Top News
Viceprimar adus cu Poliția la Judecătorie pentru o bicicletă!

Un viceprimar din județul Botoșani a fost adus la Judecătoria Botoșani de o polițistă, acesta fiind chemat ca martor într-un proces penal. 

Jaf cu mască chirurgicală la sală de jocuri

 

Viceprimarul comunei Albești, Brăduțu Brașoveanu este cel care a depus mărturie într-un caz în care a fost implicat fără să vrea și despre care spune că a aflat de la Poliție.

 

Este vorba despre o tâlhărie care a avut loc anul trecut la o sală de jocuri din Primăverii. Atunci, trei tineri botoșăneni au intrat cu forța în respectivul local și au amenințat cu cuțitul o fată care lucra acolo. Ulterior au plecat cu aproximativ 200 de milioane de lei vechi.

 

După efectuarea cercetărilor din dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, cei trei au fost trimiși în judecată.

 

Cel considerat a fi ”creierul” tâlhăriei se află în arest preventiv, în timp ce, ceilalți doi sunt cercetați în libertate.

 

La procesul care a început la Judecătorie a fost citat și Brăduțu Brașoveanu în calitate de martor. A ajuns în instanță la a patra chemare, acesta fiind motivul pentru care a fost solicitat sprijinul Poliției.

 

După ce acesta a jurat pe Biblie că spune doar adevărul, a dat o scurtă declarație în care a mărturisit că tânărul care a organizat tâlhăria, respectiv Cătălin I. a locuit cu chirie împreună cu iubita sa în casa pe care o deține în municipiul Botoșani. Viceprimarul a declarat că el nu a vorbit cu acesta despre fapta pe care acesta a comis-o, însă a aflat de la organele de poliție infracțiunea comisă de către fostul său chiriaș. Întrebat de judecător dacă în acea casă mai erau și alți chiriași, acesta a răspuns afirmativ, dar că nu le reține numele acestora. 

 

A fost nevoie să fie audiat de judecătorul de caz, Adrian Murariu, în condițiile în care la tâlhărie a fost folosită bicicleta fiului său.

 

Cătălin I. este cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Acesta nu a acționat singur, fiind ajutat de Ioan Ș. și Paul G. Cei doi sunt cercetați în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

 

Cum a început totul

 

În noaptea de 20 spre 21 aprilie 2016, în jurul orei 3:10, un bărbat necunoscut, cu fața acoperită parțial de o mască chirurgicală a intrat în sala de jocuri și a amenințat-o cu un cuțit pe angajata de acolo reușind să sustragă circa 20.000 de lei, două butoane de panică, dar și un card de anulare și telefonul mobil, ultimul obiect aparținând angajatei. 

 

Jaful la sala de jocuri a fost gândit în detaliu în casa în care locuia Cătălin I., fostul chiriaș al viceprimarului.

 

„Inculpatul Cătălin I. le-a arătat celorlalți doi inculpați o mască chirurgicală pentru față, o pereche de mănuși pentru construcții de culoare închisă și un cuțit de bucătărie cu mâner de culoare neagră și le-a solicitat acestora să meargă cu el până pe strada Primăverii”

se arată în probatoriul procurorilor

 

Cătălin I. s-a deplasat pe strada Primăverii cu o bicicletă de culoare roșie iar ceilalți doi amici, pe jos.

 

Punerea planului în acțiune

 

Când au ajuns la destinație, Cătălin I. i-a cerut unuia dintre prieteni să se ducă să vadă câte persoane se află în interior pentru a ști exact când să acționeze. Acesta s-a întors și i-a spus că sunt trei persoane, însă în momentul când din sală au ieșit 3 bărbați și o tânără i-a reproșat că nu știe să numere.

 

Al doilea amic a intrat și el în sala de jocuri și a revenit arătând că în interior sunt patru tineri și doar o supraveghetoare, fără vreun agent de pază.

 

După ce s-a asigurat că supraveghetoarea a rămas singură, Cătălin I. și-a acoperit fața, și-a pus mănușile și a intrat în sală.

 

Fata purta la brâu o borsetă și scotea sumele de bani din aparate de tip slot machine. Ea a fost amenințată cu cuțitul, fiind forțată să predea borseta cu bani, butoanele de panică în valoare de 150 de lei, cardul de anulare panică și telefonul mobil marca Samsung, ultimele cu o valoare de 600 de lei fiecare. 

 

Fiind amenințată cu cuțitul, fata a deschis seiful din care au fost luați toți banii.

 

Ajuns acasă Cătălin I. s-a întânit cu cei doi complici, suma care a fost sustrasă fiind de 14.600 de lei și 160 de euro.

 

Cu o parte dintre acești bani, cel care a gândit jaful și-a cumpărat o mașină, respectiv un VW Golf.

 

 

Consecințele faptelor comise

 

În baza probatoriului procurorilor, inculpatul Cătălin I. s-a sustras cercetărilor penale, fiind plecat în Italia. Acesta  a fost identificat în vama Borș la data de 28 noiembrie 2016 fiind condus la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Botoșani, unde a fost introdus, în baza mandatului de arestare în lipsă, emis de Judecătoria Botoșani.

 

El și-a recunoscut fapta. De asemenea, și unul dintre amicii lui a recunoscut comiterea infracțiunii de care este acuzat povestind cum s-a petrecut totul.

 

În schimb, celălalt a recunoscut doar parțial fapta, acesta dezvăluind că nu Cătălin I. a fost cel care l-a trimis în sala de jocuri, ci el s-a dus din proprie inițiativă pentru a  face rost de o țigară.

 

Celor trei tineri, pe perioada cercetărilor derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani le-au fost interceptate convorbirile telefonice în baza unui mandat emis de judecător.

Ulterior, procesele verbale rezultate au constituit prove consistente la dosar, în condițiile în care doi dintre suspecți erau supărați pe al treilea pentru ”colaborarea” cu anchetatorii.

 

La termenul care a avut loc pe data de 10 octombrie la Judecătorie, tânărul aflat în arest preventiv a declarat prin intermediul avocatului că este dispus să achite o sumă de 1.000 de lei, drept daune pentru fata care lucra la sala de jocuri.

 

Anterior a achitat doar 500 de lei pentru telefonul personal al fetei, lucru indicat de avocatul apărării, în condițiile în care tânăra a evaluat mobilul la 600 de lei.

 

S-a pus în discuție și cercetarea în stare de libertate a inculpatului, având în vedere că actualul mandat de arestare este aproape expirat, însă procurorii s-au împotrivit arătând că acesta este revidivist iar în trecut a participat la acte de distrugere contra patrimoniului.

Loading...
Bătrâni legaţi, bătuţi şi terorizați de o grupare foarte violentă de tâlhari

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Oooo... brad scump! Hypermarketurile au început să comercializeze pomi de Crăciun – PREŢURILE

Crăciunul a venit mai devreme în hypermarketurile din Botoșani: colinde, brazi și altele asemenea. Deși mai este peste o lună până la sărbătorile de iarnă, marile magazine au scos deja la vânzare produse pentru acest sezon.

Liberalii au parodiat în stradă melodia „Hai la Botoșani”: Bani, dai, bani la Teleorman, măi, dai, dai, dai Liviule, dai VIDEO

Protestul PNL a durat în jur de o oră și s-a stins în Piața Revoluției din municipiul reședință de județ.

Te doare mintea: Consilierul de la cabinet în apartamentul deputatei, șoferul în casa socrului președintelui

Procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu continuă să scoată la iveală tot felul de ciudățenii ce s-au petrecut în mandatul acestuia. Conceptul de „nepotism” descrie cum nu se poate mai bine modul în care a fost condus marele partid de tradiție la nivel județean, dar și județul în sine.

Fetele de la Botoşani, mărturisiri emoţionante la o emisiune fără pereche: I se face pielea de găină; Nu ştiu cât va ţineVIDEO

După un periplu pe la posturi centrale de radio şi televiziune Fetele de la Botoşani au revenit acasă. Iustina Irimia, Loredana Călin, Lorena Dupu şi Simona Mazăre au fost invitatele unei emisiuni unicat.

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.