Top News
REACȚIA actorilor de la Teatrul ”Mihai Eminescu” la declarațiile directorului: Nu e prima oară când suntem atacați

Declarațiile managerului instituției de cultură au provocat indignarea actorilor, care spun că nu au solicitat niciodată să fie plătiți în perioada în care activitatea Teatrului este suspendată.

Actorii Teatrului ”Mihai Eminescu” au reacționat la declarațiile managerului Traian Apetrei, angajații arătându-se revoltați pentru că, spun aceștia, la secretariatul instituției de cultură au fost deja înregistrate cererile pentru concediul de odihnă. Indignarea angajaților din Teatru este cu atât mai mare cu cât, asigură ei, niciun actor nu a cerut să fie plătit integral în perioada în care activitatea Teatrului este suspendată.

 

Dana Bucătaru este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite actrițe din Teatrul botoșănean, cu o îndelungată experiență pe scenă.

 

Actrița spune că ea și colegii ei au fost înștiințați cu privire la hotărârea luată la Consiliul Local Botoșani odată cu declararea stării de urgență.

 

”Ceilalți directori de instituții de cultură din Botoșani au procedat cum li s-a spus. Și anume se dau zilele de recuperare, acolo unde este cazul, sau concedii de odihnă. Actorii Teatrului Mihai Eminescu nu au comentat, toți au depus cereri pentru concedii de odihnă”,

Dana Bucătaru, actriță Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani

 

 

”Nu poți arunca noroi în niște oameni care nu au vrut decât să aducă bucurie publicului”

 

Surpriza neplăcută a venit în momentul în care actorii au aflat din presă că managerul Traian Apetrei îi acuză că refuză varianta concediului de odihnă.

 

”De ce se petrece tămbălăul acesta acum, când suntem toți într-o situație atât de cumplită, nu pot să îmi dau seama. Nu este adevărat că actorii vor să stea acasă și să primească bani. Nici vorbă! S-a anunțat o ședință, dar nu ne putem aduna, peste 80 de persoane, într-un spațiu închis. S-a optat pentru varianta online. Aceste cereri sunt transmise din data de miercuri, 18 martie, sunt înregistrate la secretariatul instituției”,

Dana Bucătaru, actriță Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani

 

 

Declarațiile managerului nu au făcut decât să adauge și mai multă întristare la vestea că actorii vor fi lipsiți de întâlnirile cu publicul în sala de spectacol. Cu toate acestea, spune Dana Bucătaru, colegii ei sunt implicați în numeroase acțiuni în această perioadă, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de ajutor.

 

”Suntem oameni care am ales să facem această profesie. Să ne pună în asemenea situație! Colegii mei au vrut să transmită public faptul că nu e adevărat ce se spune. Eu sunt implicată în aceste zile în acțiuni de tot felul, îmi ofer ajutorul, vreau să ajut acolo unde este nevoie de ajutor. Și să aud că eu vreau să stau acasă și să primesc salariu?”,

Dana Bucătaru, actriță Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani

 

 

”Oare a fost bine că mi-am ales profesia asta?”

 

Actrița Teatrului ”Mihai Eminescu” spune că actorii au așteptat ca și la Botoșani să se ia în calcul soluții pentru ca instituția să rămână alături de public, chiar în situația în care activitatea a fost suspendată.

 

”Noi am văzut cum se procedează și în alte teatre. Nu este o situație tocmai roz, desigur, să stai acasă și să te uiți la televizor. Alte teatre au ales să păstreze legătura cu oamenii, cu publicul. La ora de spectacol - sâmbăta și duminica - să fie postate online înregistrări ale spectacolelor mai vechi. Și nouă ne-ar face mare bucurie și plăcere să le revedem, poate și spectatorilor”,

Dana Bucătaru, actriță Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani

 

În lipsa unor asemenea acte menite să păstreze contactul cu spectatorul de teatru, s-a ivit o situație conflictuală între managerul instituției și actori.

 

”Nu cred că actorii sunt atât de inconștienți, într-o asemenea situație. Nu cred că vreun actor a cerut așa ceva. Se impun niște reguli și noi ne-am supus acestor reguli până acum. Actorii au ales să facă teatru. Poate alții, care au ajuns în acea instituție, nu au avut un alt job. Dar actorii asta au vrut să facă: teatru. Nu poți arunca noroi în niște oameni care nu au vrut decât să aducă bucurie publicului. Nu e prima oară când suntem atacați. Dacă putem ajuta să ajutăm, să fim solidari, dar nu așa! Mă gândesc acum, privind ce spune directorul meu: oare a fost bine că mi-am ales profesia asta?”,

Dana Bucătaru, actriță Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani

 

 

Declarația de război: ”Nu poți să stai acasă la nesfârșit și să iei salarii integral”

 

În contextul instituirii stării de urgență din România, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLCU) întrunit la Primăria Botoșani a decis suspendarea activității instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Local Botoșani. Sunt vizate de această decizie Filarmonica ”George Enescu”, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Vasilache” și Teatrul ”Mihai Eminescu”, toate trei fiind finanțate de Consiliul Local.

 

Teatrul ”Mihai Eminescu” a primit în acest sens o adresă din partea Primăriei prin care conducerea instituției de cultură este informată că ”se impun măsuri care se referă la funcționarea instituției în această perioadă și la protecția personalului”.

 

Urmare a acestei adrese, Traian Apetrei, directorul Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani, susține că a solicitat tuturor salariaților să decidă până vineri, 20 martie 2020, ora 12:00, soluția pentru care optează pe perioada suspendării, respectiv concediul de odihnă (care oricum este plătit conform legii) sau indemnizație de 75%, în caz de nedepunere a cererii mergându-se automat pe varianta a doua.

 

Solicitat de reporterul Botoșăneanul.ro să ofere lămuriri cu privire la această situație, directorul Teatrului a susținut joi, 19 martie 2020, că sunt persoane care nu agreează niciuna dintre cele două opțiuni.

 

„Sunt și dintre cei care au spus că vor să fie plătiți integral. Ordonatorul de credite a spus: pentru ce anume activitate? Dacă stai acasă, câte luni credeți că va putea suporta comunitatea prin taxe și impozite bugetul acestei instituții? Trebuie să limpezim lucrurile și cred că este o întrebare de bun simț și cred că sunt niște lucruri care trebuie corelate. Nu poți să stai acasă la nesfârșit și să iei salarii integral”,

Traian Apetrei, director Teatrul Mihai Eminescu Botoșani

 

Mai mult, Traian Apetrei a susținut că în alte instituții sunt salariați care iau 30% din salariu în funcție de cât lucrează în această perioadă.

 

loading...
SCANDAL uriaș la Teatrul Mihai Eminescu, actorii somați să aleagă între concediu și somaj tehnic: Nu poți să stai acasă și să iei salarii integral DOCUMENT
”Ivan Turbincă” face din nou săli pline la Botoșani: Un moment extraordinar de emoționant pentru mine - FOTO & VIDEO

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store

 

Angajat de la Teatrul Mihai Eminescu depistat cu COVID, directorul în autoizolare, a rămas șefă contabila
Pandemia cu SARS-COV-2 a atins și una dintre cele mai importante instituții de cultură de la Botoșani: Teatrul Mihai Eminescu.
EXCLUSIV: Supus unor presiuni politice imense, un manager de spital de la Botoșani și-a prezentat azi DEMISIA
Un adevărat duel al declarațiilor publice a avut loc în ultima săptămână la Botoșani, disputat fiind un spital.
BĂTAIE între constructori pentru drumul de aproape 100 de milioane de euro care străbate județul: În sfârșit, s-au prezentat
Vești bune transmise de șefii Consiliului Județean Botoșani.
Divele pe tocuri, directorii și unii politicieni nu s-au mai folosit de istorie pentru tradiționala defilare de Ziua Eroilor, la Cimitirul Pacea – GALERIE FOTO
Nu au mai fost văzute obișnuitele fețe de politicieni sau directori politici sprijiniți de coroanele de flori pentru a da bine în fotografiile presei. Nu au mai fost văzuți nici militarii din Garda de Onoare. Nici oficialitățile înalte ale orașului și alții care „se lipesc” la astfel de manifestații pentru a putea fi văzuți alături de „lumea bună”.
Taximetrist înjunghiat de un client, cere aproape 100.000 de lei de la agresor
A trecut mai bine de jumătate de an de când un taximetrist din Botoșani a fost înjunghiat de un client.
Asistenta decedată era o femeie sănătoasă, făcea sport și urca pe munte! BOALA a reacționat diferit la ea, înainte de deces a fost declarată VINDECATĂ
Lenuța Buta nu ducea deloc o viață sedentară. Ba dimpotrivă, era o persoană extrem de activă și iubea natura. Făcea sport ori de câte ori era posibil, iar muntele o atrăgea ca un magnet.
„Sanda” femeia din Sri Lanka venită la Botoșani, dezvăluiri șocante: Muncitorii srilankezi s-au bătut cu cuțitele cu agenții de securitate - VIDEO
Cu fix un an înainte de scandalul, devenit național între timp, cu muncitorii din Sri Lanka aduși pentru a lucra în domeniul confecțiilor, Botoșăneanul realiza un reportaj în interiorul fabricii GT Company.
Piețari revoltați adunați în fața Prefecturii, după descinderile din Piața Centrală: Puteau să doneze produsele, nu să le calce în picioare - FOTOGALERIE
Mai mulți comercianți din Piața Centrală au venit luni dimineață în fața Instituției Prefectului fiind nemulțumiți de descinderile care au avut loc săptămâna trecută.
Am intrat în starea de nesimțire civică: ”Ce frumos și curat era orașul în starea de urgență!” - FOTO
Se spune că civilizaţia este un proces prin care învăţăm să fim mai buni. Doar că, atunci când suntem buni, ne raportăm în primul rând la confortul nostru, la câștigul propriu și prea puțin sau deloc la nevoințele aproapelui nostru.
inpuff.ro
Loading...
Două agenții bancare ÎNCHISE la Botoșani: una s-a redeschis, cealaltă nu se știe când - FOTOGALERIE
Săptămâna trecută a fost îmbulzeală aproape în fiecare dimineață la sucursalele din Botoșani ale marilor bănci, însă în cazul a două dintre acestea nu pot fi învinovățiți doar clienții.
E dezastru: Botoșani a depășit pragul de 700 de cazuri de Covid! Am ajuns pe locul 4 în România
Cu toate că la nivel național pandemia este în retragere de o săptămână, la Botoșani situația se înrăutățește de la o zi la alta. Iar asta o arată chiar datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO
Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.
Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Loading...
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
Absolut jenanta atitudinea autoritatilor vis a vis de actori! Ce curajos este domnul director!
20 martie 2020, 15:19
daaaa......asta ne trebuie acum, teatru, nu trebuie sa avem grija de copii de batrani si sa implementam masurile de combatere a virusului....NUUUU, trebuie avut grija de ..actori, fie ei , mari sau mici.....aici intra si actorii politici.....
20 martie 2020, 15:01
daaaa......asta ne trebuie acum, teatru, nu trebuie sa avem grija de copii de batrani si sa implementam masurile de combatere a virusului....NUUUU, trebuie avut grija de ..actori, fie ei , mari sau mici.....aici intra si actorii politici.....
20 martie 2020, 14:45
Acum in acest context teatrul nu conteaza deloc. Sa plece toti de acolo acasa si sa revina cand se va termina nebunia.
20 martie 2020, 13:57
O gandire greșită. Sunt foarte multe nevoi în această perioadă, o presiune uriașă pentru autoritățile locale care oricum, mai mult mimează administrarea orașului decât fac ceva. Ei au timp de filmulețe motivaționale, și dacă se poate, să ofere contracte la Țurcanu, Bidașca si alte sugative de serviciu.Acceptați ca sunt unii cu nevoi speciale, grave. Oameni aflati in suferinta, boală, nevoi.Lasati-ne și pe noi restul să trăim. O vreme, fără teatru.
20 martie 2020, 13:32
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În condiţiile în care avem o evoluţie normală, condiţiile de distanţare sunt respectate, avem mall-urile, în condiţiile în care avem o evaluare normală evitând aglomeraţiile populaţionale, se pot deschide. Încep competi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8387 lei
USD
Dolarul SUA
4.3203 lei
CHF
Francul elveţian
4.5005 lei
GBP
Lira sterlină
5.4094 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9642 lei
XAU
Gramul de aur
237.1382 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2477 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3998 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9737 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1952 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.