(P) Fiecare sistem de apă este unic și are nevoi diferite. Dacă ai o pompă de apă în gospodăria ta, este posibil să ai nevoie de un presostat electronic pentru a regla momentul în care pompa pornește și se oprește.
Presostatul electronic este un component frecvent întâlnit la hidrofoare sau pompe submersibile și de suprafață mono sau trifazate. Acesta simte presiunea din sistemul de instalații al casei tale printr-un mic sistem de diafragmă și arc, care determină întrerupătorul să pornească și să oprească pompa fântânii. Aceste dispozitive pot fi setate la diferite valori de presiune de pornire/oprire, în funcție de designul sistemului.
Iată ce ar trebui să știi despre funcționarea și întreținerea unui presostat electronic hidrofor
Când presiunea apei scade sub valoarea de activare prestabilită, presostatul intră în funcțiune, stabilind conexiunea între sistemul electric al locuinței și pompa fântânii, asigurând astfel alimentarea cu apă. Această activare permite pompei fântânii să pornească și să trimită apă către rezervorul de presiune.
În acest punct al ciclului, contactele vor rămâne deschise până când presostatul ajunge la presiunea de oprire. Dacă folosești o cantitate mare de apă, pompa fântânii tale s-ar putea să nu reușească să atingă presiunea de oprire în timp ce folosești apă. În acest context, vei depinde de capacitatea fântânii și a pompei de a furniza apă. Dacă cererea de apă este redusă, pompa poate atinge presiunea de oprire, întrucât volumul de apă furnizat de sistem va depăși necesarul de consum din acel moment. Odată ce încetezi utilizarea apei, sistemul va continua să livreze apă către rezervorul de presiune până la atingerea presiunii de oprire. Ulterior, presiunea va fi menținută constantă în sistem, până când consumul de apă va fi reluat.
Acest model ciclic, prin care nivelul apei din rezervorul de presiune scade până la presiunea de pornire și apoi se umple din nou până la presiunea de oprire, ilustrează procesul care se desfășoară pe parcursul zilei, în funcție de consumul de apă. Tehnologia de funcționare a presostatului electronic hidrofor nu este foarte sofisticată, dar își îndeplinește rolul. Așadar, alege presostate electronice de pe shop-einstal.ro și folosește apa responsabil.
Este esențial să ai un presostat electronic funcțional, deoarece acesta este creierul sistemului tău de livrare a apei. Este important de menționat că există electricitate activă în întrerupător. Așadar, pentru siguranța ta, ar fi bine să oprești alimentarea pompei de fântână înainte de a interacționa cu presostatul în sine.
Acesta nu ar trebui să prezinte semne majore de coroziune sau arsuri în jurul contactelor. Contactele ar trebui să aibă o distanță adecvată între ele atunci când sunt în poziția deschisă. În timp, componentele se pot slăbi, iar contactele pot ajunge mai aproape, provocând arc electric. Riscul de incendiu în acest caz este unul major.
Cea mai importantă recomandare este să confirmi că ai o presiune de aer adecvată în rezervorul de presiune. După ce oprești alimentarea cu energie a pompei, poți scoate capacul întrerupătorului de presiune și vei putea vedea presiunea de pornire și oprire etichetată în interiorul întrerupătorului. Dacă un rezervor de presiune are o presiune de aer insuficientă sau eșuează, aceasta poate provoca cicluri scurte, care pot duce la arderea întrerupătorului de presiune și/sau a pompei fântânii.
În concluzie, un presostat electronic este esențial pentru funcționarea eficientă a sistemului tău de apă, reglând automat pompa fântânii în funcție de nevoile tale. Întreținerea regulată și verificarea componentelor, precum contactele și presiunea de aer din rezervor, sunt cruciale pentru prevenirea problemelor și asigurarea unei alimentări constante cu apă. Prin urmarea acestor sfaturi de întreținere, poți prelungi durata de viață a pompei și a întregului sistem, economisind astfel timp și resurse.
Poză de Fikri Rasyid pe Unsplash.com
Două case mistuie de flăcări: O femeie a ajuns la spital
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Valeriu Iftime deschide ușa transferului unui jucător de la FCSB: Cum să nu-l vreau?
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Se caută medic pentru cea mai sensibilă secție de la Spitalul Județean
Oana Sava
Nov 23, 2024
Investiții făcute de echipa PSD în sistemul educațional botoșănean
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024