Top News
Război cu țipete, urlete și amenințări pe… șnițele între doi șefi din Primărie

Pe pagina de Facebook, șeful Centrului Social din Parcul Tineretului aflat în subordinea Primăriei prin Serviciul Public Local de Asistență Socială (SPLAS) nota: ”Colectivul centrului, copii, părinți și aparținători „MULȚUMESC” conducerii SPLAS Botoșani pentru faptul că au ”uitat” să aducă niște daruri cât de micuțe cu ocazia Moșului Nicolae. Probabil că a avut alte priorități”. Deci, pentru copiii săraci de la centru, Moș Nicolae nu a venit.

1 șnițel în loc de două

În realitate conflictul dintre șeful unității, Andy Murariu și cel de la SPLAS, Dorin Burlacu, ar data de mai mult timp. Iar un episod relativ recent a răcit și mai mult relațiile, care erau oricum tensionate între cei doi.
Spre sfârșitul lunii noiembrie, Dorin Burlacu a făcut un control în centrul unde se află copii care provin din familii sărace de la Botoșani. A vrut să verifice ce mănâncă micuții, având în vedere că hrana este preparată la Cantina de Ajutor Social.
Am constatat că porțiile erau alcătuite din : 1 bucată șnițel pui, o felie de cașcaval de 100 de grame, pâine și fructe, Având cunoștință despre faptul că de la Cantina de Ajutor social au fost trimise 33 de pachete cu câte 2 bucăți șnițele, pentru fiecare copil, am efectuat control. La unul din frigiderele din dotare am găsit 7 pachete cu câte 2 bucăți șnițele”, a arătat Dorin Burlacu.

Dl Burlacu consideră că se află pe moșia personală

I-a cerut notă explicativă directorului centrului și a înștiințat și conducerea Primăriei Botoșani. În replică, cel vizat de acuze că ar fi sustras din șnițelele copiilor, se apără:
Prin modul arogant și plin de urlete, țipete și amenințări, dl. Burlacu care ocupă vremelnic funcția de director executiv consideră că se află probabil pe moșia personală sau este un vechil pe o moșie a nu știu cui tratând personalul din subordine ca niște sclavi!!”, a răspuns Andy Murariu.
Mai departe, șeful centrului explică motivele pentru care a decis să păstreze jumătatea din cantitatea de șnițele.
”DA!! Din dispoziția mea copiii au servit un șnițel în loc de două. Aveam cunoștință că în ziua următoare meniul va consta în varză cu orez (varza a la Cluj) iar din constatările trecute copiii nu mănâncă așa ceva. Am considerat că decât să plece acasă nemâncați mai bine să mănânce câte un șnițel în compensare”, a subliniat Andy Murariu.

Copii .... vegetarieni!

Nu în ultimul rând, directorul centrului social a transmis șefilor Primăriei că, meniul pentru copii este preparat necorespunzător și nu se ține cont de valoarea calorică și că, deși s-a dublat norma de hrană la 12 lei pe zi, acest lucru nu se reflectă și în ceea ce mănâncă micuții. Andy Murariu:
”Și dacă tot am amintit de faptul că, copiii nu mănâncă pe săturate mâncarea preparată în cadrul Cantinei Sociale vreau să precizez succint meniul săptămânii 23 – 27 noiembrie:
-    Într-o zi borș de varză și varză călită
-    Într-o altă zi pilaf de orez
-    Astăzi varză cu orez”.

Dorin Burlacu a avut un conflict similar și cu Ioan Negru, șeful Centrului Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost, conflict ce a ajuns inclusiv în instanță.
CITEȘTE : Bătaie de joc la marginea orașului: săracii trimiși acasă fără alimentele de la UE – GALERIE FOTO
 

Urmărește-ne și pe Google News

Mii de botoșăneni lăsați cu ochii în soare de Ziua României, gafe organizatorice de la avioane la starturi furate – FOTOGALERIE
Ar fi fost pentru prima dată în istoria județului când de Ziua Națională a României botoșănenii ar fi admirat o paradă aeriană.Trei avioane ar fi trebuit să survoleze municipiul.
Botoșănenii rupți în două în 2023, de Ziua Națională a României – VIDEO&GALERIE FOTO
Cea mai importantă zi din an a fost marcată în modul tradițional cu care s-au obișnuit locuitorii municipiului Botoșani.
Botoșaniul abandonat inclusiv de asistații sociali
O treime din populația județului a dispărut în ultimul deceniu, iar statistica îngrijorătoare a ieșit la iveală după recensământul din 2021.
Scandal cu amenințări și vorbe grele între doi directori de la municipiu - Două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii / Ce pot să-i spun unui securist?
Au fost vorbe grele aruncate în ședința de Consiliu Local între doi aleși de la partide diferite, dar aflate în coaliție de guvernare la nivel național.
USR-iștii au dat năvală în plen și au cerut demiterea șefilor de la Apă, cu ei de față – VIDEO 
Ședința ordinară de Consiliu Județean s-a desfășurat într-o manieră liniștită, fără prea multe intervenții din partea aleșilor și cu voturi majoritate pozitive. Singurul moment mai „culminant” a fost la unul dintre ultimele puncte aflate în dezbatere. 
Ultimul loc la fotbal, primul în afaceri: Elsaco este cea mai profitabilă companie din Botoșani – CLASAMENT
Dacă în fotbal Valeriu Iftime traversează cea mai neagră perioadă din ultimii 10 ani, în business treburile îi merg strună. Săptămâna trecută, la Gala Excelenței în Afaceri, proprietarul FC Botoșani a premiat cele mai performante companii din județ și a început tocmai cu Elsaco Electronic.
FOTOGALERIE Totul până la... carne: Firma cu cea mai mare cifră de afaceri din Botoșani vinde în hipermarketuri și exportă într-o mulțime de țări – CLASAMENT
”Prelucrarea și conservarea cărnii” este obiectul de activitate al SC Doly-Com Distribuție SRL, companie înființată în 2015 care deține mărci precum ”Kravys”, ”Chef de Grill”, ”Chef de Gătit” și ”Ospăț vânătoresC”.
Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO
Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO
A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
Comisia de Dialog Social de miercuri, 22 noiembrie 2023 a fost transformată într-un teatru de răbufniri între categoriile profesionale care amenință cu întreruperea totală a activității, cele mai multe de săptămâna viitoare.
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO
Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.
Marea împăcare și nu prea: Andrei și Iftime s-au îmbrățișat la bal și în câteva minute au început iar să se supere – GALERIE FOTO
A XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri, devenit în 2023 Gala Excelenței în Afaceri, a fost săracă în oameni politici. Singurii lideri botoșăneni de partid, de rang înalt, prezenți la eveniment, au fost prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.
Șefii de la Consiliul Județean alături de conducerea Spitalului Mavromati și părintele protopop au inaugurat o spălătorie – VIDEO&FOTO
Este vorba despre spălătoria de la Maternitate care a fost inaugurată cu mare fast după trei luni de lucrări.
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO
Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.
ULTIMATUM de la Județ pentru liberalii de la municipii: În maxim o lună trebuie să vină cu candidații la primăriile Botoșani și Dorohoi, surpriză pe circuit la capitala județului
Biroul Politic Județean (BPJ) a adoptat joi o hotărâre prin care a fixat un termen organizației PNL Botoșani să propună un candidat pentru Primărie. Decizia a fost luată în lipsa președintelui filialei municipale, Cristian Achiței și a prim-vicepreședintelui, Cătălin Flutur, care nu au răspuns convocării.
Femeia din Botoșani care NU trebuie să fie mamă: A născut trei copii cu afecțiuni genetice rare, doi au murit deja
Este vorba despre o familie din județul Botoșani care este monitorizată de serviciile de asistență socială și care trăiește mai ales din donații.
Angajații „exploatați” ai sistemului: 2.200 de lei pe lună, cu muncă peste program dar și în weekend – VIDEO & GALERIE FOTO
O altă formă a Cenușăresei din sistemul public o reprezintă fără doar și poate, angajații acestei instituții.
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic
Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani
Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.
atentie la acuzații....nu doamnele din centrul social fura neaparat....dl. Murariu si dna Anca Sochireac isi împart portiile de mancare, produsele de curățenie..etc...se mai doarme pe weekend in centru...si multe altele pe care nu le stim ca nu avem cum....dar vecinii centrului care mai au si copii acolo mai observa miscări de trupe uneori....când nu este program de lucru....eheheeeee..credeti ca se va face ceva?????doar e omul pus de partid....partid care a uitat ce coadă are dl Morariu in "vasta" lui experienta, cea mai recentă de la protectia copilului centrul Prietenia....ati vazut reactia fetelor mai sus.....RUSINE pt furaciosi....
9 decembrie 2015, 06:43
Ce cauta fostul sofer iesit la pensie in incinta centrului de noapte. Ce cauta in garajul institutiei ? Cine ii permite sa creasca pasari in garaj?
8 decembrie 2015, 21:15
Cei doi ar trebui dati afara iar daca mancare se face la Cantina saracilor ,va comunic ca atunci cand doamnele pleaca seara acasa pleasele le sund burdusite si ca se fie mai sigure o eau printre blocuri stau in zona si am avut ocazia sa le si vad. Copii ar trebui sa primeasca mancare gatita separat de cea pentru abonati cantinei care nu va mai spun ce fac cu mancare pe care o iau so consume acasa. Aviz corpul de control nu a primariei ce unul mai corect si dependent de primarie. Dar cine sal faca daca toti sunt pe pile angajati corb la corb nusi scoate ochi.
8 decembrie 2015, 19:59
Dl. Murariu, daca se mai poate numi asa, ii este greu si sa deschida gura si umbla doar cu cersitul, iar in restul timpului e ocupat sa stea pe facebook si sa comande fripturi
8 decembrie 2015, 17:59
Bai Andi vezi ca cineva a luat parchetul de la Centru inainte de reabilitare
8 decembrie 2015, 15:59
Domnule Murariu, daca domnul Dorin Burlacu "ocupă vremelnic funcția de director executiv" inseamna ca are habar ce face. Dar dumneavoasta?Va deranjeaza faptul ca ati fost prins?
8 decembrie 2015, 15:08
Practica mirlaneasca a celor angajati.Acele pachete pregatite sa plece acasa la ei.Sa fie urmariti sa vedeti cu ce sacosoaie pleaca doamnele de acolo.Murariu e cu vrajeala acolo.
8 decembrie 2015, 10:20
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Noi interzicem cu desăvârșire folosirea petardelor de către copii. Sunt situații în țară unde copiii și-au pierdut degetele, și-au pierdut ochii. Deci părinții trebuie să fie atenți. Părinții sunt responsabili și părin ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9677 lei
USD
Dolarul SUA
4.6059 lei
CHF
Francul elveţian
5.2613 lei
GBP
Lira sterlină
5.7949 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1911 lei
XAU
Gramul de aur
300.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2995 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0452 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3929 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2040 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.7 o C
Dorohoi
-2.5 o C
Bucecea
-3.1 o C
Darabani
-2.3 o C
Saveni
-3.4 o C
Ştefăneşti
-1.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.