Este știut faptul că în perioada sărbătorilor, la Spitalul Județean Mavromati ajung tot mai mulți vârstnici aduși chiar de propriii lor copii.
Din acest motiv unitatea medicală se aglomerează foarte mult. În cadrul unei conferințe de presă purtătorul de cuvânt al spitalului, Bogdan Alexandroaie a dorit să atragă atenția asupra acestui fapt, iar familia, comunitatea să se implice mai mult pentru care acești bătrâni să nu mai fie abandonați pe patul de spital.
Noi suntem oameni până la urmă indiferent de ce scrie în registrul nostru profesional, buletinul spune că suntem oameni, nu poți să îi arunci în stradă, dar nu-i normal. Tragem un semnal de alarmă și venim cu rugămintea ca cei din teritoriu să acționeze un pic mai rapid anul acesta pentru identificarea bunicilor singuri care au nevoie de suport și sperăm că anul acesta spre deosebire de anul trecut să nu mai fie așa o avalanșă de situații cu astfel de cazuri. Nu sunt dați afară din spital. Dar trebuie să înțelegem că un spital de urgență ca destinație pe prim plan are cazurile medicale. Poate sună dureros, poate dur pentru unii, în niciun caz intenția mea nu este asta, dar vorbim totuși de spital de urgență ''
Bogdan Alexandroaie, purtător de cuvânt Spitalul Județean Mavromati.
Iar cazurile în care bătrânii sunt „uitați” în spital au luat amploare. Și o recunosc și asistenții sociali care se ocupă de acest lucru.
Fenomenul migrației a avut un ecou atât asupra copiilor care au rămas acasă singuri, dar și asupra vârstnicilor. Pentru că la un moment dat și vârstnicii ajung să aibă relativ aceleași nevoie de atenție, dacă pornim de la satisfacerea nevoilor de bază până la afecțiune și suport emoțional. Perioada sărbătorilor este foarte aglomerată punctat de faptul că medicii de familie nu pot fi accesați, de faptul că reprezentanții Primăriilor sunt și ei liberi,
Raluca Sorlescu, asistent social principal Unitatea de Primiri Urgențe
Raluca Sorlescu susține că foarte mulți bătrâni vin la spital nu neapărat din motive medicale ci pentru că știu că la spital nu sunt singuri și ca atare ideea de a fi împreună cu cineva îi ajută foarte mult.
Nu în ultimul rând, asistentul social a dorit să le mulțumească colegilor din teritoriu, echipelor de asistenți sociali și asistenți comunitari dar totodată să le reamintească importanta intervenției preventive și a rolului lor de a identifica vârstnicii, de a evalua nevoile pe care le au aceștia.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Cutremur la „Apă”, s-a cerut demiterea întregului Consiliu de Administrație – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 19, 2024
O nouă categorie de clienți la Modern Calor: În premieră avem în municipiul Botoșani...
Oana Sava
Nov 19, 2024