Top News
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare

Concurs de putere pe societatea de transport a orașului din partea politicienilor din Consiliul Local Botoșani. Eltrans stă de mai bine de jumătate de an fără Consiliu de Administrație, din cauza faptului că persoanele care au promovat un concurs, nu corespund politic.

Fief liberal în CA-ul de la Eltrans

 

Acest conflict „s-a născut” după ce la selecția organizată de o firmă privată a rezultat o listă de prezumtivi administratori care fac parte din același partid – PNL. Ori, cum după alegerile din septembrie 2020 Primăria este condusă de primar PSD, noua componență a Consiliului de Administrație nu corespunde cu planurile actualului edil șef care și-ar dori propriii oameni în această structură, pentru a-și pune în aplicare propriile planuri în privința administrării companiei de transport public.

 

Un precedent creat la fiecare patru ani, când au loc alegeri locale și când fiecare primar își dorește să aibă control în aceste firme.

 

De-a lungul lunilor de după alegeri s-a încercat, fără a se obține voturile necesare în Consiliul Local Botoșani, mandatarea celor cinci liberali în CA-ul de la Eltrans. De altfel și în ședința din 31 martie 2021 proiectul a fost supus dezbaterii, fiind respins.

 

Care „mușchi” politic va fi mai puternic?

 

Mai departe s-a creat o situație aproape fără precedent prin care, cele două tabere politice din plenul municipal au convocat fiecare câte o ședință extraordinară, două zile la rând, cu același scop, și anume să ofere funcționalitate unui CA, fiecare cu componența dorită.

 

Primul care a convocat ședința este primarul Cosmin Andrei, alături de grupul PSD, pentru data de 6 aprilie 2021, ora 13:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu prezență fizică, pentru votarea unicului „proiect de hotărâre privind împuternicirea reprezentanților Municipiului Botoșani în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Eltrans SA în vederea demarării procedurii de selecție și numirea administratorilor provizorii la SC Eltrans SA”.

 

Sunt mandatați Bogdan Buhăianu și Călin Bosovici care să acorde un vot pentru numirea a cinci persoane care vor avea calitatea de administratori provizorii pentru o perioadă de patru luni cu posibilitatea prelungirii până la șase luni.

 

Nu se cunosc cei cinci, propunerile urmând a fi făcute în ședință.

 

Consilierii mandatați ar urma să semneze contractele de mandat ale administratorilor provizorii, propuși în plen și totodată să dispună demararea procedurii de organizare a unui nou concurs.

 

Motivele invocate pentru respingerea celor cinci liberali 

 

În raportul de specialitate anexat se explică și motivul respingerii celor cinci care au promovat un concurs:

 

„Nici expertul independent, nici comitetul de remunerare și nominalizare din cadrul CA al societății nu au consultat autoritatea publică tutelară, adică Primăria Botoșani în momentul în care au elaborat componența inițială și integrală a planului de selecție (...) astfel încât autoritatea publică a fost în imposibilitatea de a-și exprima punctul de vedere privind mai ales profilul noului consiliu și profilul membrilor”,

raport de specialitate

 

Scrisorile de intenție ale candidaților răspund doar parțial cerințelor stabilite prin Scrisoarea de Așteptări a autorității publice tutelare, a activității de gestionare a parcărilor publice și a modului de satisfacere a doleanțelor publicului călător, beneficiar de noile condiții de transport cu autobuze.

 

 

„Există suspiciuni rezonabile cu privire la corectitudinea desfășurării selecției, mai ales că la faza de interviu a candidaților, a participat și jurista SC Eltrans (nu există dispoziție scrisă din partea conducătorului societății sau o solicitare scrisă din partea firmei specializată în recrutarea de resurse umane), fapt nepermis de legislație având în vedere că selecția aprobată de AGA s-a făcut de expertul independent, cu atât mai mult cu cât actele solicitate au fost transmise cu întârziere după insistențe repetate ale administrației publice locale”,

raport de specialitate

 

Toma a schimbat tabăra

 

A doua zi, liberalii împreună cu consilierii de la USR și, culmea, cu Liviu Toma, consilierul care a ajuns viceprimar grație PSD, au convocat o altă ședință extraordinară, tot la Casa Sindicatelor, de la ora 10:00, din nou cu un unic „proiect de hotărâre privind împuternicirea reprezentanților Municipiului Botoșani în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Eltrans SA în vederea numirii administratorilor SC Eltrans SA”

 

Vot pentru numirea următorilor administratori:

  • Carmen Achiței
  • Victor Ivănescu
  • Cristian Hrițcu
  • Serghi Crăcană
  • Adrian Poclid

 

Aceștia ar avea mandat de 4 ani iar Bogdan Buhăianu și Călin Bosovici sunt din nou împuterniciți de CL să semneze contractele de mandat.

 

Prefectul stinge lumina

 

Semnatarii sunt Andrei Amos, Cătălin Boboc, Daniel Botezatu, Raluca Curelariu (USR), Cătălin Flutur, Gheorghiță Marcel (USR) Cătălina Lupașcu, Ada Macovei, Maricel Maxim, Monica Răileanu, Liviu Toma (Pro România) și Eugen Țurcanu.

 

Rămâne de văzut votul care va fi acordat de aleșii municipali la ședința de marți, convocată de primar și PSD și dacă cea de-a doua zi, din punct de vedere legal, se mai poate desfășura. În orice caz, cel mai probabil, prefectul Dan Nechifor va avea rol decisiv pentru cele două hotărâri care vor fi adoptate (sau nu), prin acordarea avizului de legalitate, dacă va fi cazul.

 

loading...
Înțepături cu „tâlc” în Consiliul Local pentru niște șefi care există dar nu sunt doriți
O parte din autobuzele noi din Turcia duse la service cu mici defecțiuni: Mai au și mici incidente, nu sunt majore, dar ne încurcă câteodată FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Încă o funcție pregătită pentru șefa de la ”Urgențe”, pleacă puțin pe la București
Șefă la Unitatea de Primiri Urgențe, consilier județean, candidat apoi la Senat, membră în consiliul de administrație de la Spitalul de Pneumoftiziologie și, foarte probabil, viitoare membră în Adunarea Reprezentanților de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Fiica fostei directoare DSVSA a lansat o melodie despre sfârșitul unei relații intense pe care a trăit-o – VIDEO & GALERIE FOTO
Melodia a fost prezentată în premieră chiar în cursul zilei de astăzi.
Botoșani iese doar pe hârtie din ”scenariul roșu”: HoReCa, cinematografele, teatrele, sălile de spectacole rămân ÎNCHISE
După șapte zile consecutive de micșorare a ratei, municipiul Botoșani a coborât sub 3 la mie. Pentru prima dată după ce pe 27 martie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a adăugat noi restricții prin hotărârea nr. 18, incidența a scăzut la 2,99.
Președintele USR Botoșani, indemnizație de deputat tăiată din cauza chiulului din Parlament
Decizia a fost luată după o serie de absențe nemotivate în Camera Deputaților, în primele luni ale acestui an.
Autobuzele parchează la PSD! Războiul pe conducerea Eltrans tranșat social-democrat la vot
În urma desfășurării procedurii secrete de vot, a fost tranșată într-un final situația de la societatea Eltrans.
Operații greu de realizat pe pandemie la Mavromati, medic: Nu veniți la Spitalul Județean
După mai bine de un an de pandemie, botoșănenii cu alte afecțiuni sunt în continuare victime colaterale. Medici fac apeluri să nu se prezinte la spital dacă nu sunt „urgențe reale”.
Într-o lume care desparte, există un om care adună: Fenomenul Hărman la Botoșani – GALERIE FOTO
Aproape 100 de lucrări, un colecționar și colorata poveste dintr-o primăvară capricioasă încă.
Drumul strategic de la Botoșani: Judecătorii au scos din schemă „firma orașului”, loturile împărțite de alți constructori – VIDEO
Câștigătoare la precedenta licitație, exclusă total după un val de contestații la unități de stat și instanță.
HoReCa, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri – ÎNCHISE încă două săptămâni la Botoșani - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a prelungit sâmbătă pentru încă două săptămâni restricțiile suplimentare adoptate pe 27 martie pentru municipiul Botoșani.
Loading...
Șefa CJ & primarul, cumpărături cu microfonul la piața de produse tradiționale: Să vedem dacă știi să dai restulGALERIE FOTO
Președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani au fost invitați speciali la inaugurarea pieței volante cu produse tradiționale a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis, eveniment care a avut loc sâmbătă dimineață.
Mânăncă românește! Piață volantă cu produse tradiționale inaugurată în centrul Botoșanilor: de la caș și brânză la ceapă și miere de albină – VIDEO & GALERIE FOTO
Sub sloganul ”Mânăncă românește”, scris inclusiv pe un banner, în cadrul unui parteneriat pe care Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis l-a perfectat cu Primăria Botoșani, sâmbătă dimineață a fost inaugurată în centrul orașului o piață volantă cu produse tradiționale.
SEARA DECISIVĂ: FC Botoșani află în 90 de minute dacă se califică în play-off pentru a doua oară
Trei meciuri de totul sau nimic au fost programate seara asta de la 20:30 între echipe care evoluează în prima ligă și care își dispută locurile 5 și 6 din play-off.
Protestatarii au spart un geam al Primăriei, ”bolovanul” provine de la Prefectură
Și la Botoșani au fost incidente în timpul protestelor care au avut loc la începutul săptămânii trecute față de noile măsuri luate de guvernare și dublate de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,
Paradă de tractoare pe străzi, orașul blocat de oamenii satelor, protest cu acuzații la polițiști și reproșuri la prefect – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil unul dintre cele mai spectaculoase acțiuni de protest organizate la Botoșani în ultimii ani de zile. Într-un imperiu al nemulțumirilor crâncene venite din partea celor care practică agricultura la Botoșani, fermierii și-au scos la vedere cele mai frumoase utilaje cu ajutorul cărora muncesc pământul.
Loading...
Nu aveam cum să lipsesc la o asemenea înmormântare - Marian Murariu, prima ieșire după absența surpriză de la ședința cu Eltransul
Absența consilierului local Marian Murariu de la ședința deliberativului municipal convocat de primar pentru marți la amiază în vederea propulsării în funcții a unor administratori interimari la SC Eltrans SA reprezintă surpriza politică a săptămânii.
Îi lua... apa: Șeful cel mare de la Nova înlocuit în 24 de ore de la intrarea în CA a oamenilor susținuți de Doina & Florin
La o zi după întrunirea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) pentru validarea noilor membri din Consiliul de Administrație de la compania de apă, au avut loc și primele schimbări de șefi.
Încă un pas spre director din Râmnicu Vâlcea la ”Apă”: Noul CA completat de membrii PSD - ALDE
Adunarea Generală a Acționarilor companiei de apă și canalizare s-a întrunit astăzi la sediul societății și a votat completarea consiliului de administrație. În fapt, AGA a fost reprezentată de Dorin Birta, care săptămâna trecută a fost mandatat de plenul Consiliului Județean să voteze noii membri ai CA.
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Planurile inițiale nu s-au concretizat și în realitate și, după cum a decurs votul de la ședința de îndată a Consiliului Local, se preconizează o victorie liberală la numirea administratorilor de la Eltrans.
Cine salvează orașul? ”Protejat” de teancuri de hârtii, de legi pompoase, de instituții, Botoșaniul vechi se prăbușește în fiecare zi: ”Ce lăsăm noi moștenire celor care vin?” – GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni trec zilnic pe lângă ele. Sunt bătrâne, triste la vedere și fără speranță. Altădată cochete, alinate și alintate de colorate vegetații, unele aduse chiar și de peste hotare, găzduind gălăgioase ședințe, înfocate cenacluri, simandicoase baluri, zac astăzi într-o dureroasă părăsire.
Parchetul reacționează la acuzele cu femeia „poziționată” ca la execuție: Mai era un pic și organiza acțiuni de protest pentru inculpatul lui
Urmare a acuzațiilor aduse de un avocat botoșănean angajat de o femeie din județ care a fost victima unei agresiuni din partea concubinului, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a venit cu precizări suplimentare.
Dacă de jumătate de an Eltrans nu are CA, înseamnă ca cineva doarme, un primar harnic și corect organiza sedinte in fiecare zi pana se rezolva problema.
2 aprilie 2021, 21:48
Pt o buna informare a cititorilor care ședința fost convocată mai intai ??? Se poate afla ușor acest lucru pt ca sa ne dam seama cine joaca murdar in speța prezentată. Pe majoritatea cailor de comunicare se precizează faptul ca prima convocare a fost făcută de liberali, iar primarul prins in ofsaid a fost nevoit sa convoace o alta ședința marți cu același subiect.
2 aprilie 2021, 21:13
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Când veți merge la slujba de Înviere stimați colegi gândiți-vă că prin votul dvs ați lăsat peste 1.000 de copii aflați în grija DGASPC Botoșani fără pască și ouă roșii pe masă, că ați lăsat peste 500 de bătrâni ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9255 lei
USD
Dolarul SUA
4.0911 lei
CHF
Francul elveţian
4.4662 lei
GBP
Lira sterlină
5.6870 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7858 lei
XAU
Gramul de aur
235.1457 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2277 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3555 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1684 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2737 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1904 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.2 o C
Dorohoi
18.2 o C
Bucecea
18.2 o C
Darabani
18.2 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
16.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.