Revenit la Botoșani în primăvara acestui an, Bogdan Ota a susținut primul spectacol de anvergură în orașul natal după reîntoarcerea din Statele Unite ale Americii, al căror cetățean a devenit în 2021.
Acompaniat de ”Nordic Sonata Orchestra”, alături de care a concertat și înainte de plecarea din țară, compozitorul și pianistul a oferit un show total celor aproape 700 de oameni care au umplut Casa de Cultură a Sindicatelor.
Muzica s-a îmbinat cu jocurile de lumini, iar pe ecranele din spatele scenei au fost proiectate videoclipurile melodiilor ce se făceau auzite.
Totodată, pe părțile laterale ale sălii au fost montate două ecrane generoase pe care erau redate în direct imagini din concert astfel încât chiar și spectatorii aflați mai în spatele sălii au putut vedea în detaliu reprezentația, de la cum lunecă mâinile artistului pe pian la modul în care tinerele din orchestră mângâie vioara.
Reprezentația a fost întregită de balerinii Elvis Gache și Anca Andronache, care la melodiile la care au intrat pe scenă au oferit asistenței și crâmpeie dintr-un spectacol de balet.
Bogdan Ota a cântat melodii mai vechi și mai noi. A început cu ”Almost paradise”, după care s-a adresat publicului.
”Bine ați venit, mă bucur că ați venit în număr atât de mare (...). Următoare lucrare se referă la o obsesie de-a mea mai veche și anume timpul. Piesa se numește «Stăpânul timpului» și acum vă fac o mărturisire, dacă tot sunteți aproape 700 de oameni în sală. Personal, nu-mi place să-mi celebrez ziua de naștere pentru că celebrez că am mai puțin de trăit și cam la asta se referă piesa «Chronos». Cineva acolo sus învârte clepsidra pentru noi și eu cred că în realitate ceasurile merg invers din momentul în care ne naștem și nu înainte”,
Bogdan Ota, pianist & compozitor.
A fost doar prima alocuțiune a cetățeanului de onoare al Botoșanilor, care înainte de interpretarea unei piese a spus publicului povestioara acesteia. Astfel am aflat că ”Bliss”, melodia care a dat și numele albumului lansat miercuri seară și în orașul nostru, s-a născut într-o noapte revelatoare a artistului, când a vizitat Marele Canion, că ”When angels die” este dedicată părinților care și-au pierdut copiii, iar ”Orient” a fost inspirată de călătoriile artistului în Orient.
Bogdan Ota, care a fost compozitor, orchestrator, producător și interpret al spectacolului ”Bliss”, a creat pe parcursul concertului senzația că publicul urmărește fragmente dintr-un film de la Hollywood, melodiile sale părând desprinse din coloane sonore produse în Cetatea Filmului.
Și aceasta nu întâmplător. În anii în care a trăit în SUA a studiat muzica creată pentru casele de la Hollywood și a investit în propriul studio pentru a putea produce melodii în genul acesteia.
În afara propriilor compoziții, dată fiind apropierea sărbătorilor de iarnă, dar mai ales la cererea celor doi copii ai săi, a interpretat ”Jingle bells”. De asemenea, cum Mady Omania, care era trecută pe afiș, l-a anunțat cu câteva ore înainte că a răcit și nu mai poate cânta, a introdus în program și alte piese pe lângă cele anunțate inițial.
Modificările făcute până cu câteva zeci de minute înaintea debutului show-ului nu au fost resimțite de public, care la sfârșit a răsplătit toți artiștii cu aplauze în picioare. Iar Bogdan Ota a avut și un cuvânt de final:
”Vă mulțumesc pe toți, vă aștept la intrare, sunt obosit. Aș vrea să fac fotografii cu voi, să ne cunoaștem mai bine, să ciocnim un pahar de șampanie. Avem și niște «gustărele», ca la noi, la Moldova”.
Și asta a și făcut. În doar câteva minute după încheierea spectacolului, s-a format o coadă imensă în holul Casei de Cultură a Sindicatelor, o mulțime de botoșăneni dorind un autograf al artistului.
Spectacolul a fost unul realizat în sistem privat cu ajutorul mai multor sponsori, cu sprijinul mediatic a unei părți a presei botoșănene, totul în coordonarea Corinei Ștefan, PR & artist management, nimeni alta decât soția artistului.
Cu o zi înaintea concertului, Bogdan Ota și-a spus la ”Botoșăneanul TV” povestea anilor petrecuți în SUA și a reîntoarcerii pe tărâmurile natale și pe care o puteți vedea AICI.
(P) Tot ce trebuie să știi despre centralele termice pe lemne - avantaje, alegere, beneficii
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
(P) Strategii de marketing personal pentru modelele de videochat
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
Laborator de la „Mavromati” lovit de ghinion, concurs ratat pentru încă un post
Oana Sava
Oct 29, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024