Top News
PETIȚIE la Primărie și CJ din partea botoșănenilor cu case din zona Lebăda - SOLICITĂRILE oamenilor

O petiție semnată de oamenii care locuiesc pe șoseaua Iașului a fost depusă atât la Primăria municipiului Botoșani cât și la Consiliul Județean.

Oamenii din zona Lebăda susțin că au mai multe nemulțumiri pe care doresc să le împărtășească cu autoritățile locale.

 

„Această petiție se vrea una a promovării dialogului între comunitate și administrația locală, dar și a responsabilizării. În calitatea noastră de contribuabili, considerăm că dintr-o parte din banii pe care îi plătim ca taxe și impozite ar trebui să beneficieze și comunitățile noastre, prin programe de îmbunătățire a infrastructurii și nu numai, în final pentru creșterea calității vieții, membrilor acestor comunități”

mesaj din petiție

 

Problemele menționate de botoșănenii din zona Lebăda sunt privitoare la:

1.Infrastructura – Deși face parte din municipiul Botoșani, șoseaua Iașului NU beneficiază de instalații de apă și canalizare. Proprietarii caselor s-au conectat la rețeaua de apă a orașului din bugetul personal și cu eforturi considerabile. Nu există canalizare fiind nevoiți să apeleze la fose septice sau microstații de epurare.  Având în vedere asigurarea utilităților la noile blocuri ANL ce vor fi date în folosință în viitorul apropiat botoșănenii din zonă întreabă de ce nu se ia în considerare o instalație mult mai eficientă la limita orașului care ar deservi întregul cartier.

 

„Ne dăm seama că adoptarea acestei soluții locale la nivel de blocuri ANL semnifică pierderea oricărei speranțe în privința canalizării la casele aflate mai jos de aceste blocuri”

mesaj din petiție 

 

2.Limita de viteză: Nu există o uniformizare a limitei de viteză în municipiu. Deși face parte din oraș, limita maximă de viteză pe această arteră este de 70 km/h, nefiind oricum respectată oricum de șoferi

 

„Considerăm complet neadecvat această măsură de a ridica limita maximă de viteză de la 50 de km/h așa cum este prevăzută în OUG nr 195/2002 la 70 km/h. Menționă nu ni s-a adus la cunoștință nici un motiv sau argument pentru care a fost adoptată această măsură de către comisia Poliției Rutiere

mesaj din petiție

 

Oamenii se mai plâng de faptul că pe strada Petru Rareș care are același statut de cvasi centură , limita de viteză pentru camioane este de 30 km/h. Mai mult ei spun că prezența polițiștilor este rară în zonă ți facilitează astfel încălcarea legii de către șoferi care rulează cu mult peste 100 de km/h.

 

„De altfel, nu puține au fost accidentele pe șoseaua Iașului din cauza vitezei excesive cu urmări grave, parapeți rupți, garduri dărâmate, stâlpi doborâți, victime. Această ridicare a limitei de viteză contribuie și la poluarea fonică foarte mare din zonă impropriu unui cartier din municipiu

mesaj din petiție

 

3. Siguranța pietonilor: În ciuda celor mai bine de 2 kilometri, șoseaua Iașului nu are nicio trecere de pietoni. În plus trotuarele sunt foarte înguste, mai puțin de un metru, ceea ce pune mult în pericol viața pietonilor, mai ales a copiilor.

 

4.Accesul riveranilor: O altă anomalie este semnalizarea cu linie continuă dublă de la sensul giratoriu Alfa Land până la sensul giratoriu de la ieșirea din oraș, fapt ce îngreunează accesul riveranilor la propriile locuințe

 

5. Transportul în comun: Deși, într-adevăr, majoritatea locuitorilor din zonă dețin autoturism personal, ar fi utilă o linie de transport în comun care să lege șoseaua Iașului de centrul orașului, pentru a ajuta elevii ce se duc sau se întorc de la școală.

 

Ca atare prin petiție se cere conectarea la rețeaua de apă și canal, reducerea limitei de viteză la 50 km/h, limitatoare de viteză, covoare antiderapante, trecere de pietoni semnalizată cu lumină intermitentă, linie întreruptă pentru acces la locuințe, controale ale Poliției Rutiere.

 

Petiția a fost semnată de majoritatea riveranilor din șoseaua Iașului, adică 16 persoane.

 

loading...
PETIȚIE publică semnată de zeci de oameni dintr-un cartier din Botoșani unde se mai organizează și curse de mașini– GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
TRAGEDIE: Un tânăr botoşănean s-a înecat la ştrand: A mers să sărbătorească nota 10 de la ultimul examen- FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în această după-amiază, fiind raportat la numărul 112, la ora 13.50.
TRAGEDIE la Botoșani: Bărbat găsit mort în locuință de propria soră
Sfârșit tragic pentru un bărbat din județul Botoșani.
Taverna racilor a vândut... pește la greu în Parcul Cornișa, terasa mai mereu plină până la refuz – GALERIE FOTO
Dacă în luna decembrie, când a poposit pentru prima dată în Botoșani, nu a atras un număr foarte mare de localnici probabil și din cauza frigului, revenită în sezonul estival în oraș, ”Taverna racilor” s-a bucurat de mare succes.
Asalt la piscina de la Cornișa în primul weekend de vară autentică, la trambuline s-a stat la coadă – GALERIE FOTO
Primul weekend de vară veritabilă la Botoșani a arătat cât de doritori sunt botoșănenii de un loc decent pentru îmbăiere. Vremea călduroasă combinată cu ”Taverna racilor” amenajată în cadrul complexului a umplut duminică ștrandul de la Cornișa Aquapark & Sports.
ÎNGRIJORĂTOR: Fenomenul smombie face ravagii în rândul tinerilor botoșăneni, medic: A luat amploare și din cauza ritmului de viață
De multe ori vedem pe stradă botoșăneni, în speță tineri mergând încet, nesigur cu telefonul în mână și căștile în urechi. Această imagine reprezintă în realitate un fenomen care a luat amploare și o recunosc chiar și specialiștii. 
TRAGEDIE sub ape: Botoşăneancă înecată în iaz
O nouă tragedie petrecută duminică dimineaţă la Botoşani.
Poliția Botoșani obligată să renunțe la RADARELE NEINSCRIPȚIONATE, două autospeciale fără semnele MAI vor trebui... deconspirate
Poliţiştii de Rutieră vor avea voie să lucreze cu aparatele radar doar dacă stau într-o maşină inscripţionată şi amplasată la vedere. Astfel au decis deputaţii care au dezbătut proiectul de lege privind modificarea Codului Rutier.
Protipendada la defilare în cimitir: Ștabii Botoșanilor cu ”tancul” pe trotuar, oropsiții cu fundul pe bordură – GALERIE FOTO
Poate nicăieri nu se vede mai bine decât la cimitir diferența dintre bugetarii de frunte ai Botoșanilor și cei în numele cărora primesc salarii uriașe și tot felul de drepturi interzise muritorilor de rând. Ce-i drept, asta însă atât timp cât și unii și ceilalți sunt vii.
Eroii patriei, sărbătoriți ca niciodată: omagiu pe panouri pentru jertfa a 15.000 de botoșăneni, o poezie recitată aproape de lacrimi – VIDEO & GALERIE FOTO
Ca în fiecare an și în 2019 Cimitirul Eroilor de la Pacea a devenit neîncăpător de Înălțarea Domnului. Doar că, spre deosebire de manifestările precedente, cea care a avut loc astăzi a cuprins mai multe elemente de noutate.
Fosta procuroare șefă trimisă la închisoare, Stavără și el; un polițist condamnat, altul achitat
Fosta prim-procuroare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a fost condamnată la închisoare de magistrații de la Târgu-Mureș, acolo unde Raluca Stâncescu, alături de alte trei persoane, a fost judecată sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.
S-a bătut din nou recordul: Sumă URIAȘĂ plătită de un botoșănean pentru un loc de parcare
O nouă licitație auto a avut loc astăzi, 4 iunie 2019, la Casa Cărții. Iar bătălia a fost una extrem de mare.
Divorț cu scandal: Botoșănean trimis după gratii după ce s-a apropiat de fosta soție, a amenințat-o și i-a distrus ușa
O căsnicie între doi botoșăneni s-a terminat cum nu se poate mai rău. Iar bărbatul a ajuns la închisoare.
Polițiști amenințați și cu uniforma distrusă de două femei ieșite dintr-o mașină, bătăușele trimise la... muncă
Două femei care au atacat un echipaj de poliție din Botoșani și-au aflat pedeapsa la sfârșitul săptămânii trecute.
Nuntă ”Diamond” pornită de dimineață, deputatul Rotaru e naș, șefi de la județ printre invitați – GALERIE FOTO
Dacă politica i-a adus amărăciune săptămâna trecută, măcar are satisfacții în viața personală. Este cazul deputatului Răzvan Rotaru care duminică este naș.
Botoșani, din nou CODAȘ într-un clasament privind tinerii care au ieșit la vot – EXISTĂ explicații
Peste 2,2 milioane de tineri cu vârsta între 18 și 34 de ani au votat la alegerile europarlamentare de duminică. Puțini sunt însă tinerii care au ieșit la vot în județul Botoșani și, vorbim de un nou tip, în care numele județului nostru apare în categoria celor codașe.
Fost comisar al Gărzii Financiare trimis la închisoare pentru că n-a păstrat distanța de fosta soție
Încălcarea unei hotărâri a instanței prin care i s-a trasat un ordin de protecție ar putea avea consecințe nefaste pentru un fost comisar al Gărzii Financiare, aflat în conflict cu fosta soție.
Până la urmă UDMR e marea bombă a alegerilor de la Botoșani: Maghiarii au bătut patru partide și sunt în mare creștere
Dincolo de scorul sub așteptări al PSD și peste estimări al Alianței 2020 USR Plus, neașteptat este ceea ce s-a întâmplat la Botoșani cu formațiunea minorității maghiare.
PNL și PSD sunt la egalitate, bucurie și aplauze la liberali: Am câștigat VIDEO & GALERIE FOTO
Zeci de liberali în frunte cu liderii filialei s-au strâns duminică seară la sediul partidului din strada Teatrului. La ora 21:00 au urmărit transmisiunile Realitatea TV și Digi 24 pentru a vedea exit poll – urile la alegerile europarlamentare.
Fețe căzute în sediul PSD, unde de șoc la anunțarea exit-poll-urilor: Chiar și când ești doborât, contează atitudinea – GALERIE FOTO & VIDEO
Pentru prima dată, după mai mulți ani de zile, social democrații botoșăneni au întâmpinat rezultatul exit-poll-urilor răpuși de dezamăgire.
Botoșani în Diaspora: CINCI ore de stat în picioare, zvonuri că s-au terminat buletinele, se strigă: RușineFOTO&VIDEO
Mai mulți botoșăneni care se află în localitatea Offenbach din Germania și-au petrecut ultimele cinci ore la coadă pentru a vota pentru a vota la alegerile europarlamentare dar și pentru referendum.
Sunt plin de lacrimi...chiar nu se gândește nimeni la acești sărmani:))))....eu zic sa ii mutam in parcul Tineretului , acolo unde infrastructura duduie:)))
24 martie 2019, 08:46
MA DA MULTE MAI VRETI DA IA INTRATI IN NOROAIE PE STRAZILE NEASFALTATE DE PE TATARILOR SAU ALTE STRAZI SA VEDETI CUM E!
23 martie 2019, 17:54
invidiosilor , eu propun primar sau administrator unul din familia gireada si sunt convins ca se rezolva toatre doleantele.ma intreb cand s-au dat autorizatiile de construire ce sria acolo vizavi de utilitati si etc., pana va face canaslizare mai bine va faceti pista de heliporrt
23 martie 2019, 17:21
Dupa ce se va aflalta toae strazile din oras si vor avea si canalizare si apa curenta + gaze dupa toate acestea se vor indeplini si doliantele celor de la Lebada , prioritatea nr.1 e cele mentionate si apoi cele solicitate de locuitori de la Lebada.
23 martie 2019, 16:14
numai atitea cerinte aveti? eu zic sa va faceti o strada proprie ca giratoriu ati facut pe banii primariei. isi schilodesc oamenii masinile pentru citiva smecherasi imbogatiti mai mult sau mai putin ortodox. si daca nu va convine puteti pleca de tot ca noi nu ne suparam. luati-l si pe fluturas ca oricum orasul este praf, murdar, plin de gropi si canalizari distruse. a fost un geniu cel care a distrus bulevardul cu dalele de piatra. e superb, sper sa aiba dale de alea in loc de parchet acasa.
23 martie 2019, 15:50
Corecte şi de bun simţ doleanţele cetăţenilor din zona Lebăda, noi cetăţenii care locuim în zona străzilor neasfaltate şi dărăpănate înţelegem necazurile lor, suntem alături de ei şi îi susţinem în demersul lor. Sperăm că şi ei vor fi alături de noi în demersul nostru pentru a avea un oraş unde să putem trăi liniştiţi, cu toate utilităţile necesare fără a susţine financiar din banii contribuabililor societăţi parazite ce nu sunt în stare să-şi câştige singure banii. Deci rugăm şi noi primăria să nu mai risipească banii noştri din taxe şi impozite cu zecile de milioane pe tot felul de anomalii ale tehnicii. Banii sunt ai noştri ai comunităţii botoşănene şi cerem primăriei să-i folosească în folosul întregii comunităţi nu numai a unui grup favorizat, şi ceilalţi cetăţeni au dreptul de a se folosi de banii lor.
23 martie 2019, 13:28
Era destul spatiu in oras si pentru voi, insa ati preferat sa va separati de restul lumii ca ve puțea amaratul din oras. Era zgomot si terenul cam scump pentru buzunarele voastre de bisnitari ,evazionisti si politicieni mediocri. In mod normal, nu trebuia sa vi se elibereze autorizatie de constructie, insa casa edilului care nu este trecuta in declaratia de avere, este tot acolo. Bine ar fi sa va faceti orasul vostru si sa nu mai ridicati pretentii. Apropo, imi amintesc cum unul cerea sa se includa in intravilan niste teren agricol inspre Stauceni, ca nu vrea sa-i faca primaria( din banii din impozite si taxe ai celor ce nu beneficiaza de mare lucru din partea primariei)instalatii de apa-canal si nici gaz, ca face el. Gogosi cu perje! Faceti , mai bine o cerere de separare de oras pentru Los Angeles-ul vostru si luati-l pe fluterel primar (daca vine , caci acolo nu poate retroceda ninik).
23 martie 2019, 12:49
da ce boierilor, va este greu sa mergeti pana la sensul giratoriu si apoi sa urcati putin? spuneti de soferi ca depasesc viteza...asa e, unii o fac...dar voi in mod constant incalcati marcajul continuu
23 martie 2019, 09:50
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Trebuie scoase actualele tramvaie din circulație?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu se omoară toți cu cartea, nu sunt foarte conștiincioși, ca să o spunem pe aia dreaptă, dar bine măcar că vin să facă sport și mișcare. Să luăm și partea pozitivă a lucrurilor. Aici, vrei - nu vrei, intri pe un tobogan ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7249 lei
USD
Dolarul SUA
4.2241 lei
CHF
Francul elveţian
4.2222 lei
GBP
Lira sterlină
5.2925 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8996 lei
XAU
Gramul de aur
182.6326 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2315 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4662 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8905 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1455 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1846 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6328 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.