Top News
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE

În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 

Andrei Ciopec pleca, în 2019, pe un drum deloc simplu, dar pentru care se pregătise, parcă, întreaga viață. Drumul călugăriei. Vreme de doi ani, nimeni nu a știut nimeni de Andrei. Se auzea că ar fi prin munți, că ar fi într-o mănăstire pe lângă Aiud.

 

Prietenii au întrebat o vreme în dreapta și în stânga, apoi l-au păstrat doar în inimă și în gând.

 

 

Vești din sihăstrie

 

Duminică seara, însă, un prieten a făcut publice primele imagini cu Fratele Andrei, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

 

Fotografii publicate, după cum spune Andrei Dumitrescu, cu ”binecuvântarea starețului mănăstirii”, tocmai pentru ”a ști și cei care se întrebau ce mai face, unde este și cum este” fostul actor.

 

Tânărul care a postat fotografiile, Andrei Dumitrescu, este de asemenea actor, din Videle. El a fost să îl caute pe ”Andrei Actorul” la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

 

”Alături de Fratele Andrei, fostul actor Andrei Ciopec. Mi-a fost dor de el. L-am căutat la Mănăstirea Sihăstria Putnei și l-am găsit. Ne știm de câțiva ani buni, datorită Părintelui Irineu Curtescu, când traversam amândoi o perioadă a vieții nu foarte frumoasă. Dumnealui mi l-a recomandat ca fiind “Andrei Actorul”. A fost o adevărată binecuvântare plină de încărcare sufletească și duhovnicească toată experiența de la Sihăstria Putnei”,

Andrei Dumitrescu

 

(Andrei Ciopec și Andrei Dumitrescu, Foto: Andrei Dumitrescu)

 

Reîntâlnirea a avut loc după doi ani de la intrarea în mănăstire a fostului actor din Botoșani.

 

”Așa cum l-am cunoscut pe Andrei, mereu gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul. Săptămâna aceasta s-au împlinit doi ani de când Andrei a plecat din lumea noastră, a mirenilor, și a ales lumea monahală, gândindu-se la noi toți și rugându-se pentru noi”,

Andrei Dumitrescu

 


(Andrei Ciopec, astăzi Fratele Andrei)

 

 

Drumul către gloria lumească

 

Născut pe 24 noiembrie 1986, în Botoșani, Andrei Ciopec a fost atras de mic de actorie. Însă drumul spre teatrul profesionist a fost ceva mai ocolit, prima opţiune pentru facultate nefiind Actoria, ci Administrație și afaceri, secția Administrație publică, în cadrul Universității București.

 

Nu după multe vreme pleca în SUA. Aici a urmat un curs de actorie şi a jucat în câteva producţii, alături de Dolph Lundgren, Michael J. Wihte şi Scott Adkins. În anul 2011, întors în ţară, a fost admis la Actorie în cadrul UNATC Bucureşti, clasa prof. Florin Zamfirescu. A jucat în numeroase spectacole studenţeşti, dar şi în câteva scurtmetraje şi spoturi publicitare, precum şi în seriale de televiziune.

 

(Andrei Ciopec actorul)

 

Spectacolul de licenţă al promoţiei sale, cu cel mai mare impact la public, a fost "Fraţii Karamazov", o adaptare a romanului lui Dostoievski, dramatizare de Bogdana Darie, cea care a semnat şi regia. Andrei Ciopec a interpretat personajul Dimitrie Karamazov.

 

A jucat în numeroase spectacole. Apoi în filme de televiziune, l-am regăsit în emisiuni dintre cele mai diverse, alături de vedetele cele mai cunoscute. La ProTV, în ”Triplusec”, la radio, în ”Dănilă Prepeleac” sau pe scenă, cu chitara. Și în biserică a fost prezent, recitând și mărturisind. A scris poezie, a publicat chiar și o carte.

 

Primul pas

 

Înainte de a se retrage a jucat în scurtmetrajul ”500”, după un scenariu realizat de Bogdan Movileanu. Un film rarisim în cinematografia românească, dacă ar fi să îl încadrăm în categoria film creștin.


(Secvență din filmul ”500”)

 

Filmul ”500” era realizat cu binecuvântarea pr. Irineu Curtescu și a pr. Petre Comșa. Personajul central al filmului este interpretat de Andrei Ciopec. Actorul născut la Botoșani a privit filmul ca pe un proiect de suflet, al cărui scop era acela de a genera întrebări la care fiecare trebuie să răspundă în funcție de propriile experiențe de viață, în funcție de legătura mai intensă sau mai puțin intensă cu viața duhovnicească.

 

Nu după mult timp a lăsat în urmă fericirile lumești pentru a le pătrunde pe cele duhovnicești.

 

 

Pe genunchii părintelui Cleopa!

 

În urmă cu câțiva ani, actorul Andrei Ciopec mărturisea una dintre cele mai frumoase amintiri: întâlnirea cu Părintele Cleopa, la Mănăstirea Sihăstria din Neamț.

 

”Întâmplarea asta m-a urmărit toată viaţa, în sensul bun”, spunea Andrei.

 

Propriile introspecții mai scoteau la iveală un adevăr: acela că drumul către monahism a venit firesc. Pentru că timpul în care actorul făcea aceste mărturisiri nu avea, poate, în perspectivă decizia călugăriei.

 

”Ce suntem fără Dumnezeu? Nimic. Când eram mic, tata mă ducea la Biserică, unde mă îmbrăcam în veşminte preoţeşti. Nu înţelegeam prea multe. Când aveam vreo 8 ani mi-a murit hamsterul Bobi şi tata îmi povestea cum i-am făcut cu o vecină o înmormântare în toată regula. La bunici, când eram mic, am găsit o pisică de rasă pe care, să o scap de purici, am spălat-o cu gaz, împreună cu verişorii mei. Mama şi bunica ne spuneau, mie şi verişorilor, că va muri din cauza noastră. M-am speriat atât de tare şi am căzut în genunchi în faţa unei icoane, am început să mă rog plângând pentru sănătatea pisicii. A trăit”,

povestea în urmă cu câțiva ani Andrei Ciopec

 

Tot la 8 ani a avut loc și întâlnirea pe care avea să o păstreze lângă inimă întreaga viață.

 

 

”La 8 ani am fost într-o excursie la Mănăstirea Sihăstria. Eram foarte neastâmpărat. Părintele Cleopa m-a chemat la el, m-a luat pe genunchi, m-a întrebat cum mă cheamă şi apoi ne-a povestit celor din grup viaţa Sfântului Andrei. Tare aş vrea să ştiu care dintre cei ce au fost acolo îşi aminteşte acest episod. Întâmplarea asta m-a urmărit toată viaţa, în sensul bun”,

Andrei Ciopec, în urmă cu câțiva ani

 

Nu s-a îndoit niciodată de lucrarea lui Dumnezeu în viața sa. Pentru că, spunea Andrei, Dumnezeu i-a fost alături în toate momentele critice.

 

”Am fost mereu conştient de existenţa lui Dumnezeu, care m-a ajutat în momente critice din viaţă. M-a purtat viaţa în căutările mele şi pe la yoga, reiki, meditaţii transcedentale, dar cred că s-a întâmplat aşa doar ca să mă bucur acum mult mai mult că m-am născut în România şi că m-am născut creştin-ortodox. Nu sunt cel mai bun creştin, dar merg la Biserică de fiecare dată când am ocazia. Este o insulă frumoasă într-un ocean agitat. Contrar opiniei pe care o au mulţi, a fi actor nu implică neapărat o viaţă lipsită de reguli. Dar fiecare este cu drumul lui spre autocunoaştere şi fiecare are libertatea de a alege şi fiecare are Crucea lui.

Ceea ce mi se pare esenţial în actorie este ca, în timp, să ştii cu adevărat cine eşti. Cred că nu poţi şti cine eşti decât dacă te raportezi la Dumnezeu. Astfel poţi interpreta orice rol, te poţi îndepărta puţin de tine în creaţiile tale, ca mai apoi să ştii unde revii. Dacă tu nu ştii cine ești, unde te întorci?”,

Andrei Ciopec - Actorul

 

Astăzi, Andrei Actorul a devenit Fratele Andrei. Cu același zâmbet, cu aceeași bunătate, Andrei a pornit pe drumul greu, dar în care s-a regăsit pe sine, cel adevărat.

 

loading...
Un actor din Botoșani joacă într-un serial ce-ți ”Deschide Ochii”

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșăneni infectați la petreceri private, cresc cazurile în municipiu de la o zi la alta
În ultimele zile, autoritățile sanitare de la Botoșani remarcă o creștere a cazurilor în municipiul Botoșani, rata de infectare ajungând la 2,41.
Incendiu la o școală din Botoșani, mai multe echipaje de pompieri la fața locului – FOTO & VIDEO
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului. 
Scandalul de la Constanța: Colonelul Amarandei a trimis la Botoșani scara mobilă pentru un porumbel – GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea botoșăneanul Cristian Amarandei s-a confruntat cu prima situație critică soldată cu decesul unei femei care a murit după ce a căzut de la înălțime.
Stradă blocată complet de o înmormântare în etnie: circulația s-a reluat când au vrut rudele și cunoștințele – VIDEO & GALERIE FOTO
Nervi, înjurături, certuri și mai ales claxoane peste claxoane s-au putut auzi vineri în jurul orei 12:30 în zona centrală a municipiului Botoșani. Acolo, o înmormântare a unui reprezentant al etniei a dat peste cap circulația rutieră.
Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie VIDEO & FOTO
În 2012 când USL zguduia politica românească, fostul primar de la Constanța, Radu Mazăre împreună cu Ovidiu Portariuc turnau simbolic primul cancioc de mortar pentru un ansamblu de locuințe pentru tineri. Se întâmpla în luna mai.
LOVITURĂ în procesul pentru tragedia auto de la Orășeni Deal, dosarul a ajuns la alt judecător
Unul dintre cele mai vechi dosare de la Judecătoria Botoșani a fost repartizat unui alt judecător. Este vorba despre dosarul în care este judecat Flavian Zacrețchi, tânărul care a produs accidentul de la Orășeni Deal în anul 2015 în care doi soți și-au pierdut viața.
Colonelul Amarandei în centrul unui scandal imens la Constanța: O femeie a căzut de la etajul 6 încercând să scape de un incendiu, pompierii NU aveau nici saltea, nici autoscară – VIDEO & FOTOGALERIE
O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.
Se sparge pandemia: Dan Bittman concertează la Botoșani de Ziua Femeii... două zile la rând - Vino să-ți recalibrezi psihicul distrus
Poate cel mai mediatizat cântăreț român în ”epoca Covid” își reîncepe concertele la Botoșani. La aproape un an după ce spectacolele au fost blocate în totalitate de pandemie, în oraș vor avea loc show-uri timp de două zile la rând.
17 la 3! Victorie zdrobitoare în PNL pentru funcția de subprefect: Dacă va fi sau nu, asta e altă discuție
Biroul Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni după amiază pentru a vota persoana a cărei nume a fost transmis la București pentru ocuparea unui post de suprefect la Botoșani.
Loading...
Prestigios PREMIU obținut de o artistă din Botoșani: Sursa inspirației a fost pandemia și efectul ei asupra oamenilor - FOTO
O artistă din Botoșani este câștigătoarea unui important premiu într-o competiție internațională în care a reprezentat România.
Singur între 72: Botoșănean votat de conducerea centrală a PNL pentru o funcție în Guvern
Preşedintele PNL, Ludovic Orban a anunțat sâmbătă, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că au fost validate 72 de propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii.
RECLAMAȚII de la un internat din municipiu, elevele ar fi ținute în frig, la IȘJ nu a ajuns nicio sesizare
Un mesaj ajuns pe adresa redacției Botoșăneanul reclamă că la internatul unui colegiu din municipiu ar fi frig.
TREI elevi de la Botoșani depistați pozitiv – UNDE au contactat virusul
De la reluarea cursurilor în școli la Botoșani, trei elevi au fost depistați pozitiv la noul coronavirus.
Gabriel Cîrlan a acceptat să revină șef, cu ”scandal”: M-au întrebat dacă sunt dispus să preiau iar poziția de director general. M-am gândit o zi...
Primele două zile petrecute în biroul de la Nova Apaserv au însemnat pentru noul (vechiul) director Gabriel Cîrlan o amplă trecere prin actele societății la care nu a avut acces din postura de inginer șef, în ultimii 4 ani de zile.
Loading...
Au răbufnit și ei! Protestul de la Botoșani în care cuvintele au fost rostite degeaba – GALERIE FOTO & VIDEO
Anul 2021, în guvernare liberală a fost marcat de o serie de proteste, fără precedent, cel puțin în ultimii ani. Au ieșit în stradă mai multe categorii profesionale, altele decât cele care au obișnuit cu acțiunile stradale.
Un jurnalist și o actriță se întorc acasă ”Strălucitor” și plănuiesc ”prima operă cinematografică filmată în Botoșani” – GALERIE FOTO
Cartea unui jurnalist botoșănean și entuziasmul unei actrițe ar putea naște un eveniment cinematografic la Botoșani.
Fostă angajată la CEC, condamnată la închisoare pentru delapidare, a „vânat” un post la Primărie, concursul s-a ANULAT
După mai bine de 10 ani de la sentința pronunțată de instanța de judecată, o botoșăneancă acuzată de delapidare și condamnată la 7 luni de închisoare a încercat să ocupe un post public.
TREI botoșăneni pozitivi la tulpina britanică în urma testelor de la Suceava, al patrulea a dezvoltat o mutație a virusului
Direcția de Sănătate Publică Botoșani face cunoscut faptul că astăzi s-au primit rezultatele analizelor considerate suspecte și trimise la laboratorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava.
NU toți elevii se bucură de sala de clasă, MESAJ către inspectorii din IȘJ: Nu lăsați totul în seama unor profesori deja obosiți peste limită după un semestru greu pentru toți!
Începerea semestrului doi, pe 8 februarie 2021, a venit cu o serie de reguli în contextul pandemiei de coronavirus, atât elevii, cât și profesorii fiind obligați să respecte măsurile impuse pentru a se evita o infectare cu noul virus.
PREMIERĂ pe țară: La Botoșani „s-a deschis” primul târg online de nunți, REDUCERI anunțate pentru miri  - FOTO & VIDEO
Pandemia a adus cu sine o serie de schimbări majore și în zona industriei de evenimente. Iar mediul online rămâne și aici cea mai bună și rapidă soluție în această perioadă. Așa se face că la Botoșani luni după-amiază a fost organizat în premieră primul târg online de nunți. 
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Cum mi-am întâlnit sufletul pereche într-un reality show la televizor? Eu chiar mă văd măritată, tânără să fiu! Anul ăsta nu… mai sunt chestii de rezolvat şi apoi. Nu, încă nu ne-am mutat împreună! Cu George mă înţ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8725 lei
USD
Dolarul SUA
3.9845 lei
CHF
Francul elveţian
4.4025 lei
GBP
Lira sterlină
5.6427 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7566 lei
XAU
Gramul de aur
229.6421 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2291 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3531 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1869 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1929 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1867 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6553 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.9 o C
Dorohoi
11.9 o C
Bucecea
12.0 o C
Darabani
8.5 o C
Saveni
12.0 o C
Ştefăneşti
13.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.