Top News
Poliția Animalelor s-a înființat deocamdată doar pentru o fotografie pe Facebook! Am parte de foarte multă violență văzută cu ochii mei, cozi tăiate, urechi ciunțite, decapitați, spânzurați

Guvernul a aprobat înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care va avea structuri în toate judeţele, va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari şi va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor, a anunțat pe data de 15 octombrie 2020 ministrul de interne, Marcel Vela.

S-a înființat Poliția Animalelor. Și nu prea 

 

De la acest anunț și celebra fotografie a ministrului de interne Marcel Vela cu un cățel, nu s-a mai întâmplat nimic.

Poliția Animalelor a fost înființată doar la televizor, pentru că în teritoriu inspectoratele de Poliție nu au primit și normele de aplicare.

 

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean nu a fost demarată procedura de înființare a structurii Poliția Animalelor, iar până în momemtul de față nu deținem date oficiale cu privire la modalitatea de organizare și funcționare a acesteia”,

IPJ Botoșani

 

Potrivit calculelor estimative, județului Botoșani i-ar reveni 10 posturi pentru această structură care va proteja animalele, ce vor fi ocupate de polițiști și medici veterinari. Nu se știe însă când vor fi organizate și concursurile iar Poliția Animalelor va deveni funcțională.

 

„Există alte priorități”

 

Medicul Elena Cardaș este cunoscută ca fiind o mare iubitoare de animale. A povestit că urmărește pagina de socializare a ministrului, tocmai pentru faptul că militează pentru înființarea acestei structuri polițienești.

 

Și probabil cazurile de maltrarare nu vor mai fi atât de frecvente. Însă a considerat că la nivel guvernamental, în contextul pandemiei, probabil există alte priorități la acest moment.

 

„Probabil cum cu pandemia și cu problemele astea, consideră că nu e prioritatea chiar numărul 1. Eu lucrez acum la Podriga și am parte de foarte multă violență văzută cu ochii mei, pui aruncați, cozi tăiate, urechi ciunțite, decapitați, spânzurați, adică urât, nu povești”,

Medicul Elena Cardaș, iubitoare de animale

 

 

Prin înființarea Poliției Animalelor, iubitorii prietenilor necuvântători dar și deținătorii de câini sau pisici ar avea cui să se adreseze în cazuri extreme.

Elena Cardaș a povestit și că există astfel de abuzuri grave la adresa animalelor chiar în județul Botoșani unde un primar ar apela la metode nu tocmai legale pentru a rări câinii fără adăpost.

 

„Toată lumea știe că acolo câinii se otrăvesc”

 

„Vă spun sincer, neoficial, pe surse, că primarul dă ordin din când în când să fie otrăviți câinii. Pentru că nu au adăposturi, și li se pare că e mai „fun” așa să pună otravă, imediat este o mașină în spate care-i colectează și îi duce la groapa de gunoi, nici măcar dovezi nu sunt. Numai vezi că nu mai sunt câinii. I-au otrăvit câinele unei d-șoare, câine de rasă pe care-l mai lăsa afară să zburde în jurul blocului. Și ea a făcut mai multe petiții, a vrut să organizeze un protest, era foarte afectată că i s-a otrăvit câinele”,

Medicul Elena Cardaș, iubitoare de animale

 

 

Stricnina ar fi cumpărat din Republica Moldova și adusă de cineva din familia respectivului primar: „Toată lumea știe că acolo câinii se otrăvesc, cu strcnină, se știe și cine aduce otrava de la moldoveni, la noi în România fiind interzisă. Este o mafie, dar toată lumea tace”.

 

Pisică salvată de un echipaj de polițiști 

 

Polițiștii la acest moment au alte atribuții de serviciu și nu aprofundează legislația în vigoare privitoare la maltratarea animalelor.

Deși există și situații, mai rare ce este drept, prin care chiar oamenii legii de la Botoșani apără necuvântătoarele.

 

Pe 22 octombrie, echipajul de Poliție format din tânăra Iulia Froicu și colegul ei Florin Ionuț Bucșă au avut în atenție situația unei pisici pe care au găsit-o plină de sânge. Un botoșănean bănuia că pisicii i-a fost tăiată coada de un vecin. Au dus-o de urgență la un cabinet veterinar unde au găsit deschidere, patrupedul intrând imediat în operație.

 

„Din fericire s-a dovedit a fi doar un accident. O intervenție și o implicare frumoasă, spunem noi, din partea Poliției și care ne dă totuși speranța că pe viitor lucrurile se vor schimba în privința protecției și bunăstării animalelor. Mulțumim Poliția Română”,

Au transmis reprezentanții cabinetului Triovet.

*foto Triovet

 

Iulia Froicu este singura polițistă din România care la doar 21 de ani a fost premiată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO

 

Ea i-a salvat viața unui botoșănean rănit într-un accident rutier.

loading...
Polițiștii vor putea intra cu forța peste cei care își maltratează animalele

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
SINGURA școală din Botoșani care a rămas deschisă în pandemie
Da, există așa ceva la Botoșani. O școală care nu își desfășoară cursuri online, în timp ce zeci de mii de elevi din toate ciclurile de învățământ o fac.
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.
Directori cu note de 9 și 10 la Botoșani, se pregătesc de un nou mandat sau...de plecare
Unii directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean au fost evaluați întrucât sunt la final de mandat.
IMAGINI „din culise” de la ședința online a Consiliului Local Botoșani, de la consultări (in)existente, la vot prin telefon – VIDEO&FOTO
Prima ședință a noului Consiliu Local Botoșani mandatat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a avut loc luni, de la ora 11:00. A fost o ședință extraordinară mai exact, cu două proiecte pe ordinea de zi, cu caracter de urgență.
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Loading...
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Loading...
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Grefieră de la Parchet infectată cu Covid: S-a plimbat prin toate birourile! DSP acuzată că NU a făcut ancheta epidemiologică
O altă unitate lovită de noul virus SARS-CoV-2 este Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi unde a contactat această boală o grefieră.
Anchetă Covid după moarte! Sunt căutați botoșănenii care au intrat în contact cu doctorița decedată luni
Medicul de familie din Botoşani, în vârstă de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Anca Beatrice Irimia a fost găsită inconștientă în cabinetul său, a fost testată, iar rezultatul a confirmat că era infectată.  
Corturi de campanie de la Armată în curtea Spitalului Județean pentru bolnavii de coronavirus: Vor fi la dispoziția cadrelor medicale pentru triaj – GALERIE FOTO
Imagini „ca de război” în curtea celei mai mari unități medicale din județul Botoșani.
Medicii care ”salvează omenirea”, protest la sediul direcției: S-a ajuns la limită, nu mai avem bani, nu mai avem materialeFOTOGALERIE
Medicii veterinari au protestat luni la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). În jurul orei 10:30, patru cadre din localitățile Vlădeni, Pomârla, Broscăuți și Unțeni se aflau la intrarea în curtea instituției din strada Tudor Vladimirescu.
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8735 lei
USD
Dolarul SUA
4.0875 lei
CHF
Francul elveţian
4.5081 lei
GBP
Lira sterlină
5.4471 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9287 lei
XAU
Gramul de aur
237.6576 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2376 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3462 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0148 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1463 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1862 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.2 o C
Dorohoi
-0.3 o C
Bucecea
0.0 o C
Darabani
-0.6 o C
Saveni
-0.2 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.