Top News
Un lăcătuș și-a bătut joc de jandarmi și executorul judecătoresc la evacuarea unui chiriaș care a lăsat o surpriză – GALERIE FOTO & VIDEO

Vineri a fost ziua în care un chiriaș a fost evacuat din locuința pe care o deținea de la SC Locativa SA și care a strâns niște datorii uriașe de-a lungul anilor. Evacuarea s-a făcut în lipsă și de aici începe adevărata poveste.

Evacuare programată la ora 10:00

Dosarul a fost predat după emiterea unei sentințe definitive și executorii Biroului de Executor Judecătoresc Sînziana Secrieru.

 

Vineri dimineață, executorul împreună cu mai mulți membri ai biroului, echipaje de jandarmi și reprezentanți ai Locativa s-au deplasat pe Aleea Decebal nr.1 scara A, apartament 20 la locuința ce i-a fost închiriată lui Mihai Ștefan Ciobîgă.

 

Evident, știind că urmează să fie evacuat, datornicul nu era acasă. Ușa metalică încuiată și sus și jos.

 

Ușa spartă, se schimbă yala

 

În astfel de situații se procedează la spargerea ușii și la intrarea forțată în apartament, bunurile fiind luate de Locativa în custodie până când proprietarul se prezintă să le ia, iar locuința eliberată, pe bază de proces verbal de executor și predată societății care administrează spațiile locative ale orașului.

 

Cea mai importantă misiune a avut-o astfel lăcătușul angajat de Locativa. Omul, cu o trusă de scule s-a chinuit timp de două ore, pe ceas ca să forțeze ușa. În acest interval, toți cei care au venit la evacuare au așteptat la ușă ca angajatul Locativa să-și facă meseria.

 

Situația a atins cel mai înalt nivel de penibilitate, în condițiile în care așa zisul lăcătuș a rămas la un moment dat fără alimentare la un aparat de găurit și a fost nevoit să roage un vecin să îl pună în priză.

 

Ora 12:00...

 

La două ore distanță, după ce nervii tuturor au atins maximul, au fost solicitate serviciile unui alt lăcătuș care în aproximativ 5 minute a deschis ușa. Cel de-al doilea, nu a putut si adus de la bun început, întrucât legislația prevede ca în astfel de cazuri să intervină angajatul Locativa.

 

”Surpriza” din interior

 

 

Odată cu deschiderea ușii, tabloul din interior, aproape identic cu alte evacuări, tot șoca. Executorul a găsit componente de mobilă aflate în stare de deteriorare, haine împrăștiate peste tot, jucării de copil și alte tot felul de lucruri.

 

Șocantă era imaginea pereților și a tavanului care ajunseseră aproape de placă, toată tencuiala fiind căzută, de parcă cineva petrecuse ore în șir pentru a o dezlipi de pe pereți. Și, evident, o mizerie de nedescris.

 

Chiriașul adunase datorii de 4.324 de lei la Nova Apaserv și aproape 400 de milioane de lei vechi la asociație. La Locativa ultimele plăți au fost efectuate în 2014, august, septembrie, octombrie, la o chirie lunară de 235,19 lei pentru un apartament cu trei camere, datoria fiind de peste 3.000 de lei.

 

”Neplata utilităților, așa cum sunt toate dosarele de la Locativa, neplata chiriei, sunt notificați de foarte multe ori până se ajunge la notificare, ignoră toate notificările, se încearcă amiabil până se ajunge la executorul judecătoresc. În general, sunt plecați de foarte mult timp cam toți”,


Sînziana Secrieru, executor judecătoresc

 

Partea nedreaptă în astfel de situații în care așa zișii chiriași își bat joc de locuințele statului este că acestea sunt preluate de alte persoane necăjite care trebuie să suporte datoriile lăsate de cei dinainte.

 

”Apartamentele se află în stare foarte avansată de degradare, așa cum se poate vedea, toate apartamentele, ceea ce înseamnă pentru noul chiriaș care vine la Locativa foarte mulți bani, plus acoperirea cheltuielilor de la utilități. Sunt lăsați în jur de 3 ani de zile până se ajunge șa o evacuare”,


Sînziana Secrieru, executor judecătoresc

 

Se ajunge în acest impas și din cauza instanțelor de judecată care practic sunt aglomerate de dosare, iar sentințele judecătorești au orizonturi largi ca să devină cu titlu executoriu.

 

”Instanțele sunt aglomerate și noi propunem diverse variante de a obține și noi banii și ceilalți furnizori de utilități, respectiv debitorul a avut aici făcută de reeșalonare făcută cu regia de apă și canal, nu a respectat actul. Îmi închipui că mai are reeșalonări și la Modern Calor și la asociația de proprietari”,


Cezar Nicuță, jurist SC Locativa SA

 

Având în vedere strădania fără rezultat a lăcătușului de la Locativa, această evacuare s-a finalizat vineri după amiază când apartamentul a fost predat, gol, către societate.

loading...
Evacuare cu executor și bodyguarzi la o femeie care a stat ani de zile în regim de hotel - GALERIE FOTO

 

Flori grămadă, comercianți zgribuliți de frig și clienți mai deloc: Vremea a stricat Ziua Îndrăgostiților la Botoșani – GALERIE FOTO
Se pare că 14 februarie 2019 nu a fost un prilej destul de bun pentru ca îndrăgostiții tineri din Botoșani să cumpere cadouri sau flori din Piața Centrală a municipiului.
FALS taximetrist depistat de polițiști în trafic la Botoșani, reprezentanții Primăriei au ANULAT licența
Un control în traficul de la Botoșani a scos la iveală o situație gravă în ceea ce-l privește pe un taximetrist care se afla în timpul programului de lucru.
A murit unul dintre cei mai valoroși botoșăneni ai județului - GALERIE FOTO
Botoșaniul a mai pierdut un om care a făcut cinste județului prin actele sale de curaj.
EXCLUSIV: Șeful Vămii Stânca schimbat din funcție de blonda de la Fisc 
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Mihaela Triculescu, a dispus aplicarea mobilităţii funcţionarilor publici la nivelul a 20 de structuri fiscale din cadrul agenţiei.
LOVITURĂ de teatru după răzbunarea cu accident de la Cătămărăști 
Principalul suspect bănuit de comiterea accidentului din Cătămărăști la data de 3 februarie 2019 s-a prezentat astăzi la sediul Poliției.
Transpirații reci la Prefectură: FOCAR de pestă porcină africană aproape de satul Baranca – FOTO&VIDEO
Ședință de urgență convocată la Instituția Prefectului Botoșani, începând cu ora 15:00, luni 11 februarie 2019.
ASTĂZI: Casă cuprinsă total de flăcări: Opt pompieri, intervenție EXTREMĂ -  GALERIE FOTO
Nenorocirile se țin lanț în județul Botoșani. Astăzi, o casă a fost cuprinsă de flăcări în comuna Stăuceni.
Protest cu scandal, șoferii au luat cu asalt Secția de Drumuri și Prefectura, ATAC și la Federovici - Să urlăm, atât mai putem FOTO & VIDEO
Zeci de șoferi au protestat astăzi, 9 februarie 2019, pentru modernizarea drumului DN 28B (E58) Botoşani –Târgu Frumos. Timp de aproape două ore, zeci de mașini s-au plimbat prin municipiu.
FOTO Impact frontal Peugeot - VW provocat de un tânăr băut, celălalt șofer a MURIT
Un botoșănean s-a urcat băut la volan și a accidentat mortal un bărbat în vârstă de 62 de ani.
Cu pachețelul la piscină! Cornișa fără food-court: Oamenii rugați să vină cu apă și sandwich de acasă
Pe 14 februarie vor fi deschise bazinele interioare de la  Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa din Botoșani. Este o veste extraordinară pentru botoșăneni, dar din păcate, la acest moment nu există o zonă de food-court.
Nu mai rezistă? Elevul din crima de la Pacea, mutare SURPRIZĂ în instanță
Elevul care este principalul suspect în crima de la Pacea vrea să iasă din arest.
Botoșăneni disperați, mașini blocate în noroi pe unele străzi din municipiu: Nu a putut să intre salvarea GALERIE FOTO
Odată cu topirea zăpezii au început și problemele pentru cetățenii care locuiesc pe străzile neasfaltate din municipiul reședință de județ. Oamenii sunt disperați, iar mașinile de cele mai multe ori rămân blocate.
Cașcaval mucegăit cumpărat de o botoșăneancă dintr-un supermarket din zona Griviţa - FOTOGALERIE
O botoșăneancă a cumpărat cașcaval dintr-un supermarket de la Botoșani, însă când a ajuns acasă a observat că nu putea fi consumat sub nicio formă.
ULTIMELE pregătiri pentru ridicarea mașinilor abandonate din municipiu, cele nerevendicate intră în proprietatea Primăriei
Societatea Eltrans se pregăteşte pentru ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public.
Încă o țeapă uriașă trasă de Guvern: Zero lei în bugetul de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei
Toate protestele organizate anul trecut pentru alocarea de fonduri în privința dezvoltării infrastructurii din Moldova la nivelul celei din toată România nu au avut vreun efect.
Agresorii băiatului din Coțușca, luați ca din oală de polițiști... pur și simplu i-au lăsat nervii
Duminică seară, doi tineri dintr-o comună din Botoșani au bătut cu bestialitate un copil. Totul a fost filmat, iar întâmplarea a ajuns și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Singura PSD-istă cu acte în regulă din Prefectură, lăudată de faţă cu toată şefimea judeţului: Cel mai inimos și competent om
La mijlocul săptămânii a fost mare eveniment mare la Palatul Administrativ. De fapt, s-a prezentat raportul de evaluare a rezultatelor activităților desfășurate în anul 2018 de Instituția Prefectului.
Student fascinat de Eminescu mort după ce și-a crăpat capul de-o bornă kilometrică - VIDEO
Yin Yuguo, era studentul din Bacău, cel înfofolit în steaguri tricolore, adolescentul ochelarist pe care l-am filmat în gara din Alba Iulia, în dimineața zilei de 1 decembrie 2018, chinezul care ne-a urat tuturor, la 100 de ani, „un viitor strălucit“.
CINE sunt tinerii care au bătut cu bestialitate un copil
Un copil dintr-o comună din Botoșani a fost lovit cu bestialitate de doi adolescenți, iar întreaga scenă filmată a stârnit val de reacții.
kalapod.net%20
Fostul prim-procuror al Botoşanilor, numit şeful celei mai temute secţii: Va ancheta toţi magistraţii din România
Secția specială pentru anchetarea magistraților va fi condusă de actualul adjunct al șefului Inspecției Judiciare, a decis luni Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Este vorba de procurorul Gheorghe Stan, nimeni altul decât fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.
Da nenea Gelu Graur ce cauta colo, s-a facut si el lacatus la gauri?
7 mai 2017, 23:38
Aici trebuiau chemați cei de la urban serv cu măturoaiele.
7 mai 2017, 18:57
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Credeți că încep anul acesta lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acest buget poartă semnătura unui prim-ministru care a picat toate examenele importante ale educaţiei: admiterea la liceu, examenul de treapta a II-a şi admiterea la facultate. Marele regret al societăţii româneşti este că o ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7383 lei
USD
Dolarul SUA
4.2016 lei
CHF
Francul elveţian
4.1734 lei
GBP
Lira sterlină
5.3832 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8045 lei
XAU
Gramul de aur
177.9108 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2454 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4898 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9833 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1625 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1843 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6350 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.