Top News
Un lăcătuș și-a bătut joc de jandarmi și executorul judecătoresc la evacuarea unui chiriaș care a lăsat o surpriză – GALERIE FOTO & VIDEO

Vineri a fost ziua în care un chiriaș a fost evacuat din locuința pe care o deținea de la SC Locativa SA și care a strâns niște datorii uriașe de-a lungul anilor. Evacuarea s-a făcut în lipsă și de aici începe adevărata poveste.

Evacuare programată la ora 10:00

Dosarul a fost predat după emiterea unei sentințe definitive și executorii Biroului de Executor Judecătoresc Sînziana Secrieru.

 

Vineri dimineață, executorul împreună cu mai mulți membri ai biroului, echipaje de jandarmi și reprezentanți ai Locativa s-au deplasat pe Aleea Decebal nr.1 scara A, apartament 20 la locuința ce i-a fost închiriată lui Mihai Ștefan Ciobîgă.

 

Evident, știind că urmează să fie evacuat, datornicul nu era acasă. Ușa metalică încuiată și sus și jos.

 

Ușa spartă, se schimbă yala

 

În astfel de situații se procedează la spargerea ușii și la intrarea forțată în apartament, bunurile fiind luate de Locativa în custodie până când proprietarul se prezintă să le ia, iar locuința eliberată, pe bază de proces verbal de executor și predată societății care administrează spațiile locative ale orașului.

 

Cea mai importantă misiune a avut-o astfel lăcătușul angajat de Locativa. Omul, cu o trusă de scule s-a chinuit timp de două ore, pe ceas ca să forțeze ușa. În acest interval, toți cei care au venit la evacuare au așteptat la ușă ca angajatul Locativa să-și facă meseria.

 

Situația a atins cel mai înalt nivel de penibilitate, în condițiile în care așa zisul lăcătuș a rămas la un moment dat fără alimentare la un aparat de găurit și a fost nevoit să roage un vecin să îl pună în priză.

 

Ora 12:00...

 

La două ore distanță, după ce nervii tuturor au atins maximul, au fost solicitate serviciile unui alt lăcătuș care în aproximativ 5 minute a deschis ușa. Cel de-al doilea, nu a putut si adus de la bun început, întrucât legislația prevede ca în astfel de cazuri să intervină angajatul Locativa.

 

”Surpriza” din interior

 

 

Odată cu deschiderea ușii, tabloul din interior, aproape identic cu alte evacuări, tot șoca. Executorul a găsit componente de mobilă aflate în stare de deteriorare, haine împrăștiate peste tot, jucării de copil și alte tot felul de lucruri.

 

Șocantă era imaginea pereților și a tavanului care ajunseseră aproape de placă, toată tencuiala fiind căzută, de parcă cineva petrecuse ore în șir pentru a o dezlipi de pe pereți. Și, evident, o mizerie de nedescris.

 

Chiriașul adunase datorii de 4.324 de lei la Nova Apaserv și aproape 400 de milioane de lei vechi la asociație. La Locativa ultimele plăți au fost efectuate în 2014, august, septembrie, octombrie, la o chirie lunară de 235,19 lei pentru un apartament cu trei camere, datoria fiind de peste 3.000 de lei.

 

”Neplata utilităților, așa cum sunt toate dosarele de la Locativa, neplata chiriei, sunt notificați de foarte multe ori până se ajunge la notificare, ignoră toate notificările, se încearcă amiabil până se ajunge la executorul judecătoresc. În general, sunt plecați de foarte mult timp cam toți”,


Sînziana Secrieru, executor judecătoresc

 

Partea nedreaptă în astfel de situații în care așa zișii chiriași își bat joc de locuințele statului este că acestea sunt preluate de alte persoane necăjite care trebuie să suporte datoriile lăsate de cei dinainte.

 

”Apartamentele se află în stare foarte avansată de degradare, așa cum se poate vedea, toate apartamentele, ceea ce înseamnă pentru noul chiriaș care vine la Locativa foarte mulți bani, plus acoperirea cheltuielilor de la utilități. Sunt lăsați în jur de 3 ani de zile până se ajunge șa o evacuare”,


Sînziana Secrieru, executor judecătoresc

 

Se ajunge în acest impas și din cauza instanțelor de judecată care practic sunt aglomerate de dosare, iar sentințele judecătorești au orizonturi largi ca să devină cu titlu executoriu.

 

”Instanțele sunt aglomerate și noi propunem diverse variante de a obține și noi banii și ceilalți furnizori de utilități, respectiv debitorul a avut aici făcută de reeșalonare făcută cu regia de apă și canal, nu a respectat actul. Îmi închipui că mai are reeșalonări și la Modern Calor și la asociația de proprietari”,


Cezar Nicuță, jurist SC Locativa SA

 

Având în vedere strădania fără rezultat a lăcătușului de la Locativa, această evacuare s-a finalizat vineri după amiază când apartamentul a fost predat, gol, către societate.

loading...
Evacuare cu executor și bodyguarzi la o femeie care a stat ani de zile în regim de hotel - GALERIE FOTO

 

DOLIU în învățământ: Un îndrăgit profesor s-a stins astăzi din viață
Învățământul botoșănean este în doliu după ce un profesor s-a stins din viață în dimineața zilei de 18 august 2019.
Cornișa - un imens club în aer liber, mii de oameni sar lângă scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima trupă de impact național care urcat pe scena Summer Fest Botoșani 2019 a fost DJ Project. DJ Gino Mazotti și DJ Maxx au ajuns în fața spectatorilor de la Cornișa AquaPark & Sports după ora 20:30 și după ce au așteptat prin culise ca mai întâi să cânte Oana Tăbultoc.
SEARA ACEASTA: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul transportat la spital – GALERIE FOTO
Un nou accident rutier s-a petrecut joi seară într-o comună din Botoșani.
Accident GRAV cu trei răniți: Mașină cu roțile-n sus, șofer de 21 de ani încarcerat - FOTOGALERIE
Eveniment rutier petrecut joi după-amiază în județul Botoșani.
Dosarul PANOUL: Inscripțiile elevului-erou regăsite peste decenii la celălalt capăt al țării - GALERIE FOTO
Spiritul lui Mugur Călinescu, elevul-erou din Botoșani care a înfruntat de unul singur Securitatea lui Ceaușescu, reînviat în Timișoara, localitate declarată în ianuarie 1990 oraș-martir al României.
ULTIMĂ ORĂ: Mașină cu trei tineri răsturnată pe Calea Națională, zeci de oameni adunați la accident – GALERIE FOTO
Eveniment rutier petrecut în urmă cu puțin timp pe Calea Națională, chiar în dreptul Bisericii Sf Ilie.
ARDE!!! În Botoșani se înregistrează cea mai insuportabilă CANICULĂ din țară
Botoșănenii care au ieșit astăzi pe stradă au avut de înfruntat temperaturi la limita suportabilității, specialiștii spunând că aici s-a înregistrat cel mai mare nivel al disconfortului termic din România.
Stupi FURAȚI la Botoșani, hoțul căutat după ce și-a uitat tricoul: Se oferă recompensă de 500 de EURO GALERIE FOTO
Un nou furt s-ar fi petrecut la Botoșani, iar hoțul este căutat pe rețele de socializare.
OFICIAL la Botoșani: Fără operații estetice în cabinete, botoșănencele nevoite să meargă în alte județe            
De multe ori suntem nemulțumiți de felul în care arătam astfel că avem tendința să recurgem la operații estetice. Unele doamne ar face orice să aibă sânii mai mari, nasul mai mic sau buze mai pline. Iar pentru a avea asta, chirurgia plastică pare unica soluție salvatoare.
Mamă prinsă vagabondând cu copilul în București! Adusă cu o mașină și lăsată în fața Direcției Copilului la Botoșani
Reprezentanții unei direcții a copilului din București au făcut un drum cu mașina la Botoșani pentru a aduce o femeie cu afecțiuni psihice prinsă pe stradă vagabondând cu un copil de 6 ani.
Gusturi muzicale: PETIȚIE pe Facebook, sute de botoșăneni îl cer la SummerFest-ul de la Cornișa pe… Adrian Copilul Minune – VIDEO :P
Un eveniment creat de un botoșănean a suscitat interesul câtorva sute de oameni, pe o rețea de socializare. Facebook, evident.
Chioșc ridicat de Primărie din curtea unei școli din municipiul Botoșani, polițiștii locali chemați în zonă – FOTO & VIDEO
După dezafectarea care a avut loc miercuri dimineață la o fostă crâșmă de pe strada Muncel, a urmat o alta astăzi, pe strada Prieteniei, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 12.
Managerul și directorul medical de la Spitalul Județean „la mâna” președintelui interimar al CJ: Pot destitui conducerea spitalului
Pe masa președintelui interimar al Consiliului Județean Botoșani se află două rapoarte, urmare a unor anchete efectuate la spitalul de la Săveni, unde a murit Toader Leampăr, fostul primar de la Vorniceni.
Fostă crâșmă dărâmată de Primărie și Poliția Locală, viceprimarul Murariu amenințat de „proprietar” – GALERIE FOTO & VIDEO
Acțiunile Primăriei de dezafectare a construcțiilor ilegale aflate pe domeniul public au continuat miercuri, 7 august 2019 pe strada Muncel din municipiul Botoșani, aflată în imediata apropiere a centurii Împărat Traian.
Plângere penală împotriva lui Eugen Țurcanu: Este acuzat că l-a strâns de gât pe medicul veterinar de la DSPSA și l-a izbit de pereți
Săptămâna în curs a început cu scandal la padocurile municipalității care sunt gestionate de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), aflată în subordinea Primăriei Botoșani și condusă de Eugen Țurcanu.
Fina ministrului Budăi a intrat bugetar într-o instituție din Botoșani, unde au fost 25 de candidați pe-un loc la concurs
Concurență acerbă pentru un post vacant la o instituție publică din Botoșani.
O zi cu adevărat deosebită! Doctorița Ciofu în ipostaze mai rare, a cântat și a făcut horă la Conacul Zăicești – GALERIE FOTO & VIDEO
Culoarea zilei a fost albul imaculat care exprimă puritate iar sloganul ales a fost „reușim împreună”. Într-o sală generoasă de la Conacul Zăicești au fost adunați mulți copii speciali pentru care mulți adulți, printre care și medicul Tamara Ciofu, refuză să lase să se întâmple un lucru: să le fie răpită copilăria.
Scandal într-o familie din Botoșani, vecinii au alertat autoritățile: Doi copii luați forțat de lângă părinți de Direcția Copilului
Caz dureros într-o localitate din Botoșani din cauza unor părinții care după ce beau, adică aproape zilnic, se ceartă până îi aud și vecinii. Ceea ce este trist este că doi copii mici sunt martorii frecvenți ai acestor scene.
Singurul medic de la Secția de la Săveni a DEMISIONATGALERIE FOTO
Din motive de sănătate medicul internist Elena Cardaș și-a dat demisia de la Secția Exterioară Săveni a Spitalului Județean Mavromati.
Un primar cere ajutorul jandarmilor pentru a fugări golanii de pe stradă
După ce lucrurile au scăpat puțin de sub control, un primar botoșănean solicită sprijinul echipajelor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi pentru a calma spiritele în orașul lui.
Da nenea Gelu Graur ce cauta colo, s-a facut si el lacatus la gauri?
7 mai 2017, 23:38
Aici trebuiau chemați cei de la urban serv cu măturoaiele.
7 mai 2017, 18:57
melimeloparis.ro%20
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
„Având în vedere amploarea artificială (nejustificată) a evenimentelor ulterioare înscrierii mele la concurs, ținând cont că modul superficial și tendențios în care au fost prezentate anumite aspecte ale vieții mele ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7274 lei
USD
Dolarul SUA
4.2601 lei
CHF
Francul elveţian
4.3460 lei
GBP
Lira sterlină
5.1683 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0003 lei
XAU
Gramul de aur
205.3780 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2407 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4444 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8920 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2022 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6340 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.