Top News
Plângere penală la DSPSA, acuzații grave împotriva unei firme private și a unui medic pentru registre dispărute și servicii fictive

Scandalul din vara trecută între conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) și medicul Mihai Maxim generează o nouă plângere penală. Eugen Țurcanu în calitatea sa de director a sesizat procurorii de la Parchet despre anumite nereguli ce sunt puse în sarcina doctorului veterinar și a reprezentanților firmei care au administrat padocul de câini comunitari.

Scandal plecat din fosă

 

Povestea care a întrerupt relațiile de colaborare profesională dintre cei doi ar fi pornit în urmă cu un an de zile când directorul DSPSA ar fi descoperit o serie de cheltuieli care nu erau justificate.

 

„Totul s-a deșirat când am tras de un fir în care era vorba de golirea foselor de la padoc. Am început de la o chestie murdară care a dus la tot carambolul ăsta. Nu a plouat de jumătate de an în Botoșani, și ei goleau fosa lunar ca să consume toată suma. Și au depășit plafonul care era în contract pentru golirea foselor. Și de aici a început toată povestea, am intrat pe fir și am cerut justificări la tot, am luat registrele din urmă. Am făcut controale inopinate, s-au trezit cu o echipă de șase, șapte oameni într-o dimineață acolo, i-am luat ca din oală. Erau dispărute documente din padoc care nu trebuiau să fie scoase. Și ei îmi spuneau: și ce o să-mi faceți?”

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

 

 

Șeful DSPSA susține că sunt mai multe episoade care sunt inexplicabile, inclusiv cel de când a ars o parte din padocul de câini. Iar odată cu el, o serie de documente justificative. Eugen Țurcanu susține că ar avea suspiciuni asupra unor servicii medicale care nu ar fi fost prestate și în realitate, ci doar pe hârtie.

 

Iar din acest motiv s-a decis să sesizeze Parchetul.

 

„Am depus o plângere penală pe numele doctorului Maxim Mihai și aștept să văd ce fac organele de cercetare penală. Tot dlui mi-a spus că anul trecut când a ars padocul de câini au ars toate registrele din urmă. Am găsit la un medic veterinar din oraș care a lucrat la padoc registre care au fost scoase din padoc. Nu aveau nici cea mai vagă idee nici firma Trioconstruct care a gestionat padocul, nici medicul veterinar Maxim. Eu tare mă întreb dacă nu și-au dat foc la padocul ăla ca să șteargă niște urme. Trioconstruct și medicul ăsta”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

„Eu înclin să cred că acolo a fost jaf organizat”

 

Concret, Eugen Țurcanu spune că lipsesc evidențe sau registre prin care erau justificate servicii medicale precum tratamente sau adopții.

 

Și că ar fi calculat în acest sens un prejudiciu de aproximativ 90.000 de lei, care ar fi fost făcut în ultimii doi ani de zile.

 

„S-au tras bani foarte mulți. Eu asta înclin să cred că a fost acolo, jaf organizat de către această firmă și acest medic care era plătit de noi să facă verificări la sânge. Întrebați ONG-urile de protecție a animalelor că nu au văzut dezinfectare a padocului de opt ani de zile. Acum se face zi de zi, nici câinii ăia nu se mai îmbolnăvesc aproape deloc. Totul se făcea doar pe hârtie. Până acum lucrurile au fost mușamalizate, ascunse”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

Pe lângă Parchet, Eugen Țurcanu ar fi sesizat și Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) pentru o serie de facturi în care erau blurate anumite cheltuieli pentru substanțe necesare dezinsecției de la padocuri. Firma care a renunțat la contract ar fi refuzat să comunice exact substanțele care au fost achiziționate dar și cantitățile, deși în cazul de față este vorba de fonduri publice.

 

În vară și medicul Mihai Maxim a depus o plângere penală, împotriva lui Eugen Țurcanu, pentru loviri și alte violențe.

loading...
Agresiunea de la padoc confirmată cu acte medicale, Cosmin Andrei: Acest coleg este luptător profesionist
Eugen Țurcanu contraatacă, cu câini livrați la o căsuță poștală din Canada și facturi fictive la padocuri
Plângere penală împotriva lui Eugen Țurcanu: Este acuzat că l-a strâns de gât pe medicul veterinar de la DSPSA și l-a izbit de pereți

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Angajat de la Teatrul Mihai Eminescu depistat cu COVID, directorul în autoizolare, a rămas șefă contabila
Pandemia cu SARS-COV-2 a atins și una dintre cele mai importante instituții de cultură de la Botoșani: Teatrul Mihai Eminescu.
EXCLUSIV: Supus unor presiuni politice imense, un manager de spital de la Botoșani și-a prezentat azi DEMISIA
Un adevărat duel al declarațiilor publice a avut loc în ultima săptămână la Botoșani, disputat fiind un spital.
BĂTAIE între constructori pentru drumul de aproape 100 de milioane de euro care străbate județul: În sfârșit, s-au prezentat
Vești bune transmise de șefii Consiliului Județean Botoșani.
Divele pe tocuri, directorii și unii politicieni nu s-au mai folosit de istorie pentru tradiționala defilare de Ziua Eroilor, la Cimitirul Pacea – GALERIE FOTO
Nu au mai fost văzute obișnuitele fețe de politicieni sau directori politici sprijiniți de coroanele de flori pentru a da bine în fotografiile presei. Nu au mai fost văzuți nici militarii din Garda de Onoare. Nici oficialitățile înalte ale orașului și alții care „se lipesc” la astfel de manifestații pentru a putea fi văzuți alături de „lumea bună”.
Taximetrist înjunghiat de un client, cere aproape 100.000 de lei de la agresor
A trecut mai bine de jumătate de an de când un taximetrist din Botoșani a fost înjunghiat de un client.
Asistenta decedată era o femeie sănătoasă, făcea sport și urca pe munte! BOALA a reacționat diferit la ea, înainte de deces a fost declarată VINDECATĂ
Lenuța Buta nu ducea deloc o viață sedentară. Ba dimpotrivă, era o persoană extrem de activă și iubea natura. Făcea sport ori de câte ori era posibil, iar muntele o atrăgea ca un magnet.
„Sanda” femeia din Sri Lanka venită la Botoșani, dezvăluiri șocante: Muncitorii srilankezi s-au bătut cu cuțitele cu agenții de securitate - VIDEO
Cu fix un an înainte de scandalul, devenit național între timp, cu muncitorii din Sri Lanka aduși pentru a lucra în domeniul confecțiilor, Botoșăneanul realiza un reportaj în interiorul fabricii GT Company.
Piețari revoltați adunați în fața Prefecturii, după descinderile din Piața Centrală: Puteau să doneze produsele, nu să le calce în picioare - FOTOGALERIE
Mai mulți comercianți din Piața Centrală au venit luni dimineață în fața Instituției Prefectului fiind nemulțumiți de descinderile care au avut loc săptămâna trecută.
Am intrat în starea de nesimțire civică: ”Ce frumos și curat era orașul în starea de urgență!” - FOTO
Se spune că civilizaţia este un proces prin care învăţăm să fim mai buni. Doar că, atunci când suntem buni, ne raportăm în primul rând la confortul nostru, la câștigul propriu și prea puțin sau deloc la nevoințele aproapelui nostru.
inpuff.ro
Loading...
Două agenții bancare ÎNCHISE la Botoșani: una s-a redeschis, cealaltă nu se știe când - FOTOGALERIE
Săptămâna trecută a fost îmbulzeală aproape în fiecare dimineață la sucursalele din Botoșani ale marilor bănci, însă în cazul a două dintre acestea nu pot fi învinovățiți doar clienții.
E dezastru: Botoșani a depășit pragul de 700 de cazuri de Covid! Am ajuns pe locul 4 în România
Cu toate că la nivel național pandemia este în retragere de o săptămână, la Botoșani situația se înrăutățește de la o zi la alta. Iar asta o arată chiar datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO
Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.
Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Loading...
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
Turcanu inseamna ca e mai slab pregătit decât pare. Toate actele sunt semnate de singurul director turcanu pr........u. Din ceea ce mormăie el se autoacuza ,ba mai mult a incurajat aceste acte ilegale si delapidari. Dacă ar fi să vrb. Si de încasările de la Cornisa cu 500 de brățări și 2000 de oameni in ac timp la piscină atunci pușcăria te așteaptă.
9 octombrie 2019, 21:05
"Razvan" hai jeas ca ne insulti inteligenta! Va dati singuri comentarii la ziar in 2019? :))
9 octombrie 2019, 20:03
statistic vorbind sporturile astea de contact sunt creuzete pentru infractionalitate si violenta. Cazuri sunt fara numar vezi doar antrenorul de la dinamo care a participat la o cafteala organizata in centrul capitalei vezi seful celui mai mare clan de interlopi din moldova care a facut parte din loturile nationale si lista e lunga.Eu zic asa tu ori esti un pseudonim al unuia de pe acolo care trebuie sa ridice osanale sau unul care de cand invinuitul pe la primarie beneficiaza de banii nostri ai contribuabilor...aia din fonduri nerembursabile pentru sport la care ca o ventuza s-au prins unii si an de an zboara sute de milioane ori esti in necunostinta de cauza.Intrebare Curtea de Conturi ce a facut pana acum a dormit?P.S. 1. Era un articol zilele trecute cu ala de protesta in fata Primarie cu documente in mana. Acolo se vede ca postul a fost scos la concurs cand Eugen era hai sa ii spunem in concediu si nu a trecut de selectia lui vigilenta si atunci se explica de ce nu il inghite pe bietul om
9 octombrie 2019, 18:04
opaaa, se pare ca domnu doctor a intrat in incurcatura...ba l-a batut turcanu, ba l-a batut dumitras...si cand colo el are niste bani de justificat...he he, cand spuneam eu, poate nici eugen nu e chiar diplomat, dar nici nu il vad sa bata oameni, pentru ca totusi artele martiale iti ofera o altfel de educatie. abia astept deznodamantul acestei telenovele...
9 octombrie 2019, 16:58
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această zi specială le urăm "La mulți ani!" tuturor copiilor adoptați, tuturor părinților adoptatori și tuturor celor care doresc să schimbe destinul unui copil prin adopție. Adopția este despre iubire necondi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8398 lei
USD
Dolarul SUA
4.3112 lei
CHF
Francul elveţian
4.4819 lei
GBP
Lira sterlină
5.4325 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9648 lei
XAU
Gramul de aur
238.2284 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2477 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3998 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9780 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1924 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.