Top News
USR-iștii au dat năvală în plen și au cerut demiterea șefilor de la Apă, cu ei de față – VIDEO 
  • Ședința ordinară de Consiliu Județean s-a desfășurat într-o manieră liniștită, fără prea multe intervenții din partea aleșilor și cu voturi majoritate pozitive. 
  • Singurul moment mai „culminant” a fost la unul dintre ultimele puncte aflate în dezbatere. 

USR-iștii nu renunță și vor să cadă capete la „Apă”

 

Este vorba despre un proiect de hotărâre care viza societatea Nova Apaserv prin emiterea unui memorandum către forurile centrale pentru a fi exceptată de la o serie de restricții financiare cuprinse în celebra lege a austerității. 

 

A fost momentul în care președintele Doina Federovici a trebuit să dea curs unei solicitări de luări de cuvânt din partea Ralucăi Curelariu, vicepreședinte al Uniunii Salvați România (USR) – Filiala Botoșani.
Doar că lidera useristă a explicat faptul că intervenția sa în plenul județean a fost făcută în calitate de cetățean și nu de om politic. 
A venit însoțită de mai mulți colegi din USR, printre care și Marcel Gheorghiță. Au depus un memoriu semnat de 3.000 de botoșăneni prin care se solicită printre altele demiterea tuturor șefilor de la „Apă” și măsuri urgente pentru redresarea activității din cadrul operatorului de apă și canalizare.

 


„În primul rând, oamenii nu mai pot accepta avariile care apar la fiecare două, trei zile la conductele de apă. Numai în luna septembrie au fost raportate de către Nova Apaserv 15 întreruperi de apă, din care 12 au fost în municipiul Botoșani. Înseamnă sistarea apei pentru zile întregi, în care oamenii cară apă cu bidoane și se spală la lighean. Și acum că a venit iarna, nu mai avem apă suficientă pentru a funcționa centralele termice, lucru arătat recent de mai mulți botoșănei. Nu mai există înțelegere nici pentru calvarul gropilor care stau cu lunile neacoperite”,


Raluca Curelariu, vicepreședinte USR Botoșani 

 

„Compania în care se lucrează pe pile politice”


Memoriul care este unul extrem de complex mai dezvăluie inechitățile salariale dintre șefi și muncitori dar și o discrepanță numerică a funcțiilor din organigramă, cele de conducere depășindu-le cu mult pe cele de execuție. 

 


„Nova Apaserv este exemplul de companie în care se lucrează la birou, pe pile politice și pe salarii de top. Organigrama actuală, reconfigurată de conducerea companiei, pentru care ați plătit consultanță de 40 de mii de lei, are la acest moment nu mai puțin de 54 de persoane cu funcții de conducere, iar la intervențiile pentru conductele de apă sunt disponibili doar 14 salariați. Nova Apaserv are salarii de manager de până la 20 de mii de lei pe lună, în timp ce peste 300 de angajați au un salariu sub 4 minim pe economie, de 3 mii de lei pe lună. Ce performanță și ce eficiență poți să ceri unui personal subdimensionat și prost plătit, cum este cel care este făcută de avarii”,


Raluca Curelariu, vicepreședinte USR Botoșani 

 

Șefa CJ i-a alocat Ralucăi Curelariu un timp limitat pentru intervenție, de două minute. A fost extrem de exigentă la numărarea secundelor care s-au scurs și chiar a întrerupt-o la momentul în care s-au epuizat minutele de exprimare. 
Raluca Curelariu i-a replicat că mai are doar două rânduri de citit din memoriu și astfel și-a îndeplinit misiunea prin care a explicat de ce trebuie să plece acasă șefii de la Nova Apaserv. 

 

Dinspre tabăra liberală a fost o tăcere pe marginea subiectului, niciun consilier județean din grupul PNL nesimțind nevoia să intervină.

 

Interpelarea din care nu s-a înțeles mare lucru 

 

A făcut-o în schimb un pesedist, a cărei intenția a fost de a forma un scut în jurul șefei sale de partid. 
Doar că din interpelarea sa, care a durat aproape în mod egal cu cea a liderei USR, nu s-a înțeles mare lucru, deși profesorul Sergiu Marian a subliniat că este unul dintre cei mai vechi consilieri județeni.

 


„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dv informațiile ce le dau. Recunoaștem problematica din societatea respectivă corporatistă, atât Executivul cât și noi, consilierii județeni am luat de-a lungul timpului, am avut intervenții. Problema este în felul următor: Dna președinte aici de față este cred că, singura persoană... Cred sunt cel mai, înainte de toate, vreau doar să spun că sunt cel mai vechi consilier județean, din toate ceilalți președinți care sunt, cred că dna președinte s-a aplecat mai mult, cel mai mult, asupra județului Botoșani, a investițiilor și a onestității. Dv. solicitați conducerea unității Nova Apaserv. Dar nu ați venit cu o propunere, ați venit cu o informație din interiorul acestei societăți. Cei care v-au dat această informație au făcut ceva, vă întreb eu, pe dv.? Ca să schimbe, să nu se ajungă la asta? Dv. spuneți că ați vorbit cu cetățenii. Cetețenii nu aveau de unde să știe aceste cifre”,


Sergiu Marian, consilier județean PSD 

 

Toate aceste scene s-au petrecut sub privirile celor vizați de demitere, respectiv Liviu Ștefan, director general al SC Nova Apaserv SA și Daniela Jitărașu, șef Departament Economic Financiar. 
Niciunul nu a intervenit în vreun fel și nici nu a fost solicitat în acest sens.

 

Memoriul depus de USR Botoșani în numele a 3.000 de botoșăneni este unul mai degrabă consultativ, nefiind obligatoriu a fi aplicat în baza prevederilor legislative. 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
USR Botoșani: Măsuri urgente cerute de la CJ pentru salvarea situației generate de Nova ApaServ
Raluca Curelariu, consilier local USR: Nova Apaserv ne-a adus la capătul răbdării

 

Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Medicul de la Botoșani care strânge semnături pentru introducerea unei materii în curricula școlară: Noi încercăm...
Ministerul Sănătății va fi solicitat cu privire la o mișcare care se îndreaptă către educația elevilor.
Instituția de la Botoșani care păstrează memoria colectivă a comunității și care stochează aproape cinci kilometri de documente
Este una dintre instituțiile publice de la Botoșani cu mai puțină vizibilitate la public și probabil că nu mulți sunt botoșănenii care-i cunosc existența sau specificul. 
cifrele zic totul, 5 cu mapa si 1 cu sapa, pur PSD...
29 noiembrie 2023, 00:52
Ar fi cazul sa lasam politica deoparte!! Numarul de avarii care apar intr-o retea de distributie apa, nu sunt date de apartenenta politica. Nu au culoare politica! Deci sa lasam acest aspect in seama inginerilor, putini cati mai sunt ! Cel mai usor pentru un om politic este sa urle de la o tribuna, unde crede el care se poate face auzit, si sa ceara demisia! Asta am facut de la Revolutie incoace. Deci,asa cum v.am mai zis, dar se pare ca nu vreti! Veniti cu inginerii d-voastra!!! Cu specialistii d-voastra !! Ce inseamna SCPECIALIST? Un SPECIALIST nu este un LIPITOR DE AFISE!! Priceput? Vreau sa iesiti la tribuna si sa veniti cu solutii tehnice!! Aveti curajul? Haideti sa facem ceva pentru botosaneni!! Daca va pasa!! Deci, astept sugestiile d-voastra !!
28 noiembrie 2023, 14:28
Claudiu Balan - user înregistrat
Ar fi cazul sa lasam politica deoparte!! Numarul de avarii care apar intr-o retea de distributie apa, nu sunt date de apartenenta politica. Nu au culoare politica! Deci sa lasam acest aspect in seama inginerilor, putini cati mai sunt ! Cel mai usor pentru un om politic este sa urle de la o tribuna, unde crede el care se poate face auzit, si sa ceara demisia! Asta am facut de la Revolutie incoace. Deci,asa cum v.am mai zis, dar se pare ca nu vreti! Veniti cu inginerii d-voastra!!! Cu specialistii d-voastra !! Ce inseamna SCPECIALIST? Un SPECIALIST nu este un LIPITOR DE AFISE!! Priceput? Vreau sa iesiti la tribuna si sa veniti cu solutii tehnice!! Aveti curajul? Haideti sa facem ceva pentru botosaneni!! Daca va pasa!! Deci, astept sugestiile d-voastra !!
28 noiembrie 2023, 09:34
Ar fi cazul sa lasam politica deoparte!! Numarul de avarii care apar intr-o retea de distributie apa, nu sunt date de apartenenta politica. Nu au culoare politica! Deci sa lasam acest aspect in seama inginerilor, putini cati mai sunt ! Cel mai usor pentru un om politic este sa urle de la o tribuna, unde crede el care se poate face auzit, si sa ceara demisia! Asta am facut de la Revolutie incoace. Deci,asa cum v.am mai zis, dar se pare ca nu vreti! Veniti cu inginerii d-voastra!!! Cu specialistii d-voastra !! Ce inseamna SCPECIALIST? Un SPECIALIST nu este un LIPITOR DE AFISE!! Priceput? Vreau sa iesiti la tribuna si sa veniti cu solutii tehnice!! Aveti curajul? Haideti sa facem ceva pentru botosaneni!! Daca va pasa!! Deci, astept sugestiile d-voastra !!
28 noiembrie 2023, 08:44
Panarama USR, și atât , nimic bun la ei.
27 noiembrie 2023, 20:45
Și doinița bla,bla,bla....
27 noiembrie 2023, 17:20
Luati masuri cu derbedeii care verifica apometrele. Lumea fuge de acesti ciubucari.
27 noiembrie 2023, 15:41
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.8 o C
Dorohoi
9.9 o C
Bucecea
9.4 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
11.6 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.