Top News
Bate vântul schimbării: Rezultat bombă la concursul pentru director la ”Apă”

Cursa pentru cele trei posturi de directori la SC Nova Apaserv SA s-a încheiat cu un rezultat care în guvernarea social-democrată ar fi fost de neimaginat: candidatul membru al PSD a pierdut în fața celui al PNL.

El de la PSD, ea de la PNL

 

După cum Botoșăneanul v-a informat în luna decembrie, operatorul licențiat de apă și canalizare al județului a scos la concurs posturile de director executiv, director economic și director operațional.


Concurență a fost doar pentru primul post, unde s-au înscris Cristina Panait, lidera organizației municipale de femei a PNL și Dan Deleanu, trezorierul filialei județene a PSD.


Dosarele au fost selectate în ultima lună a anului trecut, iar concursul propriu-zis a avut loc în ianuarie 2020, când pretendenții au trebuit să depună o declarație de intenție și să susțină un interviu.


În urma tuturor acestor probe a fost desemnată câștigătoare Cristina Panait, care ocupa deja postul și căruia îi expirase contractul de mandat.

 

Jumătate din comisie a fost roșie

 


Ea a mai ocupat în trecut postul de director economic la Spitalul de Psihiatrie, când funcționa cu personalitate juridică, în timp ce contracandidatul său a fost chiar președinte al consiliului de administrație al SC Nova Apaserv SA și subsecretar de stat la Ministerul Apelor și Pădurilor.


Rezultatul este unul neașteptat în condițiile în care doi din cei patru membri ai comisiei de evaluare sunt PSD-iști: Călin Bosovici și Simion Drelciuc, iar director general la SC Nova Apaserv SA este tot un PSD-ist, Albert Tănasă.


Al treilea membru, Narcis Ștefan, a trecut anul precedent de la PSD la Pro România, iar al patrulea a fost un expert independent din afara județului.


Pentru posturile de director economic și director operațional s-au înscris câte un singur candidat, Daniela Jîtărașu, respectiv Romeo Obuf, care au promovat examenul.

 

Hotărârea finală este în mâna CA-ului

 

Totuși, decizia finală va aparține consiliului de administrație, care va putea alege candidatul cu notă mai slabă pentru că amintita comisie de concurs trebuie să trimită toate dosarele.

 

Așa cum s-a întâmplat și la Consiliul Local Botoșani în cazul SC Urban Serv SA, nu este exclus ca în CA, controlat de PSD, să fie ales totuși pretendentul cu media mai mică.

 

Ar fi totuși o decizie riscantă fiindcă, așa cum s-a întâmplat la compania de salubrizare, se poate ajunge la un proces sau chiar mai multe, lucru care la SC Urban Serv SA a dus mai mult sau mai puțin direct la schimbarea întregului consiliu de administrație.

 

loading...
Femeile i-au terminat! Tribunalul a dizolvat CA-ul de la Urban Serv după ce aleșii au făcut mari șefe PSD-istele cu cele mai mici note
Apă pentru botoșăneni prin zeci de kilometri de conducte CANCERIGENE, interzise de 12 ani: Este genocid! Scapă cine poate

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Școala 2020 de la Botoșani: Trei elevi pozitivi, o clasă întreagă la izolare! Au fost depistați cu covid două cadre didactice și o îngrijitoare
La acest moment nu există riscuri de contaminare în unitățile de învățământ, transmit specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.
FC Botoșani a pierdut întâlnirea cu istoria, calificare risipită încă din minutul 2 – GALERIE FOTO
FC Botoșani a întâlnit joi seară pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League. Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal și s-a terminat cu scorul de 0 - 1.
ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Loading...
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Loading...
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
NOVA APA SERV A AJUNS DE RASU8L CURCILOR.
29 ianuarie 2020, 21:16
nu va faceti grija pentru cumatrul Deleanu / gaseste cumatra Doinita un loc de munca si pentru el
17 ianuarie 2020, 08:00
Vorbesc unii ca cumatrul Deleanu a citit si carti de cultura generală, iar celălalt cumătrul Birta a citit și “Punguța cu doi bani” și-și dorește sa ajungă șef la județ.
16 ianuarie 2020, 22:56
Sa se dea concursurile astea la sediul PSD, dacă in comisii se numesc doar PSD-isti și atunci chiar nu vor mai exista nici un fel de surprize sau răsturnări de situații.
16 ianuarie 2020, 20:23
Pentru comentatorul"Politician" Narcis Stefan...Ia povesteste matale cum ai promis postul de director executiv lui Panait ca sa nu te dea in judecata!!! Si DNA-ul si alte structuri vor afla despre asta! Si exista si martori si material probator
16 ianuarie 2020, 19:50
Ciuma roșie a pus stăpânire pe consiliul de administrație de la Urban Serv și vor sa procedeze la fel și cu cel de la Nova. Noaptea ca Hoții
16 ianuarie 2020, 19:40
Dancilisti și Dragnistii încearcă sa-și facă loc pt ca sunt convinși ca nu mai prezintă nici o credibilitate in fata cetățenilor. Dacă mai au și cumatrii care sa-i ajuta , pot reuși chiar dacă se încalcă și legea.
16 ianuarie 2020, 19:17
Înțeleg ca din cei 4 membri ai CA-ului trei sunt PSD-isti iar unul este fost PSD dar plecat la ProRomania. De ce nu au fost puși și de la PNL in comisie, se face cumva de o manareala marca PSD ?????
16 ianuarie 2020, 18:27
CA-ul trebuie sa aleagă între Panait cea care se ocupa in prezent de proiectele societății și care a reușit sa aibă rezultate bune și Deleanu care a pierdut o funcție de subsecretar de stat o data cu pierderea guvernării de către PSD ( fără rezultate) dar ESTE CUMATRUL Doinei Federovici. Misiunea CA-ului este GREA. ȘI PERICULOASA.
16 ianuarie 2020, 18:20
stiinta de carte primeaza in fata imposturii, totusi nu cred ca se compara un post de membru CA la salubrizare cu o functie de director executiv cu atributii de implementare investitii de sute de milioane euro. Responsabilitatea este prea mare , iar consecintele unui esec sunt grave, trebuiesc finalizate investitiile pe POIM fazat si implementate cele pe POIM, asa ca la munca tovarasi , lasa-ti vrajeala. Pentru domnul candidat mai bine infiintati un post decat sa invete abc-ul in proiecte europene. Imi cer scuze daca deranjez pe cineva, dar asta este adevarul.
16 ianuarie 2020, 18:02
Schimbarea regilor bucuria nebunilor!
16 ianuarie 2020, 17:49
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.