Top News
Spital rupt în două de-o asistentă beată mai mereu: Era pișată, pantalonii dați de pe ea, povestesc bolnavii

Scandal într-o unitate sanitară ce se află sub tutela Consiliului Județean Botoșani. Personalul este rupt în două de un scandal care persistă de ani de zile, în ciuda schimbării conducerii care pare că nu a reușit să aplaneze acest conflict.

Directoarea neagă

La începutul anului, fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu vorbea despre faptul că a trimis un control la Sanatoriul Podriga unde o femeie ar veni beată la serviciu. După mai multe luni de zile, situația ar părea să fie schimbată. Cel puțin două colege de-ale femeii susțin acest lucru, însă au ținut morțiș să rămână sub anonimat, de teama unor repercusiuni.
Culmea, acuzele nu sunt confirmate de conducerea unității sanitare, deși, se pare că ar exista și o serie de filmări cu asistenta medicală care ar fi băută în timpul programului de lucru.
Nu știu de unde aveți asemenea informații. Nu este adevărat nimic, nu am nimic de comentat în legătură cu această problemă. D-na nu vine băută la serviciu. Acele persoane care dau informații la presă, să le dea corecte dacă vor. Așa numai să facă rău, nu. Mai ales în timpul serviciului, nu. Vă dați seama, nu există așa ceva. Suntem unitate sanitară, sunt și medici, așa ceva chiar nu…”, a declarat Oana Norses, directorul interimar de la Podriga.

Sunt camere de luat vederi

Este contrazisă de oamenii care lucrează în sanatoriu și care susțin că respectiva asistentă este acoperită nu neapărat pentru că ar avea relații, ci pentru că actuala conducere nu ar dori ca astfel de situații să iasă la iveală,
”Vine beată, într-adevăr, dar o acoperă conducerea. Ieri dimineață a fost pe tura 1, nu a venit la serviciu, e acoperită. Eu spun adevărul, sunt o gașcă aici care țin unii cu alții, d-na Norses tolerează beția în spital, iar asistenta asta este permanent beată, lipsește de pe tură, stresează colegii, de aia se tem toți. Ea a făcut o panaramă în dimineața aia, a găsit-o, bea cu sticla, d-na Norses cum să nu recunoască, a găsit-o e masă și-și făcea cruce, era pișată, pantalonii dați de pe ea, povestesc bolnavii, doamnă. Sunt camere de luat vederi probe”, spune una dintre colegele asistentei.

A căzut, nu putea să se ridice

S-ar părea că situația este cunoscută la modul general iar starea de ebrietate a femeii ar fi vizibilă, chiar și pentru bolnavi. Mai mult, asistenta medicală ar fi și agresivă verbal.
Aruncă fel și fel de cuvinte urâte, urâte în fața bolnavilor, mă făcea pe mine și pe-o colegă în toate felurile. A căzut în vestiar la personal, jumătate de oră, lungită cât e ea de mare pe jos, nu putea să se ridice. Și faza este filmată de unul dintre infirmierii cu care am fost de serviciu. Dar nu o să o dea, clar, am scos și cu telefonul meu o poză dar nu era așa clară pentru că telefonul meu nu este așa performant”, spune o altă angajată.

Nu mă miră astfel de situații

Președintele CJ Botoșani recunoaște că a trimis de mai multe ori corpul de control la Sanatoriul Podriga din comuna Drăgușeni, tocmai pe astfel de sesizări privitoare la salariați.
Nu mă miră să mai fie și astfel de situații și este bine că sunt semnalate și sigur că vreau să se ia măsuri ca să nu se mai întâmple. Eu le-am spus când am fost la Podriga, acolo lucrează foarte multă lume din zonă de acolo. Și eu le-am cerut să fie foarte serioși și să-și păstreze locurile de muncă. Pentru că dacă merg pe acolo, am spus, eu aș fi categorisit ca neam prost să le cer prezența și văd câți stau pe la serviciu”, a declarat Gheorghe Sorescu.
Șeful județului a declarat că va cerceta ceea ce se întâmplă acolo, pentru stoparea acestor incidente, în condițiile în care anul viitor această unitate va intra spre acreditare.
(foto generic - sursa RomaniaTV)

(DEZ)INTERES la ședința festivă de la Primărie de Ziua Culturii Naționale, chiul în bloc la masă, festivism limitat de criza momentului – VIDEO & GALERIE FOTO
Din cauza crizei sanitare, ședința festivă care are loc în fiecare an pe data de 15 ianuarie la Primăria Botoșani, în sala care-i poartă numele poetului nepereche a fost limitată ca prezență de persoane. Scriitorii au fost puțini, iar mesajele lor au fost transmise în mediul virtual.
CONCERTUL de Anul Nou: Botoșănenii au umplut, două seri la rând, sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a devenit o tradiție, la fel ca în toate orașele - din România sau de oriunde în lume - care au norocul unei astfel de instituții culturale.
Incredibila poveste a bustului lui Eminescu, din fața liceului care îi poartă numele: Evacuat de la Cernăuți, dispărut din București, apare misterios la Botoșani
O poveste fabuloasă, cunoscută de foarte puțini botoșăneni care, unii dintre ei, trec zilnic pe lângă liceul care poartă numele celui mai mare poet român.
Medicul șef condus pe ultimul drum în sunet de sirene, slujba oficiată de patru preoți: Şi-a dăruit și cariera și viața paciențilorFOTO & VIDEO
Foarte atent cu cei din jur, discret, bun la suflet. Sunt doar câteva dintre calitățile medicului Alexa care au fost amintite astăzi chiar de sora acestuia la slujba de înmormântare.
După 20 de ani în proprietatea Mitropoliei Moldovei, reabilitarea Conacului de la Miorcani aproape de final: Obiectivul se află într-o stare bună acum - GALERIE FOTO
Un obiectiv de importanță națională, care tezaurizează o moștenire culturală deosebită, este aproape de a-și recăpăta strălucirea de odinioară.
A fost sărbătoare mare de Crăciun, comunitatea din Botoșani unde bucuria și tradiția fac spectacol – GALERIE FOTO&VIDEO
Explozie de culoare, un spectacol al vârstelor îmbinat cu tradiția și cu spiritul comunitar care, la lipoveni, capătă de fiecare dată un farmec aparte.
Lumânări la spitalul din Dorohoi, inclusiv directorul a încercat să-l salveze pe medicul șef de la Urgențe: S-a pierdut și din cauza muncii, a stresului
Medicul Ovidiu Alexa, care a încetat vineri din viață după ce a suferit un infarct, va fi depus astăzi la Capela Catedralei din Dorohoi. Toți cei care doresc să-i aducă aici un ultim omagiu o pot face timp de două zile.
Un cunoscut medic de la Spitalul Dorohoi a murit fulgerător la 46 de ani după ce a ieșit din gardă
Unul din cei mai apreciați medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a plecat la ceruri vineri, 7 ianuarie 2022.
Ordin de la București: Se pregătesc trei ”mini spitale” provizorii, în spitalele propriu zise mai ajung doar bolnavii în stare gravă
Se înființează centre de evaluare ambulatorie la „Mavromati” și în alte două spitale. Astfel se evită aglomerația la Unitățile de Primiri Urgențe și pe secțiile din spitale.
Loading...
Tânăr profesor din Botoșani, premiat pentru creativitate la Gala Angelica Gherman: Am primit un imbold care mi-a schimbat puțin percepția despre ceea ce facVIDEO & GALERIE FOTO
Întreruptă anul trecut în pandemie, când gândurile la Angelica Gherman s-au unit de la distanță în mediul virtual, Gala care-i poartă numele regretatei învățătoare s-a reluat în 2022 în condiții speciale.
Demisie la vârf în PNL, un fost secretar de stat a plecat dezgustat din partid: Nu vreau să fiu părtaș la ceea ce se întâmplă în momentul de față
Tensiunile de la nivel central, acolo unde fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a plecat din partid împreună cu mai mulți susținători, se resimt și pe plan județean. Consilierul local Maricel Maxim nu este singurul liberal botoșănean care a renunțat la funcția de conducere.
Un an de la debutul campaniei de vaccinare la Botoșani: BILANȚ prezentat de șefa DSP, peste 20.000 de persoane și-au făcut doza a treia
În urmă cu un an, la Botoșani se dădea startul campaniei de vaccinare. Iar primii medici care au dorit să se imunizeze au fost Monica Adăscăliței, Iulian Preda și Valentina Morcov.
S-a semnat contractul, lucrările încep în 2022! Parcul Eminescu va fi extins cu pistă de alergare, bănci inteligente, cișmele și altele
Un nou proiect de care se vorbește de aproximativ doi ani se află la un pas de începe a lucrărilor efective, după ce au fost parcurse etapele de atribuire a acestora, prin licitație.
Botoșaniul, printre județele cu cele mai mici rate de infectare în primele zile din 2022
Potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), județul Botoșani are o rată de infectare de 0,23 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Loading...
Alaiul Măștilor la Vorona, de la urși și lupi, la mireasa în lacrimi lângă sicriul lui Arafat și hoțul din ”Casa de Papel”: Ce an a fost săptămâna aceasta!VIDEO & GALERIE FOTO
A părut că este revoluție astăzi dimineață în centrul comunei Vorona, acolo unde a avut loc ”Alaiul Măștilor” din cadrul festivalului de datini și obiceiuri de iarnă ”Vorona – Obiceiuri ancestrale de iarnă”. Claxoane, sirene, tobe, muzică, urături s-au auzit începând cu ora 10:00.
Aleșii locali s-au văzut pentru ultimă oară în acest an, cu jigniri și invective: Achiziții de mașini de lux pentru directori / Dle viceprimar, sunteți jalnic / Salariul dv de 240 de milioane se justifică? / Mi-e rușine să stau să ascultVIDEO
Majorarea taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor în municipiul Botoșani, a readus în atenția publică animozitatea care există între cele două tabere din Consiliul Local Botoșani. O atmosferă care se perpetuează de nouă ani deja și în care discuțiile, intervențiile, amendamentele și aproape tot ce se întâmplă în plen sunt rezultate ale unor acțiuni sau polițe politice.
Locuri (încă) libere în spitalele din Botoșani, autoritățile se pregătesc de valul cinci și au anunțat PRIMELE măsuri
În acest moment, spitalele din Botoșani și-au recăpătat activitatea de bază. Miercuri dimineață pe Secția ATI a Spitalului Județean Mavromati nu era internat niciun pacient infectat cu virusul care a dat omenirea peste cap.
BONUSURI de Crăciun pentru sute de angajați din companiile municipalității, la unele mai sărăcăcioase, la altele cât jumătate din salariul minim
Luna cadourilor și sărbătorile de iarnă presupun cheltuieli suplimentare în familii pentru achiziția de daruri pentru cei dragi, dar și pentru pregătirea mesei de Crăciun.
Doamnele au băut cot la cot cu domnii de Crăciun, Urgențele luate cu asalt de oameni care nu s-au mai putut opri din băut și mâncat
După masa îmbelșugată de Crăciun au fost persoane care au ajuns și în acest an la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati. Unii botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au mâncat prea mult, alții fiindcă au băut peste măsură.
Prefectul și șeful ISU prin ninsoare, verifică STAREA DRUMURILOR din județ – FOTOGALERIE & VIDEO
La această oră prefectul și colonelul aflat în fruntea Inspectoratului pentru Situații de Urgență se află în inspecție pe drumul Botoșani – Suceava.
Nenea ,, Cetateanul turmentat”, ai grija ca deschizi alte discutii in care putem da drumul la alte secrete pacatoase care au loc in inima institutiei! Eu zic ca este deajuns. Nu ma forta sa spun de fiecare relatie nepotrivita de care stie tot satul!
8 noiembrie 2015, 23:34
Vicky ,ce val pe Norses valul prostiei si pe Razvanel valul frumusetii chipurile lui Zamosteanu Maricica plus prostia
8 noiembrie 2015, 23:05
Draga Vicky, nici nu stii cum decurge una din comisii, de exemplu in comisia de disciplina unde din martor deviii vinovat si din vinovat - nevinovat, dupa cum dicteaza anumite persoane amintite mai inainte, binenteles cu acceptul tacit al conducerii .Consiliul Judetean incearca din toate puterile sa ajute aceasta institutie, insa cateva persoane distrug si risipesc totul!
8 noiembrie 2015, 23:02
Radu, domnul ,,Razvanel” nu are nici o vina, a fost luat de ,,val,” asa cum s-a intamplat cu toti cei care au tot fost la conducerea unitatii. Binenteles ca totul porneste de la fosta menegera, Caziuc Florentina, care a continuat sa faca ceea ce stia mai bine : deturnari de fonduri. De ce ? Pentru ca C.J. dupa ce descopera toate potlogariile, o acopera lasand-o sa lucreze în unitate la biroul administrativ. Ba mai mult este numita in tot felul de comisii( printre care cele de etica si disciplia,etc), si continuă cu aceeaşi atitudine dictatorială si plina de razbunari facute din frustrarea ei pentru toate nerealizarile din viata-i foarte ,, zbuciumata”.Aici va trebui o disciplina foarte riguroasa si fara compromisuri din partea viitoarei conduceri .Trebuiesc oameni care sa doreasca acreditarea si acestia sa taie in carne vie, eliminand incompetentii, betivii, hotii si cei care nu respecta regulamentul de ordine interioara a unitatii cu multa responsabilitate. Astfel degeaba se pornesc astfel de ,, revolutii” sau ,,razmerite”, care daca nu se implinesc vor adancii si mai mult vechile probleme....In rest numai de bine!
8 noiembrie 2015, 20:55
sunt mic nu stiu nimic
8 noiembrie 2015, 19:04
draga Razvanel ,care este rolul tau in cadrul unitatii ?
8 noiembrie 2015, 18:26
conducere incompetenta personal scapat de sub control ,solutia este demiterea actualei conduceri controale realiste din partea organelor abilitate si masuri corespunzatoare pentru restabilirea ordinii si linistei in aceasta unitate ,betia este inacceptabila la locul de munca.
8 noiembrie 2015, 13:51
CONDUCEREA A FOST DEMISA SAU SE ASTEAPTA O INTIMPLARE CA CEA DE LA CLUBUL COLECTIV IN CARE SA MOARA OAMENI NEVINOVATI SA VA DATI SEAMA DE INCOPETENTA ACTUALEI CONDUCERI DOMNULE SORESCU.
8 noiembrie 2015, 12:20
Caziuc Florentina a rupt spitalul in doua,a creat si intretine dezordinea in spital, nu asistenta beata,asistenta beata fiind cobaiul asistentei sefe Zamosteanu Maricica si a lui Caziuc Florentina.
8 noiembrie 2015, 11:55
Suntem si oameni de buna credinta bine pregatiti profesional in aceasta unitate dar conducerea actuala a preferat sa colaboreze de rea credinta si ne intrebam DE CE OARE
8 noiembrie 2015, 11:14
apropo d-na NORSES „SUNT SI MEDICI ASA CEVA CHIAR NU„ care medici CODREANU care sta cu sticla linga el DOMNULE „SOARE„ PRESEDINTE AL CJ BOTOSANI faceti LUMINA la SANATORIUL PODRIGA ca de NU va face DNA-ul cu dumitale
7 noiembrie 2015, 22:14
Intrega conducere trebuie demisa.Politic a fost numita ,tot politic sa fie demisa.Domnule Sorescu si in acel Sanatoriu traiesc oameni,chiar daca sunt bolnavi psihic.
7 noiembrie 2015, 19:28
Doamna manager,dar de produsele alimentare aflate in pragul expirarii ,stiti ceva? DAR DE TIGARILE DE CONTRABANDA CARE SUNT VINDUTE BOLNAVILOR,STITI CEVA?Ca se fura din ratia de hrana a bolnavilor,puteti minti? Ca unii angajati se duc in timpul programului la barul din spatele sanatoriului si consuma alcool fara cacineva din conducere sa constate aceste fapte,puteti sa spuneti ceva la presa?
7 noiembrie 2015, 17:47
Remediu: - Conducere serioasa;- Spart gastile formate din neamuri si nemurele;- Asistent sef adus din alta parte care sa nu intre in jocul acelor gasti:Altfel degeaba se schimba conducerea.
7 noiembrie 2015, 12:01
RUSINE CONDUCERII DA-TI DEMISIA NORSES PTR CA MINTI CU NERUSINARE
7 noiembrie 2015, 07:22
Doamna Norses,sa nu uiti,ca datorita bolnavilor psihic de la Sanatoriul Podriga sunteti remunerata lunar,nu penru a minti ci pentru a fi in slujba dumnealor.Pacat ca recidivistii si betivii isi fac de cap dupa bunul lor cap in incinta unitatii.
6 noiembrie 2015, 17:20
Nimeni nu vrea sa se indrepte situatia pentru ca nu-i doare sufletul de handicapatii care sunt internati in acea unitate. De asta se si feresc unii parinti sa-si interneze copii cu hamdicap in centrele de la Podrica, Ionaseni sau Dersca. Daca s-ar vrea ordine, se pot face controale inopinate de cei in drept, insa cand totul este coordonat politic si pe functii sunt sinecuri, nimic nu mai functioneaza normal.
6 noiembrie 2015, 11:52
bai vali, un proiect e mai greu de gestionat decat un sanatoriu. ca nu-l gestioneaza bine nici pe asta pot fi de acord dar altfel, nu-ti mai da cu parerea daca nu te pricepi
6 noiembrie 2015, 10:08
Norses asta n-a fost in stare sa managerieze un proiect, darămite un sanatoriu! Au tot bagat-o peneleii peste tot, însă n-a dat dovadă nicăieri de competență. Ce studii si experienta o recomanda sa conduca un sanatoriu? Numai asa, de dragul de-a fi sef?!
6 noiembrie 2015, 08:22
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
Noi, comisarii Gărzii Naționale de Mediu, am declanșat acțiunea spontană de protest, astăzi, 13 ianuarie 2022. Oprim pentru 2 ore toate activitățile de inspecție și control. Protestăm împotriva discriminării salariale, a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
14 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9432 lei
USD
Dolarul SUA
4.3142 lei
CHF
Francul elveţian
4.7342 lei
GBP
Lira sterlină
5.9246 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7872 lei
XAU
Gramul de aur
252.8267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2394 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3928 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4542 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2018 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6643 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.9 o C
Dorohoi
-2.0 o C
Bucecea
4.8 o C
Darabani
-2.4 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.