Top News
PROTEST la Eltrans, șoferii au amenințat că blochează circulația, primarul a venit să-i asculte: Muncim aproape 300 de ore pe lună și luăm 24 de milioane?GALERIE FOTO & VIDEO

Începând cu ora 13:00 toate cele nouă autobuze care se află pe traseu ar fi trebuit să ajungă în fața sediului societății Eltrans și să blocheze circulația în semn de protest față de conducere.

Muncă multă, salarii mici 

 

Așa a sunat în primă fază anunțul privitor la protestul spontan izbucnit astăzi la sediul companiei de transport a orașului. În realitate au ajuns doar două autobuze și doar o parte dintre șoferi și taxatori „cei cărora nu le-a fost frică de șefi”.

 

Per total, nemulțumirile au plecat de la bani, evident. Oamenii sunt nemulțumiți că muncesc prea mult și sunt plătiți prea puțin.

 

„Muncim aproape 300 de ore pe lună și luăm 24 de milioane? Nu există așa ceva în viață. Să punem traficul din oraș, care este foarte aglomerat. Nu ai cu cine să stai de vorbă cu nimeni...(primarul: unde e directorul?). Nu este momentan. Nu se poate la 265 de ore muncite să ai 24 de milioane în mână, eu car oamenii aici, sunt obosit, am trei libere într-o singură lună, deși scrie că am 8 libere și nici alea nu se plătesc măcar”,

spunea unul dintre șoferii care se aflau în curtea societății

 

La Eltrans au ajuns și primarul Cosmin Andrei însoțit de viceprimarul Bogdan Buhăianu. Șoferii de pe autobuze i s-au adresat primarului căruia i-au povestit inechitățile de care au parte având în vedere că nu există un raport corect între munca prestată și veniturile obținute: „pe noi sporul de vechime ne mai salvează, ăla ni-l bagă în salariu, noi ăștia care suntem mai vechi”, mai spunea un angajat nemulțumit.

 

La o societate care nu are sute de salariați, activează patru contabili au mai spus oamenii, și tocmai pe acest principiu ar fi trebuit să fie găsite soluțiile ideale pentru ca salariile aflate în plată să atingă un prag decent.

 

Șoferii de la Urban cu salarii mai mici

 

Viceprimarul Bogdan Buhăianu le-a replicat însă că există alte societăți ale Primăriei unde salariile plătite sunt mai mici decât ale celor de la Eltrans.

 

 

„La Urban Serv foarte greu am ajuns la două creșteri salariale extrem de grele, de la 2.900 de lei brut, cu toate sporurile, astăzi, chiar săptămâna aceasta dl director a reușit să mai crească salariul brut până la un nivel 3.400 – 3.500 de lei, final. Plus bonuri de masă. Mă uit aici la dv. și nu văd niciun venit lunar brut sub suma de 4.000 de lei plus bonuri de masă. Deci, din punctul meu de vedere aveți niște condiții salariale mult peste ceea ce oferă celelalte societăți ale CL”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

Oamenii au explicat însă că doresc ca veniturile pe care le primesc pe fluturașii de salariu să fie calculate corect, în condițiile în care în alte domenii de activitate orele suplimentare spre exemplu sunt plătite dublu iar la Eltrans doar la nivel de 75%. Primarul a cerut ca un contabil să iasă pentru a explica cum s-a ajuns la procentul de 75% pentru orele suplimentare, însă doamna care a ajuns afară nu a reușit să ofere o motivație concretă.

 

La final, decizia a fost ca oamenii să aștepte instalarea noului Consiliu de Administrație care va avea loc în data de 26 octombrie 2021 și ulterior numirea unui director interimar care se fie implicat în rezolvarea tuturor problemelor care există la Eltrans.

 

 

 

„A fost un protest spontan din cauza unei lipse de dialog cu conducerea pe care nu am găsit-o nici astăzi aici. În ultimul timp nu este condusă societate comercială, nu realizează venituri așa cum ar fi trebuit, având și activitate suplimentară, gestiunea parcărilor cu plată din municipiul Botoșani pe care s-ar bate mulți privați dacă ar fi scoasă la licitație. Tocmai acesta a fost și consiferentul din care în CL am dat activitatea societății Eltrans pentru a o ajuta în această perioadă grea, de tranziție, după ce am scos tramvaiele și efectuăm transportul cu niște autobuze pe care tot această conducere a societății le-a contractat la un nivel foarte înalt care grevează pe toate veniturile societății și din acest motiv ajung salariații să se plângă de salariile mici”

Cosmin Andrei, primar

 

Situația actuală poate fi corectată, a continuat primarul inclusiv cu modificarea organigramei prin care să fie mai mulți angajați pe teren și mai puțini la birouri. Însă pentru asta a cerut să fie lăsat să facă treabă și din punct de vedere politic: „Până acum toate hotărârile luate pentru această societate au fost atacate de cei de la PNL pentru că nu le-au convenit persoanele puse în conducerea societății”.

 

De asemenea, Cosmin Andrei a mai spus că veniturile societății ar fi putut fi crescute și astfel s-ar fi putut discuta și despre majorări salariale.

 

„Cu siguranță cel puțin nivelul pe care-l avea societatea care gestiona înainte parcările, acum 8 ani de zile. Nu realizează nici măcar acele venituri, nu ridică banii din parcometre, nu verifică parcările. Nu sunt blocate mașini, nu sunt ridicate mașini și invocă tot felul de argumente. A fost o presiune foarte mare pe societatea Eltrans să ridice măcar mașinile abandonate, lucru care nu s-a întâmplat și tot timpul a fost protejată conducerea cu ajutorul celor din CL. Atunci când am încercat o schimbare au atacat prin prefect toate hotărârile noastre”,

Cosmin Andrei, primar

 

Victor Ivănescu, directorul Eltrans, nu se afla la serviciu la momentul protestului.

loading...
Șefii provizorii de la Eltrans votați secret  într-un peisaj de chiul politic și un spectator atent – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Copilul genial care a încheiat într-un mod fabulos Ziua Culturii Naționale la Botoșani: Nu știm cine este - VIDEO
Un copil de șase ani a reușit să țină publicul în picioare, să primească ropote de aplauze, nu mulți dintre cei de față având la final lacrimi în ochi. Cine este copilul, era întrebarea care se auzea din om în om.
NEMULȚUMIRI de la valoarea „Premiului Național Mihai Eminescu”, Primăria acordă 35.000 de lei laureatului! PROPUNERE de diminuare din partea unei consiliere
În ședința festivă a Consiliului Local din 15 ianuarie 2022, de Ziua Culturii Naționale, Primăria Botoșani a alocat câte 35.000 de lei laureaților „Premiului Național Mihai Eminescu” din 2020 și 2021, pentru întreaga activitate.
Un tânăr botoșănean de 27 de ani, licențiat în Drept și cu două mastere, a devenit consilier de stat al vice-premierului Sorin Grindeanu
Numire importantă pentru un tânăr din Botoșani care a devenit consilier al viceprim-ministrului din cabinetul lui Nicoale Ciucă.
(DEZ)INTERES la ședința festivă de la Primărie de Ziua Culturii Naționale, chiul în bloc la masă, festivism limitat de criza momentului – VIDEO & GALERIE FOTO
Din cauza crizei sanitare, ședința festivă care are loc în fiecare an pe data de 15 ianuarie la Primăria Botoșani, în sala care-i poartă numele poetului nepereche a fost limitată ca prezență de persoane. Scriitorii au fost puțini, iar mesajele lor au fost transmise în mediul virtual.
CONCERTUL de Anul Nou: Botoșănenii au umplut, două seri la rând, sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a devenit o tradiție, la fel ca în toate orașele - din România sau de oriunde în lume - care au norocul unei astfel de instituții culturale.
Incredibila poveste a bustului lui Eminescu, din fața liceului care îi poartă numele: Evacuat de la Cernăuți, dispărut din București, apare misterios la Botoșani
O poveste fabuloasă, cunoscută de foarte puțini botoșăneni care, unii dintre ei, trec zilnic pe lângă liceul care poartă numele celui mai mare poet român.
Medicul șef condus pe ultimul drum în sunet de sirene, slujba oficiată de patru preoți: Şi-a dăruit și cariera și viața paciențilorFOTO & VIDEO
Foarte atent cu cei din jur, discret, bun la suflet. Sunt doar câteva dintre calitățile medicului Alexa care au fost amintite astăzi chiar de sora acestuia la slujba de înmormântare.
După 20 de ani în proprietatea Mitropoliei Moldovei, reabilitarea Conacului de la Miorcani aproape de final: Obiectivul se află într-o stare bună acum - GALERIE FOTO
Un obiectiv de importanță națională, care tezaurizează o moștenire culturală deosebită, este aproape de a-și recăpăta strălucirea de odinioară.
A fost sărbătoare mare de Crăciun, comunitatea din Botoșani unde bucuria și tradiția fac spectacol – GALERIE FOTO&VIDEO
Explozie de culoare, un spectacol al vârstelor îmbinat cu tradiția și cu spiritul comunitar care, la lipoveni, capătă de fiecare dată un farmec aparte.
Loading...
Lumânări la spitalul din Dorohoi, inclusiv directorul a încercat să-l salveze pe medicul șef de la Urgențe: S-a pierdut și din cauza muncii, a stresului
Medicul Ovidiu Alexa, care a încetat vineri din viață după ce a suferit un infarct, va fi depus astăzi la Capela Catedralei din Dorohoi. Toți cei care doresc să-i aducă aici un ultim omagiu o pot face timp de două zile.
Un cunoscut medic de la Spitalul Dorohoi a murit fulgerător la 46 de ani după ce a ieșit din gardă
Unul din cei mai apreciați medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a plecat la ceruri vineri, 7 ianuarie 2022.
Ordin de la București: Se pregătesc trei ”mini spitale” provizorii, în spitalele propriu zise mai ajung doar bolnavii în stare gravă
Se înființează centre de evaluare ambulatorie la „Mavromati” și în alte două spitale. Astfel se evită aglomerația la Unitățile de Primiri Urgențe și pe secțiile din spitale.
Tânăr profesor din Botoșani, premiat pentru creativitate la Gala Angelica Gherman: Am primit un imbold care mi-a schimbat puțin percepția despre ceea ce facVIDEO & GALERIE FOTO
Întreruptă anul trecut în pandemie, când gândurile la Angelica Gherman s-au unit de la distanță în mediul virtual, Gala care-i poartă numele regretatei învățătoare s-a reluat în 2022 în condiții speciale.
Demisie la vârf în PNL, un fost secretar de stat a plecat dezgustat din partid: Nu vreau să fiu părtaș la ceea ce se întâmplă în momentul de față
Tensiunile de la nivel central, acolo unde fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a plecat din partid împreună cu mai mulți susținători, se resimt și pe plan județean. Consilierul local Maricel Maxim nu este singurul liberal botoșănean care a renunțat la funcția de conducere.
Loading...
Un an de la debutul campaniei de vaccinare la Botoșani: BILANȚ prezentat de șefa DSP, peste 20.000 de persoane și-au făcut doza a treia
În urmă cu un an, la Botoșani se dădea startul campaniei de vaccinare. Iar primii medici care au dorit să se imunizeze au fost Monica Adăscăliței, Iulian Preda și Valentina Morcov.
S-a semnat contractul, lucrările încep în 2022! Parcul Eminescu va fi extins cu pistă de alergare, bănci inteligente, cișmele și altele
Un nou proiect de care se vorbește de aproximativ doi ani se află la un pas de începe a lucrărilor efective, după ce au fost parcurse etapele de atribuire a acestora, prin licitație.
Botoșaniul, printre județele cu cele mai mici rate de infectare în primele zile din 2022
Potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), județul Botoșani are o rată de infectare de 0,23 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Alaiul Măștilor la Vorona, de la urși și lupi, la mireasa în lacrimi lângă sicriul lui Arafat și hoțul din ”Casa de Papel”: Ce an a fost săptămâna aceasta!VIDEO & GALERIE FOTO
A părut că este revoluție astăzi dimineață în centrul comunei Vorona, acolo unde a avut loc ”Alaiul Măștilor” din cadrul festivalului de datini și obiceiuri de iarnă ”Vorona – Obiceiuri ancestrale de iarnă”. Claxoane, sirene, tobe, muzică, urături s-au auzit începând cu ora 10:00.
Aleșii locali s-au văzut pentru ultimă oară în acest an, cu jigniri și invective: Achiziții de mașini de lux pentru directori / Dle viceprimar, sunteți jalnic / Salariul dv de 240 de milioane se justifică? / Mi-e rușine să stau să ascultVIDEO
Majorarea taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor în municipiul Botoșani, a readus în atenția publică animozitatea care există între cele două tabere din Consiliul Local Botoșani. O atmosferă care se perpetuează de nouă ani deja și în care discuțiile, intervențiile, amendamentele și aproape tot ce se întâmplă în plen sunt rezultate ale unor acțiuni sau polițe politice.
Locuri (încă) libere în spitalele din Botoșani, autoritățile se pregătesc de valul cinci și au anunțat PRIMELE măsuri
În acest moment, spitalele din Botoșani și-au recăpătat activitatea de bază. Miercuri dimineață pe Secția ATI a Spitalului Județean Mavromati nu era internat niciun pacient infectat cu virusul care a dat omenirea peste cap.
Din alea 300 de ore scadeti 150, exact cat stati la capat de linie.
13 octombrie 2021, 09:56
4 contabili? lol. In alta ordine de idei, ce-ar fi sa nu mai permita companiilor private care transporta oameni in judet sa adune oameni de la toate statiile de prin oras, pentru a stimula transportul companiei locale? Astfel oamenii ar fi nevoiti sa mearga cu eltrans/microbuzul pana la capat de linie unde se pot imbarca in alt bus care ii duce unde vor in judet. Sau sa faca un hub de genul in zona garii.
12 octombrie 2021, 17:39
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
„Întrebi precum prietenii mei, care doar asta-mi zic: «Ia spune, cum sunt fetele, ni le arăți și nouă?!» Eu am o logodnică, ea are grijă de copiii noștri. Avem doi băieți, unul de 11 ani, care joacă deja la Anderlecht, și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9447 lei
USD
Dolarul SUA
4.3575 lei
CHF
Francul elveţian
4.7586 lei
GBP
Lira sterlină
5.9367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8052 lei
XAU
Gramul de aur
254.8024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2407 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3868 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1424 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4926 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.1 o C
Dorohoi
0.6 o C
Bucecea
-0.8 o C
Darabani
-0.8 o C
Saveni
0.5 o C
Ştefăneşti
-3.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.