Top News
Probe ADN în cazul tâlharilor de femei, atacurile pregătite cu sânge rece de creierul grupării

Cei trei băieți care au ajuns celebri în cel mai negativ sens după ce au atacat și bătut niște femei fără apărare, s-au obișnuit probabil în spatele gratiilor. Mai ales că doi dintre ei au mai gustat ”senzația”.

Fără lanțuri

Se află pentru prima dată în spatele barelor de fier Dragoş Petronel Moroşanu, de 20 de ani. Amicii lui, care conform familiei l-ar fi atras în anturajul bolnav, Ionuţ Mircea Iasciuc, de 24 de ani, şi Claudiu Constantin Aniţă, de 28 de ani au condamnări anterioare atât în țară cât și în străinătate.

Toți trei, prin avocații lor au cerut judecătorului să fie lăsați liberi, adică să le fie acceptate în locul măsurii preventive, unele de arest la domiciliu sau chiar control judiciar.

 

Nici vorbă.

 

Prezentați ieri în fața judecătorului, cei trei tâlhari erau extrem de însuflețiți într-o discuție numai a lor. Nu au aceeași limbarniță când trebuie să răspundă la întrebările esențiale : de ce au făcut-o? de ce le-au lovit atât de crunt pe femei?

 

Probe ADN la Mina

 

În paralel, procurorii au cerut o expertiză genetică pentru stabilirea ADN-ului de pe o mănușă ce a fost găsită la locul uneia dintre cele tâlhării. Acest examen realizat la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, alături de alte expertize din dosar înseamnă câteva luni de zile în plus până la finalizarea probatoriului și trimiterea în judecată a celor trei.

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a mai emis o adresă către Mina Minovici în care a explicat cauza cu arestați preventiv și a solicitat o eventuală urgentare a procedurilor de examinare a mănușii.

 

Cei trei nu vor fi însă supuși unor examene psihiatrice pentru a se stabili dacă au avut sau nu discernământ la momentul producerii faptelor. Nu se poate vorbi despre așa ceva, spun anchetatorii, în condițiile în care toți trei par să fie foarte conștienți de ceea ce au făcut, iar doi au antecedente penale.

 

”Dacă au fost deja condamnți este clar că au discernământ. Examinarea psihiatrică este obligatorie la infracțiunile de omor, acolo unde există suspiciuni”,
Nicoleta Arpinte, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani

 

Au încercat să-și acopere urmele

 

Ba mai mult, faptele au fost atent premeditate, tâlharii au purtat mănuși pentru a nu lăsa urme, ulterior au recunoscut că au comis atacurile și au și descris o parte din ele.

O consiliere psihologică va fi cerută probabil ulterior, în penitenciar, pentru toți trei, pentru a putea să își gestioneze furia și agresivitatea în cazul în care sistemul îi va arunca din nou în societate.

 

Iar explicații prea multe nu sunt.

 

Toți arată că nu au consumat alcool și astfel să aibă, poate, mințile întunecate. Au declarat că nu au consumat nici substanțe halucinogene.

 

”Nu sunt cunoscuți ca și consumatori de substanțe etnobotanice”,
Nicoleta Arpinte, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani

 

Foarte buni amici

 

În schimb, imaginea de ansamblu a arătat o apropiere între cei trei tâlhari care pare că se cunosc între ei de mult timp, Dorohoiul fiind o comunitate mică.

Au comis și acolo fapte similare, chiar dacă nu în aceeași formație și acesta a fost tocmai firul principal al echipelor de căutare pentru identificarea primului tânăr, Dragoș Moroșanu, care i-a dat apoi în vileag și pe ceilalți.

Polițiștii au făcut percheziții la el acasă, ulterior a fost chemat la Poliție după care a început să povestească ce s-a întâmplat la Botoșani, iar între timp s-a găsit asupra lui și telefonul mobil al uneia dintre victime.

 

Se presupune că persoana care a coordonat toate atacurile, creierul grupării, ar fi unul dintre ceilalți doi atacatori care au mai trecut prin sistemul de detenție.

Când au fost întrebați de ce au făcut asta au spus că nu știu, pur și simplu. Toate lucrurile găsite asupra victimelor au fost amanetate, ce nu le-a fost de folos, au aruncat. Iar banii, cheltuiți aiurea. Prin baruri.

Loading...
Cei trei tâlhari care au bătut cu cruzime CINCI femei duși azi în fața judecătorului

 

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Oooo... brad scump! Hypermarketurile au început să comercializeze pomi de Crăciun – PREŢURILE

Crăciunul a venit mai devreme în hypermarketurile din Botoșani: colinde, brazi și altele asemenea. Deși mai este peste o lună până la sărbătorile de iarnă, marile magazine au scos deja la vânzare produse pentru acest sezon.

Liberalii au parodiat în stradă melodia „Hai la Botoșani”: Bani, dai, bani la Teleorman, măi, dai, dai, dai Liviule, dai VIDEO

Protestul PNL a durat în jur de o oră și s-a stins în Piața Revoluției din municipiul reședință de județ.

Te doare mintea: Consilierul de la cabinet în apartamentul deputatei, șoferul în casa socrului președintelui

Procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu continuă să scoată la iveală tot felul de ciudățenii ce s-au petrecut în mandatul acestuia. Conceptul de „nepotism” descrie cum nu se poate mai bine modul în care a fost condus marele partid de tradiție la nivel județean, dar și județul în sine.

Fetele de la Botoşani, mărturisiri emoţionante la o emisiune fără pereche: I se face pielea de găină; Nu ştiu cât va ţineVIDEO

După un periplu pe la posturi centrale de radio şi televiziune Fetele de la Botoşani au revenit acasă. Iustina Irimia, Loredana Călin, Lorena Dupu şi Simona Mazăre au fost invitatele unei emisiuni unicat.

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Ar trebui sa revina in societate ,,dupa 20 de ani”, vorba lui Alexandre Dumas. Daca le da drumul in 2-3 ani vor face faradelegi si mai mari, pe pielea unor oameni nevinovati.
11 ianuarie 2017, 09:00
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Situaţii dintr-astea vor mai apare, conductele sunt puse de acum cel puţin 30 de ani în acea zonă. O conductă din oţel care n-a fost protejată când a fost montată la momentul respectiv, că eu nu vreau să mă bat cu tovarăşul ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6332 lei
USD
Dolarul SUA
3.9185 lei
CHF
Francul elveţian
3.9642 lei
GBP
Lira sterlină
5.2671 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4752 lei
XAU
Gramul de aur
158.2582 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2288 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4746 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0007 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0517 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6224 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.