Top News
PETIȚIE la Primărie și CJ din partea botoșănenilor cu case din zona Lebăda - SOLICITĂRILE oamenilor

O petiție semnată de oamenii care locuiesc pe șoseaua Iașului a fost depusă atât la Primăria municipiului Botoșani cât și la Consiliul Județean.

Oamenii din zona Lebăda susțin că au mai multe nemulțumiri pe care doresc să le împărtășească cu autoritățile locale.

 

„Această petiție se vrea una a promovării dialogului între comunitate și administrația locală, dar și a responsabilizării. În calitatea noastră de contribuabili, considerăm că dintr-o parte din banii pe care îi plătim ca taxe și impozite ar trebui să beneficieze și comunitățile noastre, prin programe de îmbunătățire a infrastructurii și nu numai, în final pentru creșterea calității vieții, membrilor acestor comunități”

mesaj din petiție

 

Problemele menționate de botoșănenii din zona Lebăda sunt privitoare la:

1.Infrastructura – Deși face parte din municipiul Botoșani, șoseaua Iașului NU beneficiază de instalații de apă și canalizare. Proprietarii caselor s-au conectat la rețeaua de apă a orașului din bugetul personal și cu eforturi considerabile. Nu există canalizare fiind nevoiți să apeleze la fose septice sau microstații de epurare.  Având în vedere asigurarea utilităților la noile blocuri ANL ce vor fi date în folosință în viitorul apropiat botoșănenii din zonă întreabă de ce nu se ia în considerare o instalație mult mai eficientă la limita orașului care ar deservi întregul cartier.

 

„Ne dăm seama că adoptarea acestei soluții locale la nivel de blocuri ANL semnifică pierderea oricărei speranțe în privința canalizării la casele aflate mai jos de aceste blocuri”

mesaj din petiție 

 

2.Limita de viteză: Nu există o uniformizare a limitei de viteză în municipiu. Deși face parte din oraș, limita maximă de viteză pe această arteră este de 70 km/h, nefiind oricum respectată oricum de șoferi

 

„Considerăm complet neadecvat această măsură de a ridica limita maximă de viteză de la 50 de km/h așa cum este prevăzută în OUG nr 195/2002 la 70 km/h. Menționă nu ni s-a adus la cunoștință nici un motiv sau argument pentru care a fost adoptată această măsură de către comisia Poliției Rutiere

mesaj din petiție

 

Oamenii se mai plâng de faptul că pe strada Petru Rareș care are același statut de cvasi centură , limita de viteză pentru camioane este de 30 km/h. Mai mult ei spun că prezența polițiștilor este rară în zonă ți facilitează astfel încălcarea legii de către șoferi care rulează cu mult peste 100 de km/h.

 

„De altfel, nu puține au fost accidentele pe șoseaua Iașului din cauza vitezei excesive cu urmări grave, parapeți rupți, garduri dărâmate, stâlpi doborâți, victime. Această ridicare a limitei de viteză contribuie și la poluarea fonică foarte mare din zonă impropriu unui cartier din municipiu

mesaj din petiție

 

3. Siguranța pietonilor: În ciuda celor mai bine de 2 kilometri, șoseaua Iașului nu are nicio trecere de pietoni. În plus trotuarele sunt foarte înguste, mai puțin de un metru, ceea ce pune mult în pericol viața pietonilor, mai ales a copiilor.

 

4.Accesul riveranilor: O altă anomalie este semnalizarea cu linie continuă dublă de la sensul giratoriu Alfa Land până la sensul giratoriu de la ieșirea din oraș, fapt ce îngreunează accesul riveranilor la propriile locuințe

 

5. Transportul în comun: Deși, într-adevăr, majoritatea locuitorilor din zonă dețin autoturism personal, ar fi utilă o linie de transport în comun care să lege șoseaua Iașului de centrul orașului, pentru a ajuta elevii ce se duc sau se întorc de la școală.

 

Ca atare prin petiție se cere conectarea la rețeaua de apă și canal, reducerea limitei de viteză la 50 km/h, limitatoare de viteză, covoare antiderapante, trecere de pietoni semnalizată cu lumină intermitentă, linie întreruptă pentru acces la locuințe, controale ale Poliției Rutiere.

 

Petiția a fost semnată de majoritatea riveranilor din șoseaua Iașului, adică 16 persoane.

 

loading...
PETIȚIE publică semnată de zeci de oameni dintr-un cartier din Botoșani unde se mai organizează și curse de mașini– GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
A fost ACCIDENT MORTAL! Tânăr reținut în cazul bărbatului găsit pe drum fără suflare
Misterul bărbatului găsit mort pe marginea unui drum național este pe cale să se elucideze, după ce oamenii legii au reținut un tânăr pentru ucidere din culpă. Polițiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi joi printr-un apel 112 cu privire la faptul că pe DN 29 C, în comuna Vârfu Câmpului, se află cadavrul unui bărbat.
Doi băiețași au rupt oglinzile de la cinci mașini din zona ultracentrală a orașului – VIDEO
Mai mulți proprietari de automobile care locuiesc în zona zero a municipiului Botoșani s-au trezit duminică, 7 aprilie, că mașinile lor nu prea mai au oglinzi. Sau, mai bine spus, încă le mai aveau, dar deveniseră obiecte de decor.
Zeci de botoșănence aparent normale ajung la spital cu afecțiuni groaznice: Resimțită de persoana respectivă este oribilă
Printre bolile care predomină în rândul botoșănencelor se numără anxietatea și depresiile. La Botoșani, ajung anual la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, zeci de femei cu simptomele acestor boli.
Elevă din Botoșani bătută cu pumnii și picioarele: Nimeni nu intervine, colegii filmează – VIDEO
Două fete de la un liceu din județul Botoșani s-au luat la bătaie, iar în tot acest timp colegii au filmat incidentul.
ASTĂZI: Zeci de pompieri l-au condus pe ultimul drum pe un fost coleg – GALERIE FOTO
În urmă cu câteva zile moartea unui fost plutonier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani a întristat colectivul din această unitate și nu numai. 
DOI ani de închisoare pentru un golan care a trântit o femeie și i-a furat geanta
O femeie din municipiul reședință de județ a tras o sperietură zdravănă după ce a fost atacată de un tânăr în vârstă de 22 de ani.
Demisie ŞOC: Ovidiu Portariuc părăseşte conducerea Loteriei Române
Președintele Loteriei Române, Ovidiu Portariuc, și-a depus demisia din funcție.
Director de instituție implicat într-un accident rutier, a fost adus cu Poliția la spital  - FOTOGALERIE
Directorul adjunct al unei instituții de la Botoșani a fost implicat marți, în dimineața zilei de 9 aprilie 2019, într-un accident rutier.
Macaleți a fugit de protestatari și l-a lăsat pe Birta să încaseze loviturile, limbaj de vice de CJ: Eu nu am venit în scaunul ăsta rupt în fund – VIDEO & FOTOGALERIE
Chiar unul dintre cei doi organizatori, Cristian Andrioaei a recunoscut că nu s-a așteptat la o asemenea avalanșă de participanți la protestul pe care l-a repetat la un an distanță, pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la drumul județean până la Răuseni.
Clădire prăbușită din senin în Centrul Istoric, oamenii din zonă au sunat la Poliție – GALERIE FOTO & VIDEO
Una dintre clădirile de pe stradela din spatele Hotelului Rareș s-a prăbușit din senin.
Băiatul cu numai 31 de primăveri înmormântat de părinți cerniți înconjurați de prieteni – GALERIE FOTO & VIDEO
Cimitirul Pacea s-a umplut din nou de jale, sâmbătă 6 aprilie 2019 pe un soare cald care îi făcea o concurență pierdută vântului ce sufla printre cruci și oameni cu haine negre și lalele în mâini.
Unicul fiu al unui om de afaceri botoșănean decedat la 31 de ani – O cafenea închisă în memoria lui
Durere fără margini în familia unui om de afaceri de la Botoșani.
Șofer de la o firmă de transport FURAT după o cursă de un călător, APEL public de la familie pentru depistarea hoțului
Un șofer profesionist care lucrează la o firmă de transport persoane din Botoșani a fost furat chiar de unul dintre călători.
Încă două săptămâni de emoție pentru funcționarii judecați în procesul Uvertura Mall – Sentința amânată de judecător
Ziua de 21 martie 2019 a fost practic cea care a încheiat procesul pentru redevența de la Uvertura Mall cu concluziile finale ale părților, anume reprezentantul DNA Suceava și avocații celor care au calitatea de inculpat.
melimeloparis.ro%20
Un primar și doi consilieri locali din Palestina au ajuns la Botoșani să învețe administrație publică – FOTOGALERIE & VIDEO
Timp de aproape o săptămână de zile, municipiul Botoșani găzduiește o delegație venită de departe, de pe Fâșia Gaza. Un primar și doi consilieri, dintr-un stat mai puțin dezvoltat decât România, au ajuns la Botoșani pentru un schimb de experiență. Banal pentru botoșăneni, probabil însă vital pentru oaspeții care încearcă să înțeleagă mecanismul unei țări diferită de-a lor.
S-a făcut dreptate? 8 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare și DAUNE morale și materiale pentru fata omorâtă de Paști
Pe 2 noiembrie 2017, părinții Andei Dănăilă, o fată care avea doar 22 de ani și care a fost ucisă într-un accident rutier, s-au prăbușit în Piața Revoluției din municipiul Botoșani.
SEARA ACEASTA: TOȚI pentru autism în Piața Revoluției, cu zeci de copii și tot felul de șefi – GALERIE FOTO & VIDEO
Zeci de persoane s-au adunat în această seară în fața Primăriei Botoșani pentru a  marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.
Titanii județului adunați laolaltă în semicerc, festivitate cu zâmbete, ironii și momente triste – GALERIE FOTO&VIDEO
În anul 2018 a intrat în vigoare Legea cu numărul 348 și prin care, în seria zilelor festive anuale se înscrie și cea a Prefecturii, adică Ziua Instituției Prefectului. Anul acesta, pe 2 aprilie, a fost pentru prima dată când s-a marcat la Botoșani. Și nu se putea altfel decât prin prezența tuturor celor care au condus această instituție, în ultimele trei decenii.
Accidentele rutiere cu morți în creștere la Botoșani, a apărut o nouă CAUZĂ a producerii acestor evenimente
Comisarul de poliție, Teodor Orhei a fost cel care a venit cu o situație statistică îngrijorătoare privitoare la numărul de accidente rutiere petrecute în județul Botoșani, comparativ cu anii trecuți.
kalapod.net%20
Deputat botoșănean la nunta Olguței Vasilescu, parlamentara a cântat imnul Universității Craiova – VIDEO & GALERIE FOTO
Senatorul Claudiu Manda și deputatul Olguța Vasilescu s-au căsătorit religios și civil de Dragobete, iar sâmbătă spre duminică a avut loc și petrecerea.
Sunt plin de lacrimi...chiar nu se gândește nimeni la acești sărmani:))))....eu zic sa ii mutam in parcul Tineretului , acolo unde infrastructura duduie:)))
24 martie 2019, 08:46
MA DA MULTE MAI VRETI DA IA INTRATI IN NOROAIE PE STRAZILE NEASFALTATE DE PE TATARILOR SAU ALTE STRAZI SA VEDETI CUM E!
23 martie 2019, 17:54
invidiosilor , eu propun primar sau administrator unul din familia gireada si sunt convins ca se rezolva toatre doleantele.ma intreb cand s-au dat autorizatiile de construire ce sria acolo vizavi de utilitati si etc., pana va face canaslizare mai bine va faceti pista de heliporrt
23 martie 2019, 17:21
Dupa ce se va aflalta toae strazile din oras si vor avea si canalizare si apa curenta + gaze dupa toate acestea se vor indeplini si doliantele celor de la Lebada , prioritatea nr.1 e cele mentionate si apoi cele solicitate de locuitori de la Lebada.
23 martie 2019, 16:14
numai atitea cerinte aveti? eu zic sa va faceti o strada proprie ca giratoriu ati facut pe banii primariei. isi schilodesc oamenii masinile pentru citiva smecherasi imbogatiti mai mult sau mai putin ortodox. si daca nu va convine puteti pleca de tot ca noi nu ne suparam. luati-l si pe fluturas ca oricum orasul este praf, murdar, plin de gropi si canalizari distruse. a fost un geniu cel care a distrus bulevardul cu dalele de piatra. e superb, sper sa aiba dale de alea in loc de parchet acasa.
23 martie 2019, 15:50
Corecte şi de bun simţ doleanţele cetăţenilor din zona Lebăda, noi cetăţenii care locuim în zona străzilor neasfaltate şi dărăpănate înţelegem necazurile lor, suntem alături de ei şi îi susţinem în demersul lor. Sperăm că şi ei vor fi alături de noi în demersul nostru pentru a avea un oraş unde să putem trăi liniştiţi, cu toate utilităţile necesare fără a susţine financiar din banii contribuabililor societăţi parazite ce nu sunt în stare să-şi câştige singure banii. Deci rugăm şi noi primăria să nu mai risipească banii noştri din taxe şi impozite cu zecile de milioane pe tot felul de anomalii ale tehnicii. Banii sunt ai noştri ai comunităţii botoşănene şi cerem primăriei să-i folosească în folosul întregii comunităţi nu numai a unui grup favorizat, şi ceilalţi cetăţeni au dreptul de a se folosi de banii lor.
23 martie 2019, 13:28
Era destul spatiu in oras si pentru voi, insa ati preferat sa va separati de restul lumii ca ve puțea amaratul din oras. Era zgomot si terenul cam scump pentru buzunarele voastre de bisnitari ,evazionisti si politicieni mediocri. In mod normal, nu trebuia sa vi se elibereze autorizatie de constructie, insa casa edilului care nu este trecuta in declaratia de avere, este tot acolo. Bine ar fi sa va faceti orasul vostru si sa nu mai ridicati pretentii. Apropo, imi amintesc cum unul cerea sa se includa in intravilan niste teren agricol inspre Stauceni, ca nu vrea sa-i faca primaria( din banii din impozite si taxe ai celor ce nu beneficiaza de mare lucru din partea primariei)instalatii de apa-canal si nici gaz, ca face el. Gogosi cu perje! Faceti , mai bine o cerere de separare de oras pentru Los Angeles-ul vostru si luati-l pe fluterel primar (daca vine , caci acolo nu poate retroceda ninik).
23 martie 2019, 12:49
da ce boierilor, va este greu sa mergeti pana la sensul giratoriu si apoi sa urcati putin? spuneti de soferi ca depasesc viteza...asa e, unii o fac...dar voi in mod constant incalcati marcajul continuu
23 martie 2019, 09:50
starshiners.ro%20
missgrey.ro
Sondaj
În ce sistem sanitar aveți mai mare încredere?
În cel de stat
În cel privat
Prefer să merg în străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
”Asta e decizia d-nei ministru de a face controale când, cum, în ce modalitate. Noi nu avem nimic de comentat din punctul acesta de vedere. Noi o așteptăm cu brațele deschise, că nu avem nimic de ascuns. E nebunia asta că vine dna ...
astratex.ro
melimeloparis.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7619 lei
USD
Dolarul SUA
4.2322 lei
CHF
Francul elveţian
4.1850 lei
GBP
Lira sterlină
5.5070 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7817 lei
XAU
Gramul de aur
173.5480 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2355 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4868 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0296 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1654 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1854 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6378 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.