Top News
Se încheie un capitol! Primăria a început scoaterea dalelor de pe Primăverii, tramvaiele devin oficial istorie – VIDEO & GALERIE FOTO

Orașul Botoșani încheie un capitol în transportul public local și deschide altul.

Adio, tramvaie în mod oficial!

 

De astăzi, 16 august 2022 s-a început eliminarea dalelor și a șinelor utilizate timp de câteva decenii pentru circulația tramvaielor în municipiul Botoșani.

Rețeaua a fost inaugurată în septembrie 1991 după ce lucrările la depou și la infrastructură fuseseră demarate cu doi ani înainte.

 

După 31 de ani s-a ajuns la momentul în care se renunță definitiv la tramvaie prin scoaterea dalelor în primă fază de pe strada Primăverii.

 

„Am promis botoșănenilor că vom asigura o viabilitate normală pe strada Primăverii, trebuie să scoatem aceste dale de tramvai pentru că nu mai putem merge în continuare cu proiectul pe care l-am avut, în ciuda piedicilor pe care le-am întâmpinat cu obținerea autorizațiilor și cu toate avizele pentru strada Primăverii, iată astăzi, așa cum spuneți dv. un moment istoric, scoatem dalele de pe strada Primăverii și asfaltăm. Astfel încât să putem circula decent, să nu mai avem cauciucuri tăiate și mașini avariate și să redăm această arteră de circulație botoșănenilor”,

Cosmin Andrei, primar

 

 

În urma acestor lucrări trecerile de pietoni aflate în apropierea sensurilor giratorii vor fi mutate pentru a fi eliminate ambuteiajele care sunt create în prezent.

 

Lucrările vor fi efectuate pe tronsoane, primul atacat fiind din Capătul liniei 1 până la intersecția cu aleea Teodor Boyan. Compania Conrec a concentrat utilajele specifice eliminării dalelor și un număr de aproximativ 20 de muncitori.

 

Circulația deviată în zonă 

 

Primul tronson este estimat a fi finalizat în această săptămână. După scoaterea dalelor, se intervine cu piatră spartă, un strat de binder, stratul final fiind cel al asfaltului de uzură.

 

„Cea mai grea operațiune aceasta este, de scoatere a dalelor pe care vrem să o terminăm în două, trei zile pe acest tronson pe care nu l-am propus”, a continuat primarul.

 

Cosmin Andrei susține că a discutat cu constructorul care a promis că va accelera ritmul lucrărilor pentru a fi finalizate până în luna septembrie.

 

„Avem trasee deviate pentru autobuze și microbuze, tot ceea ce înseamnă mijloc de transport în comun și cei care merg cu copiii la școlile din zonă trebuie să aibă strada, până la începerea anului școlar funcțională, astfel încât să nu creăm ambuteiaje suplimentare”,

Cosmin Andrei, primar

 

Dacă vremea va fi favorabilă execuției lucrărilor, se dorește ca strada să fie finalizată până la deschiderea cursurilor școlare.

Investiția la acest moment este calculată la 900.000 de lei și este practic ultima lucrare de anvergură executată de Conrec pe actualul contract pentru întreținerea și modernizarea străzilor din municipiul Botoșani.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
loading...
Strada Primăverii ÎNCHISĂ de săptămâna viitoare! Primăria începe scoaterea dalelor de tramvai și turnarea asfaltului

 

Idee de business la CJ: Instituția să își facă firmă de strâns cadavrele animalelor – La Cluj, Consiliul Județean are fabrică de pantofi - VIDEO 
Fost vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și cu afaceri în creșterea păsărilor, vicepreședintele ALDE al Consiliului Județean crede că instituția ar trebui să investească în acest domeniu. Doar că nu în animalele vii.
Familii întregi, inclusiv socrii lui Țurcanu, au părăsit ALDE și au depus adeziune la PNL
În mai puțin de o săptămână, de la plecarea Roxanei și a lui Florin Țurcanu din Alianța Liberalilor și Democraților la PNL, peste 60 de membri ai ALDE au trecut în rândurile liberalilor.
Pod imaginar peste Prut la debutul stagiunii aniversare a Filarmonicii, concert plin de emoții pe scenă și cu ”bravo” strigat din public – VIDEO & GALERIE FOTO
Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani a intrat vineri seară în stagiunea  aniversară, a 70 – a de la înființarea instituției, cu un concert care și-a dorit a trasa o punte imaginară între România și Republica Moldova.
NOAPTEA TRECUTĂ: Iubitul femeii de serviciu a dat foc la o școală din Botoșani, din cauza geloziei
Scenele s-au petrecut noaptea trecută, dupăora 12:00 când bărbatul a ajuns în curtea școlii.
IMAGINI spectaculoase: Cum va arăta Primăverii după demolarea garajelor! A fost trimisă și Poliția în zonă – VIDEO
Primăria Botoșani a publicat mai multe imagini despre cum ar urma să arate strada din Primăverii, unde ar urma să fie demolate garajele.
Fostul consilier al ex-primarului Flutur a fost numit subsecretar de stat 
Începând de astăzi Botoșaniul mai are un demnitar la nivel central. Prin decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, botoșăneanul Eduard Mititelu (foto Facebook - primul din stânga) a fost numit în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID). 
Prefectul Cornilă ÎN DIRECT: Acum nu sunt în cheie electorală / Dar poate candidez la Consiliul Județean VIDEO 
”Trambulină pentru Primăria Botoșani”, aceasta este varianta care se vehiculează în mediul politic local despre Sorin Cornilă și funcția de prefect. Mai exact, primul reprezentant al Guvernului în județ ar fi fost numit în această funcție și pentru a dobândi notorietatea necesară care să îi permită intrarea în bătălia electorală pentru funcția de primar. 
Unul dintre cei mai bogați români a ajuns la Botoșani! Premiat în fața a sute de oameni – FOTOGALERIE
Evenimentul de anvergură al săptămânii a atras la Botoșani înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române dar și oameni din topul celor mai bogați români.
De la ”smash the cake” la ”maternity”: Tânăra care iubește fotografia și care și-a transformat pasiunea în meserie – GALERIE FOTO  
(P) În viețile unor oameni se întâmplă câteodată să fie atrași atât de mult de un obiect, de o activitate, de un hobby încât încet-încet să renunțe la meseria pentru care s-au pregătit ani buni de școală și să-și transforme pasiunea într-o veritabilă ocupație. 
Oboarele de animale desființate la Botoșani, caii și vacile se vând acum pe internet – FOTOGALERIE
Farmecul rural care predomina la Botoșani în primul deceniu de după Revoluție cel puțin începe ușor, ușor să se piardă.Satele botoșănene (și nu doar ele) prezintă acum o imagine a pustiului și a caselor care se pierd în vegetație.
Un cimitir oficial închis, în al doilea se pregătesc 10.000 de locuri de veci! Deținuții băgați la muncă mai bine de jumătate de an: VIDEO & GALERIE FOTO
Cimitirul Pacea a fost oficial închis și deja nu mai dispune de locuri de veci noi. Sunt înhumate doar persoanele care aveau morminte concesionate.La Eternitatea până anul viitor vor fi disponibile mii de locuri de înhumare.
Lansarea cărții ”Fiecare nume are omul lui”, o poveste despre oameni, comunitate, generozitate și o scriitoare ”născută în zodia Soarelui” – GALERIE FOTO
Cel de-al doilea volum al cărții ”Fiecare nume are omul lui” a fost lansat sâmbătă, 10 septembrie, la Casa Corpului Didactic, în prezența a zeci de persoane, de la profesori la elevi, prieteni, iubitori de carte sau admiratori ai autoarei Mihaela Arhip.
Cărarea către Dumnezeu parcă e mai scurtă prin ținutul Botoșanilor - GALERIE FOTO
 Mii de oameni și zeci de preoți în frunte cu Mitropolitul Moldovei sunt așteptațí la sfințírea Bisericii „Sf. Nicolae” din Hlipiceni, pe 15 septembrie Biserica este ctitorie a familiei Sturza, la 1800 Fiul satului, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, are meritul de a fi transformat locașul de cult într-o frumoasă poartă spre rai
Cum a îngenuncheat Regele Charles la picioarele călugărului orb din Botoșani: Am vizitat multe țări, dar de România am rămas mai mulțumit ca în alte părți - FOTO
După moartea Elisabetei a II-a, fiul Charles devine noul Rege al Marii Britanii.
Botoșăneanul DISPĂRUT în pădure căutat aproape o săptămână! Polițiștii iau în calcul și alte piste – FOTO
Căutările bărbatului care a dispărut vinerea trecută în pădurea de la Vorona au continuat pe tot parcursul săptămânii.
Jale în magazinele Penny: Alimente expirate, vitrine frigorifice cu insecte, legume și fructe murdare
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat amenzi totale de peste 3,5 milioane de lei magazinelor Penny, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care alimente expirate, vitrine frigorifice cu praf și insecte, spații de depozitare neigienizate. Zeci de unități au fost închise de echipele de control.
Laurian, deschidere de an școlar cu oficialități, elevi, părinți, cadre didactice și tot felul de discursuri – VIDEO & GALERIE FOTO
Colegiul Național AT Laurian și-a deschis larg porțile pentru anul școlar 2022 – 2023.
Colegiul „Eminescu” fără sunet: Probleme tehnice la festivitate, îmbrățișări, poze și fete în fustițe – FOTO & VIDEO
Festivitatea de deschidere de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a fost programată să înceapă la ora 9:00, însă din cauza unor probleme tehnice au fost câteva minute de întârziere. Problemele cu sonorizarea au fost rezolvate abia pe parcurs, ceea ce a făcut ca începutul evenimentului să fie un haos.
Anul școlar deschis și la Colegiul ”Laurian” cu oficiali, șeful ISJ: Educaţia ne oferă instrumentul prin care putem schimba cevaGALERIE FOTO
Copii emoționați cu flori în mâini, profesori căutându-și nu mai puțin emoționați elevii alături de care vor începe o nouă aventură educațională.
MESAJUL unui îndrăgit preot de la Botoșani: Trăiți în lumea reală/ Trag un semnal de alarmă de nu ne vom trezi noi... – VIDEO
Preotul Partenie Apostoaie a transmis astăzi, la finalul slujbei, un mesaj cu prilejul începerii anului școlar.
"Stii ca in Venetia se ajunge si cu tramvaiul? Stii ca in Romania orasul Oradea si-a marit reteaua de tramvai. Oare de ce unii se incapataneaza sa traiasca specific anilor 1900" Ştii că în Veneţia se ajunge şi cu pluta? Ai atata minte încat să poţi calcula costurile de exploatare pentru tramvai şi pentru autobuz electric? Noi nu suntem nici Veneţia nici Oradea orase cu mai multi turisti decat locuitori. Ai dreptate, revino în anul 2022, în plină criză când niste nebuni planetari ne amenință cu foametea!
23 august 2022, 02:30
Pt cel care comentează în dreptul numelui meu ...ma mir ca stii aceste localitati sunt convins ca provii de acolo vad dupa cum te duce capul .si stii ca am dreptate...nu știam ca exista degebari care nu au idei, replici au doar cacao în cap cu care împroașcă pe aici Asta e sensul tău în viata? Fă un bine comunității și.....lasă ne fără comentariile tale dar sa fie pt eternitate
17 august 2022, 21:23
Vai de noi....
17 august 2022, 11:36
Vorbește gura fără mine. De fapt, scriu la comandă. Nu prea pricep ce și cum cu lumea civilizata. Eu am ajuns o dată la Copalau și o dată la Hutani. Așa că să nu vă supărați pe mine.
17 august 2022, 10:55
Ias indesa o bucata de sina in ranjetul lui sa ramana asa cu ranjetul fortat de bucata de linie.
17 august 2022, 06:41
Pentru Botoşani a fost proiectat troleu. Ne-au sucit cu tramvai sucevenii care ne-au luat şi piatra cubică de pe străzi. Misiunea lui Futur a fost să ne ducă înapoi sub pulpana Sucevei. Eu unul l-aşi fugări din Botoşani.
16 august 2022, 23:23
Pentru Lawless. Stii ca in Venetia se ajunge si cu tramvaiul? Stii ca in Romania orasul Oradea si-a marit reteaua de tramvai. Oare de ce unii se incapataneaza sa traiasca specific anilor 1900 conform gandirii tale? Ce fraieri, n-au auzit de trotinete electrice......te doboara rasul si rusinea.Sa ne dea Bunul Dumnezeu primar care sa ne refaca tramvaiul , sa faca Teatrul etc Si macar o parcare in apropierea casei Iorga.... Sunt atatea de facut si voi distrugeti.
16 august 2022, 22:37
De fapt asistăm la o involuție a orașului nostru. Devenim tot mai mici, tot mai neimportanți. (În timp ce alături, orașul Suceava mai-mai că decolează, nu alta! Normal, Suceava este pol de atracție a trei orașe: Rădăuți, Dorohoi și... Botoșani. Drumul național Botoșani-Suceava, modernizat recent, tocmai asta a fost, înlesnirea racolării orașului Botoșani de către orașul-prădător, Suceava. Lucru care s-a și produs...) Populația orașului Botoșani a scăzut cam cu 30.000 de oameni (de la 120.000 la 90.000), partea activă a populației s-a tot subțiat, a dispărut zona industrială botoșeneană care necesita un aflux masiv de forță de muncă într-un interval scurt de timp (1 oră) de unde și necesitatea unei capacități de transport de masive. Astăzi, deplasarea forței de muncă este mult mai diversă, dar în esență este mult subțiată. Iar relieful nu permit extinderea liniilor de tramvai până la Baisa, Tulbureni, Răchiți, Doboșari, etc. pentru rentabilizarea curselor. Pentru că suburbiile Botoșani-ului au crescut, dar nu au explodat, ca în Suceava. Cătămărăști a crescut, dar nu a devenit o aglomerare, nu s-au construit blocuri acolo.
16 august 2022, 22:28
ba Lawless cum adica sunt amplasate prost? majoritatea tramvaielor din lumea asta sunt amplasate in centrul soselei... de ce nu e pretabil in botosani? peste tot sunt blocuri de minim 4 etaje, deci densitate este. prosti aia din vestul europei ca interzic accesul auto pe strazi si construiesc sine de tramvai, nu?
16 august 2022, 20:09
Pe tot ce au pus mâna urmașii lui Dragnea - au DISTRUS. Teatru, tramvai, stadion, parc, curățenie ioc, străzi cu găuri, poliția locală sluga indienilor etc. Noroc de Flutur că a făcut Cornișa, că altfel eram după Caracal. Despre județ - jalea de pe lume...
16 august 2022, 20:05
Numai pentru acest lucru și îl votez pe acest primar care nici nu știu cum îl cheamă..Andrei cred ca e numele mic. Sau ma rog
16 august 2022, 19:24
Pentru Cristi ..tramvaiele sunt specifice anilor 1900 este invenția acelui secol ..Botosaniul nu se preta la asa ceva ..acum au apărut mașini electrice trotinete electrice etc ..te rog încearcă sa trăiești în acești ani ..ma repet botosaniul nu este pentru asa ceva..mai erau și prost amplasate sinele ..pe mijlocul străzilor.. pretabile accidentelor..măcar de erau în dreptul trotuarelor..asa cum arat amplasate la Botoșani sunt amplasate acolo unde sunt treceri peste poduri sau unde nu sunt spatii locuite..
16 august 2022, 19:22
Ce a construit Ceaușescu în urma cu 30 de ani, ați distrus voi! Ați renunțat atât de ușor la un proiect care ar fi fost emblematic pentru Botoșani, tramvaie noi pe o infrastructura noua dar acest proiect o fost o pălărie prea mare pentru primarul nostru!
16 august 2022, 19:03
inginerii politruci de la eltrans ii angajati la primarie sau la consiliul judetean ? raman saracii fara functii de conducere si trebuie recompensati pentru habarnismul de care dau dovada.
16 august 2022, 18:13
Sunt atatea utilaje acolo, atatia supraveghetori si doar cativa muncitori. Sigur e si Dorel printre ei.Cine trece pe acolo si nu stie crede ca e un santier important.
16 august 2022, 16:08
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Am scos de trei ori la concurs postul de medic pediatrie neurologică și nu s-a înscris nimeni. Este într-adevăr cred o specialitate și mai rară. Rog pe toată lumea care are copii la facultate să aleagă la Rezidențiat aceast ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9410 lei
USD
Dolarul SUA
5.0408 lei
CHF
Francul elveţian
5.0873 lei
GBP
Lira sterlină
5.6488 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4791 lei
XAU
Gramul de aur
277.3997 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2572 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1660 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2373 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6767 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2014 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6642 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.6 o C
Dorohoi
19.4 o C
Bucecea
19.9 o C
Darabani
19.0 o C
Saveni
19.9 o C
Ştefăneşti
22.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.