Nouă decese au fost înregistrate în România din cauza hipertermiei, în perioada codului roşu de caniculă.
Cele mai numeroase au fost înregistrate la Botoșani.
Din cele nouă decese generate de hipertermie, două au fost în București, în zilele de 16 și 18 iulie, conform datelor Ministerului Sănătății.
Cele mai multe decese, patru, au fost consemnate în județul Botoșani, două dintre acestea producându-se în 16 iulie, un altul în 15 iulie şi unul în 17 iulie, potrivit news.ro.
Recent, medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeş” din București, a atras atenția că din cauza caniculei, vârstnicii pot avea simptome de meningite sau encefalite şi pot ajunge la spital în stare gravă. Aceste manifestări au loc deoarece creierul pierde capacitatea de termoreglare.
”Perioadele de căldură intensă ne cofruntă şi cu nişte manifestări febrile. Sunt practic pacienţi mai degrabă vârstnici şi care vin la noi cu o patologie asemănătoare unor meningite sau encefalite. Adică febră înaltă, cefalee, poate chiar şi comă, vărsături care nu reprezintă manifestări ale unei boli infecţioase, ci practic tulburări de căldură. În perioadele acestea de căldură foarte mare, persoanele mai puțin puternice, cu comorbidităţi, pot manifesta aceste tulburări de căldură. Practic se pierde capacitatea de termoreglare.
Creierul îşi pierde capacitatea de a regla temperatura corpului şi dezvoltă manifestări asemănătoare bolilor infecţioase. De fapt nu este o boală infecţioasă, ci cazurile acestea sunt cazuri de hipertermie, asemănătoare unor insolaţii, dar care afectează pacienţii în vârstă”, a declarat Simin Aysel Florescu, la Medika TV.
Tratamentul pentru aceste manifestări nu este antibioticul, a atras atenţia medicul.
Liviu Ciobotariu, mesaj pentru Gigi Becali la finalul meciului: Nu-i cade bine
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024