Top News
Scandalul milionului pentru sport: Președintele de la contestații înlocuit din comisie pe ultima sută de metri

În primă fază, conform calendarului, comisia de evaluare a proiectelor depuse pe sesiunea de finanțări nerambursabile în baza legii sportului trebuia să se întrunească pe 2 iulie. 

Președintele comisiei de contestații pleacă în concediu

 

A intrat efectiv în lucrări patru zile mai târziu, iar din acest motiv s-a produs o decalare resimțită inclusiv la perioada de depunere a contestațiilor, probabil cea mai tulbure din calendar.

 

Așa se face că abia luni, 12 iulie 2021, ar urma să fie ultima zi în care asociațiile sportive nemulțumite de rezultat pot contesta decizia comisiei de evaluare.

 

Doar că, de luni, pleacă în concediu Liviu Toma, viceprimarul care are calitatea de președinte al comisiei de contestații, după ce omologul său, Bogdan Buhăianu, a condus-o pe cea de evaluare.

 

 

„Dumnealor au transmis faptul că își doresc ca această comisie să fie completată cu un alt consilier local”,

Liviu Toma, viceprimar

 

Dacă la comisia de evaluare, prin votul consilierilor s-au stabilit și rezerve, în schimb la cea de contestație s-a scăpat din vedere acest lucru.

 

Comisia de contestații este formată din:

 

  • Trei consilieri locali: Liviu Toma (președinte) - Pro România, Daniela Vicol (membru)  - PSD și Cătălina Lupașcu (membru) - PNL
  • Doi funcționari din Primăria Botoșani care sunt propuși de primar

 

Consilierii locali vor propune o altă persoană care îl va înlocui pe Liviu Toma, care crede că: „orice schimbare de persoane dintr-o comisie, pe parcursul jocului, nu-i văzută cu ochi buni, cred că înțelegeți la ce mă refer”, și continuă afirmând că la momentul în care a solicitat aprobarea concediului nu avea cunoștință de faptul că vor exista decalaje.

 

Trei contestații deja depuse 

 

Deja, până vineri au fost depuse trei contestații din partea: Asociația Club Sportiv Basseball „Thunderrwolves”, Asociația Sportivă Fotbal Club Botoșani și Club Sportiv Dante Botoșani.

 

„Luni este termenul limită (...). Trebuie respectat ultimul calendar stabilit, mai pot apărea surprize. Interesant este faptul că am văzut că, pe lângă punctaj, solicită un volum mare de date astfel încât și membrii comisiei nu vor putea lua într-o zi o decizie. Vor trebui să se întâlnească în câteva ședințe pentru a lua cea mai bună decizie pentru că, în prezentare, contestațiile sunt destul de consistente, fiecare contestă mai multe chestiuni”,

Liviu Toma, viceprimar

 

Nu în ultimul rând, edilul este de părere că din comisie, pe lângă cei trei consilieri locali, ar trebui să facă parte și un jurist din Primăria Botoșani, care să intervină pe partea de asistență tehnică din punct de vedere juridic.

 

„Se contestă foarte mult nerespectarea articolelor de lege care le-au dat posibilitatea tuturor să se înscrie, iar mai târziu apare o mențiune a faptului că nu îndeplineau condițiile la un anumit criteriu. Este un comentariu pe care nu vreau să-l dezvolt mai mult de atât. La un moment dat m-au sunat și pe mine anumite persoane: cum vezi, ce crezi? Nu pot eu să mă antepronunț înainte de a vedea contestațiile. La momentul respectiv aveam doar ce apăruse în presă”,

Liviu Toma, viceprimar

 

FC Botoșani? Așa ar fi fost normal

 

Emoțional, fără acces la documente, viceprimarul de la Pro România pare să se regăsească în rândul susținătorilor fotbalului de la Botoșani: „Dacă e să spun lucrurilor pe nume FC Botoșani în toți anii a avut câștig de cauză, nu mă așteptam nici eu ca rezultatul să fie altul, nu o comentez pentru că nu am toate materialele la îndemână și m-aș pronunța doar pe emoție și chestiuni pe care și eu le-am considerat că așa ar fi fost normal”.

 

Luni, probabil, în timpul ședinței extraordinare de Consiliu Local anunțată de la ora 10:00, se va ști și componența totală a comisiei de contestații care se pare, anul acesta, urmează să aibă o misiune dificilă având în vedere scandalul izbucnit după anunțarea rezultatului de către comisia de evaluare, care a decis să acorde 1 milion de lei unei echipe cu performanțe zero în ultimul sezon, lucru fără precedent la Botoșani.

 

loading...
Mesajul primarului pentru Iftime: Nu trebuie să ne supărăm ca văcarul pe sat VIDEO
Edilul Andrei după ce Primăria a dat toți banii clubului care a retrogradat cu zero puncte: Nicio echipă nu a ajuns în Champions League aterizată acolo

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
A murit un fost primar de Botoșani cu două mandate!
S-a întâmplat în urmă cu două săptămâni de zile. Iar dacă la alte treceri în cealaltă lume curg mesajele de condoleanțe de la Consiliul Județean, partide sau alte organisme reprezentantive, decesul acestui primar a trecut neobservat de „ochiul public”.
Nuntă de povești pentru fiica fostului șef al Poliției Rutiere, soțul este un tânăr afacerist, naș un fost deputat – GALERIE FOTO & VIDEO
Având în vedere criza sanitară care a avut un impact asupra lumii din toate punctele de vedere, și nunțile au fost trecute pe stand-by. Așa se face, că fiica lui Dumitru Zmău, fostul șef al Poliției Rutiere și-a organizat nunta la un an de zile distanță de cununia civilă.
Coșmar la ”Mavromati”: 14 ore petrecute de unii bolnavi în containerele din curtea spitalului, prefectul a băgat în ședință toți șefii de secție – VIDEO
A fost un Comitet Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) dedicat sistemului medical la care au fost prezenți toți șefii de secții din spitalele botoșănene.
FOTO & VIDEO Sute de credincioși, uniți în jurul Sfintei Cruci: Părintele protopop - Și conducătorii țării trebuie să-L asculte pe Dumnezeu
Sute de botoșăneni au luat parte marți seară la slujba religioasă oficiată lângă Monumentul Sfintei Cruci.
Campioana olimpică Simona Radiș și vicecampionul Mugurel Semciuc, premiați „acasă” în codrii lui Eminescu sub privirile legendei vii, Elisabeta Lipă – VIDEO & GALERIE FOTO
Locația aleasă pentru acest eveniment dedicat performerilor și performanței din sport a fost insula micuță de pe Lacul de la Ipotești, apa înconjurată de codrii care i-au fost sursă de inspirație poetului nepereche Mihai Eminescu în operele sale lăsate moștenire oamenirii.
FOTO & VIDEO „Noapte Albastră” pe Pietonalul Unirii: Gabriel Cotabiță, concert de excepție în fața publicului numeros - Pentru mine, Botoșani este un loc special
Festivalul Culturii și Patrimoniului organizat de Asociația B-Right Media în cadrul unui proiect transfrontalier se încheie cu un recital marca Gabriel Cotabiță.
Venit în campanie la Botoșani, Dan Barna a primit … usturoi de Copălău să alunge spiritele rele din Parlament – FOTO & VIDEO
Liderul USR-PLUS, Dan Barna, a ajuns duminică la Botoșani unde a participat la o întâlnire cu membrii partidului.
Festivalul de pe Unirii a început la... atelier, vin două zile de concerte și o... ”Noapte albastră” – GALERIE FOTO
Festivalul Culturii și Patrimoniului organizat de Asociația B-Right Media în cadrul unui proiect transfrontalier a debutat vineri după-amiază pe Pietonalul Unirii cu ateliere de artizanat.
Audiențe cu peste 50 de botoșăneni la Primărie, de la locuințe sociale la copii care aruncă cu roșii, găini la bloc sau pisici care zgârie mașini – VIDEO
Săptămâna acesta primarul orașului a avut zi de audiență, situație care se petrece o dată pe lună. Din partea botoșănenilor interesul a fost unul extrem de crescut, fiind înscrise pe listă pentru a-și prezenta problemele, peste 50 de oameni.
Loading...
Fenomenul care îngrijorează la Botoșani: Adolescenți „în prăpastie”, tentative de suicid cu supradoză de pastile
Tot mai mulți adolescenți suferă de depresie, iar din nefericire unii dintre ei ajung la spital după tentative de suicid.
„REFORMA” lui Cîțu: Botoșănean numit șef peste toți prefecții din România
După ieșirea USR-PLUS de la guvernare, premierul Florin Cîțu a lansat o campanie de „curățenie” în instituțiile publice unde membrii acestei formațiuni ocupau posturi.
”Blestemele câștigătorilor la Loto”: Un botoșănean a făcut infarct după marea lovitură, altul a murit în mașina cumpărată din banii primiți de la loterie
Câștigurile ușoare, precum cele de la Loto, de cele mai multe ori se duc exact așa cum apar. Dar nu este numai asta. Mai ales după revoluție s-a creat un soi de legendă a blestemelor căzute asupra celor care au câștigat de fiecare dată la Loto. Cazurile sunt nenumărate, și majoritatea cu motive inexplicabile, de cele mai multe ori.
REACȚII după tragedia de la Mall, cunoscut medic despre METODA care l-ar fi putut salva pe bătrânul mort sub privirile a zeci de oameni
La sfârșitul săptămânii trecute, un bătrân s-a stins din viață la mall sub privirile a zeci de oameni. Venise să ia masa, însă s-a înecat cu o bucată de carne. Medicii ajunși la fața locului nu l-au mai putut salva.
Două zile de spectacole pe Pietonalul Unirii în cadrul unui proiect european, de la Gabriel Cotabiță la artiști locali și din Republica Moldova – PROGRAMUL
Vara a trecut, spectacolele continuă însă. La sfârșitul acestei săptămâni pe Pietonalul Unirii va avea loc Festivalul Culturii și Patrimoniului, manifestare organizată de Asociația B-Right Media în cadrul unui proiect transfrontalier.
Loading...
Șefii de la Eltrans „plâng” deja de dorul tramvaielor: A fost o mare sărbătoare pentru toți
O raritate din partea reprezentanților societății de transport public local, emiterea de comunicate de presă. Se întâmplă doar în apropierea sărbătorilor de iarnă sau pascale, când este anunțat programul după care se circulă în zilele libere.
O lansare de carte inedită cu eroii în sală, alții își odihnesc veșnicia în paginile autoarei: Trebuie să avem respect față de cititorii noștri / Cea mai mare onoare să scrie un om despre mine!GALERIE FOTO
O carte-omagiu despre oameni și locuri, o lansare care a avut loc în prezența unora dintre eroii a căror poveste se înșiră fermecător în paginile autoarei.
Galeria Nordului: Eveniment unic în spațiul botoșănean, oamenii veniți din toată țara pentru bucuria Întâlnirii GALERIE FOTO
A fost din nou muzică, a fost din nou lume multă în Nord. Festivalul inițiat la Darabani de Ștefan și Alexandru Teișanu a devenit un fenomen cultural ce nu mai poate fi ignorat, chiar dacă autoritățile întorc de o vreme privirea în altă parte atunci când le ajunge înainte o propunere de finanțare. Și nu e de mirare. Festivalul Nordului nu este o promenadă politică, nici desfășurare de artiști mediocri pe tăpșan.
Se coace o schimbare la vârf în Prefectură, s-a făcut anunțul: Se pregătesc hotărâri de guvern pentru demitere
Președintele încă în funcție al PNL a făcut public sâmbătă, în județul Hunedoara, că la Guvern se pregătesc hotărâri pentru demiterea prefecților și subprefecților USR-PLUS.
De lângă șefa CJ, un primar de oraș a cerut eliminarea Consiliului Județean din PNI-ul care a rupt coaliția: De ce să consume din bugetul nostru? - GALERIE FOTO
Programului Național de Investiții (PNI) ”Anghel Saligny”, care a provocat ruperea coaliției guvernamentale, a provocat dispute inclusiv la Botoșani. Și asta chiar înainte ca PNI să ajungă pe masa Executivului.
Ada Macovei nu mai vrea în școlile botoșănene profesori agresivi și care țipă la elevi: În sistem trebuie să rămână doar cei care iubesc cu adevărat meseria aceasta
După ce a condus Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani în perioada 2009 – 2012, Ada Macovei a revenit la conducerea instituției cu o nouă echipă dar și cu dorințăde reformare.
din păcate este la fel de neasumat ca și mentorul său, avea dreptate primarul: dacă ești bărbat îți asumi votul fie că e pozitiv fie că e negativ, însă așa așa făcut de fiecare dată s-a abținut de la vot dând dovadă de lașitate. nu s-a remarcat prin nimic cât a fost vice la CJ nu se va remarca nici acum ca și vice la Primărie. un om slab care o viață a fost slugă la alții pentru a dobâbdi funcții pentru el și familia sa. ar fi interesant de întrebat ce a făcut pentru ProRomânia de când a devenit viceprimar și ce a făcut pentru PNL???
12 iulie 2021, 08:27
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.2218 lei
CHF
Francul elveţian
4.5640 lei
GBP
Lira sterlină
5.7704 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8391 lei
XAU
Gramul de aur
240.3568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2383 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3938 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0732 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1953 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
9.4 o C
Bucecea
9.9 o C
Darabani
9.0 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
8.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.