Top News
Punte spre Dumnezeu la înmormântarea părintelui Ionuț! Mitropolitul Teofan și zeci de preoți alături de familia îndoliată – GALERIE FOTO & VIDEO

O ceremonie cum rar se poate vedea la plecarea unui om din lumea asta. Preotul Ionuț Miorcăneanu, părinte pentru enoriaș, tată pentru doi băieți și o fiică și soț iubitor pentru preoteasa Ana Maria a plecat spre somnul veșnic într-o atmosferă cu puternică încărcătură emoțională.

La slujba de înmormântare care a avut loc la Biserica de la Cimitirul Pacea a ajuns și Înalt Prea Sfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei dar și o sumedenie de preoți, de ordinul zecilor. Părintele Ionuț a fost un preot extrem de apreciat de Propopiat și de colegi. Slujba s-a ținut în aer liber.

 

Cu atât mai dureroasă s-a dovedit a fi despărțirea de familia de acasă și de enoriașii săi, cu cât Ionuț Miorcăneanu abia intra în cel de-al patrulea deceniu de viață. Un destin frânt mult prea devreme, un suflet plecat la Dumnezeu când mai avea multă alinare de oferit în lumea asta.

 

Chiar PreaSfințitul Teofan remarca în predica sa plecarea prematură la ceruri, dar mai ales durerea familiei lăsată în urmă, soția și cei trei copii.

 

 

 

„Suntem la slujba de prohodire la robul lui Dumnezeu, preotul Ionuț. Firul vieții sale, după logica noastră omenească s-a întrerupt mult prea devreme decât firescul mers al lucrurilor. Gândurile mele nu sunt gândurile voastre, planurile mele nu sunt planurile voastre, zice Domnul prin gura profetului Vechiului Testament. Se întâmplă în voață ca lucruri la care să nu te aștepți să se împlinească și lucruri frumoase, și lucruri pe care le socotim, după gândul nostru cel pământean, logica noastră cea umană, ca fiind lucruri necuvenite. Părintele Ionuț a plecat la Ceruri, trupul său rămâne aici în fața noastră. Sufletul s-a prezentat în fața lui Dumnezeu pe care l-a slujit. Nimeni nu se aștepta la asta, nici iubita familie, nici frații preoți, nici enoriașii parohiei pentru că vârsta părintelui, numărul anilor, nu arătau cu nimic perspectiva plecării”,

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei

 

 

Dar acest lucru s-a întâmplat, iar toți cei care l-au cunoscut și iubit se regăsesc în fața unui fapt împlinit. Înalt Prea Sfințitul a făcut apel la acceptarea acestei dureri.

 

În întreaga predică înaltul ierarh a avut numai cuvinte de milostenie pentru cei dărâmați de durerea de tragedia rutieră în care Ionuț Miorcăneanu și-a pierdut viața la doar 39 de ani. Și de apreciere pentru parohul care a slujit cu dedicare și despre care a auzit doar cuvinte frumoase.

 

 

Toți preoții prezenți au contribuit la ceremonialul religios, rostind scurte rugăciuni la microfonul care a circulat printre fețele bisericești. În jurul sicriului, familia plângea neostoită. Mama preotului a stat așezată pe un scaun și a privit în gol, având ochii deja secați de lacrimi. Soția părintelui și copiii lui se susțineau reciproc, la momentul de rămas bun definitiv.

 

„Părintele Ionuț a zburat prin văzduhul acestei lumi. Aceste două aripi l-au purtat spre înălțimi, căci preotul după cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur este vultur care se înalță cu airpile sale cât mai sus. Și cât de sus se înalță preotul, se înalță sursa către împărăția cerurilor”,

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei

 

 

La finalul slujbei, toți preoții au trecut pe la sicriu și s-au închinat în fața lui Ionuț Miorcăneanu, iar mai apoi împreună cu credincioșii s-au prins unii de alții pentru „Veșnica Pomenire”. Dumnezeu a răspuns rugăciunilor și un vântișor calm s-a pornit să mângâie chipurile tuturor celor prezenți, să șteargă lacrimile celor îndurerați.

 

Sicriul a fost mai apoi ridicat și dus pe umeri de preoții mai tineri, până la locul somnului de veci, într-un cortegiu care a numărat sute de oameni și în fruntea căruia mergea încă rugându-se mitropolitul Teofan. Trupul preotului Ionuț a fost învelit cu Drapelul României. 

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

loading...
ACUM: Preotul Ionuț condus pe ultimul drum, slujbă oficiată de Mitropolitul Teofan și un sobor de preoți - GALERIE FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Zeci de profesori pensionari predau în școlile din Botoșani, tinerii absolvenți „îngenuncheați” de sistem
Profesorii pensionari aleg să activeze în continuare în unitățile de învățământ din Botoșani. Între timp, tinerii absolvenți fie nu reușesc la examen, fie se îndreaptă din start către alte domenii mai atractive.
Zeci de botoșăneni cu steaguri și pancarte au PROTESTAT în Piața Revoluției: NU ucideți democrația
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat duminică un nou protest în centrul orașului.
MĂSURI radicale pregătite la Nova Apaserv, noii administratori ar lua în calcul inclusiv restructurări de personal
Perioada dezastruoasă din punct de vedere financiar pe care o traversează compania județeană de funrizare a serviciilor de apă și canalizare atrage măsuri drastice.
Artiști botoșăneni pe scenele țării: Am descoperit actoria în timpul liceului / Mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios - FOTOGALERIE
Se vorbeşte de ani buni de ”miracolul” Nordului, mai ales atunci când pe marea scenă a țării se mai ițește câte un artist plecat din Botoșani. Și nu se ițește oricum, ci cu zvâc actoricesc, mustind de talent și de forță.
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE
(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.
Când birocrația ne ține în loc și pe lumea cealaltă: Morții eliberați în weekend la Botoșani doar dacă familia depune o cerere
Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Botoșăneanul relata cazul familiei care a mers la morgă pentru a ridica o persoană din familie, însă nu au avut cu cine vorbi pentru că nu se afla nimeni la serviciu. Și nu ar fi fost o situație singulară. Iar totul din cauza unor proceduri birocratice care atârnă greu la suferința mai multor familii și așa greu încercate. 
MĂRTURIILE botoșănencei care de 10 ani muncește în Italia: Pentru tine, femeie, ce ai plecat să muncești în străinătate / Hai, ridică-te din cenușă și mergi mai departe!
În urmă cu 10 ani, în ziua Sfântului Nicolae. Într-un sătuc din Botoșani, o copilă de clasa I se agață disperată de gâtul mamei. Tuturor copiilor, Moș Nicolae le adusese daruri. Numai ei îi lua mama și o arunca departe, într-o lume pe care nici astăzi nu a deslușit-o și pe care nu a iertat-o pentru suferința pricinuită.
O familie care trebuie să își înmormânteze bunica nu o poate ridica de la spital fiindcă nu lucrează nimeni la morgă
Necazul unei familii din Botoșani, a cărei bunică a decedat din cauza bolii care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, este amplificat de ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean.
Șefi de la București vin la Botoșani pentru magistrala uriașă care duce gaz în nordul județului
Discuțiile pentru demararea acestei ample investiții au fost reluate în primăvară când unul dintre șefii de la Județ și un primar de oraș s-au deplasat la București.Scopul acestor demersuri este de construire a unei magistrale care să furnizeze gaze naturale pentru zeci de mii de botoșăneni din nordul județului.
Loading...
Post „greu” de la o instituție din Botoșani, scos la concurs la București, funcția s-a vacantat prin deces
Anunțul de concurs a fost anunțat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) și vizează o funcție de conducere pentru una dintre cele mai importante instituții ale Botoșaniului.
Blocuri noi în Centrul Vechi: doi oameni de afaceri din Botoșani negociază o investiție imobiliară de anvergură - FOTOGALERIE
Investiția din zona istorică a municipiului Botoșani, acolo unde s-a dărâmat fosta fabrică de confecții Rapsodia pentru ridicarea unui supermarket Lidl, ar putea fi urmată de o alta, tot imobiliară. De această dată însă nu ar mai fi vorba de un centru comercial, ci de blocuri de locuințe.
Se eliberează spitalele după scăderea de cazuri, doar Terapia Intensivă plină: Avem și mai puțini vaccinați pe zi
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani este din ce în ce mai bună fiind înregistrată o scădere a cazurilor în ultimele două săptămâni. În aceste condiții secțiile spitalelor nu mai sunt ocupate la capacitate maximă. În același timp însă scade și numărul vaccinaților.
Unitățile de învățământ din Botoșani cu cele mai mari rate de vaccinare, doar una este din mediul rural – CLASAMENTUL
În 85 de școli din județul Botoșani rata de vaccinare este peste 60%. Ceea ce înseamnă că începând de luni, elevii din aceste unități de învățământ vor face orele fizic.
Proiect de 1 milion de euro depus de Primăria Botoșani pentru iluminat inteligent în municipiu
Consilierii locali au fost convocați vineri de urgență pentru a vota un proiect care își urmează cursul către Ministerul Mediului de la București.La Agenția Fondului de Mediu (AFM), mai concret, pentru accesarea unei importante sume de bani pentru modernizarea iluminatului public din municipiu.
Loading...
Președinte nou la Tineretul Liberal: a plecat fermierul, a venit antreprenorul
În cadrul ședinței Biroului Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani, care s-a desfășurat vineri la sediul din strada Teatrului, a avut loc o schimbare și pentru o funcție de președinte.
Film cu elevul-erou pentru a marca la Botoșani Ziua Armenilor: A fost pentru mine un pic înfricoșător / Era instituția în care învățasem eu GALERIE FOTO
Un film cu un puternic impact emoțional. Este povestea adevărată - și prea puțin știută - a unui erou botoșănean care, deocamdată, are din partea orașului său doar o plăcuță comemorativă ce amintește de curajul unui elev care a luptat de unul singur cu Securitatea comunistă.
Anchetă eveniment: Accidentul de la Huțani, cea mai mare tragedie rutieră din istoria României – VIDEO
La peste patru decenii de la cea mai mare tragedie rutieră din istoria României, Botoșăneanul readuce în atenția publică teribilul accident care a avut loc în fatidica zi de 29 iunie 1980 în localitatea Huțani, pe unul dintre cele „7 poduri”.
Consilier județean PSD propus inspector & președinte de partid numit director de liceu – LISTA noilor inspectori & directori
În aceeași ședință a consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) la care s-au încetat detașările pentru trei inspectori și șase directori, s-a procedat și la numirile unor înlocuitori.
Dorohoianul străzii găsit luni decedat în parc, trecut azi pe lista morților de grupul guvernamental controlat de Arafat
În cursul zilei de luni, autoritățile botoșănene au raportat că o femeie de 28 de ani, din Săveni, a murit, aceasta prezentându-se prea târziu la spital.
Crește numărul vaccinaților la Botoșani, preoții ar fi lăsat-o mai moale cu discursurile antivacciniste în Biserică: Se abțin total de la comentarii
Numărul persoanelor vaccinate la nivelul județului Botoșani crește de la o zi la alta. Până acum 85.722 de persoane sunt imunizate cu schema completă. 
Stimați preoți, vă rog ca pe viitor să respectați și să nu disprețuiți măsurile de siguranță și protexție împotriva covid-19. După acest moment nefericit, o parte din cei prezenți (care nici ei nu au respectat nimic!) e posibil să se fi infectat! Aveți grijă de oameni în adevăratul sens al cuvântului, altfel vă dovediți o formă fără fond!
1 octombrie 2021, 07:49
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În programul de Guvernare am zis că în 120 de zile o să anunțăm calendarul pentru pensii. Nu mi-am permis să dau speranțe pe care nu pot să le îndeplinesc. Acei 200 de lei se vor acorda. Acel sprijin pentru pensiile mici, de ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.3869 lei
CHF
Francul elveţian
4.7398 lei
GBP
Lira sterlină
5.8407 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8469 lei
XAU
Gramul de aur
255.1246 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3444 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1289 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4377 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1929 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.6 o C
Dorohoi
12.7 o C
Bucecea
11.9 o C
Darabani
12.2 o C
Saveni
13.1 o C
Ştefăneşti
7.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.