Top News
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO

A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.

„Am fost dați și în judecată”

 

Leo Kohut a fost inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani iar astăzi, în prima zi de protest spontan la această unitate de stat, a fost una dintre vocile care a exprimat nemulțumirile colegilor.

 

A arătat că inspectorii de muncă se regăsesc printre categoriile sociale cele mai expuse prin prisma atribuțiilor de serviciu. Mai ales având în vedere faptul că amenzile aplicate sunt mari, iar mediul economic suferă din cauza taxelor.

 

Și nu au fost puține cazurile în care administratorii de firme au refulat la adresa inspectorilor. Ba chiar le-au imputat pe persoană fizică cuantumul amenzilor aplicate. 

 

„Am fost și dați în judecată în nume propriu, am fost și la Parchet. Eu personal am fost la Parchet, bine cu ceva ani în urmă, este adevărat. Din exterior pare poate frumos: ITM, salarii, amenzi, Dumnezeu pe pământ”,

Leo Kohut, fost inspector șef ITM Botoșani

 

Amenințat în cimitir

 

Există situații în care lucrurile degenerează iar fostul conducător al instituției susține că inspectorii de muncă ar trebui să fie protejați în timpul controalelor.

 

Chiar Leo Kohut a trecut printr-un episod pe care nu-l va uita ușor și de care este încă afectat.

 

„Am fost în ultima perioadă la niște acțiuni în cimitir. Sunt firme care execută morminte, poate o să râdeți, poate pare nu știu cum. Dar să nu credeți că le fac la un cumătru sau la un unchi. Sunt firme care cu asta se ocupă și se câștigă bani frumoși și nefiscalizați de cele mai multe ori. Și ce vreau să spun? Că alături stătea groapa pentru amenajarea mormântului și îmi spunea: «vezi că vei fi următorul?» Poate că cineva va spune că bravăm, dar lucrurile astea se întâmplă”,

Leo Kohut, fost inspector șef ITM Botoșani

 

Și mai greu pentru femeile inspector

 

Printre inspectorii de muncă se află și salariate care sunt supuse acelorași riscuri.

 

„Se întâmplă niște fenomene care trebuie spuse în fața tuturor. Nu trebuie să ne-o ia în nume de rău nici conducătorii noștri de la minister, avem tot respectul, poate ne susțin, poate încearcă și ei să ne ajute în vreun fel”,

Leo Kohut, fost inspector șef ITM Botoșani

 

În fața acestor riscuri profesionale și cu o organigramă subdimensionată, salariații ITM beneficiază de o serie de venituri care se apropie pe alocuri de cele din mediul privat.

 

Motiv pentru care și ITM Botoșani s-a alăturat instituțiilor care în această toamnă au întrerupt zilnic activitatea în semn de protest.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
ASTĂZI: Grevă de avertisment la AJPIS Botoșani - REVENDICĂRILE angajaților

 

Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Medicul de la Botoșani care strânge semnături pentru introducerea unei materii în curricula școlară: Noi încercăm...
Ministerul Sănătății va fi solicitat cu privire la o mișcare care se îndreaptă către educația elevilor.
Instituția de la Botoșani care păstrează memoria colectivă a comunității și care stochează aproape cinci kilometri de documente
Este una dintre instituțiile publice de la Botoșani cu mai puțină vizibilitate la public și probabil că nu mulți sunt botoșănenii care-i cunosc existența sau specificul. 
Ce plangaciosi sunt itemistii, dar cate ajantaje au, asta nu se spune!!! Mai bine tacecti, tacerea e de aur???
28 noiembrie 2023, 20:23
Hai să fim serioși,interpretați legile după ureche,dați amenzi mari pentru chestiuni care nu au importanță în ceea ce privește protecția muncii.Singurul lucru pozitiv în activitatea voastră este că nu pretindeți bani sau servicii de la cei verificați așa cum fac cei de la celelalte instituții care vin în control.Prietenii știu la cine mă refer.
23 noiembrie 2023, 13:51
Dr. House,mamă dragă ești în urmă cu știrile, de doi ani cimitirul aparține unei alte direcții din primărie, așadar nu mai răspunde Eujeeen. Înainte de a da cu piatra în geam vezi a cui e geamul.
23 noiembrie 2023, 09:18
Pai data viitoare când vă deplasați pe teren, in cimitir de exemplu, puteți accesa la serviciile lui eujeeen,na e dator omul , protecția se plătește cu protecție.
23 noiembrie 2023, 07:19
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.8 o C
Dorohoi
9.9 o C
Bucecea
9.4 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
11.6 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.