Top News
Scandal cu pureci și păduchi la o grădiniță de la Botoșani : Mi-a adus pureci în hârtie & Hai, că mă scoți din sărite de acum

Aproximativ 200 de copii sunt înregistrați la Grădinița nr. 23 din municipiul Botoșani unde, un părinte, susține că ar fi fost găsiți pureci și păduchi, iar directorul unității nu ar avea bani pentru dezinsecție.

Pe pijama nu era nici un rahat de purice

Scandalul ar fi izbucnit recent însă deocamdată nu este clar ce s-a întâmplat între pereții grădiniței. Un părinte, care a preferat să rămână anonim tocmai pentru a nu se răsfrânge asupra copilului lui eventuale repercusiuni, ne-a sesizat cu privire la situația gravă de la unitatea educațională.
Am luat legătura cu directorul Grădiniței nr. 23 care încă de la primele cuvinte a afișat o atitudine ostilă și a arătat că nu va declara nimic din ce s-a întâmplat, până nu-i dezvăluim identitatea celui care a făcut reclamația.
Maria Marinuc, a recunoscut cumva că au fost o serie de probleme cu paraziți la copii : ”Culmea deci că pe pijama, de două săptămâni nu era nici un rahat de purice , a adus ceva, era o alergie ceva, o singură fetiță. Pentru un purice de acum arunci cojocul, s-a făcut o zarvă, acum părinții trebuie să stea la triaj. Unii părinți sunt mulțumiți, alții nu”.

Am cumpărat și am dat de pureci, ce pot să mai fac?

Însă, a refuzat categoric să explice cum s-a ajuns la această situație deoarece: ”Eu nu răspund, spuneți-mi părintele și vă spun. Aceste lucruri sunt din bucătăria noastră, îmi pare foarte rău”.
A chemat-o în birou și pe asistenta medicală a unității care la rându-i a fost la un pas de o criză de nervi și care de asemenea cu voce ridicată avea cam aceleași cerințe: CINE A FĂCUT RECLAMAȚIA?
Dar eu ce să mai spun dacă insistă așa? Am cumpărat și am dat de pureci, ce pot să mai fac? Dacă mi-a adus pureci în hârtie și maieul murdar? Veniți să vă arăt, vă dau două maieuri murdare tot, să le filmați. L-a deranjat că am desfăcut părul la copil? Eu nu pot să văd prin codițe dacă are sau nu păduchi”, a fost reacția și a asistentei, într-o înșiruire incoerentă de cuvinte, asemenea directoarei, din care aproape că nu se înțelegea nimic.

Singura angajată de la stat care nu e obligată să dea relații

A oprit-o imediat directoarea : ”Gata, nu mai înșira, nu arăta nimic, s-a terminat. V-am spus, veniți cu nume și vă dăm și noi argumente. Trebuie să ne spuneți cine ne-a reclamat? Noi de ce să vă dăm relații? Chiar mă scoți din sărite. Pentru ce să îți dau relații? Nu sunt obligată să vă răspund, nu sunt”.
Maria Marinuc a subliniat în mai multe rânduri că nimeni nu poate dovedi dacă au fost sau nu pureci sau păduchi în grădiniță pentru că nu a existat vreun control din partea unei instituții oficiale și astfel nu există nici un document scris: ”Eu am undeva scris că s-au găsit pureci? Nu sunt dovezi”
A mai subliniat și faptul că nu este obligată să răspundă unei reclamații venită de la un părinte, chiar și anonimă, în ciuda faptului că se află la conducerea unei unități unde zilnic stau 200 de copii. A mai arătat un contract de dezinsecție care datează din luna ianuarie a acestui an, deși susține că a avut parte de astfel de servicii în septembrie. Al doilea contract nu a mai fost însă găsit.
 

(DEZ)INTERES la ședința festivă de la Primărie de Ziua Culturii Naționale, chiul în bloc la masă, festivism limitat de criza momentului – VIDEO & GALERIE FOTO
Din cauza crizei sanitare, ședința festivă care are loc în fiecare an pe data de 15 ianuarie la Primăria Botoșani, în sala care-i poartă numele poetului nepereche a fost limitată ca prezență de persoane. Scriitorii au fost puțini, iar mesajele lor au fost transmise în mediul virtual.
CONCERTUL de Anul Nou: Botoșănenii au umplut, două seri la rând, sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a devenit o tradiție, la fel ca în toate orașele - din România sau de oriunde în lume - care au norocul unei astfel de instituții culturale.
Incredibila poveste a bustului lui Eminescu, din fața liceului care îi poartă numele: Evacuat de la Cernăuți, dispărut din București, apare misterios la Botoșani
O poveste fabuloasă, cunoscută de foarte puțini botoșăneni care, unii dintre ei, trec zilnic pe lângă liceul care poartă numele celui mai mare poet român.
Medicul șef condus pe ultimul drum în sunet de sirene, slujba oficiată de patru preoți: Şi-a dăruit și cariera și viața paciențilorFOTO & VIDEO
Foarte atent cu cei din jur, discret, bun la suflet. Sunt doar câteva dintre calitățile medicului Alexa care au fost amintite astăzi chiar de sora acestuia la slujba de înmormântare.
După 20 de ani în proprietatea Mitropoliei Moldovei, reabilitarea Conacului de la Miorcani aproape de final: Obiectivul se află într-o stare bună acum - GALERIE FOTO
Un obiectiv de importanță națională, care tezaurizează o moștenire culturală deosebită, este aproape de a-și recăpăta strălucirea de odinioară.
A fost sărbătoare mare de Crăciun, comunitatea din Botoșani unde bucuria și tradiția fac spectacol – GALERIE FOTO&VIDEO
Explozie de culoare, un spectacol al vârstelor îmbinat cu tradiția și cu spiritul comunitar care, la lipoveni, capătă de fiecare dată un farmec aparte.
Lumânări la spitalul din Dorohoi, inclusiv directorul a încercat să-l salveze pe medicul șef de la Urgențe: S-a pierdut și din cauza muncii, a stresului
Medicul Ovidiu Alexa, care a încetat vineri din viață după ce a suferit un infarct, va fi depus astăzi la Capela Catedralei din Dorohoi. Toți cei care doresc să-i aducă aici un ultim omagiu o pot face timp de două zile.
Un cunoscut medic de la Spitalul Dorohoi a murit fulgerător la 46 de ani după ce a ieșit din gardă
Unul din cei mai apreciați medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a plecat la ceruri vineri, 7 ianuarie 2022.
Ordin de la București: Se pregătesc trei ”mini spitale” provizorii, în spitalele propriu zise mai ajung doar bolnavii în stare gravă
Se înființează centre de evaluare ambulatorie la „Mavromati” și în alte două spitale. Astfel se evită aglomerația la Unitățile de Primiri Urgențe și pe secțiile din spitale.
Loading...
Tânăr profesor din Botoșani, premiat pentru creativitate la Gala Angelica Gherman: Am primit un imbold care mi-a schimbat puțin percepția despre ceea ce facVIDEO & GALERIE FOTO
Întreruptă anul trecut în pandemie, când gândurile la Angelica Gherman s-au unit de la distanță în mediul virtual, Gala care-i poartă numele regretatei învățătoare s-a reluat în 2022 în condiții speciale.
Demisie la vârf în PNL, un fost secretar de stat a plecat dezgustat din partid: Nu vreau să fiu părtaș la ceea ce se întâmplă în momentul de față
Tensiunile de la nivel central, acolo unde fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a plecat din partid împreună cu mai mulți susținători, se resimt și pe plan județean. Consilierul local Maricel Maxim nu este singurul liberal botoșănean care a renunțat la funcția de conducere.
Un an de la debutul campaniei de vaccinare la Botoșani: BILANȚ prezentat de șefa DSP, peste 20.000 de persoane și-au făcut doza a treia
În urmă cu un an, la Botoșani se dădea startul campaniei de vaccinare. Iar primii medici care au dorit să se imunizeze au fost Monica Adăscăliței, Iulian Preda și Valentina Morcov.
S-a semnat contractul, lucrările încep în 2022! Parcul Eminescu va fi extins cu pistă de alergare, bănci inteligente, cișmele și altele
Un nou proiect de care se vorbește de aproximativ doi ani se află la un pas de începe a lucrărilor efective, după ce au fost parcurse etapele de atribuire a acestora, prin licitație.
Botoșaniul, printre județele cu cele mai mici rate de infectare în primele zile din 2022
Potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), județul Botoșani are o rată de infectare de 0,23 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Loading...
Alaiul Măștilor la Vorona, de la urși și lupi, la mireasa în lacrimi lângă sicriul lui Arafat și hoțul din ”Casa de Papel”: Ce an a fost săptămâna aceasta!VIDEO & GALERIE FOTO
A părut că este revoluție astăzi dimineață în centrul comunei Vorona, acolo unde a avut loc ”Alaiul Măștilor” din cadrul festivalului de datini și obiceiuri de iarnă ”Vorona – Obiceiuri ancestrale de iarnă”. Claxoane, sirene, tobe, muzică, urături s-au auzit începând cu ora 10:00.
Aleșii locali s-au văzut pentru ultimă oară în acest an, cu jigniri și invective: Achiziții de mașini de lux pentru directori / Dle viceprimar, sunteți jalnic / Salariul dv de 240 de milioane se justifică? / Mi-e rușine să stau să ascultVIDEO
Majorarea taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor în municipiul Botoșani, a readus în atenția publică animozitatea care există între cele două tabere din Consiliul Local Botoșani. O atmosferă care se perpetuează de nouă ani deja și în care discuțiile, intervențiile, amendamentele și aproape tot ce se întâmplă în plen sunt rezultate ale unor acțiuni sau polițe politice.
Locuri (încă) libere în spitalele din Botoșani, autoritățile se pregătesc de valul cinci și au anunțat PRIMELE măsuri
În acest moment, spitalele din Botoșani și-au recăpătat activitatea de bază. Miercuri dimineață pe Secția ATI a Spitalului Județean Mavromati nu era internat niciun pacient infectat cu virusul care a dat omenirea peste cap.
BONUSURI de Crăciun pentru sute de angajați din companiile municipalității, la unele mai sărăcăcioase, la altele cât jumătate din salariul minim
Luna cadourilor și sărbătorile de iarnă presupun cheltuieli suplimentare în familii pentru achiziția de daruri pentru cei dragi, dar și pentru pregătirea mesei de Crăciun.
Doamnele au băut cot la cot cu domnii de Crăciun, Urgențele luate cu asalt de oameni care nu s-au mai putut opri din băut și mâncat
După masa îmbelșugată de Crăciun au fost persoane care au ajuns și în acest an la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati. Unii botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au mâncat prea mult, alții fiindcă au băut peste măsură.
Prefectul și șeful ISU prin ninsoare, verifică STAREA DRUMURILOR din județ – FOTOGALERIE & VIDEO
La această oră prefectul și colonelul aflat în fruntea Inspectoratului pentru Situații de Urgență se află în inspecție pe drumul Botoșani – Suceava.
La grupa cu program scurt, se întâmplă si mai multe rele, la grupa unde educatoare e "doamna" Popescu Nuti (daca pot sa îi spun doamnă!)Copilul meu, dupa aproximativ 2 săptămâni de când îl dădusem la grădinița, vesel si nerăbdător, devenise dintr-o data fricos, nu mai vroia sa meargă, repeta în continuu Nu vreau la grădinița, e bătaie la grădinița!!Avea frică maximă de educatoare, era de ajuns sa o vadă si nu se mai putea opri din plâns si din tipat!De aceea l-am si retras! Grupa cu program scurt de la gradinita 23 are un mare NU din partea mea, iar scorpia aia bătrână ar trebui sa se pensioneze dacă nu o mai tin nervii, nu să terorizeze copiii! !!!
26 martie 2016, 15:04
Va pus cineva anume,să denigrati această grădiniță?După cum va exprimați,ați dori înlocuirea directoarei.Aveți vreo directivă,sau deja pregătită o nouă conducere?Ce să înțelegem de atacul virulent făcut la directoare?Rușine să va fie!
3 decembrie 2015, 14:38
Pai atitudinea impertinenta a d-nei Marinuc spune multe in legatura cu educatia sa dar si calitatile unui responsabil de unitate publica. In loc sa fie cat mai amabila deoarece unitatea este un permenent focar de incubarie , sa multumeasca celor ce au sesizat prin solicitarea unei verificari sanitare urgente in unitate si sa publice rezultatul, ea vrea nume de reclamant ca sa se razbune. Alooooo ! Cei in drept, ia organizati un control si destituiti asemenea specimene din unitatile publice !
29 noiembrie 2015, 20:23
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
Noi, comisarii Gărzii Naționale de Mediu, am declanșat acțiunea spontană de protest, astăzi, 13 ianuarie 2022. Oprim pentru 2 ore toate activitățile de inspecție și control. Protestăm împotriva discriminării salariale, a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
14 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9432 lei
USD
Dolarul SUA
4.3142 lei
CHF
Francul elveţian
4.7342 lei
GBP
Lira sterlină
5.9246 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7872 lei
XAU
Gramul de aur
252.8267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2394 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3928 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4542 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2018 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6643 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.9 o C
Dorohoi
-2.0 o C
Bucecea
4.8 o C
Darabani
-2.4 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.