Top News
Scandal politic cu primar, polițist și nevastă ce s-ar vrea primăriță: El face politică, este în același partid cu soția lui - VIDEO

Mare ședință mare a avut loc joi în comuna Văculești. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) a organizat la Primărie o întrunire cu șeful de post, aleși locali și simpli cetățeni.

”Puteați să îi aduceți și o remorcuță că dl își cară acasă materialele, la Dealu Mare, cu mașina Ministerului de Interne”

 

O bună parte a participanților s-au plâns de activitatea agentului șef Sorin Gutău, reproșându-i că închide ochii la unele fărădelegi ce se petrec în comună.
”Dacă tot ați venit la Văculești puteați să îi aduceți și o remorcuță că dl își cară acasă materialele, la Dealu Mare, cu mașina Ministerului de Interne”, a spus un văculeștean, în timp ce un altul, care s-a prezentat drept revoluționar, a relatat ce a pățit când s-a dus la postul de poliție:
Sorin Ganga”Eu personal am fost la postul de poliție să fac o plângere. Am fost trimis acasă, să ies din postul de poliție și să fac plângerea acasă. Și a trebuit să îi aduc aminte la dl șef Gutău că aia este instituție publică și tata meu a lucrat cu mâncarea lui de acasă când s-a ridicat postul și eu acolo am voie să fac o plângere, la masa aia din post”.

Primarul e PSD, nevasta șefului de post e liberală și-ar cam vrea primăriță

Reproșurile au deviat însă de la activitatea strictă de polițist a șefului de post la cea... politică.  
”Cam multă politică face (...). El face politică, este în același partid cu soția lui”, a spus un sătean.
Mai exact, Lăcrămioara Gutău, soția șefului de post, ar fi liberală și ar urma să candideze peste jumătate de an la Primăria Văculești, care acum este condusă de social-democratul Sorin Gângă (foto stânga).
”De vreun an de zile avem probleme la nivelul postului de poliție. Nu mă refer la cei doi angajați, subalternii d-lui Gutău, de asta nu vreau să implic toată instituție datorită relațiilor pe care le avem noi cu dl. șef de post”, s-a plâns primarul Sorin Gângă.
Sorin GutauVizat de atâtea critici șeful de post a replicat. Sorin Gutău (foto dreapta) a dat de înțeles că, în realitate, primarul PSD ar fi strâns lumea la ședință și ar fi montat-o împotriva sa. 

A lucrat cu 7 primari, dar ca Gângă nu-i nici unul

”Sunt îngrijorat că unii dintre dvs., începând cu dl. primar – mă surprinde – și terminând cu unele persoane care sunt prezente în sală cu bănuiala rezonabilă a mea, aduse de dl primar, dar bănuiesc că au fost și influențate cu ceea ce trebuie să vorbească, am observat punctul de vedere al câtorva cetățeni. Sigur că, în momentul în care eu ca șef de post și lucrătorii postului sancționează o plângere, o parte va fi mulțumită și o parte va fi nemulțumită”, a afirmat Sorin Gutău.
Șeful de post a menționat că are aproape 50 de ani, că a colaborat bine cu șapte primari în activitatea sa și că nemulțumiții reprezintă doar aproximativ 10% dintre locuitori, iar aceștia ar fi tocmai cei cărora li s-au aplicat amenzi sau li s-au întocmit dosare penale ori cei cărora nu li s-au soluționat plângerile după cum ar fi vrut ei.
”Noi luăm ce trebuie de aici”, a dat asigurări Dumitru Zmău, președintele ATOP Botoșani, despre ceea ce s-a întâmplat la ședință.
Lăcrămioara Gutău este învățătoare, Sorin Gutău a mai activat și la postul de poliție Dersca.

VEZI ȘI:

Teroarea dintr-o comună din Botoșani! Hoții, prieteni la cataramă cu polițiștii, acuze de mită: Oamenii sunt amendați că fac reclamații – FOTOGALERIE & VIDEO

 

Noua echipă a Teatrului ”Mihai Eminescu” duce spectacolul la un alt nivel: Ceva foarte interesant, ce nu s-a mai făcut / Cu adevărat senzațional
”Între teatru şi realitatea socială se află o linie de demarcaţie”, spunea Georges Gurvitch în a sa ”Sociologie teatrală”, adăugând că teatrul reprezintă ”sublimarea anumitor situaţii sociale, fie că le idealizează, fie că le ridiculizează, fie că îndeamnă la schimbarea lor”.
DISPARIȚIILE anunțate de Poliție ascund în spate povești de dragoste născute pe Facebook: Comunică imediat între ei, mă caută Poliția
Un fenomen îngrijorător care și-a făcut loc și la Botoșani este acela al disparițiilor de minori. Părinții apelează la ajutorul Poliției în momentul în care nu mai știu nimic de propriii copii. La unii, disparițiile sunt într-adevăr neașteptate, în alte cazuri polițiștii aplică amenzi pentru neglijență.
Tranzacție de proporții: Un om de afaceri din Suceava a devenit acționar la o firmă din Botoșani, compania botoșăneană ridică un bloc premium în centrul orașului
Tranzacția imobiliară a începutului de an s-a perfectat astăzi la Suceava și vizează direct Botoșaniul. O firmă din grupul ”Trutzi” fondat de omul de afaceri Ciprian Nuțu a cumpărat 50% din acțiunile SC Tadas SRL, companie de construcții controlată de familia Bidașcă.
Puzderie de botoșăneni îmbolnăviți la chefuri și în vacanțe, s-a suplimentat numărul de paturi în spitale, trei zile consecutive de creșteri record
Județul Botoșani a înregistrat marți un record negativ de cazuri, autoritățile sanitare anunțând 384 de noi îmbolnăviri. În ultimele zile au fost raportate sute de noi infectări, incidențele fiind în creștere de la o zi la alta, ceea ce este o premieră pentru zona noastră, de la debutul pandemiei. 
Florin Țurcanu la sediul central al liberalilor, Roxana Țurcanu aproape prim-vicepreședinte la PNL Botoșani
Cele două comisii de negociere constituite la nivel central de PNL și ALDE pentru fuziune s-au întrunit astăzi la sediul central al liberalilor din București.
Botoșanii și Poetul: Muzică, poezie, gazetărie și public dornic de Eminescu – GALERIE FOTO&VIDEO
Sâmbătă, 15 ianuarie, Botoșani. Ziua Culturii Naționale, hrănită simbolic din existența celui mai mare poet al românilor.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Încă un an de amânări la procesul în care doi soți și-au pierdut viața, blocaj la audierea de martori
Procesul în care doi soți au murit în urma unui cumplit accident la Orășeni Deal bate pasul pe loc. Dosarul se află încă pe rolul Judecătoriei Botoșani asta deși primul termen a avut loc în luna iunie a anului 2018.
Copilul genial care a încheiat într-un mod fabulos Ziua Culturii Naționale la Botoșani: Nu știm cine este - VIDEO
Un copil de șase ani a reușit să țină publicul în picioare, să primească ropote de aplauze, nu mulți dintre cei de față având la final lacrimi în ochi. Cine este copilul, era întrebarea care se auzea din om în om.
NEMULȚUMIRI de la valoarea „Premiului Național Mihai Eminescu”, Primăria acordă 35.000 de lei laureatului! PROPUNERE de diminuare din partea unei consiliere
În ședința festivă a Consiliului Local din 15 ianuarie 2022, de Ziua Culturii Naționale, Primăria Botoșani a alocat câte 35.000 de lei laureaților „Premiului Național Mihai Eminescu” din 2020 și 2021, pentru întreaga activitate.
Loading...
Un tânăr botoșănean de 27 de ani, licențiat în Drept și cu două mastere, a devenit consilier de stat al vice-premierului Sorin Grindeanu
Numire importantă pentru un tânăr din Botoșani care a devenit consilier al viceprim-ministrului din cabinetul lui Nicoale Ciucă.
(DEZ)INTERES la ședința festivă de la Primărie de Ziua Culturii Naționale, chiul în bloc la masă, festivism limitat de criza momentului – VIDEO & GALERIE FOTO
Din cauza crizei sanitare, ședința festivă care are loc în fiecare an pe data de 15 ianuarie la Primăria Botoșani, în sala care-i poartă numele poetului nepereche a fost limitată ca prezență de persoane. Scriitorii au fost puțini, iar mesajele lor au fost transmise în mediul virtual.
CONCERTUL de Anul Nou: Botoșănenii au umplut, două seri la rând, sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a devenit o tradiție, la fel ca în toate orașele - din România sau de oriunde în lume - care au norocul unei astfel de instituții culturale.
Incredibila poveste a bustului lui Eminescu, din fața liceului care îi poartă numele: Evacuat de la Cernăuți, dispărut din București, apare misterios la Botoșani
O poveste fabuloasă, cunoscută de foarte puțini botoșăneni care, unii dintre ei, trec zilnic pe lângă liceul care poartă numele celui mai mare poet român.
Medicul șef condus pe ultimul drum în sunet de sirene, slujba oficiată de patru preoți: Şi-a dăruit și cariera și viața paciențilorFOTO & VIDEO
Foarte atent cu cei din jur, discret, bun la suflet. Sunt doar câteva dintre calitățile medicului Alexa care au fost amintite astăzi chiar de sora acestuia la slujba de înmormântare.
Loading...
După 20 de ani în proprietatea Mitropoliei Moldovei, reabilitarea Conacului de la Miorcani aproape de final: Obiectivul se află într-o stare bună acum - GALERIE FOTO
Un obiectiv de importanță națională, care tezaurizează o moștenire culturală deosebită, este aproape de a-și recăpăta strălucirea de odinioară.
A fost sărbătoare mare de Crăciun, comunitatea din Botoșani unde bucuria și tradiția fac spectacol – GALERIE FOTO&VIDEO
Explozie de culoare, un spectacol al vârstelor îmbinat cu tradiția și cu spiritul comunitar care, la lipoveni, capătă de fiecare dată un farmec aparte.
Lumânări la spitalul din Dorohoi, inclusiv directorul a încercat să-l salveze pe medicul șef de la Urgențe: S-a pierdut și din cauza muncii, a stresului
Medicul Ovidiu Alexa, care a încetat vineri din viață după ce a suferit un infarct, va fi depus astăzi la Capela Catedralei din Dorohoi. Toți cei care doresc să-i aducă aici un ultim omagiu o pot face timp de două zile.
Un cunoscut medic de la Spitalul Dorohoi a murit fulgerător la 46 de ani după ce a ieșit din gardă
Unul din cei mai apreciați medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a plecat la ceruri vineri, 7 ianuarie 2022.
Ordin de la București: Se pregătesc trei ”mini spitale” provizorii, în spitalele propriu zise mai ajung doar bolnavii în stare gravă
Se înființează centre de evaluare ambulatorie la „Mavromati” și în alte două spitale. Astfel se evită aglomerația la Unitățile de Primiri Urgențe și pe secțiile din spitale.
Tânăr profesor din Botoșani, premiat pentru creativitate la Gala Angelica Gherman: Am primit un imbold care mi-a schimbat puțin percepția despre ceea ce facVIDEO & GALERIE FOTO
Întreruptă anul trecut în pandemie, când gândurile la Angelica Gherman s-au unit de la distanță în mediul virtual, Gala care-i poartă numele regretatei învățătoare s-a reluat în 2022 în condiții speciale.
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Față de PNDL vrem să folosim niște criterii specifice pentru că sunt totuși niște diferențe, inclusiv legate de județ. Și pot să vă dau câteva cifre. În județul Botoșani populația care nu este deservită de apă și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3816 lei
CHF
Francul elveţian
4.7642 lei
GBP
Lira sterlină
5.9008 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8403 lei
XAU
Gramul de aur
258.9166 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2424 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3716 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1268 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4669 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6641 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.2 o C
Dorohoi
0.6 o C
Bucecea
1.8 o C
Darabani
0.2 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.