Top News
PROTEST la Eltrans, șoferii au amenințat că blochează circulația, primarul a venit să-i asculte: Muncim aproape 300 de ore pe lună și luăm 24 de milioane?GALERIE FOTO & VIDEO

Începând cu ora 13:00 toate cele nouă autobuze care se află pe traseu ar fi trebuit să ajungă în fața sediului societății Eltrans și să blocheze circulația în semn de protest față de conducere.

Muncă multă, salarii mici 

 

Așa a sunat în primă fază anunțul privitor la protestul spontan izbucnit astăzi la sediul companiei de transport a orașului. În realitate au ajuns doar două autobuze și doar o parte dintre șoferi și taxatori „cei cărora nu le-a fost frică de șefi”.

 

Per total, nemulțumirile au plecat de la bani, evident. Oamenii sunt nemulțumiți că muncesc prea mult și sunt plătiți prea puțin.

 

„Muncim aproape 300 de ore pe lună și luăm 24 de milioane? Nu există așa ceva în viață. Să punem traficul din oraș, care este foarte aglomerat. Nu ai cu cine să stai de vorbă cu nimeni...(primarul: unde e directorul?). Nu este momentan. Nu se poate la 265 de ore muncite să ai 24 de milioane în mână, eu car oamenii aici, sunt obosit, am trei libere într-o singură lună, deși scrie că am 8 libere și nici alea nu se plătesc măcar”,

spunea unul dintre șoferii care se aflau în curtea societății

 

La Eltrans au ajuns și primarul Cosmin Andrei însoțit de viceprimarul Bogdan Buhăianu. Șoferii de pe autobuze i s-au adresat primarului căruia i-au povestit inechitățile de care au parte având în vedere că nu există un raport corect între munca prestată și veniturile obținute: „pe noi sporul de vechime ne mai salvează, ăla ni-l bagă în salariu, noi ăștia care suntem mai vechi”, mai spunea un angajat nemulțumit.

 

La o societate care nu are sute de salariați, activează patru contabili au mai spus oamenii, și tocmai pe acest principiu ar fi trebuit să fie găsite soluțiile ideale pentru ca salariile aflate în plată să atingă un prag decent.

 

Șoferii de la Urban cu salarii mai mici

 

Viceprimarul Bogdan Buhăianu le-a replicat însă că există alte societăți ale Primăriei unde salariile plătite sunt mai mici decât ale celor de la Eltrans.

 

 

„La Urban Serv foarte greu am ajuns la două creșteri salariale extrem de grele, de la 2.900 de lei brut, cu toate sporurile, astăzi, chiar săptămâna aceasta dl director a reușit să mai crească salariul brut până la un nivel 3.400 – 3.500 de lei, final. Plus bonuri de masă. Mă uit aici la dv. și nu văd niciun venit lunar brut sub suma de 4.000 de lei plus bonuri de masă. Deci, din punctul meu de vedere aveți niște condiții salariale mult peste ceea ce oferă celelalte societăți ale CL”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

Oamenii au explicat însă că doresc ca veniturile pe care le primesc pe fluturașii de salariu să fie calculate corect, în condițiile în care în alte domenii de activitate orele suplimentare spre exemplu sunt plătite dublu iar la Eltrans doar la nivel de 75%. Primarul a cerut ca un contabil să iasă pentru a explica cum s-a ajuns la procentul de 75% pentru orele suplimentare, însă doamna care a ajuns afară nu a reușit să ofere o motivație concretă.

 

La final, decizia a fost ca oamenii să aștepte instalarea noului Consiliu de Administrație care va avea loc în data de 26 octombrie 2021 și ulterior numirea unui director interimar care se fie implicat în rezolvarea tuturor problemelor care există la Eltrans.

 

 

 

„A fost un protest spontan din cauza unei lipse de dialog cu conducerea pe care nu am găsit-o nici astăzi aici. În ultimul timp nu este condusă societate comercială, nu realizează venituri așa cum ar fi trebuit, având și activitate suplimentară, gestiunea parcărilor cu plată din municipiul Botoșani pe care s-ar bate mulți privați dacă ar fi scoasă la licitație. Tocmai acesta a fost și consiferentul din care în CL am dat activitatea societății Eltrans pentru a o ajuta în această perioadă grea, de tranziție, după ce am scos tramvaiele și efectuăm transportul cu niște autobuze pe care tot această conducere a societății le-a contractat la un nivel foarte înalt care grevează pe toate veniturile societății și din acest motiv ajung salariații să se plângă de salariile mici”

Cosmin Andrei, primar

 

Situația actuală poate fi corectată, a continuat primarul inclusiv cu modificarea organigramei prin care să fie mai mulți angajați pe teren și mai puțini la birouri. Însă pentru asta a cerut să fie lăsat să facă treabă și din punct de vedere politic: „Până acum toate hotărârile luate pentru această societate au fost atacate de cei de la PNL pentru că nu le-au convenit persoanele puse în conducerea societății”.

 

De asemenea, Cosmin Andrei a mai spus că veniturile societății ar fi putut fi crescute și astfel s-ar fi putut discuta și despre majorări salariale.

 

„Cu siguranță cel puțin nivelul pe care-l avea societatea care gestiona înainte parcările, acum 8 ani de zile. Nu realizează nici măcar acele venituri, nu ridică banii din parcometre, nu verifică parcările. Nu sunt blocate mașini, nu sunt ridicate mașini și invocă tot felul de argumente. A fost o presiune foarte mare pe societatea Eltrans să ridice măcar mașinile abandonate, lucru care nu s-a întâmplat și tot timpul a fost protejată conducerea cu ajutorul celor din CL. Atunci când am încercat o schimbare au atacat prin prefect toate hotărârile noastre”,

Cosmin Andrei, primar

 

Victor Ivănescu, directorul Eltrans, nu se afla la serviciu la momentul protestului.

loading...
Șefii provizorii de la Eltrans votați secret  într-un peisaj de chiul politic și un spectator atent – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Cum e posibil așa ceva? Municipiul Botoșani are o rată de 6 ori mai mare decât în aceeași zi de anul trecut
O comparație efectuată de ziarul Botoșăneanul pe baza datelor furnizate de autorități arată că la Botoșani situația este mult mai gravă decât anul trecut pe vremea aceasta.  
Tânăr de 34 de ani mort după două săptămâni de boală, a ajuns prea târziu la spital
Valul patru pare să lovească cel mai mult în botoșănenii care fie s-au săturat de măsurile, restricțiile și discuțiile privitoare la afecțiunea care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, fie fac parte din categoria persoanelor care nu cred în această boală.
S-au terminat banii pentru noul UPU de la spital, consilierii reuniți de urgență pentru alocarea de noi fonduri – DOCUMENT
Ritmul lucrărilor la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati sunt desfășurate într-un ritm accelerat de nevoile medicale în plină criză sanitară.Constructorul care a câștigat licitația a înțeles nevoia devansării termenului de finalizare a investiției.
Casa de avocatură a unui botoșănean îl apără pe Enescu: Merită aplauze pentru cât de repede și de profesionist s-au mobilizat
Un exemplu de bună practică, spirit civic îmbinat cu un profesionalism fără cusur, fidelitate față de valorile naționale, dar și o cultură solidă a unor avocați care, dincolo de știința meseriei, știu să pună legea în slujba binelui, acolo unde el, binele, este în pericol a fi confiscat sau alterat.
Liberalii și-au tras partid cu televiziune: pact la ședința de la stațiune
Întrunit săptămâna trecută la Stațiunea de Cercetare Popăuți, Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani a aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu Dreapta Liberală (DL).
Cadre medicale de la „Mavromati” infectate în ultimele zile, mai mult de jumătate nu sunt vaccinate
Mai mulți angajați de la cea mai mare unitate medicală din județ au fost confirmați pozitiv la virusul care a pus stăpânire pe întreaga lume.
Urmărire de aproape două ore cu Poliția, s-a tras iar cu pistolul, șoferul și-a ascuns mașina într-un lan de porumb și i-a dat foc
Actele ilegale de la granița României încep să capete proporții grave. Contrabandiștii îi determină pe polițiștii de frontieră să folosească arma tot mai des, ajungându-se chiar la urmăriți împușcați în cap.
Ziua Produselor Agroalimentare sărbătorită în Piața Revoluției cu un concert, discursuri (a)politice și mici gafe – FOTO & VIDEO
Pe o vreme frumoasă de toamnă, la Botoșani a fost marcată Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. În acest an locația a fost Piața Revoluției acolo unde s-au adunat oficialități, producători locali dar și botoșăneni veniți să asculte concertul susținut de Rapsozii Botoșanilor.
Din minut în minut: Val de botoșăneni la Urgențe, „acuzații” (ne)fondate către medicii de familie: Ca în război trebuie să fim uniți
Numărul botoșănenilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati este în creștere de la o zi la alta. Mai ales că în ultimele două săptămâni situația epidemiologică de la nivelul județului s-a înrăutățit, spitalele fiind arhipline.
Loading...
„Să oprim moartea din nepăsare”: Semnal de alarmă tras de un preot pentru blocurile din Botoșani - Nu costă mult - FOTOGALERIE
Un cunoscut preot din Botoșani atrage atenția asociațiilor de proprietari asupra pericolului din scările de bloc.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență convocat la ordinul Prefecturii, primarul: NU vom carantina localitatea
După ce timp de un an de zile această structură nu s-a întrunit niciodată pentru a decide (sau nu) anumite restricții sau măsuri de protejare a populației în situații cu caracter de urgență, astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) a avut o ședință.
A început marea bătălie pe școlile botoșănene într-o cursă SECRETIZATĂ total: Sute de candidați se luptă să fie directori
Perioada de depunere și evaluare a dosarelor a fost deja epuizată, iar la acest moment toți candidații se pregătesc pentru proba scrisă. Este probabil unul dintre cele mai mari și importante concursuri care au loc la Botoșani.
Pățania unui șofer din Botoșani! A licitat pentru un loc de parcare și a intrat în gura soției
Au fost scoase la licitație aproape 300 de locuri de parcare din mai multe cartiere ale orașului.
Buluc de lume pentru locurile de parcare, RECORD absolut stabilit pentru un spațiu de pe o alee: Este foarte trist, trebuie să găsim soluțiiGALERIE FOTO
Criza locurilor de parcare din municipiul reședință de județ se adâncește tot mai mult.O botoșăneancă a doborât un trist record după ce a ajuns la o sumă uriașă pentru plata unui loc de parcare.
Loading...
Arta în Galerii, la ”Interferențe” 2021: Este din ce în ce mai greu să atragi mari valori la Botoșani, pentru că nu le oferim nimic - GALERIE FOTO
Într-o vreme în care cultura pare să fie tributară unei societăți tot mai instabile, într-un timp în care simțurile se acutizează, iar arta pare să se degradeze și să se uniformizeze într-un spațiu public tot mai lipsit de spiritualitate și de frumos, există oaze de culoare, există oameni pentru care arta a devenit sinonim cu a trăi.
Sărbătoarea Muzicii la Botoșani: Public ”selectat” de restricții, aplauzele au răsunat din nou în sala de concert – FOTO&VIDEO
Pe 1 octombrie, de Ziua Internațională a Muzicii, melomanii din Botoșani au asistat la un nou concert simfonic, în deschiderea stagiunii 2021-2022 a Filarmonicii ”George Enescu”.
Botoșaniul, două-trei zile până la carantină: autoritățile închid practic orașul pentru nevaccinați, toate unitățile rămân deschise pentru cei imunizați – LISTA restricțiilor
Municipiul Botoșani a atins sâmbătă o rată de 5,67 și se apropie vertiginos de pragul de 6 la mie de la care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) va aplica o nouă serie de restricții.
Botoșaniul cu doar 15 paturi la ATI pentru pacienții infectați, criză și în spitalele din țară: Cîțu trece la amenințări
Secția ATI de la Spitalul Județean Mavromati este ocupată la maximum de săptămâni bune, iar alți pacienți sunt în așteptare. Aceeași situație este și în celelalte spitale din țară, fiind internați la Reanimare în jur 1.391 de pacienți. Locurile sunt însă cu mult mai puține față decât ar fi nevoie, în realitate. 
Punte spre Dumnezeu la înmormântarea părintelui Ionuț! Mitropolitul Teofan și zeci de preoți alături de familia îndoliată – GALERIE FOTO & VIDEO
O ceremonie cum rar se poate vedea la plecarea unui om din lumea asta. Preotul Ionuț Miorcăneanu, părinte pentru enoriaș, tată pentru doi băieți și o fiică și soț iubitor pentru preoteasa Ana Maria a plecat spre somnul veșnic într-o atmosferă cu puternică încărcătură emoțională.
Botoșani, tot mai aproape de pragul critic, ANUNȚ de ultim moment al premierului: Restaurante deschise DOAR pentru vaccinați
Anunțul a venit imediat după ședința de Guvern când, premierul Florin Cîțu a făcut o serie de referiri privitoare la restricțiile cauzate de criza sanitară.
Din alea 300 de ore scadeti 150, exact cat stati la capat de linie.
13 octombrie 2021, 09:56
4 contabili? lol. In alta ordine de idei, ce-ar fi sa nu mai permita companiilor private care transporta oameni in judet sa adune oameni de la toate statiile de prin oras, pentru a stimula transportul companiei locale? Astfel oamenii ar fi nevoiti sa mearga cu eltrans/microbuzul pana la capat de linie unde se pot imbarca in alt bus care ii duce unde vor in judet. Sau sa faca un hub de genul in zona garii.
12 octombrie 2021, 17:39
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Acum este o filozofie simplă, se moare pe capete, scapă cine poate și este filozofia «primul plecat, ultimul venit». Se eliberează un loc ca să-l ocupe celălalt. Acesta este marele adevăr despre medicina românească, asta ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9470 lei
USD
Dolarul SUA
4.2484 lei
CHF
Francul elveţian
4.6231 lei
GBP
Lira sterlină
5.8624 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7240 lei
XAU
Gramul de aur
244.1620 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3638 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1804 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.7 o C
Dorohoi
13.5 o C
Bucecea
15.1 o C
Darabani
13.3 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
9.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.