Top News
Spălătorie auto cu... colți: Femeie mușcată violent de câinele proprietarei spălătoriei: M-a apucat într-o fracțiune de secundă GALERIE FOTO

S-a întâmplat pe 9 aprilie 2015, în preajma Paștelui. Gica Sandu își dusese covoarele la curățat, la Spălătoria Beauty Car și a vrut să vadă dacă sunt sau nu gata. A discutat cu un angajat care i-a spus să meargă singură, așa că a intrat în curte. Când să ajungă la covoarele care erau puse la uscat pe un gard, lucrătorul respectiv s-a răzgândit. S-a întors spre el, dar nu a apucat să vorbească prea mult fiindcă un câine și-a înfipt colții în ea.

Aproape o lună de îngrijiri medicale

 

 

”Am fost mușcată de mână. Câinele respectiv este agresiv, cu sechele. Asta înseamnă că Poliția nu a luat nici o măsură. Atât timp cât un câine se sperie de mine, eu de el. Eu, de fapt, nu prea am avut timp să mă sperii. Câinele a venit pe la spate, m-a mușcat de mână prima dată, eu m-am tras instinctual și el m-a prins de picior. Deci, câinele nu s-a mulțumit să mă muște doar de mână, m-a apucat într-o fracțiune de secundă și de picior”, relatează Gica Sandu.
Mușcăturile i-au creat niște echimoze masive pe braț și pe picior, ale căror urme nu au dispărut în totalitate nici până astăzi, la jumătate de an de la nefericitul eveniment. Și aceasta în condițiile în care era îmbrăcată destul de gros, iar brațul și piciorul i-au fost apărate și de haine. S-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, unde a primit îngrijiri pentru ”plăgi mușcate” (toaletă locală, gheață locală, VTA) și i s-a fixat o schemă de tratament de aproape o lună, mai exact până pe 7 mai. S-a deplasat apoi la Serviciul Județean de Medicină Legală (SJML), unde dr.Carmen Marcu a întocmit un certificat medico-legal în care preciza că sunt necesare 14-15 zile pentru vindecare (tratamentul era pe aproape 30 de zile) și în care se menționa că, ”leziunile s-au putut produce prin mușcare; pot data din 9.04.2015”.

 

 

Parchetul clasează dosarul fiindcă maidanezul nu este câine de luptă și nici de atac

 


Atât Gica Sandu, cât și soțul său Victor au discutat cu Carmen Șnaider, proprietare spălătoriei și nemulțumiți fiind de atitudinea acesteia, care a ținut să-i liniștească transmițându-le că patrupedeul este vaccinat, au depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani.
La jumătatea lunii septembrie au primit acasă ordonanța de clasare a cazului, lucru care i-a consternat. În respectivul act procurorul Denisia Voroneanu arată că OUG 55/2002 restrânge incidența legii doar cu privire la câini periculoși, adică la cei de luptă și de atac, asimilați prin caractere morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog, Ciobănesc Caucazian și alte câteva exemplare.
”Având în vedere că, din probele administrate în cauză, reiese că persoana vătămată a fost mușcată de un câine de rasă comună, care nu se încadrează în categoriile prevăzute de art.1 lit a) și b) din OUG nr.55/2002, constat să se impune clasarea cauzei privind săvârșirea infracțiunii de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin”, afirmă procurorul Denisia Voroneanu.

 

 

”Este sfidare pe față, mă simt jignită”

 


Cei doi soți se pregătesc să conteste ordonanța de clasare deoarece ei consideră că proprietara spălătoriei ar fi trebui să primească măcar o amendă.
Gica Sandu”Totul e superficial și nu mi se pare normal, încurajează să se întîmple și pe mai departe astfel de grozăvii. Este sfidare pe față, mă simt jignită”, declară Gica Sandu.
Câinele care a mușcat-o are cușcă în spălătoria Beauty Car și este legat cu lanțul, numai că, potrivit femeii, lanțul are vreo patru metri, astfel încât patrupedul ar avea o rază destul de mare de acțiune. Gardul respectiv delimitează spălătoria de casa proprietate personală a patroanei spălătoriei, care susține că este singurul caz de acest gen de care a avut parte și crede că plângerea este neîntemeiată, lucru dovedit în opinia sa de ordonanța de clasare a procurorului.
”A fost neatentă, vorbea la telefon, nu știu ce a făcut. Câinii sunt în fața casei, la mine acasă pot să țin și zece câini dacă vreau”, spune Carmen Șnaider.
Proprietara spălătoriei are de altfel mai mulți câini, despre care arată că sunt vaccinați și luați de pe stradă întrucât iubește animalele: ”îi țin mai mult din dragoste”.
 

Am intrat în starea de nesimțire civică: ”Ce frumos și curat era orașul în starea de urgență!” - FOTO
Se spune că civilizaţia este un proces prin care învăţăm să fim mai buni. Doar că, atunci când suntem buni, ne raportăm în primul rând la confortul nostru, la câștigul propriu și prea puțin sau deloc la nevoințele aproapelui nostru.
E dezastru: Botoșani a depășit pragul de 700 de cazuri de Covid! Am ajuns pe locul 4 în România
Cu toate că la nivel național pandemia este în retragere de o săptămână, la Botoșani situația se înrăutățește de la o zi la alta. Iar asta o arată chiar datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO
Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.
Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
inpuff.ro
Loading...
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare
Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.
Polițist local aflat în misiune, cu mașina distrusă în Centrul Vechi, ar fi fost și îmbrâncit de doi tineri
Incidentele în zona istorică a orașului sunt nelipsite chiar și pe pandemie. Și nu este pentru prima dată când cei care au de suferit sunt chiar oamenii legii.
DOUĂ amenzi aplicate de ITM la fabrica unde au fost concediați muncitorii din Sri Lanka
Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la cei peste 40 de muncitori confecționeri de la Botoșani concediați din cauza pandemiei, instituțiile statului au demarat verificări.
Loading...
Botoșăneanca din fruntea DSP București înlocuită cu fina ministrului Educației
Directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, botoșăneanca Laura Acatrinei, a fost înlocuită din funcție la mai puțin de două luni de la data numirii.
Eroare de poveste a autorităților: Nouă botoșăneni cu Covid-19 au... dispărut
Erorile din raportările Grupul de Comunicare Strategică (GCS) privind răspândirea coronavirusului se înmulțesc de la o zi la alta și aceasta în condițiile în care tocmai acest organism militează să fie citite doar informările pe care el le transmite șîn același timp închide publicații online pentru informații false.
Strada din municipiu intrată în MODERNIZARE arată ca un mare lac: Bordurile, pe timp de ploaie, se pot vopsi - GALERIE FOTO
Pe data de 31 octombrie 2019 începeau lucrările la cea mai lungă stradă a municipiului și care și-a așteptat rândul la finanțare ani la rând.
RUȘINOS: În zona zero a orașului, bărbați cu pantalonii în vine surprinși în mijlocul zilei de locatari – FOTOGALERIE
Botoșănenii care locuiesc în zona centrală a orașului, la câteva zeci de metri de Palatul Administrativ și Primărie, trăiesc de câteva săptămâni de zile un adevărat coșmar.
Fostul subprefect, gata de angajare la Registrul Agricol dintr-o comună
Surpriză la un concurs public pentru ocuparea unui post în schema de personal a unei primării comunale. Singurul candidat înscris și cu șanse mari de promovare este un fost subprefect care de câțiva ani își administrează propria afacere.
Vărul fostului șef al Poliției Rutiere omorât în piață cu un cuțit în inimă
Este doliu în familia fostului șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău.
Eu merg la acea spalatorie saptamanal,de vre-o 8 ani si nu am avut probleme niciodata cu acei caini,chiar m am jucat cu ei,dar animalul simte natia imputita ,de asta a muscat!
29 noiembrie 2015, 12:19
Hai sictir ţărane. Ai cultură de arătură.
11 octombrie 2015, 13:04
Câinii de la spalatoria susmentionata sunt foarte blânzi. Probabil femeia muscata l-a provocat în vreun fel, prin comportament sau in alt mod. Sau poate nu l-a observat(poarta ochelari cu dioptrii destul de mari)..Iar 14-15 zile de ingrijiri medicale pt vindecare, la muscatura, este total exegerat, trebuie putin de vazut cum au fost acordate aceste zile, de văzut cu ce se ocupă doamna victimă, cu ce se ocupă toată lumea...
9 octombrie 2015, 19:46
da calmează-te să nu plesnească ceva în tine...câinii mei atacă numai proști,deci dacă te simți mai bine stai în casă...
8 octombrie 2015, 07:47
Cotoiule! câinii, bănuiesc că sunt ai tăi că altfel nu făceai clăbuci la gură, umblă dezlegați pe Enescu, Pacea şi Kogălniceanu, am fost şi eu atacat de ei în câteva rânduri pe Enescu, ai grijă de ei că dacă mă mușcă te bag în pușcărie cu toate pilele tale cacamuniste.
7 octombrie 2015, 17:06
un articol de 2 bani care arata ca nu cititi macar legislatia inainte sa-l publicati,animalele erau legate,pe proprietate privata,nefacand parte din rasele periculoase ce trebuiesc declarate la politie...legile sunt clare...
7 octombrie 2015, 09:57
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.