Top News
Redacția Botoșăneanul atacată de trei fete de etnie romă – FOTOGALERIE

Este clar că deja nu mai există bun simț în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, însă gesturile locuitorilor de aici încep să escaladeze.

Un exemplu în acest sens este ceea ce s-a întâmplat în după amiaza zilei de vineri, lângă Biserica Uspenia, unde este și redacția publicației Botoșăneanul.

 

Trei fete din populația minoritară aflate pe o bancă au început să urle efectiv, fără motive evidente ci probabil într-un puseu de indolență.

 

Ignorate, au aruncat cu o stică de suc în geamul redacției, fiind extrem de aproape să spargă sticla, dar ce e mai grav, să nimerească unul dintre redactori în plină figură, masa de lucru fiind lângă fereastră. Evident lovitura sticlei plină cu lichid în geam s-a auzit puternic.

 

Au rupt-o la fugă, evident tot în urlete, cu opriri pentru gesturi obscene.

 

Două echipaje de la Poliția Locală au ajuns în Centrul Istoric și au arătat că respectivele fete vor fi identificate cu ajutorul camerelor video și dacă sunt minore, părinții lor vor fi cei sancționați.

 

Acesta nu este primul gest de acest gen, în trecut geamul redacției fiind murdărit cu materii fecale.

 

Recent se pare că a fost încheiat un protocol între Poliția Locală – Inspectoratul de Poliție Județean – Inspectoratul Județean de Jandarmi privitor la gradul de siguranță din Centrul Istoric.

 

În urma acestui protocol, zilnic până la ora 12:00 patrulele sunt efectuate de polițiștii locali, între 12:00 și 22:00 de către polițiștii naționali, iar între 22:00 – 6:00 de către jandarmi.

 

Până la acest moment, cu excepția patrulelor Poliției Locale, altele nu au fost văzute în Centrul Istoric iar starea conflictuală este tot mai accentuată, iar comportamentul cetățenilor de aici din ce în ce mai agresiv.

 

Oficial, statisticile arată că gradul de infracționalitate în Centrul Vechi este unul scăzut, neoficial însă, realitatea nu își poate avea corespondent în acte pentru că niciunui șef din instituțiile de ordine publică nu i-ar fi bine ca situația de aici să se audă la București.

loading...
Prefectul trimite jandarmi cu câini în Centrul Vechi și vrea voluntari romi pentru ordine

 

A picat revelionul Primăriei! Pană de curent, artiștii au tăiat-o în mașină, lumea fluieră – VIDEO & GALERIE FOTO

Intrată pe scenă în jurul orei 22:50, când nu cântase decât vreo trei melodii, Ami a fost nevoită să își întrerupă concertul.

Noua vedetă a Botoşaniului cântă de revelion la cel mai mare restaurant, la care intrarea este 700 de lei

Suucesul pe care l-a avut atât ca artist solo, dar mai ales în duetul cu Edward Sanda i-a crescut brusc cota, iar în noaptea dintre ani va cânta în cea mai mare berărie din ţară.

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

loading...
IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

loading...
Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

vivacredit.ro
Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Centrul istoric este stapanit de romi,ei ne reprezinta orasul acolo. Trebuie mutati intr o alta zona a orasului ,nu ne fac cinste cu comportamentul lor.
13 august 2017, 16:09
Zyklon B e solutia tuturor problemelor cauzate de indieni...
12 august 2017, 09:31
Vorbim la usi inchise!!!
12 august 2017, 08:43
Inca o data se demonstreaza ca in BT tiganii isi fac de cap in voie si cei in drept se fac ca ploua, spre disperarea noastra.
12 august 2017, 07:15
In centrul vechi al orasului este o rata scazuta a infractionalitatii pentru ca marea majoritate a botosanenilor o evita, si asta datorita etniei ce locuieste acolo. Ei daca se cearta in ei raspund altei legi. Pacat de o bijuterie plina de istorie a orasului.
12 august 2017, 01:35
De ce nu le spunem tigani ci romi? Scrieti clar 3 tiganci.
11 august 2017, 20:41
Acesti tigani ca nu le pot spune romi trebuesc mutati din centru vechi chiar daca asa zisi sefi ai lor in frunte cu doamna Semiramida vor incepe ca etnia e marginalizata , denigrata etc,domnule Balascau cred ca ar trebui inceputa o campanie de sondare a populatiei sin final prin stranger de semnaturi pentru mutarea acestei etnii din oras . Vina o acei ce leau dat locuinte in centru vechi , centru ce a ajuns fieful celei mai degratante etni nu din Romania ci din toata Europa si nu numai, si ei ar trebui sai mute chiar cu forta nu parlamentru European in dirijeaza cum sami fac curat in curtea mea .
11 august 2017, 20:41
Legea spune ca nu ai ce le face. Iar tiganii stiu legile mai bine decat sparlamentarii. Asa ca profita.
11 august 2017, 20:24
Noi muncim si platim impozite ,taxe si alte dari catre stat iar ei sunt cei care benificiaza de munca noastra , se distreaza odihniti si pusi pe distractie si isi bat joc de noi.Oare pana cand?
11 august 2017, 20:14
Poate dl Primar baga pe lângă polițiștii locali și pompierii de la SVSU în centrul vechi. Oricum șeful serviciului e tătucul țiganilor. Asta vine Ziua noaptea prin centru și toți îl saluta și i pupa ghiulul. La el e coada la ușă. Asa ca faceți un birou în centrul orașului
11 august 2017, 18:05
Puneti-va camere de supraveghere ca astea va vor mai vizita.. Toata zona ce dainspre savenilor nu e acoperita de vreo camera de supraveghere.
11 august 2017, 17:52
Aceste fete trebuiesc prinse si bătute de niste politiste sau jandarmerite pentru a putea da o lectie adevarata ca sa respecte ordinea si linistea publica! Astfel toti tiganii trebuie să plece si sa mute de pe Centrul Istoric Vechi
11 august 2017, 17:17
Jandarmii dorm in masina la periferii noaptea sau umbla dupa cei care vind tigari nu au ei treaba cu infractorii mai ales cu tiganii ca de astia se tem jandarmii ca au si ei familii acasa copii la gradinita si la scoala daca erau Romani in 5 minute aveau si o amenda de 2000 de lei si erau si cu dosar penal ziua jandarmii stau la umbra linga vointa si linga biserica lipovineasca !
11 august 2017, 16:55
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Unul dintre versurile citate din poemul citit, aparține unui alt poet, Marius Ianuș. Lucrurile de care am fost acuzată, sînt tocmai acelea împotriva cărora protestez: violența, abuzul, vulgaritatea la care mulți dintre noi sî ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6514 lei
USD
Dolarul SUA
3.8054 lei
CHF
Francul elveţian
3.9608 lei
GBP
Lira sterlină
5.2713 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4196 lei
XAU
Gramul de aur
162.6746 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5078 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0394 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0605 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1832 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6246 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4 o C
Dorohoi
-4 o C
Bucecea
-4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.