Top News
Variantă ŞOC: Noul stadion al orașului construit lângă Parcul Cornişa – Mă duc la minister, mă pun în genunchi

Includerea pe lista Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) a construcţiei unor stadioane noi la Târgovişte şi Alexandria, oraşe care nu au echipă în Liga 1, a redeschis discuţia privind modernizarea sau ridicarea unui noi arene şi la Botoşani.

O poveste începută la meciul cu Dinamo


Deputatul Răzvan Rotaru a reacţionat după ce Botoşăneanul a relatat că, în ciuda faptului că PSD-ul are şapte parlamentari, Stadionul Municipal nu a intrat în atenţia CNI, deşi FC Botoşani a început al V – lea an pe prima scenă fotbalistică. Acesta a povestit că, pe 20 februarie, la meciul Dinamo – FC Botoşani 1 – 0 disputat pe Arena Naţională, a discutat cu primarul Cătălin Flutur despre modernizarea actualei arene.
Atunci, Cătălin Flutur i-ar fi promis că prin viceprimarul Cosmin Andrei îi va livra toate actele necesare, însă parlamentarul se plânge că la mai bine de jumătate de an de la întâlnirea de pe Arena Naţională nu i s-a dat nici măcar un petic de hârtie şi că s-a făcut de ruşine când a mers la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) şi CNI, şefii acestora reproşându-i că nu pot aloca fonduri fără să aibă vreo documentaţie.


„La CNI nu este depus absolut nimic. Am avut o discuţie cu primarul Cătălin Flutur şi i-am spus aşa: «dă-mi te rog hârtiile care sunt de depus pentru stadion şi promit că mă ţin eu de stadion, că doar nu fac stadion la mama acasă». Este un stadion pentru municipiul Botoşani. Absolut nimic nu mi-a dat niciodată, nici o hârtie măcar”,


Răzvan Rotaru, deputat.

 

Dacă nu se modernizează Municipalul, atunci să se facă stadion nou


Potrivit parlamentarului, într-o discuţie ulterioară a avansat şi varianta construcţiei unui stadion nou lângă Parcul Cornişa. Rotaru arată că respectiva zonă a fost părăsită de Armata Română, astfel încât se pot face demersuri pentru transferarea către Primăria Botoşani a circa cinci hectare în vederea ridicării unui stadion. Deputatul susţine că i-a cerut edilului şef o documentaţie, promiţând că va face tot ce îi stă în putinţă pentru ca Ministerul Apărării Naţionale să cedeze terenul şi ca MDRAPFE să aloce fonduri prin CNI.


„Eu n-aş vrea să spun acum că e de vină Flutur, mai sunt şi cei din subordinea dlui care nu-şi fac treaba, dar şi el e delăsător. Discutăm deschis (…). Eu mă duc şi mâine dacă îmi spune. Mă urc în maşină şi mă duc la minister, mă pun în genunchi dacă este nevoie: faceţi ceva şi pentru municipiul Botoşani”,


Răzvan Rotaru, deputat.


Acesta a adăugat că a discutat şi cu Valeriu Iftime, dar că „pe vorbe nu îţi dă nimeni finanţare” şi crede că ridicarea unui stadion la Cornişa ar permite amenajarea unui hotel, a unei baze de antrenament şi a altor facilităţi imposibil de pus în practică la actuala arenă din cauza lipsei spaţiului.

 

La Craiova s-au terminat lucrările, la Târgu-Jiu sunt avansate, la Botoşani e la stadiul de SF, dar SF… science fiction


Primarul Cătălin Flutur este plecat din oraş, iar viceprimarul care ar fi trebuit să furnizeze actele deputatului pentru MApN, MDRAPFE şi CNI susţine că nu a avut ce să îi dea.


„Trebuia scos la licitaţie studiul de fezabilitate. Prin amendamentul care l-am făcut la începutul anului s-au alocat bani, dar nu coordonez eu direcţia de dezvoltare, iar o dispoziţie expres în acest sens, să mă ocup de modernizarea stadionului, nu am primit”,


Cosmin Andrei, viceprimar Botoşani.


Primul concept pentru modernizarea Stadionului Municipal a fost prezentat în mandatul lui Ovidiu Portariuc. Ulterior, acesta a explicat nerealizarea investiţiei prin demisia Cabinetului Ponta, care i-ar fi promis sprijin pentru lucrare. Cătălin Flutur a explicat chiar săptămâna trecută ce i-a transmis CNI, iar poziţia sa o puteţi afla accesând linkul de mai jos.


La Craiova tocmai s-au finalizat lucrările la un stadion ultramodern de 30.000 de locuri, iar la Târgu-Jiu investiţia este într-un stadiu avansat, ambele fiind realizate prin CNI.
Târgu-Jiu nu mai are echipă în Liga 1.


10.000 de locuri


este capacitatea maximă gândită pentru o nouă arenă sau pentru cea modernizată de la Botoşani.

 

loading...
ȘAPTE parlamentari PSD degeaba la Botoșani, Guvernul face stadioane în orașe fără echipe în Liga 1
Încă un pas pentru stadionul OZN de la Botoșani – CE a făcut Primăria

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
TRĂSNET: Mama care şi-a aruncat copilul la canal condamnată, iese din închisoare la o vârstă când greu mai poate deveni din nou mamă

La mai puţin de două luni de la debut, procesul privind mama care şi-a aruncat copilul nou născut într-un canal din poligonul ACR s-a şi terminat.

A picat revelionul Primăriei! Pană de curent, artiștii au tăiat-o în mașină, lumea fluieră – VIDEO & GALERIE FOTO

Intrată pe scenă în jurul orei 22:50, când nu cântase decât vreo trei melodii, Ami a fost nevoită să își întrerupă concertul.

Noua vedetă a Botoşaniului cântă de revelion la cel mai mare restaurant, la care intrarea este 700 de lei

Suucesul pe care l-a avut atât ca artist solo, dar mai ales în duetul cu Edward Sanda i-a crescut brusc cota, iar în noaptea dintre ani va cânta în cea mai mare berărie din ţară.

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

loading...
Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

loading...
Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

vivacredit.ro
Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Nici daca ar fii gratis nu se face stadion la Botosani.Asa ca tot in groapa aia o sa jucam in continuare.
5 septembrie 2017, 21:48
Cautati un deal mai mare decat Cornisa pentru stadion ! Unde ati mai vazut stadioane construite pe dealuri ?! Si de ce ar fi nevoie de un alt stadion daca nici cel actual nu a fost niciodata arhiplin ?!
31 august 2017, 21:22
Avem stadion. Tribunele nu s-au umplut niciodată. S-au băgat multi bani in nocturna si gazon încălzit! De ce ar fi nevoie de alt stadion, domnule Rotaru? Mai bine puneti-va in genunchi pentru E58 Botosani - Târgul Frumos.
31 august 2017, 20:44
Vrem stadion de 15.500 locuri nu de 10.000 pt ca pe astfel de stadioane de 15.000 se pot juca si meciuri de c.l si cine stie..
31 august 2017, 18:48
La Botosani nu se va face nici un stadion.Noi o sa votam PSD oricum ,atat ne duce mintea.Stadion se va face la Alexandria echipa de Liga 3 pentru ca aia au parlamentari.Pai din 9 parlamentari ,7 sunt ai PSD .Din 2012 ce-au facut pentru Botosani ?!Nimic.Pai daca n-au facut nimic si noi am trimis iar 7 de ce sa se complice.Moldoveanul uta repede.Nu mai bine il inviti in 2020 la o sarba cu mici mocacum ii pace lui.Pai un stadion costa cel putin 20 000 000 euroCu banii astia dai mici si bere la toata Oltenia si Moldova ,ca-n Ardeal nu m erge.
31 august 2017, 17:02
10.000 locuri??Mai bine il lasa pe ala vechi, are mai multe locuri.
31 august 2017, 11:15
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Roțile tuturor utilajelor, camioanelor și vehiculelor care vor ieși din șantier vor fi spălate în așa fel încât să nu murdărească străzile din municipiu”, Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6614 lei
USD
Dolarul SUA
3.7984 lei
CHF
Francul elveţian
3.9727 lei
GBP
Lira sterlină
5.2814 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4322 lei
XAU
Gramul de aur
163.0820 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5077 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0592 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6259 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2 o C
Dorohoi
-2 o C
Bucecea
-2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-2 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.