Top News
Raluca Turcan, o zi întreagă cu vizite închise prin instituții! Periplu încheiat cu laude pentru Botoșani și critici pentru sine – GALERIE FOTO

Ministrul Muncii Raluca Turcan se află într-un turneu administrativ prin județele Moldovei, ieri deplasându-se la Suceava iar astăzi fiind prezentă pe meleagurile natale.

Ministrul pozat doar la ușă

 

A ajuns la Prefectură puțin peste ora 11:00 însă încă dinainte ca SUV-ul său să parcheze în fața instituției, jurnaliștii au fost anunțați că accesul în interior nu este permis.

 

A fost întâmpinată de un pensionar nemulțumit de pensia sa de 1.900 de lei din care cheltuiește lunar în jur de 300 de lei pe medicamente. Raluca Turcan a părut că rezonează complet cu botoșăneanul în etate căruia i-a oferit asigurări că îi va cerceta situația medicală dar și dosarul de pensii. Ba chiar a cerut sprijinul prefectului Dan Nechifor pentru a putea beneficia și de ajutor pentru încălzire.

 

I-a oferit și un mărțișor adus în grabă de la mașină de consiliera ei. Pensionarul i-a pus în mână o ciocolată, pe care Raluca Turcan s-a tot căznit să o refuze.

 

 

După care, grupul a intrat în Prefectură iar ușile pentru presă s-au închis pentru câteva ore.

 

Secrete peste secrete prin instituții 

 

Ulterior, Raluca Turcan a mers la discuții la patru instituții din subordinea Ministerrului Muncii, respectiv Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Inspecție și Prestații Sociale (AJPIS).

 

La niciuna accesul jurnaliștilor nu a fost permis, motivul oficial fiind binecunoscutele restricții cauzate de pandemie care nu permit o prezență numeroasă în spații închise.

 

Ulterior, la ora 15:30 ministrul Muncii a participat la o conferință de presă organizată la Prefectură, unde a prezentat propria analiză și a răspuns întrebărilor adresate de reprezentanții mass-media.

 

 

La masă, alături de ministru au luat loc șefii agențiilor de la București din subordinea Ministerului Muncii dar și deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, la invitația căruia Raluca Turcan a venit la Botoșani. Au fost și ceva directori de la instituțiile vizitate astăzi, cu excepția celor de la AJOFM. Singurul director social democrat a fost Cristina Anton, de la Casa de Pensii.

 

Directori performanți la Botoșani 

 

Despre toți, Raluca Turcan a avut doar aprecieri și niciun reproș.

 

„Din discuțiile pe care le-am avut cu angajații, i-am povocat să spună tot, nu știu probleme pe care le resimt în instituții. Și, pe fond, problemele ridicate de angajați au fost legate de supraîncărcare a personalului pentru că toate instituțiile pe care le vedeți aici au zeci de mii de beneficiari. Mai ales Casele de Pensii care au o activitate extrem de laborioasă de calculare a celor care ies la pensie”,

Raluca Turcan, ministrul Muncii

 

La București, însă...

 

Nemulțumirile au fost mai degrabă la adresa cabinetului de miniștri care nu a oferit întregul sprijin necesar pentru instituțiile din teritoriu.

 

 

„A doua problemă a fost legată de lipsa unor echipamente moderne cu care să lucreze. Și trei, lipsa digitalizării acestor instituții. Însă aceste trei probleme identificate nu țin de instituțiile județe. Aș fi incorectă să spun că au vreo vină. Nu. Sunt de fapt probleme cronice pe care noi o să le rezolvăm pe fonduri europene pe digitalizare, care acoperă și echipamente și soft”

Raluca Turcan, ministrul Muncii

 

Concluzionând, Raluca Turcan a promis că lucrurile se vor stabiliza în instituțiile publice de la Botoșani unde, cu excepția neajunsurilor menționate, nu există aspecte prin care funcționarii să nu fie pe deplin în slujba cetățenilor.

 

loading...
De la ZERO întârzieri la recalcularea pensiilor și sezonieri exportați – ACTIVITATEA instituțiilor de la Botoșani prin ochii Ralucăi Turcan
ACUM - Raluca Turcan încheie vizita maraton de la Botoșani cu o conferință de presă – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Orașul Botoșani, de Ziua României! Suflete de patrioți ițite la ferestre sau zdrențe atârnate la case cu pretenții – GALERIE FOTO
Potrivit legii, în fiecare an pe 1 Decembrie, când românii marchează Ziua Națională, instituțiile publice au obligația de a arbora drapelul.
PNL mai la putere decât PSD-ul la Botoșani, politicienii de la guvernare s-au purtat ca niște fecioare de Ziua Națională a României – FOTO&VIDEO
1 Decembrie, asemenea altor sărbători care sunt marcate în toată țara și implicit la Botoșani, oferă un bun prilej politicienilor pentru demonstrații de putere și defilări în fața mulțimilor. În general, la astfel de evenimente publice sunt aliniați pe „găști politice” și socializează (sau nu) în funcție de care și cum are puterea în mâini.
1 Decembrie la Botoșani: Momente pline de emoție la început și un munte de dezamăgire la finalul manifestațiilor – GALERIE FOTO & VIDEO
Dornici de evenimente publice în vremuri în care restricțiile par că ne ghidează viețile, sute de botoșăneni au ieșit în Centrul Istoric al municipiului pentru a urmări evenimentele programate de autorități pentru Ziua Națională a României, anul 2021.
„Măcel” la un concurs pentru un post de director: TOȚI candidații din Botoșani și din țară PICAȚI, sunt și note de ZERO
Concursul a avut loc la București și niciunul dintre candidații înscriși nu a fost admis la proba scrisă.
ONG-istul care a luat microfonul în plenul municipal, înainte de votul pe majorarea prețului gigacaloriei la Botoșani – VIDEO
Unul dintre reprezentanții societății civile de la Botoșani, implicat în ultimii ani și în administrația publică locală, s-a adresat consilierilor locali în ședința ordinară de vineri.
PROTESTE de Ziua României, cu ”indulgență maximă” față de infractori: Pentru prima dată polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice
Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie, chiar de Ziua Naţională a României. Ei spun că nu mai acceptă să îndeplinească sarcini care nu sunt în fişa postului şi că nu mai sunt dispuşi să fie ”fraierii sistemului bugetar”.
Intervenție de urgență a prefectului, gardurile de la Kaufland au fost demontate în viteză – FOTOGALERIE
Măsura luată de unul dintre cele mai mari lanțuri de hipermarketuri din România, de a crea culoare de acces prin montarea unor garduri în interiorul centrelor comerciale, a fost revocată după doar câteva zile.
Guvernul Ciucă a netezit din prima zi calea schimbării prefecților: Cele două variante de la Botoșani
Prima măsură a guvernului Ciucă, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.
Operații pe bandă rulantă la 'Mavromati', saloanele sunt pline: După scăderea cazurilor se fac și intervenții non-urgente
Cadrele medicale de la cea mai mare unitate medicală din județ realizează în această perioadă tot mai multe intervenții chirurgicale.
Loading...
Clădirea de birouri din centrul orașului lăsată fără parcare de consilieri, compania se apără cu o anexă... rătăcită – VIDEO
La solicitarea controlorilor financiari ai Camerei de Conturi Botoșani, Primăria municipiului, prin votul consilierilor locali, a reziliat contractul de asociere încheiat cu societatea Vegastel în urmă cu 13 ani.
Noaptea minții bugetare: Cu o lună înaintea revelionului, consilierii dezbat proiectul de buget la Eltrans pe anul 2021
Consilierii locali se întâlnesc vineri în ședință ordinară, iar unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Eltrans SA pe 2021. Se întâmplă asta abia pe 26 noiembrie, cu doar cinci săptămâni înaintea terminării anului!
GARDURI metalice de peste doi metri în două hipermarketuri din Botoșani, val de revoltă printre botoșăneni: Am ieșit de acolo în lacrimi GALERIE FOTO
Un lanț german cu magazine în toată România, inclusiv la Botoșani, se află în mijlocul unui scandal național în urma unei decizii controversate de a monta garduri în interiorul unităților comerciale.
O directoare de instituție de la Botoșani se pensionează: A fost o muncă frumoasă; Las pe altcineva mai tânăr
Mandatul îi expiră la finalul lunii decembrie și nu intenționează să se mai înscrie la concurs întrucât și-a depus dosarul de pensie.
Zeci de profesori pensionari predau în școlile din Botoșani, tinerii absolvenți „îngenuncheați” de sistem
Profesorii pensionari aleg să activeze în continuare în unitățile de învățământ din Botoșani. Între timp, tinerii absolvenți fie nu reușesc la examen, fie se îndreaptă din start către alte domenii mai atractive.
Loading...
Zeci de botoșăneni cu steaguri și pancarte au PROTESTAT în Piața Revoluției: NU ucideți democrația
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat duminică un nou protest în centrul orașului.
MĂSURI radicale pregătite la Nova Apaserv, noii administratori ar lua în calcul inclusiv restructurări de personal
Perioada dezastruoasă din punct de vedere financiar pe care o traversează compania județeană de funrizare a serviciilor de apă și canalizare atrage măsuri drastice.
Artiști botoșăneni pe scenele țării: Am descoperit actoria în timpul liceului / Mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios - FOTOGALERIE
Se vorbeşte de ani buni de ”miracolul” Nordului, mai ales atunci când pe marea scenă a țării se mai ițește câte un artist plecat din Botoșani. Și nu se ițește oricum, ci cu zvâc actoricesc, mustind de talent și de forță.
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE
(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.
Când birocrația ne ține în loc și pe lumea cealaltă: Morții eliberați în weekend la Botoșani doar dacă familia depune o cerere
Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Botoșăneanul relata cazul familiei care a mers la morgă pentru a ridica o persoană din familie, însă nu au avut cu cine vorbi pentru că nu se afla nimeni la serviciu. Și nu ar fi fost o situație singulară. Iar totul din cauza unor proceduri birocratice care atârnă greu la suferința mai multor familii și așa greu încercate. 
MĂRTURIILE botoșănencei care de 10 ani muncește în Italia: Pentru tine, femeie, ce ai plecat să muncești în străinătate / Hai, ridică-te din cenușă și mergi mai departe!
În urmă cu 10 ani, în ziua Sfântului Nicolae. Într-un sătuc din Botoșani, o copilă de clasa I se agață disperată de gâtul mamei. Tuturor copiilor, Moș Nicolae le adusese daruri. Numai ei îi lua mama și o arunca departe, într-o lume pe care nici astăzi nu a deslușit-o și pe care nu a iertat-o pentru suferința pricinuită.
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu are nicio legătură culoarea politică referitor la mine, eu nefăcând parte din niciun partid politic. Pur și simplu am văzut anunțul pe internet și am încercat. Să lucrez mai mult, totul este spre binele meu, spre a avea ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9483 lei
USD
Dolarul SUA
4.3786 lei
CHF
Francul elveţian
4.7500 lei
GBP
Lira sterlină
5.8051 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8668 lei
XAU
Gramul de aur
250.8945 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2470 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3562 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0780 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4205 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1945 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6654 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.7 o C
Dorohoi
1.9 o C
Bucecea
2.2 o C
Darabani
1.2 o C
Saveni
2.1 o C
Ştefăneşti
5.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.