

PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Niculina Mocanu condusă pe ultimul drum de colegi și prieteni, un preot apropiat i-a fost alături – VIDEO & FOTOGALERIE
Colegii, prietenii și membrii familiei și-au luat rămas bun de la cea care a fost Niculina Mocanu, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.
Este OFICIAL, peste 2.000 de botoșăneni amendați „pe nedrept” după vacanțe, își primesc banii înapoi
La nivelul județului Botoșani s-au dat peste 7.000 astfel de sancțiuni și sunt numeroase persoane care au achitat deja.
IMAGINI surprinse lângă Botoșani, un băiat distruge un stâlp de iluminat public, tatăl lui a aruncat cu bărdița după primar – VIDEO
Actele de vandalism asupra bunurilor aflate pe domeniul public sunt în continuare mai multe decât ar trebui.
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.8176 lei
CHF
Francul elveţian
5.0705 lei
GBP
Lira sterlină
5.7936 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5918 lei
XAU
Gramul de aur
275.0848 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2071 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3706 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7331 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1990 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.0 o C
Dorohoi
19.0 o C
Bucecea
19.5 o C
Darabani
18.5 o C
Saveni
19.3 o C
Ştefăneşti
19.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.