Top News
Studenta care vrea parlamentar se bate cu o necalificată, cu un zugrav și cu un... președinte

Nici mai mult, nici mai puțin de 119 români, o bună parte din Botoșani, alții însă de prin localități de care puțini au auzit, își doresc să ne reprezinte în Parlament. Unii dintre ei par a avea pregătirea necesară, alții însă, atât ca studii, cât și ca ocupație, sunt departe de profilul unui senator sau deputat.

Marius și Răzvan încă se ocupă de condusul instituțiilor

Primul lucru care sare în ochi la lista social-democraților este ocupația a doi dintre aceștia. Astfel, deși au declarat public că au demisionat din funcțiile de conducere înainte ca partidul să depună listele de candidați pentru Parlament, ocupațiile lui Marius Budăi și Răzvan Rotaru sunt în continuare cele de ”comisar șef”, respectiv ”director executiv”. Cel puțin așa este specificat negru pe alb în tabelul oficial depus la Biroul Electoral Județean (BEJ).

La PMP își dau mâna o masterandă cu un pensionar

Partidul Mișcarea Populară are pe primele două poziții la Camera Deputaților doi administratori, Dan Ionescu și Tereza Nica, primul având meseria de ”jurist”, iar celălalt de ”specialist administrație”. Pe al treilea loc se află Andreea Pălei, lidera organizației de tineret a PMP Botoșani, de asemenea jurist, a cărei ocupație este aceea de ”masterand”. Printre aspiranții la Parlament se mai regăsesc și oameni cu ocupațiile de ”pensionar”, nimeni altul decât Vasile Adăscăliței, fost primar și actual consilier local la Răchiți și un ”fermier” cu meseria de ”sondor”.

Oficial, Margareta e retrasă

Vă vine sau nu să credeți, născută în 1958, Margareta Clipa, care deschide lista ALDE pentru Senat, este oficial ”pensionar” cu meseria de ”solist vocal”. Maria Plămadă, locul al treilea la Camera Superioară, este ”administrator” cu meseria de ”confecționer”, pentru ca la deputați să o întâlnim pe Diana Țapu, cu profesia de ”tehnician turism” și ocupația de ”student”. Și Alianța Liberalilor și Democraților are pensionarul său... masculin, Ioan Nechifor, fost ofițer MApN, traseist politic asemenea șefei sale de partid.

N-ai meserie? Nu-i nimic, ești numai bun pentru Parlament

Poate cea mai pestriță listă este aceea a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. Levente Benko, ocupantul locului 2 la Senat, de profesie ”istoric, ziarist”, are ocupația de ”redactor”, Vasile Horvath este ”administrator” cu meseria de ”electronist”, iar Pal Lovasz are ocupația de ”economist” în condițiile în care meseria sa este aceea de ”factor poștal”. La Camera Deputaților, printre alții, îi regăsim pe Tamas Ballo, un ”student”, Ferencz Deak, un ”asistent CEO” cu profesia de ”jurist”, Henrietta Dicu, ”consilier parlamentar” cu meseria de ”jurnalist”, pentru ca lista să fie încheiată de Zoltan Batinas, un tânăr născut în 1990, care în dreptul rubricii unde trebuie menționată meseria are trecut ”necalificiată”, iar la ocupație ”agent relații clienți”.

Bucătarul și zugravul

Partidul România Unită îl propune pe poziția a treia la Senat pe Ioan Simion un ”bucătar”, iar la Camera Deputaților pe Mihaela Luca, un ”maistru confecții încălțăminte” cu vârsta de 42 de ani.
Antonio Andrușceac, unicul candidat al Uniunii Salvați România la Senat este ”asistent manager” cu meseria de bază ”asistent social-teolog”, iar Ilie Andrici de la PER, are meseria de ”zugrav” și ocupația de... ”președinte”. Săvel Urigiuc este ”mecanic”, iar Petru Ursan, ”confecționer” la bază, este angajat ca ”agent vânzări”.

loading...
Isterie electorală nocturnă, 119 români, din București și Galați până la Miercurea Nirajului și Cenei, vor parlamentari de... Botoșani

 

Cultura în vremea COVID: ”Pandemia aceasta, microbul acesta, ne-a schimbat total” - FOTO & VIDEO
Fără cultură şi relativa libertate pe care o implică, societatea, chiar dacă pare perfectă, nu este decât o junglă. De aceea orice creaţie autentică este un dar către viitor, spunea Albert Camus. Ce alte cuvinte mai potrivite ar caracteriza aceste vremuri în care autenticul devine prizonierul tehnologiei, în care emoția se măsoară în like-uri și spectatorul se pierde într-un spațiu virtual tot mai aglomerat și mai relativ?
Peste 1.300 de botoșăneni scoși din izolare! DOCUMENT Raed Arafat a cerut Prefecturii eliberarea botoșănenilor din carantină
Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către Prefectura Botoșani și instituțiile similare din România, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
inpuff.ro
Loading...
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Loading...
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
........prostituate si prostituati.....PUNCT!
3 noiembrie 2016, 21:20
AI! CAND O SA NE CANTE , INCANTE SI DESCANTE MARGARETA DE LA TRIBUNA PARLAMENTULUI....
3 noiembrie 2016, 15:58
Unde gasim candidatele din poza ca sa pune stampilele pe ele.
3 noiembrie 2016, 15:12
bucatarul de la PRU este Titi - cel ce a avut pe centura restaurantul Cactus - bun baiet
3 noiembrie 2016, 11:33
Juriști care nu au profesat niciodata cu stuidiile nefacute ,economisti prin corespondenta, ciurucuri ordinare, șmenari si indivizi pe care nimeni nu i-ar angaja nici pe post de paznic.Răzvan nu este pe loc eligibil, cel de la pămp la care nu-i ajungi nici din vârful macaralei la nas și care apare ba jurist ,ba economist ,ba inginer ,ba psiholog ,se spune ca are școala de lăcătuș mecanic,cântareața iși recunoaște meseria ...Per total ,la partidele mici ,oameni cu tupeu mare, aroganță pe măsura iar la cele mari aproape la fel ,PSD-ul facând exceptie cu Ciofu, Hunca ,etc. In concluzie ,inafară de PSD,pauză totală.
3 noiembrie 2016, 10:22
De asta suntem in c acat ca intra tot felul de ciurucuri...ar trebui ca pt a participa la astfel de inscrieri pe liste sa participe cel putin cei cu facultate politica si un minim de experienta in administratie..altfel vom mai bajbai prin intuneric inca 30 de ani
3 noiembrie 2016, 09:21
Putini sunt oamenii care ar putea sa ne reprezinte cu cinste in parlament, PNL si PSD au oameni care nu au ce cauta acolo. Verginel,Chinezu si inca vreo doi nu au cu ce sa ne reprezinte. Ce școala au aceștia? Sa nu uitam nici de soferul de la protecția copilului, acest Budai uns director pe criterii politice si actualmente candidat la parlamentare.
3 noiembrie 2016, 09:10
Ce amuzanți sunt acești indivizi care-și imaginează că au vreo șansă la Parlament...Este clar încă de la alegerile locale că vor intra doar 2 partide, restul se agită ca niște muște într-un borcan..
3 noiembrie 2016, 08:54
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8406 lei
USD
Dolarul SUA
4.2942 lei
CHF
Francul elveţian
4.5591 lei
GBP
Lira sterlină
5.3770 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9919 lei
XAU
Gramul de aur
248.8638 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3607 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9776 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1562 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1807 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.