Top News
Revoluția anti-penali a cuprins și Botoșanii, huiduieli lângă sediul PSD, tineri și copii în stradă: Nu te supăra de unde iau ăia 50 de lei? FOTO & VIDEO

Rețelele de socializare au fost asaltate ieri de botoșănenii care aduceau critici că municipiul reședință de județ șade într-o amorțeală cu încărcătură PSD-istă. Ce-i drept, într-un județ care votează prin tradiție cu acest partid, un protest asemenea celor din țară, este mai greu de organizat.

Și totuși… Au fost câteva sute de persoane, tinere familii cu copilașii lor fie în brațele mamelor, fie pe umerii tatălui. Un băiat cu câinele de companie. Tineri care abia au trecut de pragul de 20 de ani sau alții care l-au atins pe cel de 25.

Oameni care lucrează în mediul privat de dimineață până seara, botoșăneni pentru care programul de lucru nu se termină la ora 16:00 și care merg la serviciu și sâmbătă și duminica. Oameni cărora nu le poți arunca majorarea veniturilor salariale ca pe un măr otrăvit.

Botoșăneni care își iubesc țara și care și-au pus pe geci, tricolorul românesc. Încăpățânații care vor să rămână în România.

 

Da, au fost și politicieni, așa cum era de așteptat, liberali. La salutul de bună seara, răspundeau singuri că sunt în stradă în nume propriu și nu reprezintă nici un partid. Își reprezintă propriii copii care mai vor o șansă în țara asta.

Printre ei Eugen Țurcanu, Radu Lebădă, Daniel Botezatu, Gabriel Alecsandru sau Ada Macovei. Grupul de liberali a fost infinit mai mic față de cel al tinerilor care poate că au ieșit pentru prima dată în stradă.

 

S-au adunat cu toții în Piața Revoluției și au așteptat tăcuți să crească și ei ca în toată țara. Apoi firav au încput să scandeze. Primele cuvinte au fost mai reținute însă ușor, ușor și-au dat drumul la furia care îi ținea din piepturi : ”DNA, să vină să vă ia” – ”PSD, PSD ciuma roșie” – ”Ieșiți din casă dacă vă pasă” - „Dragnea nu uita, vom citi şi cartea ta” - „Uniţi, salvăm toată România” – ”Hoții, hoții, hoții”.

 

Și au pornit apoi în marș pe străzile orașului pe traseul Calea Națională – Sucevei – Bulevardul Mihai Eminescu – Pietonalul Unirii.

 

Când au trecut pe lângă sediul PSD, scandările au izbucnit și mai furioase iar huiduielile au fost duse ca un ecou printre frunzele copacilor din Parcul Primăriei. Nu a avut cine să-i audă pentru că, sediul PSD atât de aglomerat de la câștigarea alegerilor, seara trecută era ferecat.

Pe drum, zeci de mașini au încetinit pentru a-i privi pe nemulțumiții de la Botoșani. Unii nu și-au mai ridicat degetul de pe claxon și au vrut să arate că sunt și ei de acord cu protestele, penalii să răspundă în fața legii, iar pușcăriașii să rămână în celule și să răspundă pentru ce au făcut.

Coloana de oameni, mult, cu mult mai mică față de orașele mari ale țării, s-a întors de la unde a plecat – Piața Revoluției în jur de ora 20:00. Un tânăr aflat alături de soție la protest, a întrebat ironic : Nu te supăra, de unde iau 50 de lei?!

loading...
Peste 1.000 de botoşăneni în zona 0 a oraşului: Jos labele / Uniţi, salvăm toată România – VIDEO & GALERIE FOTO
ACUM : Botoșănenii s-au strâns în centrul orașului cu steaguri și pancarte, polițiști, jandarmi și pompieri masați la fața locului – GALERIE FOTO

 

Cultura în vremea COVID: ”Pandemia aceasta, microbul acesta, ne-a schimbat total” - FOTO & VIDEO
Fără cultură şi relativa libertate pe care o implică, societatea, chiar dacă pare perfectă, nu este decât o junglă. De aceea orice creaţie autentică este un dar către viitor, spunea Albert Camus. Ce alte cuvinte mai potrivite ar caracteriza aceste vremuri în care autenticul devine prizonierul tehnologiei, în care emoția se măsoară în like-uri și spectatorul se pierde într-un spațiu virtual tot mai aglomerat și mai relativ?
Peste 1.300 de botoșăneni scoși din izolare! DOCUMENT Raed Arafat a cerut Prefecturii eliberarea botoșănenilor din carantină
Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către Prefectura Botoșani și instituțiile similare din România, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
inpuff.ro
Loading...
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Loading...
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
Oare e corect sa iasa din inchisoare doar cei cu ABUZ IN SERVICIU si sa scape cei cu suspendari, sau ar fi mai corect sa iasa cei cu pedepse usoare, din culpa, fara pericol social si fara prejudicii nerecuperate integral ?
3 februarie 2017, 21:21
Trebuiau fugăriți aia de la PNL -PD-L dintre protestatari ! Nu trebuie politizată o asemenea situație ! Trebuie întrebați de acele tăieri nesimțite !
2 februarie 2017, 21:07
Voi unde munciti ????
2 februarie 2017, 16:20
Oare cei care demonstraza au citit ordonanta, au habar pentru ce demonstreaza, daca ar da un test ce scrie in aceasta ordonanta, ar fi capabili sa raspunda la o singura intrebare. Nu avem ce face acasa si mergem sa demonstram !
2 februarie 2017, 15:46
Daca se da bani si eu merg sa demonstez,nu stiu pentru ce dar daca se da bani merg, a fi pacat sa nu racnim fara sa fim amendati si sa primim si bani.
2 februarie 2017, 15:29
Banii o sa-i primiti dupa ce vindem vila construita din spaga a fostului lider al liberalilor de la botosani. Sa nu va faceti probleme, Brusly se intoarce....
2 februarie 2017, 13:41
auzisem ca ora exacta se da la Bucuresti, dar acum imi dau seama ca de fapt se da in afara tarii....apropo cu cat se plateste participarea la miting ? am auzit vb pe unii ca ar fi 30 de lei de caciula, altii spun ca 50 lei de persoana si 30 lei de animalut...
2 februarie 2017, 13:12
Dragnea si ai luiPatri -HOTII neamului!
2 februarie 2017, 12:53
psd lucreaza in schimburi????? la noapte ce ordonante va mai da?
2 februarie 2017, 11:50
Nu va lasati provocati de oamenii PSD-ului si hai sa manifestam pasnic. Pacat ca nu am inteles la timp(alegerile din 11.12.2016) si o parte dintre noi nu am iesit la vot. Parintii nostri au avut timp sa voteze PSD-ul.
2 februarie 2017, 11:25
Nimeni nu are nimic cu nimeni , indiferent de culoarea politica, atata timp cat respecta Statul de Drept. Sunt valori in fiecare partid si tot respectul pentru ei. Dar faptul ca justitia , mersul normal al unei tari este sfidat, injosit , ne indeamna sa luam atitudine pentru ca in momentul de fata nu stii unde sa te adresezi ca sa ceri ca Legea sa fie aplicata si respectata. Atat . Iar ptr Dvs., ziarul Botosaneanul - nu dezinformati prin titluri. Impartasim aceeasi soarta cu totii.
2 februarie 2017, 11:10
si totusi ce cauta PeNaLii la mitingul anti-penali ?rusine Iohaniis nu ai reusit decat sa bagi ura si intriga intre romani, in afara de Colectiv si astfel de diversiuni nu ai facut nimic in 2 ani
2 februarie 2017, 11:06
Menbri PNL ar ar face bine sa strige ,, URA PSD ,, , asa ar fi bucurosi cei din PSD.
2 februarie 2017, 10:04
,,NU IESIM DIN CASA CA MERGEM DIMINEATA LA SERVICI DE PESTE 35 ANI,,NU ASTEPTAM, SOCIAL, INDEMNIZATII PT MAMICI ETC. MUNCIM NU UMBLAM NEBUNI DUPA NU STIU CE, MULTI NICI NU STIU PENTRU CE AU FOST ACOLO , SE VAD DUPA FETZELE LOR
2 februarie 2017, 09:00
E adevarat că au fost și liberali printre noi la protest dar asta nu afectează bunul mers a protestelor ce vor continua... Pot veni toți să protesteze dacă scopul e același anti corupție! Hai să fim oameni și să nu judecăm fără să clipim.
2 februarie 2017, 08:39
Nu inteleg unde bateti! Membrii PNL nu sunt si ei romani? Nu sunt si ei cetateni normali? Nu au si ei dreptul sa protesteze in aceasta democratie? Bine, poate doar unii dintre ei, cei cinstiti si bineintentionati.
2 februarie 2017, 08:31
din poze se pot remarca membri PNL frustati care inearca sa impuna o dictatura a strazii, vom ajungem in felul acesta o tara bananiera, asa ne vrea occidentul
2 februarie 2017, 08:10
sa inceapa o data campionatul de fotbal sa aiba galeria echipei unde sa se descarce , in rest mai pot fi vazuti la astfel de mascarade cativa membri PNL frustati
2 februarie 2017, 08:05
Da, sau pozat PNL-eii, trebuie ca potestatarii sa se delimiteze de liberali, altfel.....
2 februarie 2017, 08:02
La sediul PSD ar fi fost normal ca manifestatii sa fie primiti de Macaleti, Doina Federovici, Razvan Chinezul......cu paine si sare, doar betii manifestanti au votat PSD crezand ca va curge lapte si miere.
2 februarie 2017, 07:59
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.