Top News
Un lăcătuș și-a bătut joc de jandarmi și executorul judecătoresc la evacuarea unui chiriaș care a lăsat o surpriză – GALERIE FOTO & VIDEO

Vineri a fost ziua în care un chiriaș a fost evacuat din locuința pe care o deținea de la SC Locativa SA și care a strâns niște datorii uriașe de-a lungul anilor. Evacuarea s-a făcut în lipsă și de aici începe adevărata poveste.

Evacuare programată la ora 10:00

Dosarul a fost predat după emiterea unei sentințe definitive și executorii Biroului de Executor Judecătoresc Sînziana Secrieru.

 

Vineri dimineață, executorul împreună cu mai mulți membri ai biroului, echipaje de jandarmi și reprezentanți ai Locativa s-au deplasat pe Aleea Decebal nr.1 scara A, apartament 20 la locuința ce i-a fost închiriată lui Mihai Ștefan Ciobîgă.

 

Evident, știind că urmează să fie evacuat, datornicul nu era acasă. Ușa metalică încuiată și sus și jos.

 

Ușa spartă, se schimbă yala

 

În astfel de situații se procedează la spargerea ușii și la intrarea forțată în apartament, bunurile fiind luate de Locativa în custodie până când proprietarul se prezintă să le ia, iar locuința eliberată, pe bază de proces verbal de executor și predată societății care administrează spațiile locative ale orașului.

 

Cea mai importantă misiune a avut-o astfel lăcătușul angajat de Locativa. Omul, cu o trusă de scule s-a chinuit timp de două ore, pe ceas ca să forțeze ușa. În acest interval, toți cei care au venit la evacuare au așteptat la ușă ca angajatul Locativa să-și facă meseria.

 

Situația a atins cel mai înalt nivel de penibilitate, în condițiile în care așa zisul lăcătuș a rămas la un moment dat fără alimentare la un aparat de găurit și a fost nevoit să roage un vecin să îl pună în priză.

 

Ora 12:00...

 

La două ore distanță, după ce nervii tuturor au atins maximul, au fost solicitate serviciile unui alt lăcătuș care în aproximativ 5 minute a deschis ușa. Cel de-al doilea, nu a putut si adus de la bun început, întrucât legislația prevede ca în astfel de cazuri să intervină angajatul Locativa.

 

”Surpriza” din interior

 

 

Odată cu deschiderea ușii, tabloul din interior, aproape identic cu alte evacuări, tot șoca. Executorul a găsit componente de mobilă aflate în stare de deteriorare, haine împrăștiate peste tot, jucării de copil și alte tot felul de lucruri.

 

Șocantă era imaginea pereților și a tavanului care ajunseseră aproape de placă, toată tencuiala fiind căzută, de parcă cineva petrecuse ore în șir pentru a o dezlipi de pe pereți. Și, evident, o mizerie de nedescris.

 

Chiriașul adunase datorii de 4.324 de lei la Nova Apaserv și aproape 400 de milioane de lei vechi la asociație. La Locativa ultimele plăți au fost efectuate în 2014, august, septembrie, octombrie, la o chirie lunară de 235,19 lei pentru un apartament cu trei camere, datoria fiind de peste 3.000 de lei.

 

”Neplata utilităților, așa cum sunt toate dosarele de la Locativa, neplata chiriei, sunt notificați de foarte multe ori până se ajunge la notificare, ignoră toate notificările, se încearcă amiabil până se ajunge la executorul judecătoresc. În general, sunt plecați de foarte mult timp cam toți”,


Sînziana Secrieru, executor judecătoresc

 

Partea nedreaptă în astfel de situații în care așa zișii chiriași își bat joc de locuințele statului este că acestea sunt preluate de alte persoane necăjite care trebuie să suporte datoriile lăsate de cei dinainte.

 

”Apartamentele se află în stare foarte avansată de degradare, așa cum se poate vedea, toate apartamentele, ceea ce înseamnă pentru noul chiriaș care vine la Locativa foarte mulți bani, plus acoperirea cheltuielilor de la utilități. Sunt lăsați în jur de 3 ani de zile până se ajunge șa o evacuare”,


Sînziana Secrieru, executor judecătoresc

 

Se ajunge în acest impas și din cauza instanțelor de judecată care practic sunt aglomerate de dosare, iar sentințele judecătorești au orizonturi largi ca să devină cu titlu executoriu.

 

”Instanțele sunt aglomerate și noi propunem diverse variante de a obține și noi banii și ceilalți furnizori de utilități, respectiv debitorul a avut aici făcută de reeșalonare făcută cu regia de apă și canal, nu a respectat actul. Îmi închipui că mai are reeșalonări și la Modern Calor și la asociația de proprietari”,


Cezar Nicuță, jurist SC Locativa SA

 

Având în vedere strădania fără rezultat a lăcătușului de la Locativa, această evacuare s-a finalizat vineri după amiază când apartamentul a fost predat, gol, către societate.

loading...

 

Un artist botoșănean își lansează un videoclip filmat la Colosseumul din Roma: Singurul artist român ce a obținut permisiunea autorităților italiene – VIDEO
”O megaproducție artistică”, ”videoclipul anului în lume al unui artist român”, ”filmat și produs de către televiziunea italiană”, acestea sunt cuvintele care anunță lansarea celui mai nou videoclip al prim-trompetistului Filarmonicii de Stat Botoșani.
Penultimul loc din România!!! Doar două noi cazuri de Covid în ziua când botoșănenii sunt obligați să poarte mască și afară
Hotărârea adoptată vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care începând de astăzi purtatul măștii devine obligatoriu în mai multe zone din municipiul reședință și din județ nu își are susținere tocmai în datele oficiale furnizate de autorități.
ULTIMĂ ORĂ: Masca obligatorie la Botoșani pe pietonale, în stații, piețe, târguri
Autoritățile au făcut anunțul în urmă cu puțin timp. Începând cu 1 august 2020 botoșănenii vor fi obligați să poarte măștile de protecție și în anumite spații deschise. 
Consiliera acuzată de trădare „încolțită” de PSD-iști în plen: Dacă citeam în engleză, cine înțelegea?
Consilierii locali s-au întâlnit joi în ședință ordinară, iar întâlnirea online a fost condusă de Daniela Roșu, cea care a fost exclusă din PSD, dar care a obținut în instanță anularea actului emis de partid.
În plină pandemie, zeci de copii din Botoșani au fost luați forțat de lângă părinți
Într-o perioadă extrem de grea pentru întreaga omenire, mai mulți copii au ajuns în grija statului.
Pe bune sau pe... campanie? Mega proiect de alimentare cu gaze a județului anunțat de vicepremier și senator: Abia aștept ca dl Șoptică să fie președintele CJ
Prezentă marți la Botoșani, viceprim-ministrul Raluca Turcan a făcut publice planurile Executivului de extindere a rețelei de gaze. Aceasta pentru că la data actuală gradul de racordare a locuințelor din România este de numai 32%, procent catalogat drept ”aproape o rușine” de oficialul guvernamental.
Doi soți din Botoșani MORȚI în accident, director „amenințat” cu amendă fiindcă ține procesul pe loc
Sunt mai bine de cinci ani de când doi soți își pierdeau viața într-un cumplit accident rutier în intersecția de la Orășeni Deal. Au rămas în urmă doi copii orfani în timp ce procesul bate pasul pe loc din cauză că dosarul este blocat la București.
ANCHETĂ: Trei întrebări și mai mulți actori botoșăneni, în trei decenii și jumătate de teatru - FOTO
O anchetă începută în anul 1985, de către secretarul literar al Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani, este continuată astăzi de publicația Botoșăneanul. Aceleași întrebări, alți actori. Uneori aceeași scenă.
Curs de dezvoltare a creativității, în aer liber, lângă piscină! Zeci de cadre didactice specializate în cadrul unui program european – FOTO&VIDEO
Proiectul lansat în mediul online la finele lunii trecute a intrat în perioada de implementare. Zeci de cadre didactice de la Botoșani au început cursurile de dezvoltare a creativității în cadrul programului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Loading...
Un nou SCANDAL în politica botoșăneană un lider local PSD și-a dat demisia din cauza unui liberal care acuză că a fost păcălit de doi parlamentari
Luptele politice în pre-campania electorală aferentă alegerilor locale din septembrie se amplifică.
VIDEO din noul autobuz ISUZU care va circula în oraș pentru toți botoșănenii, de săptămâna viitoare – GALERIE FOTO
După numeroase petiții, semnale de alarmă, postări pe Facebook, jigniri, atacuri politice și valuri de revoltă, tramvaiele de la Botoșani devin în sfârșit, istorie.
EXCLUSIV: Social-democrata care nu a intrat în cursa din partid pentru CJ este candidata PSD la președinția Consiliului Județean
Ceea ce Botoșăneanul anticipa încă de luni la ”Ancheta Săptămânii” și anume că nominalizarea pentru obținerea candidaturii la președinția Consiliului Județean din partea PSD nu va fi obținută de vreunul dintre pretendenții înscriși în cursa internă, s-a confirmat între timp.
Suspectul de covid mort în accident rutier, plimbat dezbrăcat prin curtea spitalului: Era inconștient pe targă, doar în lenjerie intimăFOTOGALERIE
Familia lui Florin Caba, botoșăneanul de 42 de ani care a murit în accidentul de la Dealu Mare continuă să se revolte împotriva situației care a urmat evenimentului rutier.
Candidat la Primăria Botoșani cu program electoral din urmă cu 20 de ani, (încă) de actualitate: M-am uitat în jurul meu (la ceilalți candidați) și-am prins curaj VIDEO
Partidul Mișcarea Populară (PMP) – Filiala Botoșani și-a prezentat joi dimineață candidatul pentru Primăria Botoșani, validat de București în data de 20 iulie 2020.
Loading...
Bărbatul mort în accidentul rutier de ieri SUSPECT de covid, familia plânge la morgă, medicii au chemat Poliția – GALERIE FOTO & VIDEO
Întorsătură dureroasă de situație în cazul bărbatului de 42 de ani care a decedat în urma unui accident rutier care s-a produs ieri, marți, 21 iulie 2020 la Dealu Mare, intrarea în municipiul Dorohoi.
ULTIMA ORĂ: Covidul de la CFR Cluj a șutat puternic și în Golofca, fotbalistul a picat la marea testare
Situația devine din ce în mai îngrijorătoare la CFR Cluj! După ultimele testări, s-a ajuns la 10 jucători testaţi pozitiv cu COVID-19.
Povestea fantastică a lui ROC, botoșăneanul matematician care a „dat în mintea copiilor” cu ”Durdulucă în strămoșia Blajinilor” - FOTO
După proză și poezie, scriitorul născut la Botoșani vine acum cu o surpriză care s-ar putea încadra în categoria carte-eveniment.
Imaginea tristă a unui oraș care se (prea)schimbă - FOTO
Locuitorii care de zeci de ani admirau vechea casă și florile care parfumau împrejurimile trec acum triști prin zona care curând va deveni un șantier.
Spălătorie auto din Botoșani EVACUATĂ cu executorul judecătoresc – FOTOGALERIE
O altă sentință judecătorească pusă în executare în cursul zilei de joi, 16 iulie 2020, a fost în cazul unei persoane juridice.
Încă un consilier și-a recâștigat mandatul în instanță, într-un război politic cu Prefectura și două partide
În urmă cu o lună, prefectul Dan Nechifor era acuzat de faptul că s-a grăbit să emită un ordin prin care un consilier local ales viceprimar își pierdea mandatul înainte de termen.
Da nenea Gelu Graur ce cauta colo, s-a facut si el lacatus la gauri?
7 mai 2017, 23:38
Aici trebuiau chemați cei de la urban serv cu măturoaiele.
7 mai 2017, 18:57
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acolo (nr. în Parlamentul European) am învățat niște lucruri extrem de importante, faci compromisuri pentru a ajunge la un consens. Cred că am suficientă experiență ca să îi capacitez pe colegii mei să-și ducă la î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.