România se pregătește să treacă la ora de vară.
Pe 31 martie, ceasul se dă înainte cu o oră, astfel că ora 3.00 va deveni ora 4.00. Trecem la ora de vară, dar Parlamentul European a decis renunțarea la acest mecanism din 2021. Mulți specialiști spun că această schimbare ne afectează sănătatea. Ceasurile se vor da înainte în acelaşi timp în toate ţările Uniunii Europene.
Cum este afectată sănătatea de schimbarea orei de vară
Sunt multe voci care spun că trecerea la ora de vară sau la ora de iarnă poate afecta sănătatea psihică, până în momentul acomodării. Şi este cu atât grav cu cât această problemă se petrece de două ori pe an. Însă, studiile făcute până acum nu au fost convingătoare.
Printre schimbările ce pot surveni la organismul odată cu schimbarea orei sunt:
Afectarea ceasului biologic, de aceea trebuie să dormi mai puţin. Aceasta apare din cauză că se întunecă mai târziu şi răsare soarele mai repede.
Dereglări hormonale: scăderea vigilenţei, oboseala accentuată, afectarea sănătăţii mintale, starea de anxietate şi debusolare.
Studiile au arătat, conform Click, că odată cu schimbarea orei, se pot produce mai multe accidente rutiere din cauza senzaţiei de oboseală care poate suveni pe pacursul zilei.
Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
„Rățușca cea urâtă" din nou pe scena Teatrului „Vasilache"
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024