Top News
PETIȚIE la Primărie și CJ din partea botoșănenilor cu case din zona Lebăda - SOLICITĂRILE oamenilor

O petiție semnată de oamenii care locuiesc pe șoseaua Iașului a fost depusă atât la Primăria municipiului Botoșani cât și la Consiliul Județean.

Oamenii din zona Lebăda susțin că au mai multe nemulțumiri pe care doresc să le împărtășească cu autoritățile locale.

 

„Această petiție se vrea una a promovării dialogului între comunitate și administrația locală, dar și a responsabilizării. În calitatea noastră de contribuabili, considerăm că dintr-o parte din banii pe care îi plătim ca taxe și impozite ar trebui să beneficieze și comunitățile noastre, prin programe de îmbunătățire a infrastructurii și nu numai, în final pentru creșterea calității vieții, membrilor acestor comunități”

mesaj din petiție

 

Problemele menționate de botoșănenii din zona Lebăda sunt privitoare la:

1.Infrastructura – Deși face parte din municipiul Botoșani, șoseaua Iașului NU beneficiază de instalații de apă și canalizare. Proprietarii caselor s-au conectat la rețeaua de apă a orașului din bugetul personal și cu eforturi considerabile. Nu există canalizare fiind nevoiți să apeleze la fose septice sau microstații de epurare.  Având în vedere asigurarea utilităților la noile blocuri ANL ce vor fi date în folosință în viitorul apropiat botoșănenii din zonă întreabă de ce nu se ia în considerare o instalație mult mai eficientă la limita orașului care ar deservi întregul cartier.

 

„Ne dăm seama că adoptarea acestei soluții locale la nivel de blocuri ANL semnifică pierderea oricărei speranțe în privința canalizării la casele aflate mai jos de aceste blocuri”

mesaj din petiție 

 

2.Limita de viteză: Nu există o uniformizare a limitei de viteză în municipiu. Deși face parte din oraș, limita maximă de viteză pe această arteră este de 70 km/h, nefiind oricum respectată oricum de șoferi

 

„Considerăm complet neadecvat această măsură de a ridica limita maximă de viteză de la 50 de km/h așa cum este prevăzută în OUG nr 195/2002 la 70 km/h. Menționă nu ni s-a adus la cunoștință nici un motiv sau argument pentru care a fost adoptată această măsură de către comisia Poliției Rutiere

mesaj din petiție

 

Oamenii se mai plâng de faptul că pe strada Petru Rareș care are același statut de cvasi centură , limita de viteză pentru camioane este de 30 km/h. Mai mult ei spun că prezența polițiștilor este rară în zonă ți facilitează astfel încălcarea legii de către șoferi care rulează cu mult peste 100 de km/h.

 

„De altfel, nu puține au fost accidentele pe șoseaua Iașului din cauza vitezei excesive cu urmări grave, parapeți rupți, garduri dărâmate, stâlpi doborâți, victime. Această ridicare a limitei de viteză contribuie și la poluarea fonică foarte mare din zonă impropriu unui cartier din municipiu

mesaj din petiție

 

3. Siguranța pietonilor: În ciuda celor mai bine de 2 kilometri, șoseaua Iașului nu are nicio trecere de pietoni. În plus trotuarele sunt foarte înguste, mai puțin de un metru, ceea ce pune mult în pericol viața pietonilor, mai ales a copiilor.

 

4.Accesul riveranilor: O altă anomalie este semnalizarea cu linie continuă dublă de la sensul giratoriu Alfa Land până la sensul giratoriu de la ieșirea din oraș, fapt ce îngreunează accesul riveranilor la propriile locuințe

 

5. Transportul în comun: Deși, într-adevăr, majoritatea locuitorilor din zonă dețin autoturism personal, ar fi utilă o linie de transport în comun care să lege șoseaua Iașului de centrul orașului, pentru a ajuta elevii ce se duc sau se întorc de la școală.

 

Ca atare prin petiție se cere conectarea la rețeaua de apă și canal, reducerea limitei de viteză la 50 km/h, limitatoare de viteză, covoare antiderapante, trecere de pietoni semnalizată cu lumină intermitentă, linie întreruptă pentru acces la locuințe, controale ale Poliției Rutiere.

 

Petiția a fost semnată de majoritatea riveranilor din șoseaua Iașului, adică 16 persoane.

 

loading...
PETIȚIE publică semnată de zeci de oameni dintr-un cartier din Botoșani unde se mai organizează și curse de mașini– GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Altar de lumânări și pomană pe bulevard, tineri adunați pentru „italian” – GALERIE FOTO
Mai mulți tineri s-au adunat duminică începând cu ora 17:00 pe Bulevardul Mihai Eminescu.
Profesorul de sport care a BĂTUT șase elevi la oră este RECIDIVIST: A mai lovit copii la alte două școli, scos nevinovat de șefi
Cazul de la Școala Generală nr. 2 din municipiul Botoșani este doar o picătură din seria ieșirilor nervoase pe care se pare că le-ar avea profesorul de educație fizică ce a ajuns joi la audieri la Poliție.
Polițiștii, dotați cu aparate FOTO și camere VIDEO: Șoferii vor fi filmați pentru ca probele din trafic să nu fie contestate
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani atrag atenția că începând cu 12 octombrie 2019 intră în vigoare noile prevederi din Codul Rutier privitoare la abaterile coroborate cu utilizarea telefonului mobil la volan.
REVOLUȚIE în trafic: Polițiștii au ieșit public pentru atenționarea șoferilor de la Botoșani, telefonul mobil te poate lăsa fără permis și 3 luni de zile – LISTA faptelor sancționate
Sâmbătă, 12 octombrie 2019, este ziua în care intră în vigoare noile modificări legislative privitoare la circulația pe drumurile publice.
Delicii și delicatese sănătoase în parcarea de la Piața Centrală: Ziua Recoltei s-a deschis cu șefimea Botoșaniului – FOTO&VIDEO
Aflat la a treia ediție evenimentul intitulat Ziua Națională a Produselor Agroalimentare s-a deschis la Botoșani într-o frumoasă zi de toamnă. Parcarea de pe Platoul B a fost din nou animată de standuri colorate cu legume în culorile toamnei dar și cu produse naturale ale producătorilor autohtoni.
O trăim și pe asta: gunoiul s-a colorat în ROȘU la Botoșani – 5 din 5 șefi de la PSD în unitatea care face și desface în salubrizare
Adunarea Generală a Asociațiilor (AGA) de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Ecoproces” s-a întrunit marți în ședință și a adoptat mai multe hotărâri privind conducerea acestui organism teoretic apolitic. Doar teoretic însă.
Plângere penală la DSPSA, acuzații grave împotriva unei firme private și a unui medic pentru registre dispărute și servicii fictive
Scandalul din vara trecută între conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) și medicul Mihai Maxim generează o nouă plângere penală. Eugen Țurcanu în calitatea sa de director a sesizat procurorii de la Parchet despre anumite nereguli ce sunt puse în sarcina doctorului veterinar și a reprezentanților firmei care au administrat padocul de câini comunitari.
Botoșăneancă dusă de soț la Maternitate să nască, RĂNITĂ în accident rutier, femeia preluată de ambulanță – FOTOGALERIE
Cursă contracronometru în adevăratul sens al cuvântului făcută marți seara de către un botoșănean de 33 de ani căruia îi năștea soția.
O tânără de 19 ani s-a răsturnat cu mașina, noroiul de pe roți a băgat-o în mare necaz – GALERIE FOTO
Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a fost solicitat marți, în jurul orei 17:00, în satul Mănăstirea Doamnei din comuna Curtești, acolo unde a avut loc un eveniment rutier.
Noni, primul copil autist din România care a scris trei cărți, și o dezbatere ALTFEL despre Educație la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO
Sâmbătă, 5 octombrie, la Botoșani s-a sărbătorit altfel Educația. Fără baloane, serbări sau medalii. Un copil de 11 ani a adunat în juru-i oameni pentru care viața înseamnă să cucerești fiecare zi, secundă cu secundă.
Apare un nou sens giratoriu: sediul unei firme a dispărut, se mută un supermarket prezent în toată țara – GALERIE FOTO
Lucrările la noul supermarket Lidl din Botoșani avansează cu repeziciune. Terenul cu tot cu clădiri pe care compania l-a achiziționat deja nu mai seamănă deloc cu ceea ce era acolo anul trecut.
Impact puternic Mercedes – taxi Renault pe Calea Națională, o familie întreagă a ajuns la spital – VIDEO & GALERIE FOTO
Două mașini s-au izbit vineri după-amiază pe Calea Națională, în apropiere de Lidl, iar în urma accidentului o familie întreagă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.
ALDE are peste 30 de președinți în județ, de la foști primari sau viceprimari cu multe mandate, la oameni de afaceri – LISTA
În decurs de o săptămână de zile cât a cutreierat o parte din județ, Florin Țurcanu, actual vicepreședinte al ALDE Botoșani, a reușit să creioneze organizații locale în mai bine de un sfert din comunele din teritoriu.
Prima DEMISIE de președinte după înlocuirea Lilianei Mincă cu Roxana Anușca Țurcanu din ALDE Botoșani
În noua formulă în care s-a constituit Filiala Județeană ALDE Botoșani nu s-a regăsit unul dintre președinții de organizație din cadrul partidului.
Un echipaj MAI a salvat un bărbat care și-a băgat cuțitul în gât, polițiștii cer să se apeleze 112 doar la urgențe
Doi subofițeri MAI de la Botoșani i-au salvat viața unui bărbat din oraș care și-a provocat mai multe răni în zona gâtului cu un cuțit. Poliția Română a făcut public incidentul joi după-amiază.
Chirurgul sufletelor: Preotul din Botoșani care a convins oamenii să doneze 7 tone de sânge, a salvat zeci de vieți de la Colectiv – FOTOGALERIE
Născut la Hlipiceni, din ţărani simpli şi evlavioşi. S-a călugărit pe când avea doar 18 ani, apoi a plecat în armată, la tanchişti. Părintele Ciprian Grădinaru este cunoscut în toată România drept chirurgul sufletelor.
REALITATEA dură a județului: O femeie a născut acasă un bebeluș de 1.400 de grame pe care nu l-a mai vrut
Bebeluși născuți acasă, mame cu sarcini nemonitorizate, copile cu copii. Sunt doar câteva situații cu care medicii de la Maternitatea Botoșani se confruntă. Iar această realitate dureroasă, o recunosc și cadrele medicale, ține și de specificul zonei.
ULTIMĂ ORĂDEZASTRU făcut de o șoferiță de 19 ani în intersecție la Rompetrol – GALERIE FOTO & VIDEO
Accident rutier petrecut în urmă cu puține momente la intersecție străzilor Calea Națională cu Petru Rares, lângă stația Rompetrol.
POVESTEA incredibilă a agresorului sexual din Botoșani – Nu cunoaște niciun limbaj de comunicare, externat de la Psihiatrie pentru că era… liniștit
Bărbatul de 35 de ani, care a fost arestat pentru tentativă de viol asupra a două copile de 12 și 14 ani, este un caz ieșit din comun. Botoșăneanul este surdo-mut și, potrivit unor surse, nu ar cunoaște nici limbajul semnelor, iar comunicarea cu el este aproape imposibilă.
Ambulanță chemată la Lebăda, rudele unei femei au coborât-o din mașină ca să intre mai rapid la UPU
Modul în care gândesc unii dintre botoșăneni continuă să-i umească pe angajații sistemului sanitar. Un alt caz de ignoranță amestecată cu inconștiență s-a petrecut sâmbătă dimineață.
Sunt plin de lacrimi...chiar nu se gândește nimeni la acești sărmani:))))....eu zic sa ii mutam in parcul Tineretului , acolo unde infrastructura duduie:)))
24 martie 2019, 08:46
MA DA MULTE MAI VRETI DA IA INTRATI IN NOROAIE PE STRAZILE NEASFALTATE DE PE TATARILOR SAU ALTE STRAZI SA VEDETI CUM E!
23 martie 2019, 17:54
invidiosilor , eu propun primar sau administrator unul din familia gireada si sunt convins ca se rezolva toatre doleantele.ma intreb cand s-au dat autorizatiile de construire ce sria acolo vizavi de utilitati si etc., pana va face canaslizare mai bine va faceti pista de heliporrt
23 martie 2019, 17:21
Dupa ce se va aflalta toae strazile din oras si vor avea si canalizare si apa curenta + gaze dupa toate acestea se vor indeplini si doliantele celor de la Lebada , prioritatea nr.1 e cele mentionate si apoi cele solicitate de locuitori de la Lebada.
23 martie 2019, 16:14
numai atitea cerinte aveti? eu zic sa va faceti o strada proprie ca giratoriu ati facut pe banii primariei. isi schilodesc oamenii masinile pentru citiva smecherasi imbogatiti mai mult sau mai putin ortodox. si daca nu va convine puteti pleca de tot ca noi nu ne suparam. luati-l si pe fluturas ca oricum orasul este praf, murdar, plin de gropi si canalizari distruse. a fost un geniu cel care a distrus bulevardul cu dalele de piatra. e superb, sper sa aiba dale de alea in loc de parchet acasa.
23 martie 2019, 15:50
Corecte şi de bun simţ doleanţele cetăţenilor din zona Lebăda, noi cetăţenii care locuim în zona străzilor neasfaltate şi dărăpănate înţelegem necazurile lor, suntem alături de ei şi îi susţinem în demersul lor. Sperăm că şi ei vor fi alături de noi în demersul nostru pentru a avea un oraş unde să putem trăi liniştiţi, cu toate utilităţile necesare fără a susţine financiar din banii contribuabililor societăţi parazite ce nu sunt în stare să-şi câştige singure banii. Deci rugăm şi noi primăria să nu mai risipească banii noştri din taxe şi impozite cu zecile de milioane pe tot felul de anomalii ale tehnicii. Banii sunt ai noştri ai comunităţii botoşănene şi cerem primăriei să-i folosească în folosul întregii comunităţi nu numai a unui grup favorizat, şi ceilalţi cetăţeni au dreptul de a se folosi de banii lor.
23 martie 2019, 13:28
Era destul spatiu in oras si pentru voi, insa ati preferat sa va separati de restul lumii ca ve puțea amaratul din oras. Era zgomot si terenul cam scump pentru buzunarele voastre de bisnitari ,evazionisti si politicieni mediocri. In mod normal, nu trebuia sa vi se elibereze autorizatie de constructie, insa casa edilului care nu este trecuta in declaratia de avere, este tot acolo. Bine ar fi sa va faceti orasul vostru si sa nu mai ridicati pretentii. Apropo, imi amintesc cum unul cerea sa se includa in intravilan niste teren agricol inspre Stauceni, ca nu vrea sa-i faca primaria( din banii din impozite si taxe ai celor ce nu beneficiaza de mare lucru din partea primariei)instalatii de apa-canal si nici gaz, ca face el. Gogosi cu perje! Faceti , mai bine o cerere de separare de oras pentru Los Angeles-ul vostru si luati-l pe fluterel primar (daca vine , caci acolo nu poate retroceda ninik).
23 martie 2019, 12:49
da ce boierilor, va este greu sa mergeti pana la sensul giratoriu si apoi sa urcati putin? spuneti de soferi ca depasesc viteza...asa e, unii o fac...dar voi in mod constant incalcati marcajul continuu
23 martie 2019, 09:50
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.