Top News
Să se bată ”păcăneaua”! 10 miliarde lei vechi de la Dănuță, vreo 20 miliarde de la Duduc

Dacă profitul din acte al companiilor din Botoșani care au ca obiect de activitate jocurilor de noroc este unul nesemnificativ raportat la cifra de afaceri, ba mai există cel puțin un caz în care, oficial, o firmă de profil funcționează în pierdere, sumele datorate statului diminuându-se astfel considerabil, altfel stau lucrurile când vine vorba de taxele plătite în virtutatea tipului de activitate desfășurată.

Astfel, în ciuda înțelegerilor cu inspectorul de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) menite practic în final să diminueze banii datorați Statului Român, cele două societăți comerciale controlate în fapt de Viorel Dănuță au achitat anul trecut Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) peste un milion de lei. Astfel, SC Trans Expres SRL a plătit 549.616 lei lei taxă anuală autorizare jocuri, taxă acces jocuri de noroc și taxă autorizație jocuri. În aceeași perioadă de timp, SC DV Consulting SRL a achitat 509.370 de lei pentru cele trei tipuri de taxe plus pentru o a patra, ”taxă licență jocuri”.

 

CITEȘTE ȘI:

CINE sunt oamenii de afaceri din dosarul jocurilor de noroc


Firma care potrivit datelor de la AJFP a avut anul trecut cele mai mari încasări și care a plătit și cele mai mari taxe a fost SC KR Games SRL controlată de Robert Duduc. 1.932.977 lei a achitat compania anul precedent pentru autorizații și licențe. O parte din aceste taxe se plătesc în funcție de numărul de aparate și de aici începem să înțelegem dimensiunile fraudării bugetului de stat care au stat la baza anchetei Direcției Naționale Anticorupție. Cu 190 aparate licențiate SC KR Games SRL a ajuns să fie firma cu cele mai mari venituri și cu cele mai mari dări plătite la bugetul de stat, deși efectiv ar avea opera mai puține aparate decât ceilalți doi agenți economici menționați. Diferența ar fi însă că doar o parte dintre aparate erau declarate, iar statul își lua banii de pe ele, astfel încât, pe hârtie, în cazul primelor două firme menționate, aparatele erau mai puține, încasările mai reduse, iar taxele plătite la stat așijderea.
SC Play & Win Games SRL completează ”careul de ași” al firmelor înregistrate în municipiul Botoșani, în domeniul jocurilor de noroc, ca plătitoare de taxe și impozite, cu o sumă de 894.694 lei.  

 

CITEȘTE ȘI:

Primul patron de „păcănele” care iese la interval: Ne înregistrăm cu nişte cifre de afaceri false


Numai de la aceste patru societăți comerciale trecute în revistă AJFP a încasat în 2014 suma de 4,07 miilioane de lei, adică undeva la 900.000 de euro. Alte trei firme sunt însă înregistrate pe Dorohoi și au plătit statului 1,3 milioane de lei, astfel încât suma totală încasată de AJFP trece de 5,4 milioane de lei, undeva la 1,2 milioane de euro.
 

Taxe plătite anul trecut de firmele din domeniul jocurilor de noroc

 

 

FIRMĂORAȘSUMĂ TOTALĂ
SC Trans Expres SRLBotoșani549.616
SC DV Consulting SRLBotoșani509.370
SC KR Games SRLBotoșani1.932.977
SC Play & Win SRLBotoșani894.649
SC MGV Company SRLDorohoi1.146.385
SC Giuly Play Bet SRLDorohoi204.225

 

*Sumele sunt exprimate în RON

Noua echipă a Teatrului ”Mihai Eminescu” duce spectacolul la un alt nivel: Ceva foarte interesant, ce nu s-a mai făcut / Cu adevărat senzațional
”Între teatru şi realitatea socială se află o linie de demarcaţie”, spunea Georges Gurvitch în a sa ”Sociologie teatrală”, adăugând că teatrul reprezintă ”sublimarea anumitor situaţii sociale, fie că le idealizează, fie că le ridiculizează, fie că îndeamnă la schimbarea lor”.
DISPARIȚIILE anunțate de Poliție ascund în spate povești de dragoste născute pe Facebook: Comunică imediat între ei, mă caută Poliția
Un fenomen îngrijorător care și-a făcut loc și la Botoșani este acela al disparițiilor de minori. Părinții apelează la ajutorul Poliției în momentul în care nu mai știu nimic de propriii copii. La unii, disparițiile sunt într-adevăr neașteptate, în alte cazuri polițiștii aplică amenzi pentru neglijență.
Tranzacție de proporții: Un om de afaceri din Suceava a devenit acționar la o firmă din Botoșani, compania botoșăneană ridică un bloc premium în centrul orașului
Tranzacția imobiliară a începutului de an s-a perfectat astăzi la Suceava și vizează direct Botoșaniul. O firmă din grupul ”Trutzi” fondat de omul de afaceri Ciprian Nuțu a cumpărat 50% din acțiunile SC Tadas SRL, companie de construcții controlată de familia Bidașcă.
Puzderie de botoșăneni îmbolnăviți la chefuri și în vacanțe, s-a suplimentat numărul de paturi în spitale, trei zile consecutive de creșteri record
Județul Botoșani a înregistrat marți un record negativ de cazuri, autoritățile sanitare anunțând 384 de noi îmbolnăviri. În ultimele zile au fost raportate sute de noi infectări, incidențele fiind în creștere de la o zi la alta, ceea ce este o premieră pentru zona noastră, de la debutul pandemiei. 
Florin Țurcanu la sediul central al liberalilor, Roxana Țurcanu aproape prim-vicepreședinte la PNL Botoșani
Cele două comisii de negociere constituite la nivel central de PNL și ALDE pentru fuziune s-au întrunit astăzi la sediul central al liberalilor din București.
Botoșanii și Poetul: Muzică, poezie, gazetărie și public dornic de Eminescu – GALERIE FOTO&VIDEO
Sâmbătă, 15 ianuarie, Botoșani. Ziua Culturii Naționale, hrănită simbolic din existența celui mai mare poet al românilor.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Încă un an de amânări la procesul în care doi soți și-au pierdut viața, blocaj la audierea de martori
Procesul în care doi soți au murit în urma unui cumplit accident la Orășeni Deal bate pasul pe loc. Dosarul se află încă pe rolul Judecătoriei Botoșani asta deși primul termen a avut loc în luna iunie a anului 2018.
Copilul genial care a încheiat într-un mod fabulos Ziua Culturii Naționale la Botoșani: Nu știm cine este - VIDEO
Un copil de șase ani a reușit să țină publicul în picioare, să primească ropote de aplauze, nu mulți dintre cei de față având la final lacrimi în ochi. Cine este copilul, era întrebarea care se auzea din om în om.
NEMULȚUMIRI de la valoarea „Premiului Național Mihai Eminescu”, Primăria acordă 35.000 de lei laureatului! PROPUNERE de diminuare din partea unei consiliere
În ședința festivă a Consiliului Local din 15 ianuarie 2022, de Ziua Culturii Naționale, Primăria Botoșani a alocat câte 35.000 de lei laureaților „Premiului Național Mihai Eminescu” din 2020 și 2021, pentru întreaga activitate.
Loading...
Un tânăr botoșănean de 27 de ani, licențiat în Drept și cu două mastere, a devenit consilier de stat al vice-premierului Sorin Grindeanu
Numire importantă pentru un tânăr din Botoșani care a devenit consilier al viceprim-ministrului din cabinetul lui Nicoale Ciucă.
(DEZ)INTERES la ședința festivă de la Primărie de Ziua Culturii Naționale, chiul în bloc la masă, festivism limitat de criza momentului – VIDEO & GALERIE FOTO
Din cauza crizei sanitare, ședința festivă care are loc în fiecare an pe data de 15 ianuarie la Primăria Botoșani, în sala care-i poartă numele poetului nepereche a fost limitată ca prezență de persoane. Scriitorii au fost puțini, iar mesajele lor au fost transmise în mediul virtual.
CONCERTUL de Anul Nou: Botoșănenii au umplut, două seri la rând, sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a devenit o tradiție, la fel ca în toate orașele - din România sau de oriunde în lume - care au norocul unei astfel de instituții culturale.
Incredibila poveste a bustului lui Eminescu, din fața liceului care îi poartă numele: Evacuat de la Cernăuți, dispărut din București, apare misterios la Botoșani
O poveste fabuloasă, cunoscută de foarte puțini botoșăneni care, unii dintre ei, trec zilnic pe lângă liceul care poartă numele celui mai mare poet român.
Medicul șef condus pe ultimul drum în sunet de sirene, slujba oficiată de patru preoți: Şi-a dăruit și cariera și viața paciențilorFOTO & VIDEO
Foarte atent cu cei din jur, discret, bun la suflet. Sunt doar câteva dintre calitățile medicului Alexa care au fost amintite astăzi chiar de sora acestuia la slujba de înmormântare.
Loading...
După 20 de ani în proprietatea Mitropoliei Moldovei, reabilitarea Conacului de la Miorcani aproape de final: Obiectivul se află într-o stare bună acum - GALERIE FOTO
Un obiectiv de importanță națională, care tezaurizează o moștenire culturală deosebită, este aproape de a-și recăpăta strălucirea de odinioară.
A fost sărbătoare mare de Crăciun, comunitatea din Botoșani unde bucuria și tradiția fac spectacol – GALERIE FOTO&VIDEO
Explozie de culoare, un spectacol al vârstelor îmbinat cu tradiția și cu spiritul comunitar care, la lipoveni, capătă de fiecare dată un farmec aparte.
Lumânări la spitalul din Dorohoi, inclusiv directorul a încercat să-l salveze pe medicul șef de la Urgențe: S-a pierdut și din cauza muncii, a stresului
Medicul Ovidiu Alexa, care a încetat vineri din viață după ce a suferit un infarct, va fi depus astăzi la Capela Catedralei din Dorohoi. Toți cei care doresc să-i aducă aici un ultim omagiu o pot face timp de două zile.
Un cunoscut medic de la Spitalul Dorohoi a murit fulgerător la 46 de ani după ce a ieșit din gardă
Unul din cei mai apreciați medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a plecat la ceruri vineri, 7 ianuarie 2022.
Ordin de la București: Se pregătesc trei ”mini spitale” provizorii, în spitalele propriu zise mai ajung doar bolnavii în stare gravă
Se înființează centre de evaluare ambulatorie la „Mavromati” și în alte două spitale. Astfel se evită aglomerația la Unitățile de Primiri Urgențe și pe secțiile din spitale.
Tânăr profesor din Botoșani, premiat pentru creativitate la Gala Angelica Gherman: Am primit un imbold care mi-a schimbat puțin percepția despre ceea ce facVIDEO & GALERIE FOTO
Întreruptă anul trecut în pandemie, când gândurile la Angelica Gherman s-au unit de la distanță în mediul virtual, Gala care-i poartă numele regretatei învățătoare s-a reluat în 2022 în condiții speciale.
Sumele platite catre stat sunt infime daca ne gandim ca doar Danuta "pastorea" 2000 aparate cu un venit mediu de 3 000 lei/luna/aparat, adica 1,3 milioane euro/luna, adica 15 MILIOANE EURO ANUAL.
23 noiembrie 2015, 21:45
Acesti bani stransi de respectivele firme cu "truda" sunt de la pacatosii care nu se pot abtine si isi vand pana si parintii pentru un nou joc de pacanele. Cand vor fi interzise total in tara asta?
19 noiembrie 2015, 20:17
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Față de PNDL vrem să folosim niște criterii specifice pentru că sunt totuși niște diferențe, inclusiv legate de județ. Și pot să vă dau câteva cifre. În județul Botoșani populația care nu este deservită de apă și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3816 lei
CHF
Francul elveţian
4.7642 lei
GBP
Lira sterlină
5.9008 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8403 lei
XAU
Gramul de aur
258.9166 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2424 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3716 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1268 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4669 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6641 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
-0.4 o C
Bucecea
1.5 o C
Darabani
-0.9 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
-2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.