Top News
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE

În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 

Andrei Ciopec pleca, în 2019, pe un drum deloc simplu, dar pentru care se pregătise, parcă, întreaga viață. Drumul călugăriei. Vreme de doi ani, nimeni nu a știut nimeni de Andrei. Se auzea că ar fi prin munți, că ar fi într-o mănăstire pe lângă Aiud.

 

Prietenii au întrebat o vreme în dreapta și în stânga, apoi l-au păstrat doar în inimă și în gând.

 

 

Vești din sihăstrie

 

Duminică seara, însă, un prieten a făcut publice primele imagini cu Fratele Andrei, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

 

Fotografii publicate, după cum spune Andrei Dumitrescu, cu ”binecuvântarea starețului mănăstirii”, tocmai pentru ”a ști și cei care se întrebau ce mai face, unde este și cum este” fostul actor.

 

Tânărul care a postat fotografiile, Andrei Dumitrescu, este de asemenea actor, din Videle. El a fost să îl caute pe ”Andrei Actorul” la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

 

”Alături de Fratele Andrei, fostul actor Andrei Ciopec. Mi-a fost dor de el. L-am căutat la Mănăstirea Sihăstria Putnei și l-am găsit. Ne știm de câțiva ani buni, datorită Părintelui Irineu Curtescu, când traversam amândoi o perioadă a vieții nu foarte frumoasă. Dumnealui mi l-a recomandat ca fiind “Andrei Actorul”. A fost o adevărată binecuvântare plină de încărcare sufletească și duhovnicească toată experiența de la Sihăstria Putnei”,

Andrei Dumitrescu

 

(Andrei Ciopec și Andrei Dumitrescu, Foto: Andrei Dumitrescu)

 

Reîntâlnirea a avut loc după doi ani de la intrarea în mănăstire a fostului actor din Botoșani.

 

”Așa cum l-am cunoscut pe Andrei, mereu gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul. Săptămâna aceasta s-au împlinit doi ani de când Andrei a plecat din lumea noastră, a mirenilor, și a ales lumea monahală, gândindu-se la noi toți și rugându-se pentru noi”,

Andrei Dumitrescu

 


(Andrei Ciopec, astăzi Fratele Andrei)

 

 

Drumul către gloria lumească

 

Născut pe 24 noiembrie 1986, în Botoșani, Andrei Ciopec a fost atras de mic de actorie. Însă drumul spre teatrul profesionist a fost ceva mai ocolit, prima opţiune pentru facultate nefiind Actoria, ci Administrație și afaceri, secția Administrație publică, în cadrul Universității București.

 

Nu după multe vreme pleca în SUA. Aici a urmat un curs de actorie şi a jucat în câteva producţii, alături de Dolph Lundgren, Michael J. Wihte şi Scott Adkins. În anul 2011, întors în ţară, a fost admis la Actorie în cadrul UNATC Bucureşti, clasa prof. Florin Zamfirescu. A jucat în numeroase spectacole studenţeşti, dar şi în câteva scurtmetraje şi spoturi publicitare, precum şi în seriale de televiziune.

 

(Andrei Ciopec actorul)

 

Spectacolul de licenţă al promoţiei sale, cu cel mai mare impact la public, a fost "Fraţii Karamazov", o adaptare a romanului lui Dostoievski, dramatizare de Bogdana Darie, cea care a semnat şi regia. Andrei Ciopec a interpretat personajul Dimitrie Karamazov.

 

A jucat în numeroase spectacole. Apoi în filme de televiziune, l-am regăsit în emisiuni dintre cele mai diverse, alături de vedetele cele mai cunoscute. La ProTV, în ”Triplusec”, la radio, în ”Dănilă Prepeleac” sau pe scenă, cu chitara. Și în biserică a fost prezent, recitând și mărturisind. A scris poezie, a publicat chiar și o carte.

 

Primul pas

 

Înainte de a se retrage a jucat în scurtmetrajul ”500”, după un scenariu realizat de Bogdan Movileanu. Un film rarisim în cinematografia românească, dacă ar fi să îl încadrăm în categoria film creștin.


(Secvență din filmul ”500”)

 

Filmul ”500” era realizat cu binecuvântarea pr. Irineu Curtescu și a pr. Petre Comșa. Personajul central al filmului este interpretat de Andrei Ciopec. Actorul născut la Botoșani a privit filmul ca pe un proiect de suflet, al cărui scop era acela de a genera întrebări la care fiecare trebuie să răspundă în funcție de propriile experiențe de viață, în funcție de legătura mai intensă sau mai puțin intensă cu viața duhovnicească.

 

Nu după mult timp a lăsat în urmă fericirile lumești pentru a le pătrunde pe cele duhovnicești.

 

 

Pe genunchii părintelui Cleopa!

 

În urmă cu câțiva ani, actorul Andrei Ciopec mărturisea una dintre cele mai frumoase amintiri: întâlnirea cu Părintele Cleopa, la Mănăstirea Sihăstria din Neamț.

 

”Întâmplarea asta m-a urmărit toată viaţa, în sensul bun”, spunea Andrei.

 

Propriile introspecții mai scoteau la iveală un adevăr: acela că drumul către monahism a venit firesc. Pentru că timpul în care actorul făcea aceste mărturisiri nu avea, poate, în perspectivă decizia călugăriei.

 

”Ce suntem fără Dumnezeu? Nimic. Când eram mic, tata mă ducea la Biserică, unde mă îmbrăcam în veşminte preoţeşti. Nu înţelegeam prea multe. Când aveam vreo 8 ani mi-a murit hamsterul Bobi şi tata îmi povestea cum i-am făcut cu o vecină o înmormântare în toată regula. La bunici, când eram mic, am găsit o pisică de rasă pe care, să o scap de purici, am spălat-o cu gaz, împreună cu verişorii mei. Mama şi bunica ne spuneau, mie şi verişorilor, că va muri din cauza noastră. M-am speriat atât de tare şi am căzut în genunchi în faţa unei icoane, am început să mă rog plângând pentru sănătatea pisicii. A trăit”,

povestea în urmă cu câțiva ani Andrei Ciopec

 

Tot la 8 ani a avut loc și întâlnirea pe care avea să o păstreze lângă inimă întreaga viață.

 

 

”La 8 ani am fost într-o excursie la Mănăstirea Sihăstria. Eram foarte neastâmpărat. Părintele Cleopa m-a chemat la el, m-a luat pe genunchi, m-a întrebat cum mă cheamă şi apoi ne-a povestit celor din grup viaţa Sfântului Andrei. Tare aş vrea să ştiu care dintre cei ce au fost acolo îşi aminteşte acest episod. Întâmplarea asta m-a urmărit toată viaţa, în sensul bun”,

Andrei Ciopec, în urmă cu câțiva ani

 

Nu s-a îndoit niciodată de lucrarea lui Dumnezeu în viața sa. Pentru că, spunea Andrei, Dumnezeu i-a fost alături în toate momentele critice.

 

”Am fost mereu conştient de existenţa lui Dumnezeu, care m-a ajutat în momente critice din viaţă. M-a purtat viaţa în căutările mele şi pe la yoga, reiki, meditaţii transcedentale, dar cred că s-a întâmplat aşa doar ca să mă bucur acum mult mai mult că m-am născut în România şi că m-am născut creştin-ortodox. Nu sunt cel mai bun creştin, dar merg la Biserică de fiecare dată când am ocazia. Este o insulă frumoasă într-un ocean agitat. Contrar opiniei pe care o au mulţi, a fi actor nu implică neapărat o viaţă lipsită de reguli. Dar fiecare este cu drumul lui spre autocunoaştere şi fiecare are libertatea de a alege şi fiecare are Crucea lui.

Ceea ce mi se pare esenţial în actorie este ca, în timp, să ştii cu adevărat cine eşti. Cred că nu poţi şti cine eşti decât dacă te raportezi la Dumnezeu. Astfel poţi interpreta orice rol, te poţi îndepărta puţin de tine în creaţiile tale, ca mai apoi să ştii unde revii. Dacă tu nu ştii cine ești, unde te întorci?”,

Andrei Ciopec - Actorul

 

Astăzi, Andrei Actorul a devenit Fratele Andrei. Cu același zâmbet, cu aceeași bunătate, Andrei a pornit pe drumul greu, dar în care s-a regăsit pe sine, cel adevărat.

 

loading...
Un actor din Botoșani joacă într-un serial ce-ți ”Deschide Ochii”

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
De ce pleacă tinerii din Botoșani știm, dar de ce nu se mai întorc? - Ne place să avem o viață activă, să locuim în orașe „smart” / Știm că nu avem pic de infrastructură, dar l-am avut pe Eminescu!
Suntem mândri de ei doar când aplaudăm succesele: notele de 10, olimpiade îmbrăcate în aur și argint, competiții sportive cu imn și drapel, admiteri de răsunet prin marile centre universitare ale țării, chiar ale lumii.
A murit Teodor Dimitriu, fostul director al AJOFM Botoșani
Duminică, Teodor Dimitriu s-a stins din viață.
Se caută directori la două instituții din Botoșani care funcționează în aceeași clădire
Concursul va avea loc la începutul lunii august, pentru cele două posturi fiind necesară o vechime de minimum șapte ani.
PARADOX în Educație: Elevi din Botoșani premianți la școală, repetenți la Evaluarea Națională
Ministerul Educației a publicat joi ierarhia mediilor la liceu. Media generală de admitere a rezultat din media din clasele V-VIII (procent de 20%), și cea de la Evaluarea Națională (80%).
Scandal la porțile stadionului, oameni nervoși că nu pot intra, deși au bilet: VIDEO&GALERIE FOTO
După un an și patru luni de pauză, Stadionul Municipal este readus la tumultul de altădată, prin prezența spectactorilor.
Mare de oameni și lacrimi pentru Nicu Catană, înmormântat în curtea lăcașului de cult căruia i-a fost ctitor: Biserica aceasta nu-l va uita niciodatăGALERIE FOTO
Neculai în buletin, Niculiță și Nicușor prin copilărie și Nicu tot restul vieții... Nicu Catană... Venit pe lume într-un ger cumplit din ianuarie 1965, a plecat în arșița lui cuptor, în 2021.
Director cu acte în regulă la AJOFM Botoșani – NOTA obținută de singura doamnă înscrisă la concurs
Pentru acest post s-a înscris un singur candidat, respectiv Anca Apăvăloaie.
Scandal monstru la PNL, un tânăr care i-a atacat frontal pe Șoptică, Gireadă și Ada Macovei, scos cu țipete de pe scenă: În 13 ani de zile nu v-am văzut la nicio acțiune din PNL!VIDEO
Lucrările conferinței orgnizației municipale a PNL Botoșani de săptămâna trecută au degenerat când a urcat pe scenă un tânăr care nu se înscrisese inițial la cuvânt. Din sală s-au auzit proteste, mai ales că până atunci susținuseră alocuțiuni doar candidații sau liderii de la județ sau municipiu.
Surpriză de proporții: Nu mai este Ada Macovei, un director revine la vârful PNL Botoșani ca secretar general - Pentru partid faci orice
Biroul Politic Județean al PNL Botoșani s-a întrunit vineri după-amiază pentru prima oară după alegerile interne de săptămâna trecută. Principalul punct pe ordinea de zi l-a reprezentat desemnarea noului secretar general al filialei județene.
Loading...
Scandalul milionului pentru sport: Președintele de la contestații înlocuit din comisie pe ultima sută de metri
În primă fază, conform calendarului, comisia de evaluare a proiectelor depuse pe sesiunea de finanțări nerambursabile în baza legii sportului trebuia să se întrunească pe 2 iulie. 
Încă un om de afaceri reacționează după repartizarea tuturor banilor la handbal: Am rămas perplex / Nu poate să conducă Primăria cum conduce mașina
FC Botoșani nu este singurul club care a reacționat în urma deciziei comisiei de evaluare și selecționare a proiectelor sportive prin care întreaga sumă de 1 milion de lei prevăzută în buget a fost repartizată Asociației Club Sportiv Magnum.
GALERIE FOTO - Desfășurare incredibilă de forțe la Botoșani și Suceava! Doi bărbați care jefuiau vile și bancomate urmăriți cu focuri de armă, reperați cu elicopterul, prinși de mascați
Timp de câte ore în dimineața zilei de miercuri, 7 iulie 2021 a avut loc o adevărată desfășurare de forțe pentru prinderea a doi bărbați care sunt bănuiți că furau din vile ale persoanelor cu potență financiară și dădeau spargeri și la bancomate bancare.
Fără precedent: Primăria Botoșani alocă toți banii pentru sport unui singur club care a retrogadat cu zero puncte din 28 de meciuri
Situație fără precedent înregistrată astăzi la Botoșani. Primăria alocă din bugetul local o finanțare de 1 milion de lei, nerambursabilă, unui club sportiv care în sezonul precedent nu a câștigat nici măcar un meci din 28. Mai mult, a și retrogradat din primul eșalon. Și ne referim la echipa de handbal a orașului, CS Magnum Botoșani.
O comisie condusă de un medic ieșean va ancheta cazul mămicii care a murit la Maternitate
Cazul tinerei care a decedat după ce a născut o fetiță este în atenția mai multor instituții. 
Loading...
România (din nou) cu ochii pe Botoșani: Să trimiți în excursie 24 de adolescenți cu hormonii colcăind, însoțiți de doar doi supraveghetori (ambele femei), e prostie curată
Au petrecut împreună patru ani, într-o școală de elită din Botoșani. Au trecut prin emoțiile Evaluării și au așteptat cu nerăbdare descătușarea și eliberarea de stres, de online, de măști în clase, dar și de părinți și de regulile de acasă.
POZIȚIA spitalului după cazul tinerei mămici care a MURIT la Maternitate, dosar penal deschis de polițiști
Alexandra Pușcașu s-a stins din viață într-o zi de vineri, lăsând în urmă un soț îndurerat și două fetițe orfane de mamă. Plecarea fulgerătoare a mămicii care a murit după ce a născut în Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati a stârnit o întreagă revoltă în mediul online, iar mai multe instituții s-au autosesizat și anchetează acest caz.
Durere și lacrimi la înmormântarea tânărului motociclist, sute de oameni l-au condus pe ultimul drum – GALERIE FOTO
Tânărul mort în accidentul de motocicletă de la Orășeni Deal a fost condus duminică pe ultimul drum.
MĂRTURII dureroase după moartea misterioasă a femeii de 32 de ani, după naștere: Fetița e bine, mama e bine / Era vraiște înăuntru / Doctorița nu voia să iasă
Alexandra și Marcel se cunoșteau de trei ani și anul trecut au hotărât să își unească destinele și în fața ofițerului de stare civilă. Alexandra avea o fetiță, iar Marcel dorința de a întemeia o familie fericită. Tot anul trecut s-au mutat la țară, pentru a se bucura de o viață cât mai sănătoasă.
E care pe care! Doi liberali s-au retras din cursă, au rămas doar doi în cursa pentru șefia PNL Botoșani
Ceea ce Botoșăneanul a anticipat încă de duminica trecută, zi în care s-a încheiat depunerea candidaturilor la alegerile locale din PNL, s-a întâmplat astăzi.
Concurs fără concurență pentru șefia AJOFM Botoșani, un singur candidat înscris la examenul de luna aceasta
Postul de conducere de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (AJOFM)  este râvnit de o singură persoană.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Soțul meu își dorește un copil, eu nu! Nu mai vreau să îi fac niciun copil, nu îmi mai doresc! Acum vreau să mă ocup de copiii mei, de imaginea mea, de afacerile mele, am alte priorități. Mi-am cumpărat șase locuințe: am ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9219 lei
USD
Dolarul SUA
4.1823 lei
CHF
Francul elveţian
4.5428 lei
GBP
Lira sterlină
5.7455 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7865 lei
XAU
Gramul de aur
242.4279 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3727 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0855 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3284 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1916 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6617 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.9 o C
Dorohoi
15.3 o C
Bucecea
17.3 o C
Darabani
14.8 o C
Saveni
17.2 o C
Ştefăneşti
17.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.